mirasyedi yengem :@

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
özellikle avukat arkadaşlar ve görüp duyanlardan lütfen rica ederim........

konu dayım rahmetli ama kalan tüm malları ve bu mallardan gelen gelirleri yengem alıyor......
çünkü bize sadece 300 tl geldiğini söylediği için ayrıca ücret geliyor mu diye hiç araştırmadık ve 20 000 tl bütün olarak eline geçmiş kimseye vermeden kendi yiyor....

özetleyim: annemler 4 kardeş 3 kız 1 erkek(rahmetli) dedem vaktinde çok çalışmış bir sürü mal mülk sahibi olmuş ama bizimkiler yol iz bilmediğinden bu malları amcalarına kaptırmış...neyse kalan tüm mallar babalarından kalmış birtek hatlı minibüsü rahmetli ölmeden önce minibüsün modelini yükseltmiş.....

2kız (annem küçük teyzem istanbulda, büyük teyzem memlekette ve eşi içkici)

yengemi anlatıyım: hep işden kaçan biri herkesde biliyor kendide söylüyor zaten.....neyse dayım ölmeden hatlı minibüsü yengemin üstüne yapmış çünkü oradaki teyzemin kızlarına her türlü işlerini ne bilim boya badana olsun bahça ekimi olsun büyük temizlik olsun hep onlara yaptrdıkları için ölürse onlar daha çok hak talep edebilirler diye alırsa içkiye yatırmasın diye......
anneannem: eşinden bahsedilse hala beyim diyen ve her lafı içerleyen ama kimseye kötü laf etmeyen içerlediği lafıda söylemeyip kendi kendine hep ağlayan bir cenazeye gitsin ev sahibiyle ağlayan 1933 doğumlu yaşlı biri ve yengemdende çok çekinir biz küçükken onlara gittiğimizde yaramazlık yapınca bize birşey demez ama arkamızdn toplamya çalışırdı annem bırak ben yaparım dyince gelin görürse laf eder a kızım yaparım ben laf işitmesin uşakla derdi...

dayım öldükten sonra yengem dava açın ben mal paylaşmam demiş bizimkiler hatlı minibüsü üstüne olduğunuda söylememiş neyse davayı açtık 2005 kasımda öldü bildiğim kadarıylada aralık 2005 dede dava açıldı......teyzemler davayı açtılar ama çokda üstüne gidemediler çünkü köydeki teyzem makarnayı bile zor beceren sütle evine bakan kocasında hayrı olmayan biri anneanneme bakamaz yani bizde buradan pek üsteleyemiyoruz çünkü anneannem var arada ve buraya gelmiyor a kızım burayı benim beyim yaptı beraber hep neler çektik burayı yapmak için para denkleştirmek için nasıl burda onu bırakıp geliyim yapamam ben oralarda der(köydede evi var beyim yaptı der her sene oraya gitmek için ağlar bize komşular haber verir çnkü siz işe giden insanlarsınız sizi rahatsız etmiyim der demez bize hiç ağladığını falan ev yıkıldı yıkılacak ama gidip her sene 1 günlüğünede olsa oraya gidilir ev temizlenir anneannem küçükçük çocuk gibi çok sevinir valla görseniz aynen çocuklar gibi sevinir dedemin mezarına gider hemen )...ama şimdi yumurtayı bile zor kırıp pişirdiği (ama eve biri gelecek olsun bastonuyla hizmet yapmaya çalışır) neyse bizim dava hala devam ediyor sonuçlanmadı.......

eve masraf yapmaz hep kız kardeşinde kalıyor biz geçen bayram gittiğimizde dolabı doldurduk geldik eve doğalgaz alınmış fakat parasını anneannem vermiştir..eve misafirler aracılığıyla birşey geldiğindede alıp hemen saklar kime çıkartır yedirir içirir bilmiyoruz(bayramda getirilen meyve sularını bile saklamış 3-5 tl lık şey düşünün)

yengem bize duraklar birleştirildi artık parayı bile zor alıyorum bağkuru zor ödüyorum dediği ve üstüne gidersek anneanneme kötülük yapmasından korktuğumuz için daha fazla üsteleyemedik ama bu duraklardan 20 000 tl (15000+5000) olarak gelmiş ve bu bizim sadecce duyduğumuz ve biz bu paraların hepsini yeni duyduk kim bilir bizim bilmediğimiz duymadığımız daha neler var bizimkiler bu parayı paylaşmak istiyor çünkü biz ona iyi davrandıkça o bizi enayi yerine koyuyor....oradaki teyzemler onlara gittiğinde evde tatlı tuzlu bişi varsa saklar ama bizimkiler saygısızlık olmasın diye yeğenlerim kapısına kadar gider(haber verirlerse gelecez diye zaten evden kaçar gider herzaman geldiklerinde ki odasından çıkmaz ev 5 odalı(artı salonu falan yok 1 odası küçük iki odası normal 2 odası büyük(çokda değil )

biz ondn bu paraları almak istiyoruz anneanneme bakmıyor zaten son 1 senedir artık ne halin varsa gör deyip duruyormuş ama hakkını yemeyelim eğer komşular kız kocakarı çok kötü ölse yha derlerse söylene söylenede olsa götüyormuş Allah var şimdi okadar hakkında yemeyim hiç bakmıyor diye ama bu malların hiçbirinde bu kadar yüklü emeği yok

dayımı anlatıyım: tam bir karıcı yaşlı annesi durarken herzaman hanımı haklıdır ve anneannemin dedemden kalan maaşınından yaptığı birikimleride hep yiyip bitirmiş biri ve 3 kız kardeşede tek bir günü yüzü göstermeyen onlar ,iş yaparken gelip geçerken tekmik atarmış onlar bağırıncada anneannem iyi kız o oğlan eskiden erkek kardeş olmayan kocaya gidemezdi kötü olarak anılırdı hep diyip herzamanoğlunu korumuş sonuç kızlardan irşey isteyince git şunu yap gel gelince birşey daha yaptırcam diyip yine aynı gönderen bir işi 2 letenbiri imiş...ama Allah var bize herzaman iyiydi ve sadece bize değil herkese tüm tanıyanlar severdi annemler önceleri açınca yine baskın çıkardı ama:26: neyse ölümünün son 5 yılında hastanelerde geçti ve son 2 yılındada önünü zor görüyordu....

biz bu parayı nasıl alabilirz nasıl öğrenebiliriz bu bizim duyduklarımız haricindede para alıp almadığını

ay ne kadar karışık anlatmışsınız ya hiç bişey anlamadım
şimdi dedeniz öldü ve ondan miras kaldı,herşeyi kaybettiniz bi minibüs hattı kaldı o da dayınızın üstünde ama karısının üstüne mi yapmış?yoksa dayınızın üstündeyken ölüpte karısına mı kaldı?
yengenizin beceriksizliklerini vs es geçip özet olarak olayı anlatsaydınız keşke

buarada yengemide zor durumda bırakmak istemiyoruz tamam dava açtılar diye teyzemleri silmiş olabilir (teyzemler avukat tuttuğu için onlara daha çok sarıyor ikisinede) ama yinde açta açıkta kalacak kadarda parasız pulsuz kalsın istemiyoruz zaten psikolojik sorunları var mesela hava soğuk üşür diye üstüne birşey giy istersen desek bana kimse karışamaz siz kimseniz ben artık dulum diye beni ezmeye çalışacaksınız ben biliyorum deriz üşüme diye dedik sen bilirsin giymezsen giyme giymiycem tabi ben bilirim siz mi bileceksiniz der.... mesela en basitinden pencere açık olsa kız pencere açık kalmış örtsene giyinirken desek(kapalıdır buarada kendisi) sizene açık kalsın der kapatmaz öyle açık kalır nekadar soyunur giyinir okdarını bilemem çünkü durupda işim yok onu gözetleyecek değilim...... neyse pencereyi kapattıracak siz bana karışamazsınz der aşırı derecede sinirli agresif biri oldu ama biz yinede terbiyemizi bunca yıllık hukukumuzu bozmadan almak istiyoruz zaten her ay durakdan düzenli para alıyor bizimde hakkımız olmasına rağmen kimseye muhtaç olmasın diye almadık elinnden ama iyi niyetimizi hergeçen gün kötüye kullanıyor ve sürekli başkalarına para yediriyor eve falan hiç bakmıyor bir odayı kendine göre döşemiş kimseyi oraya sokmuyor kilitli tutuyor(ama bizi sokmuyor başka birileri gelirse benm odadaydı gel de gösteriyim deyip sokuyor

pardon tmm konuyu tekrar anlatıyorum.............kalan malların hepsi dedemden kaldı ama annemler evlenirken bu bizim dememişler hiç tüm mlları dayım eşiyle yönetti ama bahçelerin ekimini falan bizler yaptık ve hatlı minibüs var oda dedemden kalma ama dayım ölmeden hatlı minibüsün modelini yükseltmiş haliylede onun üstüne olmuş ve bizimkiler yine birşey dememiş.....ölürkende dayım yengemin üstüe yapmış minibüsü ama o minibüsü hakedecek kadar emeği yok yengemin....

ve bu hatlı minibüsden gelen geliri hiçbirzaman paylaşmadık çünkü kadın şimdiye kadar hiç iş yapmamış bu saatten sonra çalışacak değil yha diye ve asıl anneanneme sarar kötü davranır diye korktuk...ama hanımefendiye yüklü miktarda hatlı minibüsden para gelmiş eline (kızkardeşinin çocuklarına ) laptop falan almış zaten hep orada kalıyor..... neyse bize söylemedi hiç paylaşmamak için miktar öyle küçük de değil küçükbiryer için gayet yüksek bir miktar ama hanımefendi kendi yemek için söylemiyor

biz bu parayı almak ve başka bizim duymadığımız eline geçen yüklü miktarlarıda paylaşmak istiyoruz çünkü anneanneme kötü davranıyormuş kadın sessiz bize birşey dem,yor komşu dedi ananıza bakmıyor geldğindede laf edip tansiyonunu çıkarıp gidiyor diye....darulacezeye git emiş o kim yha Allah aşkına

biz anneannemi yanınımıza almak istiyoruz ama teyzem kaynanasıyla kalıyor bizim ev hiç ısınmıyor ev aldık kiracılar çıkmıyor çıksalar oraya gidince hemen alıcaz orası petekli burada sobalı ev hertarafı açık çok soğuk bizim ev gelen zaten kabanıyla oturuyor rsmen )yaşlı kadın sürekli üşür daha çok hasta olur diye korkuyoruz şimdi bir yeğenimn evinde kalıyor çünkü kendine bakamıyor artık iyice çökmüş inşallah bu ay sonu çıkınca kiracılar (4 aydır bu ay diyorlar ama neyse) eve gidince hemen almaya gitcez normalde gelmem ben evimi yurdumu bırakamam der ama artık kendine bakamadığından almamızı bekliyormuş hem komşu dedi hemde artık eskisi gibi tepki vermiyor hemen gelmem diye yük olmiyim kızım duradurada olsa işimi hallederim ben diyor artık oda istiyor yane farkettik inşşallah yanımıza alcaz(bu paragrafı siz anneanneze bakmıyormusunuz diyen olura diye ek ayrıntı olarak yazdım)

burda dayınızın üstüne olan bir mal var ve bunu sağlığında karısının üstüne yapmış.yengenizin bunu hakedip haketmemesi mesele değil.
dedenizin ölümüyle intikal eden bi mal yok ki zaten dedeniz sağken minibüs dayınızın üstüneymiş,o da kime istersen onun üstüne yapar,ki yengenizin üstünüze olmasa bile yine mirasçı olarak eşine yani yengenize ve çocuklarına kalırdı.

canm minibüs dedem sağken dayımın üstüne değildi sonradan model yükseltmek için üstüne yapmasına birşey dememişler

Son düzenleme:
ayrıca hat minibüsden çokdaha değerli imiş buda dipnot asıl para eden minibüs değil hat ve onuda dedem almış ve haliyle çocuklarıyla karısının hakkı hiç hakkı yok demiyoruz zaten biz onu kimseydde muhtaç etmeyiz tüm parasını falan almak da değil niyetimiz.....
sadece enayi yerine koyup bizi arkamızdan sürekli iş çevirmesi ve böyle bir miktarı ki o minibüsü hattıyla beraber mahkeme bölmüş durum da ama bunu bile bile bize vermediği ve ailesine arkadaşlarına herşeyi taşıdığı
kocssının malları sahisinde(yani anneannemin eşi dedem sayesinde) rahat hayat süren biri olmasına rağmen banane hepsi benm diye aç gibi davranması bizi sinir ediyor hiçbir zaman ona bunu niye yaptın diye karışılmadı gittiğimizde birkez olsun oturmadık herzaman hizmet ettik misafirimiz demedikde ne demek bukadar enayi yerine konmak

Son düzenleme:
kızlar hiç duyan gören bilen yokmu yha

not:yanlış anlaşılmasın sakın bayanın elinden tüm parayı alacak değiliz dayımdan kalan aylık ve minibüs aylığıyla zaten herşeyin en iyisini alıyordu hiçbirşeyi eksik değildi hastalandığında buraya çağırdık tedavi için ben sizin yanınıza gelmem muhattap sizinle mallarımı alacaksınız dedi yine kimse birşey demedi...bizim derdimiz enayi yerine konmak....küçük yer herşey ucuz ev kirası vermez faturaların hiçbirini ödemez (yha teyzem gittiğinde yada anneannem komşulara yatıttırır....)

dayınızın çocuğu yok sanıyorum. minübüsü eşinin üstüne yaptıysa annenizin saklı paylı mirasçı olmadığı için dava açamaz. ancak anneanneniz açabilir, minübüs için davayı. minübüsün hattı kimin üstüne nasıl oluyor, o konuyu hiç bilmediğim için yorum yapamıyorum. eğer aydınlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

minibüs mahkeme kararıyla 4 e bölünmüş annem dışında 2 teyzem anneannem ve yengem olarak

bizimkilerin miras davası devam ediyor hala ama ne olup bitiyor ne zaman dava oluyor bilmiyoruz bile hiç takip etmiyordukda ama son 1 senedir bizim hakkımızda dediği laflar biz anneanneme baksında diip sineye çektikçe daha da havalanmalar falan hepsi birikim oldu artık....ve eğer bizim tüm bu iyiliklerimize rağmen böyle birşey varsa paylaşmak istiyoruz acaba avukatımıza sorsak ekstra ücret talep etme hakkı var mı

buarada paylaşmak istiyoruz derken tamam minibüs bizim stümüze değil ama (burdaki)teyzem annem farketmez annem mahkemeye dahil olmadı teyzelerim anneannem ve yengem arasında mahkeme zaten ama mahkeme annemede (mallar babanızın demişler) ve onada hak vermişler(başka mallardan)

Son düzenleme:
Canım...yengeni kötülemekten konuyu anlatamıyorsun ki.
.

:26::26: bayramda annemi sinir etmiş heralde fazla etkisinde kaldım..bizide annemin gittiğini haber vermedik dye sizi sildim dedi ama babamı arayıp bayramını kutlamış hiçbirşey olmamış gibi ona sinirlendim galiba buraya içimi kustum saol uyarın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…