MİRAS

hayalkokusu1999

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
4
2
1
26
Merhaba,
Yıllar önce birtakım sebeplerden ötürü amcamlar beni kendi nüfuslarına kaydetmişler. Amcamlarla ve kendi ailemle aynı evde yaşıyoruz. Ailemi bilerek yetiştim sadece nüfusta amcamların üzerineyim. Amcamların çocuğu yok, ben de ailemin tek çocuğuyum.

Annemin üzerine bir ev var ve ben onun üzerine olmadığım için evinde herhangi bir hakka sahip değilim. Annem evini bana bırakmak istiyor. Bunun için gerekli işlemler neler? Ve ben de öldükten sonra bu evi herhangi bir kuruma/kuruluşa bağışlamak istiyorum. Bunun için benim ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden evin tapusunu sizin üstünüze yapabilir. Allah gecinden versin tabiki de vefat durumu olmadan yapması gerek diye düşündüm.

Çok da bir bilgim yok açıkçası :)

tapuya gidip serh koydurabilirsiniz anneniz kac yasinda 65 yas uzeri doktor raporu istiyor genelde doktor olene kadar anneniz kullanir evi oldukyen sonra size gecer tapu

Öncelikle nüfus kaydının düzeltilmesi davası açılması gerekiyor.. yerleşim yeriniz neresiyse oradaki asliye hukuk mahkemesinde açacaksınız bu davayı, annenize karşı..
Anneniz vasiyet yoluyla evi size bırakabilir.. ancak başka kardeşleriniz varsa size bırakılan ev üzerindeki saklı paylarını almak için dava açabilirler..
Vasiyet olmadan sağken de evi size devredebilir, ancak varsa eğer kardeşlerinizin mal kaçırdığınızı iddia ederek yine dava açma hakları olacaktır..

Bi avukata gidip sorulabilir

Ama kulaktan dolma bilgiyle onceden mirasına vasiyette isim olarak gecirebilir yada simdiden tapuyu sizinbustunuze gecirebilir

Allah muhafaza sizin olumunuz durumundada bilfigim kadariypa direk amca ve yengeye gececek o yuzden sizinde daha onceden noter onayli bi vasiyetle olumunuz halinde istediginiz kuruma basig yapmaniz lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…