misafir derdi.

BlackCat

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
5.069
9
356
Erzurum
ben çalışan bir bayanım. sadece haftasonum var . o da cumartesi tüm gün temizlik ütü falan la geçiyo pazarda kalan işler arta kalan belki bir yarım gün (oda market yapmazsak) kendime ayırdığım.eşimin iş yerinden bir arkadaşı var bizi bir kez avlarine birkez de iş yerinde kahvaltıya çağırdı. tabii bende davet edeceğim aklımda ama kadın bize o kadar hazırlık yapmıştı bende düzgün birşey hazırlamak istiyorum. neyse tututurdu pazar kahvaltıya çağıralım diye. bayramdan önce evi bir akşam hızlıca süpürüp gitmiştim pazar akşamıda yeni geldik yani ev 2 haftadır temizlenmedi leş gibi. mutfağa dolap yaptırmıştık onlarda dün geldi onlarda temizlenecek tabii mutfak yerleşecek. balkon memleketten gelenler le dolu. cam perde 2 aydı ellenmedi. anlayacağınız eve misafir alacak bir düzen yok. birde samimi olmadığım bir aile hali ile ev düzgün görünsün istiyorum. sadece temizlik bir gün sürdü desem perde yıka kurut as işleri var. hadi onlar da tamam diyelim. pazar sabahı gelecekler cumartesi akşamdan pasta börek hazırlamak lazım. bir de şu var ki zaten yorgunum bayram çok yorucuydu geldim ertesi gün işe başladım ne evle ne kendimle ilgilenemedim. ya erkek işte anlamıyor haftaya gelsinler diyorum yok çok ayıp olmuş biz çağırmamışız da. ya çalışan bayan olarak şu misafirlik işlerini hiç sevmiyorum. şimdi ne yapayım bu akşamdan temizliğe başla, yarın devam akşam pasta börek pazar sabahta erkenden kalk diğer hazırlıklar ay ay delirecem. para da yok kadın çağırsam birde temizlikçi bayana yemek hazırlamak valla temizlik yapmaktan zor geliyo. eve temizlikçi alan bayanlar siz nasıl hallediyorsunuz bu yemek işini...

bunu bir dert olarak yazmadım sohbet amaçlı yazdım. yine buda dertmi diye saldırmaya başlamayın olur mu

haftada bir gün iznim var,bir oğlum var 3 yaşında

bütün bu söylediklerinizi yapıyorum ve temizlikçi almıyorum eve;

üstelik 2 gün izniniz var.....gözünüzde büyütmeyin...hepsi olur işler;

başlanılan iş bitmiş iştir..slagonumuz bu..

tebrık ederımmm:)

Bence de çok abartmışsınız,sadece pazar günü tatil yapıp her işini halledenler var.Ayrıca,ne kadar ikram gördüyseniz o kadar yapmanız gerek diye düşünmeyin,herkesin tarzı farklı olabilir.Siz her gittiğiniz evde envanter mi tutuyosunuz,perdeler yıkanmış mı,kaç çeşit ikramlık hazırlamış diye...Çok saçma ve samimiyetten uzak davranışlar bunlar...

Son düzenleme:
ben de çalışıyorum ..
benim de 2 gün iznm var ama ben 2 güne dünyaları sığdırırım ..evim 135 m2 bayağı büyük olmasına rağmen 2 günde 10 çeşit pasta börek yapar evimi dip köşe siler ,evin diğer işlerini de hallederim ..
insan yeterki istesin ,pratik olsun hepsi halloluyor ..
ben ramazanda oruç oruç haftaiçi hem de 15 kişilik iftar grubu alıyordum eve ..
herkes de hayran kalıyordu hem çalışıp hem bu kadar çeşit şeyi nasıl yapıyorum diye ..
siz de alışın artık ..
çalışıyorsunuz diye evinize misafir gelmeyecekmi ..
ya da aniden biri de gelebilir..
evinizi ona göre derli toplu tutun..
ben akşamları sabah çıkarken ev dağınıksa ilk işim yemeği ocağa koyup ,evi toplamak olur..
yemekten sonra da haftada iki kere toz alırım akşamları ..
duşa girince mutlaka önce banyoyu ,lavaboyu vs ovar sonra duşumu alırım ..
o yüzden pislenmiyor evim ..
misafir gelecekse 2-3 gün önceden bazı şeyleri yapar buzluğa atar ,gelecekleri gün çıkarırım ..
pratik olunca herşey halloluyor ..
ütülerimi mesela bi haftasonu eşime 10 tane gömlek ütüler koyarım dolabına ,o ona 3 hafta gider ..3 hafta ütüye elimi sürmem..
siz iice tembelleşmişsiniz bence ..
ben de çalışmama rağmen eve hiç kadın tutmadım ..
hem istediğim gibi yapamaz ,hem de onun başında dururken ben yaparım daha ii..
ilerde zorlanırsam tutarım tabi ama şuanda çoluk çocuk yok kendimiz yapabiliriz.

üzerinize gitmek maksatlı değilde yanlış anlamayın
bence siz misafir sevmiyorsunuz

tamam şu an anlattığınız kadarıyla çok işiniz ama normalde öyle abartılacak bir iş yok yani
bende cumartesileri yarım gün çalışıyorum
hafta içileri evime 8de gidiyorum
ve ben ağır bir insanım, öyle elim pratik filan da değildir
ama misafirimide ağırlarım
özellikle de cumartesi günleri
işten çıkıyorum eve gidince direk temizliğe girişiyorum, sonra yemeğimi de yapıyorum misafirimide ağırlıyorum
pazar günü de mis gibi yatıyorum (yani misafirim olduğu güne kasıt bu anlattıklarım)

ben 2 haftada bir yarım gün temizlikçi alıyorum ben her hafta normal temizliğimi yapıyorum o köşe bucak camlar koltuk halı falan siliyor yarım gün geldiği için yemekte hazırlamıyorum sabah 08:30 gibi gelip 13:00 gibi gidiyor kahvaltısınıda kendi yapıyor senin yerinde olsam yarım gün alırım mutfağı, camları ve perdeleri yapar sen eve gelince evi siler süpürürsün cumartesi akşam yemekleri yap pazar günü güzelce misafirinin ağırla

anlaşılan herkes hamarat bir ben tembelim. bayanlar bende hemen her akşam temizlik namına birşeyler yaparım. her banyodan önce tüm banyoyu temizlerim. daha dünden önceki gün tüm evi sildim dün akşam mutfağı biraz yerleştirip sildim. ama benim bahsettiğim ağır bir temizlik. benim düşüncem eve çok samimi olmadığım dışiarıdan biri gelecek ise ayrıntılı temiz olması lazım. bende temizlikçi çok nadir alırım 5 tıllık evliyim daha 4 kez temizlikçi geldi.yükseklik korkum var cam silemem o yüzden zaten temizlikçi derdim zira şuan 6 kattayız. ya bir de eşimin bu konularda anlayışsızlığına kızıyorum. başka zaman evin hanımı sensin der. o zaman bu misafir çağırma işlerini de bana bırak değilmi. eve girseniz belki kirli bulmazsınız ama benim gözüm de yok şu hali ile misafir falan olmaz. temizliğe bir başladım mı da saatlerce sürer işim. biraz hastayım bu konuda sanırım. ya vitrinin içi falan toz içinde sadece o vitrinleri boşaltıp sil yerleştir bir saat sürer.

Yanlış anlamayın ama btünü bu işleri siz tek başınıza yapmak zorunda mısınız? Evleneli 1 yılı geçti. Her cumartesi pazar mutlaka yemekli misafirim oldu. Kimi h.sonu sabah kahvaltısında ayrı akşam yemeğinde ayrı, gündüz ayrı misafir ağırladım. Eşimin ailesi çok kalabalıktı, arkadaş çevremiz de hep birbirinden bağımsız olduğu için, iş çevrelerimiz şu bu, gelenimiz çok yani. Hala da 2 haftada bir yemekli misafirim olur nerdeyse.
Ama bizde düzen şudur, temizliği eşim yapar, cumartesi sabah erkenden kalkarız, o evin temizliğini yaparken ben mutfakla ilgilenirim. Misafirin yanında da servisi birlikte yaparız. 2-3 ayda bir de büyük temizlik için kadın çağırıyorum. Kadın için biz ne yiyorsak ondan hazırlıyorum. Öyle ekstra yemekler yapmıyorum.
Siz de eşinizden yardım isteyin. İlla bu h.sonu diyorsa o zaman yarın tüm gün size yardım etsin, ya da bu geceden kimi yüklerinizi hafifletsin.

güzel fikir aslında ben bir tem. arayışına çıkayım o camları silse yeter zaten bana .cumartesi öğleden sonra kablo tv cide gelecek oda tv yi hallettsin vitrinide bu akşam sileyim olmazsa. perdeleri gece makinaya atayım sabah otomatik çalışır mutfak salon yıkansa yeter diğer odaları sonra hallederim. yarın kekle poçayı da araya sıkıştırırız yada bak fazla yapayım temizlikçide onu yesin ya ne yapayım artık.

şu an eviniz gözünüze pis görünüyor ve işler gözünüzde büyüyor tahmin edebiliyorum
ev böyleykende eve misafir çağırmak istemiyorsunuz
bence en mantıklısı eşinizi ikna edip haftaya çağırın
böylece stres yapmamış olursunuz.

Valla bende çok fazla yetişemeyenlerdenim bana kalsa her hafta kadın tutarım ama annemin ısrarıya 15 debir kadın tutuyorum. Kadın sayesinde perde cam derdim olmuyor. Kadının gelmediği hafta toz alıp süpürge tutuyorum. Birde el süpürgesi sürekli elimin altında her yemekten sonra etrafı onunla alırım birde sokak kapısının etrafını onunla alıyorum böylece haftada iki kere süpürge açma derdinden kurtuluyorum. Misafir ağırlayacağım zaman eşim çok yardımcı olur sağolsun. Yada annem bi ucundan tutar. Evde küçük çocuk olduğu için iş bölümü yapıyoruz ya eşim yada annem çocuğa bakıyor ben diğer işleri hallediyorum. Ama en kolayı kahvaltıya misafir ağırlamak. Yarın koca bir gününüz var. Bu akşam balkonunuzu yerleştirip mutfak dolaplarını temizlemekle başlayın. Yarın perdeleri çıkarın ama akşam üstü yıkayın. Camları silmenize gerek yok pervazların tozunu alın tüm evi dip köşe süpürün tozunu alın ve yerleri viledalayın. Sonra perdeleri makineye atar ıslakken asarsınız yumuşatıcının kokusu tüm eve yayılır ve ferahlık verir. İnanın bu yarın en fazla 2 saatinizi alır. Kahvaltıya kek ve börek yapacaksanız akşama bırakın. Market alışverişi için listenizi yapın bir zahmet eşiniz gidip halletsin.( ama listede marka isimleriniz ve alternatifleride olsun ben eşime alternatifli verince sorun çıkmıyor). O sırada siz ütü vs varsa yaparsınız. İnanın gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil. Bu akşamdan başlarsanız yarın yarımgünde halledersiniz. Akşamada bir kek birde börek attınız mı fırına zaten kahvaltı dediğin nedir ki bir kaç çeşit peynir zeytin yumurta reçel domates salatalık arzuya göre portakal suyu bide çay taze ekmek bitti gitti daha ne olsun:)

Ben bilerek eşya alırken vitrin almamıştım :) Nerden baksan her temizlikte 1 saat kazanıyorum :)

İkramları da pratik ikramlardan seç bence. Kendini yormayacak ama göze güzel görünecek. Renkli bir makarna salatası, cevizli kek, peynirli zeytinli kek, kabak tarator, patates çemen mesela, bunları yapman 1 saat sürer ama gayet güzel görünür.

Ben evimin düzen temizliğini bahane eder halde bulduğumda kendimi anladım ki o misafiri aslında evimde ağırlamak istemiyorum..
Bende böyle sizi bilemicemde..
Ben istemediğim insan olunca bin bahane çıkarıyorum kendime..
yemek konusunda buzluğunuzda pratik bişiler bulundurabilirsiniz..
temizlik konusundada eviniz kaç oda bilemiyorum çouğunuzda yok ise ev dağılmaz kii kirlenmes ki..
işden eve, evden işesiniz
temizleyin çekin kapısını, kullanmadığınız odanın, kullandığınız odayıda bi süpürün, silin, toz alın bu 3 ünün tutca yarım saat..
valla derinlemesine temizlik yapan robotlar var missler gibi..
vileda moplar var kolay..
mikrofiber bezler var bi defa sil tozu herbişe topluo..

ay bende öyle düşünüyorum bu akşam ütüyü ona yıkacağım biraz yapsın zaten ütüyü o benden iyi yapıyor. cumartesi işte olacak o yüzden yardım isteyemem ama hakkını yemeyeyim ütüye falan yardım eder diğer işlere pek karışmasa da . zaten oda yeter bana.
sağolun iyi fikir bu akşam başlayacağım zaten. kek börek dışıda da bir şey yapmayacağım zaten kızartma falanda sabah hallolur
ay o vitrine bende pişmanım da o zaman kaynanama inat olsun diye almıştım. aslında gözüm yoktu da onu da almasam onlara kar kalacaktı. herşeyden kıstılar gelinlik bile ucuz olsun diye dolaşmıştık o kadar. vitrin bir daha ki taşınma da kırılsa sevinecem nere de ise :)

aslında misafirle benim de çok aram yoktur. ama bu şehirde çok yalnızım, hiç arkadaşım yok. gelecek ailenin hanımı da kafa birisi o yüzden istiyorum biraz konuşacak biri çıkar diye ondan zorluyom kendimi. bizar önce kendisini aradım temizlikçi numarası istedim bir bayan varmış yarım günü kabul eden nosunu verdi onunla konuşayım bir bakalım...

Güzelim maşallah aman nazar değmesin
on elinde on marifet

Sloganımız da ne kadar asortikmiş
"başlanılan iş bitmiş iştir."

Sadece ilk yazınızı okudum buna istinaden yorum yapıyorum
Sizi anlıyorum her şeyin mükemmel olmasını ve kusursuz şekilde ağırlamak istiyorsunuz
aslında geriliyorsunuz memenun edebilr miyim
her şei yetiştirebilir miyim diye
eviniz bu kadar dağınık ise eşiniz de ısrar ediyorsa
el ele verip beraber yapın işleri
yoksa bir günde bu kadar işi bitirebilmeniz zor

çalışan bayanların bunları sorun yapmasını anlayamıyorum bunun arkasına sığınmak neden. bende calışıyorum hergün 3 çeşit yemek ve tatlımız oluyor. haftanın hiç yoksa 3 günü misafir arkadaslar oluyor. yetişmeme gibi durum asla olmuyor. kendimede zaman kalıyor. bence bunların arkasına sığınmayın.

Bence kendini fazla üzüyorsun.Misafir senin gördüğün pisliği görmez bile,zaten günlük temizliğini yapıyorsundur,pislik içinde oturmuyorsun değilmi?
Eniyisi şöyle bir üstünden derle topla evini ve ağırlamak için hazurlayacağın yemeklere odaklan.

Yani buradaki birçok bayana göre, kadın dediğin haftada 6 gün çalışsa da evi bal dök yala olmalı, yapmayan beceriksiz tembel, kadın dediğin film izleyemez, kitap okuyamaz, uzanıp yarım saat kestiremez,bunları yapan evi toz tutan beceriksiz tembel, pratik değil. Valla şaşırdım,Yani hayat işten eve gelip , hemen yemek yap, yemek ye, bulaşık yıka, duş almadan banyonu temizle, çay yap, meyve koy, çıkan bulaşıkları yıka, beş dakika bile oturma, bu mudur yani. Çoğu kadına kıyasla rahat bir işim var, stres sadece beyin yorgunluğundan kaynaklanıyor, en azından dilediğim saatte işten çıkıyorum, yemek yoksa yoktur, yorgunsam canım istemezse ne varsa o. bir tek kendi ütümü yaparım, o da nefret ettiğim için sadece ertesi gün giyeceklerimi, eşimin de kendi işi, kendisi ütüler, ütülemek durumunda kalır, çok severek yaptığını zannetmiyorum. Televizyonda izlemek istediğim bir şey varsa, yalnızca akşam yemeği bulaşığını tıkarım bulaşık makinesine, çay falan yapmam. İtiraf ediyorum tembelim, pratik değilim.

Bence eşiniz bu kadar ısrarcıysa verin eline süpürgeyi , o süpürsün siz silin, marketlerde hazır satılan börek poğaca tarzı şeylerden alın, patates falan kızartın işte. hiç yormayın tatlı canınızı, bir kere dünyaya geliyoruz , affedersiniz ama biraz da popomuzun üstünde oturalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…