Mi'rac Kandili(Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa s.a.v.Mi'rac'da yaşadıkları)

Allah razı olsun sizden bunları burada paylastıgınız ıcın.. Allahım hepimize dogru yolu göstersin inşaAllah dogru yoldan şaşırtmasın.. Yanlız bu konunun "Hiçbir başlığa uymayan yazılar !" baslıgı altında olması benı cok üzdü bu ap ayrı cok güzel bir konu neden buralarda ... ! Her neyse size cook tesekkür ederim bu güzel bilgileri bizimle paylastıgınız icin .. Mirac kandilimiz mübarek olsun tüm müslüman aleminin dualarımız kabul olsun inşaAllah :16:

Son düzenleme:
hepimizin kandili mübarek olsun

3. sayfaya kadar okudum yarın devam edeceğim geri kalanını çok güzel bir paylaşım
semuş kardeşim ALLAH binlerce kere razı olsun senden Amin

Allah razı olsun sizden bunları burada paylastıgınız ıcın.. Allahım hepimize dogru yolu göstersin inşaAllah dogru yoldan şaşırtmasın.. Yanlız bu konunun "Hiçbir başlığa uymayan yazılar !" baslıgı altında olması benı cok üzdü bu ap ayrı cok güzel bir konu neden buralarda ... ! Her neyse size cook tesekkür ederim bu güzel bilgileri bizimle paylastıgınız icin .. Mirac kandilimiz mübarek olsun tüm müslüman aleminin dualarımız kabul olsun inşaAllah :16:

Amin.. Allah'ım cümlemizden razı olsun inşaallah..
Bu konuyu ilk özel günler ve haftalar başlığında açmıştım, sonradan bu başlığa taşındı.. İnşaallah yeniden özel günler ve haftalar başlığına taşınır. :34:
Yeniden kandiliniz mübarek olsun..:16:

3. sayfaya kadar okudum yarın devam edeceğim geri kalanını çok güzel bir paylaşım
semuş kardeşim ALLAH binlerce kere razı olsun senden Amin

Bu konuyu zamanınız oldukça okursunuz inşaallah..
Amin inşaallah pinkLipstick kardeşim inşaallah.. Rabbim sizden de razı olsun.. Cennette O'nunla beraber olanlardan olmanız dileğiyle.. Mirac Kandilimiz Mübarek Olsun:16:

mirac6.png

[video=dailymotion;x675ig]http://www.dailymotion.com/video/x675ig_mirac-mevlidi-ilahiler-ismail-cosar_music#.Ua7DFUBM8YS[/video]

Bu konuyu zamanınız oldukça okursunuz inşaallah..
Amin inşaallah pinkLipstick kardeşim inşaallah.. Rabbim sizden de razı olsun.. Cennette O'nunla beraber olanlardan olmanız dileğiyle.. Mirac Kandilimiz Mübarek Olsun:16:

Amin canım sonuna kadar okudum ama devamı var mı bunun
bu aarada bu okuduğum konuda peygamberlerin ve meleklerin ALLAH'I tesbihleri yazıp bende tesbih etsem olur mu ki kardeşim?
bu arada cümle müslüman kardeşlerimin kandili mübarek olsun

Son düzenleme:
Amin canım sonuna kadar okudum ama devamı var mı bunun
bu aarada bu okuduğum konuda peygamberlerin ve meleklerin ALLAH'I tesbihleri yazıp bende tesbih etsem olur mu ki kardeşim?
bu arada cümle müslüman kardeşlerimin kandili mübarek olsun

Elbetteki bunun devamı var, buraya kadar okuduklarınız Sevgili Peygamber Efendimizin Mirac'a çıkarken yaşadıkları, bundan sonrasında Allah ile olan birebir konuşması ve Peygamber Efendimizin dünya gözü ile Allah'ı görmesi ve onunla karşılıklı konuşması Tahiyyat Duası var ve mirac'ta kendisine verilen ve bizlere getirdiği hediyeler var ki bunlardan birisi 5 vakit kıldığımız namaz.. Daha sonrasında mirac'dan dönerken yaşadıkları var..

Kısaca bu özel geceyi anlatıp bitirmek bir kaç mesaja sığdırmak imkansız.. Gelecek sene olacak olan mirac kandiline yetişe bilirsek kaldığımız yerden devam ederiz inşaallah..

Sevgili kardeşim pinkLipstick; bu konuda okuduğun peygamberlerin ve meleklerin Allah'ı tesbih ettikleri duaları yazıp elbetteki sende okuyabilir, tesbih edebilirsin.. Bu mübarek gün ve gecenin hürmetine Rabbim gönlünden ne geçiyorsa hakkında hayırlısı olacak şekilde sana versin inşaallah..

dc8158d6-7aa1-4a25-ad9d-9aab89cbf5b6.jpg

Fırat Nehri

Cennetin Dört Irmağı

Peygamber Efendimiz anlatmaya devam ediyor;
-Sidre-i Münteha, O ağacın altında dört ırmak akıyordu; ikisi zahir, ikisi de batındı.

Cebrail şöyle dedi:
-O batın olan ırmaklar cennete gider. Zahir deki ırmaklar ise; dünya ya gider ki, biri Fırat..
Diğeri de; Nil nehridir.

Peygamber Efendimiz;
-Bir ırmak daha gördüm; etrafında yakuttan, inciden zebercedden, haymeler kurmuşlardı. Ayrıca ırmak kenarında yeşil kuşlar gördüm, boyunları deve boynuna benziyordu.

Cebrail şöyle dedi:
- Bu gördüğün Kevser ırmağıdır; Hak Teala sana nasip etti.

Bu mana da Kur'an-ı Kerim de şöyle anlatıldı:
-Biz sana Kevser Irmağını ihsan ettik

50666983_div903869.gif

-Bu ırmak yakuttan, zümrütten çakıl taşları üzerine akıyordu. Suyu sütten beyazdı.

Ondan bir bardak alıp içtim; baldan tatlı idi. Kokusu miskten daha latifti.
O ağacın altında, ayrıca bir çeşme akıyordu.

Cebrail şöyle anlattı:
-Bunun adına ; Selsebil derler.
Bundan iki ırmak peydah olur. Onlardan birine: Kevser, diğerine de Rahmet adını verirler. İkisi de cennet kapısının önünde akar.

Cennete girenler, Kevser den içtikleri zaman, kalbe dair afet, kötü huy, düşük adetlerinin cümlesinden pak olurlar.

Ayrıca rahmet kaynağından da gusül ederler.

Erkekler yıkandığı zaman, Adem'in cüssesinde, boyları altmış zira enleri de yedi arşın olur. otuz üçer yaşında, yeşil bıyıklı olurlar.

Hanımlar yıkandığı zaman, bakire kız olurlar. Böylece cennete girerler.

Bir daha kocakarı olmak, yaşlı ihtiyar olmak yoktur.

İşte, o suların başı budur.

51c25d0a-ff78-41e1-adcd-2e0da13cc3c3.jpg

Nil Nehri

Cennetin Dört Irmağı

- Gördüm ki, Sidre nin önünden saf saf olmuş melekler geçerler, safları birbirine bitişmişti.
o kadar uzamıştı ki, bir baştan çok süratli uçan kuş olsa, yüz yılda öbür başa varamazdı. Esen yelden daha hızlı gidiyorlardı. Birinin üzerinden ok atsan, okla beraber gider, ok onu geçemezdi.

Bunları görünce Cebrail'e sordum:
- Bu melekler ne kadar çoktur; nereden gelir, nereye giderler? Ne zamandan beri böyle geçerler?

Cebrail şöyle anlattı:
- Yaratıldığım vakitten beri bunlar böyledir. Hiç kesilmeden geçerler. Nereden gelip nereye gittiklerini bilmem.

Peygamber Efendimiz;
-Kendi kendine, Bunlar ne kadar çok diye hayret ettiğinde..

Hemen Cebrail 'e şu ayet-i kerime vahyolundu:
- Rabbin askerlerini ancak kendisi bilir.

Bana tebliğ etti.

Bundan sonra önüme üç kase getirdiler; Birinde şarap, birinde bal, birinde de süt vardı.
Ben sütü alıp içtim.

Cebrail bana şöyle dedi:
-İslam fıtratını seçtin. Ümmetin islam dininde sabit olurlar. Şarabı alsaydın ümmetin azgın ve şaşkın olurdu.

50666983_div903869.gif

Peygamber Efendimiz:
Sidre de bir melek gördüm; ondan büyük bir melek görmedim. Onun boyu, bin kere bin yıllık yol kadar uzundu.

O melek'in yetmiş bin başı vardı. Her başında da yetmiş bin yüzü vardı. Her yüzünde de yetmiş bin ağzı vardı. Her başında da yetmiş bin kisvesi vardı. Her kisvesine, bin kere bin inci asılmıştı. O inciler o kadar büyüktü ki, her incinin içinde bir deniz vardı; o denizde balıklar yüzerdi. O balıkların sırtlarında : LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RESULALLAH ( Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah'ın resulüdür.) kelime-i tevhidi yazılı idi.

O melek, bir elini başına, bir elini de arkasına koyup tesbih okurdu. O tesbih okudukça, sesinin güzelliğinden arş harekete gelirdi.

Cebrail'e sordum:
-Bu melek kimdir?

Cebrail:
- Bu melek'i Yüce Hak, Adem den iki bin sene evvel yarattı.

Peygamber Efendimiz:
- Şimdiye kadar nerede idi? Onun mekanı nerededir?

Cebrail:
-Cennette arşın sağında bir yer vardır; bu melek'in karargahı idi. Oradan buraya getirdiler.

ramazanorucu.jpg

Ramazan-ı Şerif

Peygamber Efendimiz:
- Gittim; selam verdim. Kalkmak sureti ile tazim edip selamımı aldı. Kanatlarını açtı; cümle yer ve gök onun kanatları ile örtülürdü.

Benim yüzümü öptü.

Şöyle dedi:
- Sana müjde.. Keza ümmetine de.. Yüce Hak, ümmetinin günahlarını af ve mağfiret etmek için onlara mübarek bir ay ihsan etti.

Bu ay Ramazan-ı Şerif ayıdır. O ayı, bu gece sana ve ümmetine ihsan edecektir. Onun hürmetine ümmetin af olunur.

Ve.. ben, bu gece bu büyük müjdeyi sana tebliğ için buraya gönderildim.

Peygamber Efendimiz:
- Gördüm ki, önünde iki sandık duruyor. Her birinin üzerinde nurdan kilidi vardı.

O melek'e sordum:
-Bu sandıkların içinde ne vardır?

Şöyle anlattı:
- Bu sandıkların birinde, senin ümmetinden ramazan ayında oruç tutanlardan, taa, ramazan ayı çıkana kadar cehennemden azad olanların, taa, kıyamete kadar ramazan ayı içinde azad olanların azadlık beratları vardır.

ramazanveoruc2010.jpg

Ramazan-ı Şerif

Ramazan ayında her gün iftar vaktinde Yüce Hak oruç tutanlardan altı yüz bin kulu cehennemden azad eder; taa, cuma ya kadar böyle.

Cuma günü olduğu zaman, gece ve gündüz yirmi dört saatinin her saatinde altı yüz bin kulunu cehennemden azad eder; taa, kadir gecesi oluncaya kadar.

Kadir gecesi olduğu zaman ki, o gece ve gündüzüyle yirmi dört saattir. Her saatinde, ramazan-ı şerif'in başlangıcından cuması ile beraber o geceye kadar, ne kadar kul azad olunduysa, o kadar kulu cehennemden azad eder.

Ramazanın son günü olduğu zaman, iftar zamanı, bütün ramazan ayında cuması ile beraber ne kadar kul azad eylemişse , o kadar kulu cehennemden azad eder.

İşte tümden azad olanların beratları bundadır.

- Bu sandığın diğerinde de şu vardır ki;
Kıyamet günü ümmetinden yetmiş bin kişiye hesapsız azapsız cennet ihsan olunacaktır.

İşte, bunların beratları bu sandığın içindedir.

O yetmiş bin kişinin dahi her biri için, yetmiş bin kişi bağışlanacaktır; bu bağışlananlar, akraba-ü taallukatından, tanıdık dostlarından ve sair asi müslümanlardan yetmiş adam alıp hesapsız olarak cennet ikramına nail alacaklardır.
Bütün bunların beratları bu sandıktadır.

Sana ve ümmetine TUBA Ya Resulallah.

Elbetteki bunun devamı var, buraya kadar okuduklarınız Sevgili Peygamber Efendimizin Mirac'a çıkarken yaşadıkları, bundan sonrasında Allah ile olan birebir konuşması ve Peygamber Efendimizin dünya gözü ile Allah'ı görmesi ve onunla karşılıklı konuşması Tahiyyat Duası var ve mirac'ta kendisine verilen ve bizlere getirdiği hediyeler var ki bunlardan birisi 5 vakit kıldığımız namaz.. Daha sonrasında mirac'dan dönerken yaşadıkları var..

Kısaca bu özel geceyi anlatıp bitirmek bir kaç mesaja sığdırmak imkansız.. Gelecek sene olacak olan mirac kandiline yetişe bilirsek kaldığımız yerden devam ederiz inşaallah..

Sevgili kardeşim pinkLipstick; bu konuda okuduğun peygamberlerin ve meleklerin Allah'ı tesbih ettikleri duaları yazıp elbetteki sende okuyabilir, tesbih edebilirsin.. Bu mübarek gün ve gecenin hürmetine Rabbim gönlünden ne geçiyorsa hakkında hayırlısı olacak şekilde sana versin inşaallah..

ah canım ne güzel dualar bunlar Amin
ALLAH razı olsun ,benim için ne dilediysen RABBİM sana kat be kat daha güzellerini nasip eylesin İNŞALLAH Amin
seneyekadar değil ne zaman müsait olursan o zaman ekle devamını bekliyorum ben canım

ImageProxy.mvc

Hayırlı akşamlar :16:
Bu yıl Miraç Kandili 25 mayıs 2014 pazar gününe, yani yarına denk geliyor, ufak bir hatırlatma olsun istedim:16:

Back