Mirasa layık görülmeyen kız çocuğu. Başkaldırmalı mıyım?

sımdı hayattalar hıc bırsey demeyın hatta uyuyan devı uyandırmayın
ölüm hak mıras helal . vefat ettıklerınde hakkınız olan herseyı alırsınız gerekırse dava acıp
bırde suan yasıyorken tum haklarını dıger cocugun ustlerıne yapsalar bıle sız evlat olarak hakkınızı almak ıcın dava acabılıyorsunuz ıyı bır avukat bulmanız gerek serh konuluyor dıger evlat baska kımseye satamıyor dava sonuclanana kadar falan ben noterde calısırken ozaman tapu ıslerıne de bakılıyordu ne olaylara tanık olduk ozaman bırının boyle mevzusu vardı cocuk ne kardesıyle ne aılesıyle konusmuyor küs aıle cocugun ustune mal yapıyor dıger cocuk dava acmıs hak talep etmıstı mıras bana kalmasın dıye usulsuzluk yapıyorlar mınvalınde

valla cocuk kazandı davayı :) hukuk hak adalet uzerıne kuruludur hakkınızı ararsınız ama sımdı suan ortada bırsey yokken degıl

Şimdi ses etmeyin ki duruma uyanmasınlar. Adam öldükten sonra hakkınızı yasal yollardan alırsınız. Umarım tez zamanda imamın kayığına biner de siz de paracıklara kavuşursunuz.
Umarım çok uzun bir ömrü olur ve mutlu, sağlıklı yaşar. Onlar beni yakmış olsa da benim verebileceğim en büyük tepki alıp başımı gitmektir. Canları sağolsun mutlu olsunlar. Onlara birşey olsa yine en çok üzülüp ağlayacak olan benim. Ben sadece istiyorum ki ileride en azından uzanabileceğim bir dalım olsun. Ben hiçbir hayalimi gerçekleştşremesem bile yarın için bir kurtuluş umudum olsun. Umarım bunlara muhtaç kalmadan kendi ayaklarımın üzerinde doğrulabilirim :KK200:

ben demın bır uyenın konu sahıbıne yasadıklarından dolayı
''hiç kimse bu dünyaya kendi isteğiyle gelmedi ama bütün başarısızlıkları ailene mal etmesen... ''dedıgıni, konu sahıbınınde aılem benı 13 yasında okuldan alıp 17 de evlendırdı ne dıyorsun sen lafının ustune ''vardır bi bildikleri...'' dedıgını okudum

ne yapıyorsunuz bugunde ne kadar kotu bır ınsan oldum cok sukur artık rahat uyuyabılırım mı dıyorsunuz arkadaslar ne degısık kafa yapınız var yahu ?

ne yanı
13 yasında evlendırılme adı altında bırlıkte yasatılan cocukla olan adam tecavuzcuyse onu bırlıkte olmaya zorlayan kısıye ne denır ? ona vardır bır bıldıgımı dıyeceksınız
13 yasında okuldan almıslar kızı , bıldıgı ne olabılır ne bılıyordur o cahiloglu cahil baba ? ne bılıyordur ya

delırtıyorsunuz ınsanı

kafamızın ıcınde tasıdıgımız sey süs degıl o baya calısıyor dusunursenız ,yazmadan once dusunun elınızın dılınızın bır kemıgı dusuncemızın bır karakterı olsun ya ayıp

Sey geldi aklima teyzeminde anneminde okuma yazmasi yok. Babadan kalan tarlalari var annemide teyzemide kandirip imza attirdilar dayilarim . Hicbisi alamazlar diye biliyorum. Dikkat et senide kandirmasinlar
tapuya veya satıs ıcın o zamanlar notere gıdılıyordu notere gıttıgınızde ya da satmak ıcın vekalet verdıgınızde mahalinde, okuma yazma bılmeyen ınsandan ımza alınamaz parmak ızı alınır ,okuma yazma bılmıyor dıye de ekstra yazılı belırtılır cunku okudum kabul edıyorum ısım soy ısım ımza yazması gerekır okuma yazma bılmeyen bunu yapamayacagı ıcın memur ıslemde bunu belırtmelı okudum kabul ettı deyıp sag elının bas parmagının muhrunu bastırır :) yanı ıslemı yapan memur da usulsuzluk yapmıs hatta bız bu ıslemlerde ıcerıgı okur onaylıyormusun su satılıyor paranı aldın mı dıye ısrarla sorardık kandırılma olmasın dıye . hangı memursa o kı hangı memur oldugu hemen bulunur her yapılan ıslemde ıslem cıktısının kodu vardır sol alt kosede bulunur ya da sayfa sonunda o kod memura zımmetlı bılgısayara aıttır ıslem yılı kagıt ustunde sag ust kosede muhurludur o yıldan o memur bulunur hala gorev yapıyorsa cok buyuk ceza alır gorevden mene kadar gıder cezasını da alır dayınızda evrakta sahtecılıkten ceza alır ve gerıye donuk sekılde kandırıldık ben okuma yazma bıle bılmıyorum suna lazım deyıp kandırıp ımza attırdılar deyıp dava acarsa annenız ve teyzenız kazanır, hatta dayınız o malları sattıysa bıle o zaman elıne gecen parayı bu zamanın kosuluna tekabul ettırerek anne ve teyzenıze borclandırır dayınızı devlet :) alır yanı

Son düzenleme:
Sanırım iki yıl oldu bunu yazalı. Bu arada hem birçok şey yaptım hem hiçbirşey yapmadım. Bana yeni bir hayat bahşedecek o okulu bir türlü bulamadım. Zaten okul hevesim de kalmadı. Yarım olan okulu bırakmaya cesaret edemeyip bitirdim. Aynı zamanda dondurduğum okula da kayıt yaptım, birçok kitap okudum. İnsanları defalarca affedip tekrar küstüm. Kilo alıp kilo verdim sonra tekrar aldım. Kalbimdeki zincirleri söküp attım, Ama amaçlarıma yarım adım ancak yaklaşabildim. 30'a kaldı son 3 adım. 3 yıl sonra bu yazı umarım bu kadar canımı yakmaz.

valla bence 17 yaşında zorla evlendirilmiş bir çocuk olarak kendiniz için çok şey yapmışsınız. dilerim 3 sene sonra boşanmış ve mutlu bir kadın olursunuz.

tapuya veya satıs ıcın o zamanlar notere gıdılıyordu notere gıttıgınızde ya da satmak ıcın vekalet verdıgınızde mahalinde, okuma yazma bılmeyen ınsandan ımza alınamaz parmak ızı alınır ,okuma yazma bılmıyor dıye de ekstra yazılı belırtılır cunku okudum kabul edıyorum ısım soy ısım ımza yazması gerekır okuma yazma bılmeyen bunu yapamayacagı ıcın memur ıslemde bunu belırtmelı okudum kabul ettı deyıp sag elının bas parmagının muhrunu bastırır :) yanı ıslemı yapan memur da usulsuzluk yapmıs hatta bız bu ıslemlerde ıcerıgı okur onaylıyormusun su satılıyor paranı aldın mı dıye ısrarla sorardık kandırılma olmasın dıye . hangı memursa o kı hangı memur oldugu hemen bulunur her yapılan ıslemde ıslem cıktısının kodu vardır sol alt kosede bulunur ya da sayfa sonunda o kod memura zımmetlı bılgısayara aıttır ıslem yılı kagıt ustunde sag ust kosede muhurludur o yıldan o memur bulunur hala gorev yapıyorsa cok buyuk ceza alır gorevden mene kadar gıder cezasını da alır dayınızda evrakta sahtecılıkten ceza alır ve gerıye donuk sekılde kandırıldık ben okuma yazma bıle bılmıyorum suna lazım deyıp kandırıp ımza attırdılar deyıp dava acarsa annenız ve teyzenız kazanır, hatta dayınız o malları sattıysa bıle o zaman elıne gecen parayı bu zamanın kosuluna tekabul ettırerek anne ve teyzenıze borclandırır dayınızı devlet :) alır yanı
Ya gercektenmi cok sevindim. Ben anlatirim anneme :) bugun ugrucam. Tskur ederim bilgi verdiigniz icin

Merhaba. Çook uzun bir aradan sonra yine dönüp dolaşıp buraya geldim. Hemen konuya girmek istiyorum.

Kısaca geçmişimden bahsetmem gerekirse; çok zor ve sevgisiz, eziyetlerle dolu bir çocukluk geçirdim. Çok başarılı olduğum halde ve deli gibi istememe rağmen okutulmadım. Daha dünyanın, kendimin farkına varamadan da zorla evlendirildim. Bu evlilikte de çok çok sorunlar yaşadım. Şu anki konu ise uzun zamandır aklımı kurcalıyor. Babamın mensup olduğu gelenekler dolayısıyla kız çocuğuna miras verilmez. Şimdiye kadar kıza miras bırakıldığı görülmüş şey değil. Ve yukarıda da bahsettiğim gibi ben hayatı ailesinin eliyle mahfedilmiş bir kız çocuğuyum. Bu duruma baş kaldırıp miras hakkımı almak istiyorum. Ama dediğim gibi bu görülmüş şey değil. Babam ilk gençliğinden beri malını mülkünü oğullarına kalıcak diye biriktirdi. Kimsenin aklında kızlara miras bırakma gibi bir fikir yok. Eğer eşit paylaştırılsa en az 100 binlik hakkım var.

eğer ki bana sineğin kanadı kadar değer verselerdi, dayağı eziyeti geçtim, hiç olmazsa okumama izin verip beni çocuk yaşta ellere bırakmasalardı bu konuyu aklımdan bile geçirmezdim, ama hem hayatımı mahfedip hem de bir çöp gibi kenara atmaları çok zoruma gidiyor.

2000lerin o meşhur soğuklarında sırtımda kırmızı ince bir hırkayla halk ekmek sıralarında saatlerce bekleten, donmuş olarak titrerken amma da abarttın diye alay eden bu anne baba, şimdi gelinleri için bilmem hangi markalardan pardesüler, bilmem kaç binlik kıyafetler alıyorlarmış. Benim gün yüzü görmediğim evi onun için dizayn ediyorlarmış. Ben kıskanç bir insan değilim. Ama içim kanıyor. Yıllarca eziyetini çektiğim, dayağını yediğim, lokması bile utana sıkıla boğazımdan geçen bu insanlar beni bir paçavra gibi atıp başka bir kıza tüm emeklerini feda ediyor. Hak mıdır, Allah katında müstehak mıdır?

Şimdi size soru. Yüzyıllardır devam eden bu aptal geleneğe uyup kenara çekilmek mi yoksa herkesin ağzına sakız olmayı kabullenip, erkek kardeşlerimin düşmanlığına hedef olup, belki daha da kötü ihtimallere hazırlıklı olup miras istemek mi?

Küçük bir not: önceki konularıma bakıp "ee sen eşinden iyilikle sevgiyle bahsetmişsin" demeyin. Ben yakın bir zamana kadar kendi gerçeklerimle yüzleşemeyecek kadar korkak ve küçüktüm, delirmemek için kendimi herşey çok normal, herşey çok yolunda diye kandırıyordum.
Aynısını ben de yaşadım, yaşıyorum annem çalışıyorum diye(sözde ) 10 yaşından beri tüm ev islerini ben yaptım.kendime baktım okuluma gittim benden 6 yas kucuk kardeşimi büyüttüm annem akşamları kapidan girerken ne pişirdin diye sorardi. Tüm bunlara rağmen sacma sebepler bulur döverdi. Hep para yoktu.sonra buyuk savas vererek minimum.parayla okudum kendim evlendim yine bir sey yapmadılar bu arada 3-4 ev aldılar araba aldilar 18 yasina gelince altina araba ehliyet alindi.kardesime erkek ya sonra kardeşimi evlendirdiler adan zye esya dugun takı 50-60 bin harcayip evlerden birine de oturttular.bense buyuk sehirde kirada kocamla savas veriyorum.her zman erkek.cocuklar kayiriliyor eve kendime kardeşime yıllarca baktım ben annemin degil annem benim yemeyimi yemistir daha cok emek verdim sefasını kardeşim ve eşi sürüyor zihniyet..😡

Sadece baaligi okumak bile hiccc durma dedirtiyor. Konu insani cildirtiyor.

Ya durduk yere sinirimi bozma ablacım git çatacak başka yer bul. 13 yaşında okuldan alıp 17 yaşında evlendirdiler diyorum, başarısızlığı kendinde ara diyor. Te allam..
Canım boşver diyeyim önce bi sakinlestireyim seni ama isyanın öyle guzeldi ki gülümsettin beni gece gece:)

Saygısız, sevgisiz, merhametsiz ve kötü kalpli olan insanların zayıf noktalarıyla oynayanlardır. Hem de derdini paylaşmak için yazdığı bir yerde, içini döktüğü bir yazıda. Tahmin ediyorsunuz kim olduğunu değil mi?

Ben şöyle bir konuda bu tür şeyler yazan birine karşı böyle kötü kalpli olamam. Hem Allah'tan korkarım hem kuldan utanırım. Mahalle jargonuna o kadar alışmışsınız ki "dur şunu bir deşiyim de bakalım bana ne diyecek" diye insanları kışkırtıp sonra yaralarıyla oynuyorsunuz. Bunu da eleştiri zannediyorsunuz. Hayır bir insana hatta bir insanın çocuk haline, haketmişsin, demek ne olduğunu biliyorlarmış demek eleştiri değil saygısızlık, medeniyetsizliktir. Buna karşılık verirken de aynı tondan cevap vermek her insanın hakkı. Siz gidin önce eleştiriyle saygısızlık arasındaki farkı öğrenin, sınırlardan haberdar olun sonra arkadaşınızı kollarsınız. Konu sahibi olmak, derdini açmak saygısızlık, sınırsızlık için bir bahane değil. Ben sizi göz ardı ediyorum, hiçbir yorumunuzu görmeyeceğim. Paragraf döşemek için kendinizi boşa yormayın. Böyle çok tepeden de konuşmayın, hayat bu bir bakarsınız o salladığınız lafların altında kalacak şeyler yaşatır size, belli mi olur.

siz beddua etmekten başka bir şey yapmaz mısınız? sizinle aynı düşüncede sahip olmayan herkese sende yaşa da gör muhabbeti nedir?
tekrar ediyorum! siz konu açtınız başka biri yorum yaptı, yorumu beğenmeyip beddua etmeye başladınız!! sonrada burada kötü kalpli vicdansız olarak bizi ilan ettiniz!! madem bu kadar iyi kalpli iyi yüreklisiniz ben yaşadım başkası yaşamasın dersiniz ama sizde nerede!!

Yorumla tahrigi ayirt edelim bence ! Karsit fikir sunmak degil o banlanan uyenin yorumlari.Niyeti tamamen tahrik.

chelzy konu sahibi sanıyor ki şu hayatta bir tek kendisi zorda. yahu bizde neler yaşıyoruz. ben kendisine haklı olduğunu ama üslubunun yanlış olduğunu söyledim bana da saydırmaya başladı ve yaptığı tek şey beddua etmek.

burası bir platform 100 kişi konu sahiplerini haklı bulur 1 kişi bulmaz, haklı bulmadığı için beddua etmek nedir?

tahrik de konu sahibinin ters yorumu üstüne geldi. yoksa yorum yapan kişi "ben olsam nefret ettiğim insanların malına tenezzül etmem" dedi bunun neresi tahrik? eğer konu sahibi ters cevap verirse bu düşünceye o da demek ki haketmişsin der.

aaa durun durun şimdi banlarım en iyisi susayım!

Görüşmeyi kestim zaten. Aslında bilinçli olarak değil ama içim öyle bir halde ki ne yanlarına gidiyorum ne seslerini duymak istiyorum. Affedemiyorum, eşimin bana her eziyetinde Allah biliyor ya kalbimden anneme bin sitem ediyorum. Umarım öbür dünya vardır ve geçip karşısına "bana bunu neden yaptın, beni neden doğurdun" diye sorabilirim.
merak etmeyin Ahirette elimiz yakalarinda hesap sorabilcez, simdi birsey yapmayin ama esegin aklina karpuz kabugu düsürmeye gerek yok. babaniz ölünce davanizi acar hakkinizi savunursunuz .

chelzy konu sahibi sanıyor ki şu hayatta bir tek kendisi zorda. yahu bizde neler yaşıyoruz. ben kendisine haklı olduğunu ama üslubunun yanlış olduğunu söyledim bana da saydırmaya başladı ve yaptığı tek şey beddua etmek.

burası bir platform 100 kişi konu sahiplerini haklı bulur 1 kişi bulmaz, haklı bulmadığı için beddua etmek nedir?

tahrik de konu sahibinin ters yorumu üstüne geldi. yoksa yorum yapan kişi "ben olsam nefret ettiğim insanların malına tenezzül etmem" dedi bunun neresi tahrik? eğer konu sahibi ters cevap verirse bu düşünceye o da demek ki haketmişsin der.

aaa durun durun şimdi banlarım en iyisi susayım!
Peki bu size niye bu kadar dert oldu? Konuyu sabote ediyorsunuz. Herkesin derdi var en büyük dert seninki değil edebiyatından da gına geldi,gayet büyük bir dert ve gereksiz muhalefet kaldıracak bir konu değil.

Peki bu size niye bu kadar dert oldu? Konuyu sabote ediyorsunuz. Herkesin derdi var en büyük dert seninki değil edebiyatından da gına geldi,gayet büyük bir dert ve gereksiz muhalefet kaldıracak bir konu değil.

insanların birbirine tahammülsüz olmaları beni rahatsız etti, buraya yazamayacaksam neden üyeyim? fikrimi söylemeyeceksem? o zaman derdimiz var diye hepimiz birbirimize beddua edelim? siz nasıl körü körüne savunuyorsunuz?

insanların birbirine tahammülsüz olmaları beni rahatsız etti, buraya yazamayacaksam neden üyeyim? fikrimi söylemeyeceksem? o zaman derdimiz var diye hepimiz birbirimize beddua edelim? siz nasıl körü körüne savunuyorsunuz?
Beddua olayına bende karşıyım gözümü tırmaladı evet ama diğer tarafta sonradan fazlaca saçmaladı ve baya bir haksız duruma düştü. İlk yazdığını da kışkırtma amacıyla yazmış belli ki. Böyle biri için neden ağız yoruldu onu anlamadım.

Henüz babanız hayatta yani miras düşünmek için erken geline birşeyler yapıldığı için sanırım takmışsınız kafaya daha çok öyle geldi yani tüm para para onlara güzelce harcanıyor bana miras veremeyecekler gibi ama hukuk var bu ülkede yani ben kızıma miras vermiyorum diye birşey yok babanız vefat ettiğinizde mirasın paylaştırılabilmesi için bile tüm kardeşlerim imzası gerekir siz olmadan kimse miras bile alamaz yani ve babanızın veraseti bile olsa hukuk yolunda siz mirasçınız bu nedenle bunu kafanıza takmanıza gerek yok ama babanız vefat etmeden bu hesapları yapmanızda çok saçma

Valla kusura bakmayın ama bana hiç de inandırıcı gelmediniz, eşinizden eziyet görüyormuşsunuz da ailenizin yüzündenmiş de falan. Birisi size burada eski konularınızda eşinizi çok sevdiğinizde çok iyi anlaştığınızı yazdığınızdan bahsetmiş eee ben hislerimi dökemiyordm söyleyemiyordum demişsiniz ne alaka sosyal medyada sevgi pıtırcıığı gibi olmak öyle yazmak zorunda da değildiniz sonra böyle söylenince profilinizi görüntelemeye kapatmışsınız bakmasınlar diye! şimdiden görüşmediği ailesiyle babası da yaşarken miras derdine düşen birinin de iyi niyetli olduğunu hiç düşünmüyorum siz besbelli gelini kıskanmışsınız

Back
X