Misafir ağırlama ve yemek / kahvalti

Pankek yapılabilir yanında reçel çikolata bal vs de tüketilebildiği için. Ortasına çilek de dilimliyorum ben misafir varsa. Hoş duruyor sunum şekli fikir olsun. Pişi sigara böreği poğaça alternatifler arasında. Domates salatalık zaten var. Peynir tabağı gibi ortaya iki büyük tabak yapabilirsiniz isteyen tabağına alır servis şeklinde. Kızartma olabilir ben bazen milföyü şerit şeklinde kesip fırında pişirip dikey şekilde sunum bardağına koyuyorum o da hoş duruyor maksat çeşit olsun😂 gerisi klasik kahvaltılıklar olabilir bence yumurta ile vs çeşitlendirilerek
Teşekkür ederim güzel fikir pankek😊🌸 kızartma felan düşünüyorum zaten. Cay saatine de kek yaparım dedim yada kedi dili pasta mandalinali 🤔 daha önce yapmıştım güzeldi tiramisu Benzer

Ben kahvaltıya bırı gelecek olunca isleri cıksada gelmeseler fılan oluyorum
Sabhaın korunde tonla hazırlık yapmak nedir😭

Bana genıs zaman lazım ki stres olmayayım
Canım zaten gelen giden yok ilk kez geliyorlar evime :) allahtan uzakta oturuyorum başka ülkede ben öyle başım kaldırmıyor bazen ağır migren geçirdiğim zamanlar oluyor 🤦🏻‍♀️ bir gün önceden börek felan yaparım daha rahat olur benim için geniş zaman kısmına katılıyorum haklısın

Ben kahvaltıya gelene peynir çeşitleri reçel zeytin yumurta kavun karpuz pizza börek
yapıyorum .
öğleden sonra ki bi çay vaktiyse kek patates piyazı poğaça kurabiye
Ayarlıyorum.

Kahvaltıya çeşit çok
Cafelerin serpme kahvalti menülerine bakabilirsiniz. Misafir kahvaltiya erken saatlerde gelmez. Daha çok brunch tarzi yaparsiniz.
Karişik kizartma, pastırmalı yumurta, sigara böreği, zeytin ve peynir çeşitleri. Tatlılar (reçel, Nutella, lotus cream vs) yeşillik vs.
Meyve ve cayin yanina güzel bir kek
Yanina taze simit veya acma
Oh mis gibi.
Walla öyle yazdınız ki kendimi cafede hayal ettim acık büfe haha 😂🥰 teşekkür ederim kafamda bişeyler oluştu bir gün önce akşamından börek yaparım herhalde çay saatine kek veya pasta yaparım. Kahvaltı zamanına zaten kızartma felan yaparım yanına öyle niye büyüttüm kafamda onu da bilmiyorum çok evime gelen giden yok ondan alışkın değilim iki kişiyiz aynı tabak aynı çataldan yiyoruz 🤣

Bana kahvaltı daha pahalı geliyor genelde. 4-5 çeşit peynir falan koymak istiyorum, şarküteri ürünleri falan derken uçup gidiyor. Akşam yemeğine 1 kg kıyma alsanız her yemeği yaparsınız
Bende öyle düşünüyorum ama sağolsun annem karışıyor sürekli kızım kahvaltıya alırsın daha kolay olur dedi bende bişey demedim daha öyle de böylede ağırlamak lazım 🤷🏻‍♀️ çok abartmadan güzel alışveriş yaparım artık mahcup olmadan gelse de yapsam 😂

Patates kızartması, menemen, salçalı sosis olabilir, sucuklu yumurta, ya da ayrı sucuk, yumurtayı salata ya da sarısını avakadolu krema yapıp yarım beyazların içine sıkıldığı bi tarif var güzeldi o da bi yerde yemiştim, domates, salatalık, farklı peynir zeytin çeşitleri, pankek, krep gibi bişey olabilir, meyve çeşitleri de masayı zengin gösterebilir, ceviz kurukayısı da öyle. Biz genelde kahvaltı misafirimize bizim yöremizde bi peynir çeşidi var eritilen ondan yaparız varsa yaşadığınız yere ya da memleketimize özgü bişey o olabilir.

Yemek içinde işte köfteli patatesli bi fırın yemeği pilav çorba salata bi de yanına havuç taratoru çok yakıştırıyorum bu menünün.

Kahve ya da çayın yanına bi tatlı da iyi olur
Ayy bitanesin menemen nasıl unuturum teşekkür ederim walla menemen de yapmalıyım 😂❤️🙏🏼 kız aklıma bin bir çeşit peynir binbir çeşit salam geldi de menemen gelmedi tüh bana 🤭

Bende öyle düşünüyorum ama sağolsun annem karışıyor sürekli kızım kahvaltıya alırsın daha kolay olur dedi bende bişey demedim daha öyle de böylede ağırlamak lazım 🤷🏻‍♀️ çok abartmadan güzel alışveriş yaparım artık mahcup olmadan gelse de yapsam 😂
Ay hadi İnşallah 😅 ben kahvaltıda genelde mantar sote (sevmeyen yoksa), bazen peynirli pankek (tuzlu tuzlu güzel gidiyor), peynir salatası (lor, domates, biber vs yakışıyor) ya da biberli lor (biberi kavurup içine lor ekleyip ısınana kadar tavada çevirip üstüne pul biber ekliyorum) yapıyorum burada yazılanlara ek olarak. Bakarsınız belki 🫶🏿

Merhaba arkadaşlar , yakında bir tanıdığım bize gelecek yurtdışında yaşıyorum Türkiye’den geliyor kendisi güzel ağırlamak istiyorum ama bu ay biraz sıkıştım bide ne hazırliyim bilmiyorum annem tutturdu ben gelirim yardıma diye ona da yaptırmak istemiyorum ben ağırlamış olmuyorum ozaman kahvaltıya alırsın dedi annem iyi fikir aslında ama ben sanki akşam yemeğine ağırlasam daha mı iyi olur diye düşündüm siz ne diyorsunuz ? Kahvaltıya alsam neler yapabilirim veya akşam yemeğine alsam neler yapabilirim çok yormayacak şeyler den gitmek istiyorum ama güzelde ağırlamak isterim

Mesela daha çok kahvaltı fikirlerinize ihtiyacım var çünkü kahvaltıya nerdeyse kimseyi çağırmadım hep akşam yemeğine aldım 😀

Hani hep rutin peynir zeytin domates bitane de yumurta kır oturalım yapmak istemiyorum neler hazırlayabilirim o konuda biraz ben pratik değilim galiba siz misafirlerinize neler servis ediyorsunuz kahvaltı da aslında öğlen çay vakti de gelse güzle olurda bizde aile içi bi adet var kahvaltı olsun akşam olsun o gün mutlaka ikisi bi arada oluyo sanki hatta üçü bi arada 😂 kafam karışık. Mezeler mı hazırlasam ne yapsam bilemedim kızlar basın butona aklınızdakileri yazın ❤️ ona göre alışveriş yapılsın madem 😊
Kahvaltı için dereotlu poğaça
Yesillikli yumurtalı salata / muhammara/ yoğurtlu tarator/ patates kızartması/pankek/ paçanga ya da sigara böreği/ bal kaymak ya da tahin pekmez ikilisi: tost ekmeğinden mini pizzalar/ hellim peyniri/ hindi füme/ ceviz-kuru kayısı-kuru üzüm/ ben genelde bu şekilde zenginlesitieiyorum duruma göre yaz helvası ya da biber kızartması da olur domatesli vs

Kahvaltı için dereotlu poğaça
Yesillikli yumurtalı salata / muhammara/ yoğurtlu tarator/ patates kızartması/pankek/ paçanga ya da sigara böreği/ bal kaymak ya da tahin pekmez ikilisi: tost ekmeğinden mini pizzalar/ hellim peyniri/ hindi füme/ ceviz-kuru kayısı-kuru üzüm/ ben genelde bu şekilde zenginlesitieiyorum duruma göre yaz helvası ya da biber kızartması da olur domatesli vs
Kuymak ve menemen de olur

Akşam için herhangi bir çorba-pilav-belen tava ya da kremalı tavuk/ patatesli börek/ yeşil salata/ yoğurtlu salata/ meze olur ne bileyim Girit mezesi var kabaklı/ mücver /şaksuka/ haydari: acılı ezme/ mısır unlu pırasa böreği/ beğendi / karamelize soğan mezesi gibi şeyler olur. İçli köfte varsa olur.

Ben genelde çorba pilav bir ana yemek börek/içli köfte yanına iki salata ve bol meze hazırlıyorum haşlanmış tavuklu garnitürlü yoğurtlu salata-köz patlıcan salatası- nohut tava vs de olabilir

Ayy bitanesin menemen nasıl unuturum teşekkür ederim walla menemen de yapmalıyım 😂❤️🙏🏼 kız aklıma bin bir çeşit peynir binbir çeşit salam geldi de menemen gelmedi tüh bana 🤭
Olur öyle şeyler bana da oluyor 😂 iyi hatırlatmışım ne mutlu bana 😂

X