• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras konusu 🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gonuldagii

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2021
50
84
8
26
2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?

Borcu borçla mı kapatalım
evet borçla kapatın ?
hepimiz aynı şartlardayız gerilmeyin
ben sizin için söylüyorum tedavi oldum aylık 1500-2000 tl gidiyor tedavide
size bir tarla verirse ömür boyunca kardeşleriniz başınıza kakacak
birde erkek olana ev araba aldılar mı

Babanızı en iyi siz tanıyorsunuz.

Direkt miras payımı ver demek ayıp kaçabilir, önce çocuk sahibi olmak istediğinizi söyleyin, torun gelsin diye eller cebe gider. Sıkıntı olacaksa miras payımdan düşün diyebilirsiniz.

Önce miras konusunu açmayın yardım isteyin.

evet borçla kapatın ?
hepimiz aynı şartlardayız gerilmeyin
ben sizin için söylüyorum tedavi oldum aylık 1500-2000 tl gidiyor tedavide
size bir tarla verirse ömür boyunca kardeşleriniz başınıza kakacak
birde erkek olana ev araba aldılar mı
Erkek kardeşim yok kız kardeşim var niye başıma kaksın ki ileride payımdan bu arsayı düşerler olur biter

2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
Daha iki yıllık evlisiniz .Acele etmeyin.Ayrica sıkışık olduğunuzu citlatin belki yardım eder.Oyle pat diye istenmez

Erkek kardeşim yok kız kardeşim var niye başıma kaksın ki ileride payımdan bu arsayı düşerler olur biter
ailenize o zaman niye erkek olsam ev alırlardı diye kızıyorsunuz
ailenizin malı şu an sizin hakkınız değil niye gerildiniz anlamadım ama
ölmeden malları üzerinde pay yada hak iddia edemezsiniz

Zaten benim payım demeniz güzel değil, benim dedem ölmeden herşeyi satıp yedi. Bir kuruş bırakmadı çocuklarına. Ki ne malı vardı, zaten babadan mirası çoktu, üstüne almancı olup dünya para kazanmıştı. Bu dünyaya bi kere geliyorum diye çatır çatır yedi. Çocuklarının payı falan olmadı.Yani benim payım falan demeye hakkınız yok. Bu durumda çocuk için destek isteyin bence. Borçta demeyin, ama bu konuda yardım istemenizin sakıncası yok bana göre

Borcu bitirip öyle bebek tedavisi olun.
Hayattayken istemek ayıp.
Çalışın, tek yere kredi cekin vs.
Ama miras payını istemek seçenek olmamalı.
İçinden gelse zaten verirdi.

Ben tek cocugum. İki tarafın da tek torunuyum. Evimizi eşimle kurduk, borcsuz evlenmek için 1 sene evlenmeden deli gibi borç ödedik. Ben bile destek istemedim. Sadece halılarımı babaannem perdeleri babam hediye etmişti, benim bu durumu anlamam mümkün değil.

bu arada havadan atıp tutmuyorum yaşadığınız durumu yaşadım tedavi gördüm ve borcum da çok oldu
ailem vermek istediğinde ben reddettim hayır durumumuz iyi diye
ailelerin yardımcı olmasına karşı değilim siz evin her şeyini kendiniz yapmışsınız çok yorucu
ama miras istemek yerine borç istersiniz geri istemez zaten aileniz eğer parada gözleri kalmayacaksa

henüz gençsiniz galiba ya da hayat tecrübeniz az. Anne babanıza Allah uzun ömür versin. kimin ne kadar yaşayacağı belli değil. örneğin benim anneannem hayatta. torunları çoktan evlendi de torun çocukları bile evlenmeye başladı. eskiden bir çocuğuna miras adı altında bir yer vermiş olsaydı, alan unutmasa da çocugu torunu unutur, fi tarihinde verilen arsa bizi ilgilendirmez verin hakkımızı derler. hukuki olarak da haklarını alirlar.

bazen anne babadan önce evlat gider sırayla değil ya o arsa kalır mı damat ya da geline o da yeni eşiyle yer. o yüzden ölmeden miras olmaz. ama hibe ederler, o da onların bilecegi iş.

Borcu borçla mı kapatalım diyorsunuz ama yabancıya borçlu kalmanızdansa babanıza borçlu olun. Ödeme açısından da yavaş yavaş düzenli şekilde ödersiniz. En azından ebeveynleriniz vefat etmeden miras istemek gibi bir davranışta bulunmazsınız.
Anne baba hayattayken miras konularına girilmesini hiç sevmem. Zaten bize kalacak mantığı çok yanlış malında gözüm var demek gibi geliyor bu tarz söylemler. Kendileri teklif etseler neyse de siz söylemeyin derim. Onun yerine borç isteyin.

Son düzenleme:
Ailenizden borç isteyebilirsiniz, bu anlaşılabilir bir şeydir. Ama "miras payı" düşüncesi çok rahatsız edici.
Mal sahibi hayattayken miras diye bir şey olmaz.
Aileniz belki hayır kurumlarına bağışlayacak belki hepsini satıp, gezip yiyecekler bunu bilmek mümkün değil ki.

Bir de "miras payı" ifadesi, onların ölümü üzerinden mal hesabı yapmak demek ve inanın çok kırılırlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X