Cunku turk erkekleri tembel
Oyle alistirilmislarmi diyim kapasitesizlermi diyim bilemiyorum
benim babamı da hepimiz overiz, herkes takdir eder. ben de oyleydim. gecen senelerde bir aydinlanma geldi. evet disarida calisiyor, elinden geldigince yardim etmeye calisiyor. makina bittiyse asar, camasir kuruduysa toplar, pazarlari kahvalti hazirlar, evde yemek yoksa yapar, cocukken bizle ilgilenirdi. evet güzel ama annem %97 yapiyorsa babamin yaptigi %3 . neden bu yuzde uce minnet ediyoruz? kimse annemi takdir etmezken (her yemekten sonra tek eline saglik demeyiz bir de overiz yemeklerini. diger isler gorunmez is) neden babami goklere çıkarıyoruz?
düşündükce sinir oldum. hadi annem evhanimi, 60 kusur yasinda falan eski kusak..kocasi o zamanin kocalarina göre iyi diye babami ovelim. ama esime dostuma bakiyorum kocasıyla ayni isi yapan bile evde eski usul ev kadinindan farksiz her seyi kendi yapiyor. cogu kocanin evde bir tane sorumlulugu yok (belki arabasi varsa alisveris onlara kitlenmis olabilir)
ne bileyim asla mantigim almiyor bu salak düzene nasil insanlar uyuyorlar hala.
sevgilimle sohbet ederken anlattim bizde erkeklerin ne kadar az is yapip ne büyük takdir kazandığını, şok oldu. avrupanin bir yerinden o. onlarda tam olarak yuzde elli elli hem ev isi hem temizlik hem cocuk erkekler de her şeyi esit yaparken kimse asla takdir etmezmis. cocugunu her aksam parka cikaran baba burada olsa parktakilerin gözü deger nazardan yataklara düşer
orada kimsenin asla umru degilmis kadin mi parkta erkek mi, iksii de ebeveyni ne onemi var diye.
su konuda da kadinin karni burnunda, gelen arkadas kocanin arkadasi. yine de koca "allah razi olsun yardim ediyor"
yine yorumlarda "e soyleseydin kadina yardim etseydi" deniyor.
orada evin sahini kadin varken, kadinjn kocasi varken neden misafirin karisi yardim etsin? neden konuda kimse (konu sahibi bile) misafir kadinin kocasina asla kizmiyor "adam geldi yedi icti biptirdi gitti bi cay servisi bile yapmadi" diye?
her ikisi de misafirken neden iki erkek g.t büyütsün kenarda tıkınip ama misafir kadin yardim etmiyor diye kotulensin?
vallahi tetikledi bu konu beni. erkek dovesim geldi