Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Matmazel -

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2021
6.693
21.732
Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:

Ben de tam olarak böyleyim ya :KK43:

eşim de hep der ne zaman misafir gelecek olsa gergin oluyorsun

elimde değil herşey tastamam olsun istiyorum, bi kendimi beğendirme çabası bi bişeyler, birşey eksik olursa sanki arkamdan konuşacaklar beni ayıplayacaklarmış gibi geliyor
nasıl aşarız bu durumu hiç bilemiyorum :KK43:

Ben davet etmeden şu saatte geliyorum diyeni eve almam cok net. Hani baya sevdigim biriyse anca kabul ederim ona da kendimi yirtmama gerek yok zaten. Hiç oyle pogacali kekli misafir agirlamasi yapmadim.

Burda guzel ev yemekleri yapan aldigim dukkan var oradan 1-2 bisey alir gecerim. Zaten duzenli olarak misafir agirlayan insanlar degiliz yük olmuyor.
Oyle 1-2 saatligine ugrayacak olan kahve atistirmalik koyarim yeter. 😀

Bende aynı senin gibiyim ama ben beceriksizim pratik değilim poğaça yaparım kabarmaz kek yaparım güzel olmaz kendimi yıpratıyorum çok uğraşıyorum çocuklarımı ihmal ediyorum hatta ama yaptıklarım güzel de olmuyor :KK43:
Simdiye kadar hep iyi hazirlanmak istedim misafirler icin
Ikramlar o bicim falan
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh :KK34:
Esimin bi arkadasiyla esi geliyordu bize 2 3 ayda bir
Cok mutlu oluyorlardi ikramlar cesit cesit olunca
Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya

Benim anne tarafımda öyle, o yüzden ben de annemden öyle gördüm. Misafir mutlaka A'dan Z'ye temizlik yapılır ev parlatılırdı. Daha sonra iki çeşit yemek tuzlu ve tatlı yapardık. Çerezi, meyvesi vs de asla eksik olamazdı. Çaylar en az üç-dört kez demlenirdi. Ve herkese her içtiği bardağı tek tek doldurmak zorunda kalırdım. Birde işten geldiğimde yapılan davetler olurdu ki çok yorardı beni. Kaç kere annemle konuştum anne hata yapıyoruz bu kadar olmaz vs en son taşındım il dışına iş dolayısı ile ama dolaylı yoldan iten bir küçük sebepte buydu aslında. Şİmdi özlüyorum bazen o zamanları. Güzel lezzetlerle sohbet eşliği muhteşem oluyor ama malesef ki günümüzde çok azaldı. Hem he rşey pahalı olduğu için ekonomik olarak yoruyor hem de insanlar her şey ile meşgul olduğu için fiziken yoruyor ve misafir ağırlamak eğlenceden çok eziyete dönüşüyor.
Böyle olmamalı giden de ağırlayan da mutlu olmalı, keyif almalı. O sebeple kısır yapın, mercimek köftesi yapın yanına bir kek çırpın geçin. Abartmayın bence de. Hem kendinize hem bebeğinize yazık.

Ben sırf o yüzden asosyal oldum. Bende eli çok yavaş ve ugrastiracak yemekler konusunda beceriksiz bir insanım. Sırf o yüzden sevdiğim insanlara misafirliğe gitmeyi seviyorum ama mümkünse bana gelmesinler 😂 tabi öyle bir hayat olmadığı için ne gidiyoz ne cagiriyoz. Allah'tan eşim de misafir seven bir insan değil. Kendinizi yavaş yavaş torpulemeyi deneyin. Kimse not vermeyecek. Veriyolarsa da onların sorunu 😒

Simdiye kadar hep iyi hazirlanmak istedim misafirler icin
Ikramlar o bicim falan
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh :KK34:
Esimin bi arkadasiyla esi geliyordu bize 2 3 ayda bir
Cok mutlu oluyorlardi ikramlar cesit cesit olunca
Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya
Beklentiyi çok yükseltmişsiniz demek ki 🙈 bende en çok çocuklarımı ihmal ettiğime üzülüyorum misafir gelmeden önceki gün hiç ilgilenemiyorum misafir geldiği gün de zaten öyle geçiyor

Ben çocukken annem misafir için hazırlanirken krizler geçirirdi. Bize bagirirdi, babama bağırırdi, mutfaktan çıkmazdı. Sonra gelenlere neşeyle İkramlarda bulunurdu 😂 annem yüzünden misafirden soğudum. Ama ben öyle değilim. Şimdilik aile evindeyim ama gelen eşim dostum olunca da odamı silip supurmem, dağınıklığı dolabima tikarim,yeter:) öğrenci evinde de aynı sekildeydim. Bence evlenince de degismem. Benim de evli barkli arkadaşlarım var. Onlar da ben gideceğim diye kendini heder etmez. Bazen mutfakta onlar yemek yapar, ben konuşurum, bazen ev dağınık olur diğer odalark kapatırlar salona geçeriz, bazen mutfak savaş alanı gibi olur. Hiç sıkıntı olmaz benim için cunku gelinevinde kusur aramaya değil arkadaşımi ziyaret etmeye gidiyorum.
Sevmediğim, beni strese sokan insan da zaten gelmesin bir zahmet. Evi var diye herkesi çağırmak gibi bir zorunluluğu yok kimsenin. Benim ablam hiç akraba sevmez, ne teyze ne dayı ne amca. Biz hariç kimse evinin muhitini bilmez

Ben de öyleyim, sevgi dilim insanları doyurmak sanki. Misafir gelecekse izin falan alıyorum bazen. Çok temizlik beceren biri değilim, kendimce temizliyorum tabii ama harıl harıl temizlemem ama yemek konusunda öyle değilim. En son kayınpederim geldi. Adam yemeğini yedi, yiyeli 5 dk olmuş ne versem diye kara kara düşünüyorum. Baklava almış getirmiş, alacağını biliyorum o yüzden ekstra tatlı yapmamıştım. Ama yemekten sonra içime dert oldu gittim hemen çakma bi tiramisu yaptım sıcak sıcak servis ettim bi de, adam da şok. O yüzden bazıları gelmek istemiyor bana yoruluyorsun sürekli ayaktasın diye. Çözümü olan varsa alırım ben de

Bugün misafirim var üç çeşit şey koyacağım önlerine. İkisini önceden yapmıştım birini bugün yapacağım sadece. Önceden yapıp buzluğa atmak iyi oluyor. Siz de arayan misafirlerinizi bir gün sonrasında çağırın. Evi bi sil süpür yeter. Kendinizi harap etmeye hiç gerek yok. Çocuğun dağıttıklarınaysa anlayışlı olmalılar

Ben çocukken annem misafir için hazırlanirken krizler geçirirdi. Bize bagirirdi, babama bağırırdi, mutfaktan çıkmazdı. Sonra gelenlere neşeyle İkramlarda bulunurdu 😂 annem yüzünden misafirden soğudum. Ama ben öyle değilim. Şimdilik aile evindeyim ama gelen eşim dostum olunca da odamı silip supurmem, dağınıklığı dolabima tikarim,yeter:) öğrenci evinde de aynı sekildeydim. Bence evlenince de degismem. Benim de evli barkli arkadaşlarım var. Onlar da ben gideceğim diye kendini heder etmez. Bazen mutfakta onlar yemek yapar, ben konuşurum, bazen ev dağınık olur diğer odalark kapatırlar salona geçeriz, bazen mutfak savaş alanı gibi olur. Hiç sıkıntı olmaz benim için cunku gelinevinde kusur aramaya değil arkadaşımi ziyaret etmeye gidiyorum.
Sevmediğim, beni strese sokan insan da zaten gelmesin bir zahmet. Evi var diye herkesi çağırmak gibi bir zorunluluğu yok kimsenin. Benim ablam hiç akraba sevmez, ne teyze ne dayı ne amca. Biz hariç kimse evinin muhitini bilmez
Koca bir nesil o anne terörüyle büyüdü 🙈

Beklentiyi çok yükseltmişsiniz demek ki 🙈 bende en çok çocuklarımı ihmal ettiğime üzülüyorum misafir gelmeden önceki gün hiç ilgilenemiyorum misafir geldiği gün de zaten öyle geçiyor
Benim bebekli bi arkadasim var
Ne zaman gitsek hazir kurabiyelerden koyar gecer
Yakin zamanlarda dogum yaptik
Kiz :süslü: boyle
Manikur vs aksatmaz
Ben :hasta: boyleyim :KK53:
yuzume krem sursem botox yaptirmisim gibi hissediyorum
ellerim suyla ugrasmaktan mahvoldu
Insaatta calissam boyle yipranmazdi😒
ona cok ozeniyorum valla keske oyle olabilsem

Ve bence misafiri ağırlama şekli de önemli mesela bir arkadaşım iki kez evine çağırdı her gittiğimizde pijamayla dağınık bir haldeydi.. bana saygısızca geliyor. İnsan üstüne evde giyilen bir şey de geçirebilir ama yataktan kalktığı gibi dağınık saç baş yatak kıyafeti hoş görünmüyor.

Küçük bir bebeğiniz varsa çeşit çeşit yapmaya gerek yok bence.
2 saat önceden aralıklarında eviniz derli topluysa, ertesi güne atmadan kabul edin. Bir kek çırpar, yanına da hazır bir şeyler alırsınız olur biter. Sonraya atınca daha cok şeyle uğraşıyorsunuz aslında.
İlla sonraki güne bırakacaksınız bile yok poğaça sıcak olsun, o öyle olsun diye kasmaya gerek yok.

Kendini davet ettiren insan bana görgüsüz geliyor, öyleleri ile arkadaş falan olmuyorum. Birini davet etmek istediğimde ben müsaitsem çağırıyorum sadece. Bence kimseye böyle bir yüz vermeyin, bakın çok yoruluyormussunuz, adamın biri ikramı beğenmemiş yüzü düşmüş🙄 Eşiniz de prenses sanırım sadece akıl veriyor kek yap yorulma diye ama kalkıp yapmıyor anladığım kadarıyla. Ben dağınık, temizlik üstünden birkaç gün geçmiş eve misafir çağırmayı sevmem, öyle evlere gidince de hoşuma gitmez, o yüzden tabi bir genel ortadan eşya kaldırma ve tuvalet temizliği yapın, bir çeşit evde yapın ama genel olarak detaylı temizliğe gerek yok, her şeyi evde yapmaya da gerek yok. Ev yemeği yemek isteyen otursun evinde yesin, ayıp falan değil hazır ürün almak.

Benim bebekli bi arkadasim var
Ne zaman gitsek hazir kurabiyelerden koyar gecer
Yakin zamanlarda dogum yaptik
Kiz :süslü: boyle
Manikur vs aksatmaz
Ben :hasta: boyleyim :KK53:
yuzume krem sursem botox yaptirmisim gibi hissediyorum
ellerim suyla ugrasmaktan mahvoldu
Insaatta calissam boyle yipranmazdi😒
ona cok ozeniyorum valla keske oyle olabilsem
Biz değişemeyiz bence :110: misafiri kuru pastayla ağırlamam için ölüm döşeğinde filan olmam lazım

X