Popüler Konu Minimal Yaşam

Mia- harikasın motivasyonum arttı benzer bir rutin oluşturdum. Daha doğrusu var olan rutinimi keşfetmeye çalıştım ufak eklemeler yaptım. Başak kablanı da dinledim. Bakalım nasıl olcak

Slmlar
2 sene önce ilk defa salatalık turşusu yapmayı denedim. Ve olmadı ezildi direk kavanozla birlikte çöpe atmak zorunda kalmıştım ‍♀
Bu sene tekrar deniyim dedim 10 gün önce yaptığım turşuyu açtım. Süper olmuş bu sefer çocuklar da çok sevdi. Bugün lahana kornişon vs. Karışık denedim umarım bu da tutar

‘Çocuğunuza sınır koyma 1’kitabını bitirdim. Bugüne kadar okuduğum en faydalı ve pratik pedagoji kitabıydı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yöntemleri direk uygulamaya başladım ve kesinlikle gözle görülür bir fark var. Öfke krizlerim sona erdi diyebilirim. Sizin için kısa bir özet yaptım ama kitapta çok daha fazlası var. 2.sini de almıştım. Ona başlayacağım bakalım öğrendiklerim pekişir muhtemelen. belleza ve Kmsl Hnd

-sözlerimiz ve davranışlarımız birbirine uymalı.
-sınırlar konusunda net ol.

SERT SINIRLAR BELİRLEMENİN YOLLARI
1-mesajı davranış üzerinde yoğunlaştırın.
2-açık, anlaşılır ve kesin olun.
3-normal ses tonunuzla konuşun.
4-gerekli durumlarda sonuçları belirleyin.
5-sözlerinizi davranışlarınızla destekleyin.

DANSA BAŞLAMADAN SON VERME TEKNİKLERİ
1-kontrol tekniği
-ben ne dedim?
-duyduklarını tekrarlar mısın? Vs.
2-son verme tekniği
-tartışma bitmiştir, devam edecek olursan …. (Katlanacağı sonucu belirt)
-tartışma bitmiştir. Ya söz dinlersin ya da söz dinlemek için 10 dk odanda beklersin. Hangisini seçiyorsun?
3-sakinleşme
-iki taraf da öfkeliyken: ikimiz de biraz sakinleşelim. Beni odanda bekle. 5 dk sonra devam ederiz.(diyerek saati kurun)
-çocuk öfkeliyken: bana çok kızdın. 5 dk bekleyip sakinleşelim. Saati kuruyorum, gidip biraz sakinleş.
-ebeveyn öfkeliyken: çok sinirliyim, biraz sakinleşmem gerek. Odama gidiyorum. Sakinleştiğimde kaldığımız yerden devam ederiz.
TEŞVİK EDİCİ MESAJLARI KULLANMANIN YOLLARI
1-iyi seçimler yapmayı teşvik etme
2-onaylanabilir davranışları cesaretlendirme
3-işbirliğini cesaretlendirme
4-bağımsızlığı cesaretlendirme
5-gelişmeyi cesaretlendirme

SORUN ÇÖZME BECERİLERİNİ ÖĞRETME
1-sadece bilgi vermek yetmeyebilir
2-örnek olarak doğru davranışı öğretme
3-yeniden dene
4-seçenekleri keşfetme

SONUCU ETKİLİ KILAN YÖNTEMLER
-anında tepki verme
-tutarlılık
-bağlantılı olma
-onaylanan davranışlara örnek oluşturma
-zaman sınırlamaları
-yeni bir başlangıç

SONUÇLARA KATLANMA YÖNTEMİNİN 4 YOLU
-doğal sonuçlar
-mantıksal sonuçlar
-mola süreci
-fiziksel kontrol

Yaaaa canım benim çok sevindim etkili olmasına en kısa zamanda bende alacağım mutlaka

Kontrol tekniğini çok hoşuma gitti mutlaka bunu denemeliyim

Sakinleşmek 5 dk dinlenme tarzında olanları hep yaşıyoruz ama bir sonuca ulaşamıyorum

Hele o ağlama krizleri geldiğinde mümkünatı yok ikna edemiyorum

Bugün kreşteki öğretmeniyle konuştum oyun terapisi alsak nasıl bir işe yarar mı diye ve öğretmenin verdiği cevap size otoriteyi kurmuş yıkmak istemiyor
Bizde gayet olumlu ve ılımlı diyor

Bakalım her yolu deneyeceğim
Mutlu anne mutlu çocuk

Özet için teşekkürler canım

Mia- harikasın motivasyonum arttı benzer bir rutin oluşturdum. Daha doğrusu var olan rutinimi keşfetmeye çalıştım ufak eklemeler yaptım. Başak kablanı da dinledim. Bakalım nasıl olcak
Aynen önce yaptığın rutinleri yazıp araya olmasını istediğin şeyleri ekleyince arada yapılıp gidiyor işte

O zaman mutlaka okumanı tavsiye ederim. Çocuk eğitiminde yumuşak yöntemi kullanıyorsun, ikna, mantıklı açıklama yapmak vs. Bunlar yumuşak ebeveyn tutumuymuş. 5 dk mola verdiğinde sakinleşmiyorsa süreyi arttırman gerekiyormuş. Okulda ılımlıysa çabuk dönüt alırsın nazı size demekki

Evet bütün nazı bize
Ya aslında yumuşaklık değil ama olabilecek şeylere evet diyorum herhalde biraz evetin dozu yükselince iş şımarmaya geliyor

İşte o 5 dk duramıyor ki

Bir ara ağlamak istiyorsan odana lütfen sakinleşince gelebilirsin diyordum ilk bikaç kere işe yaradı sonrasında alıştı

İşin sırrı kesin ve net olmakta. Kaç yalındaydı seninki

Küçükmüş daha ne kadar küçükse öneriler o kadar kısa sürede işe yarıyormuş
Küçük ama maşallahhh tam bir atom karınca
İnşallah canım işe yarar

Kreşteki öğretmeni sormuş neden evde çok ağlıyorsun diye
Annem beni duymuyor demişş

Halbuki ağlarken beni duymayan kendisi

Senin kaç yaşında canım ağlama sorunumu var

Niye duymuyorsun çocuğu
Yok ya benim büyük 5 yaşını dolduracak bu ay. Kardeş olduktan sonra denge kuramadım. O yüzden bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ben de nasıl davranacağımı bilmiyormuşum gerçekten benden kaynaklı yani sorunlar aslında

Anladım canım zaten sorunun nerde olduğunu bulursak çözüme kavuşmak çok daha kolay olur

Kardeş bambaşka birşey benim kızların arasında 11.5 yaş var ama bazen bende o dengeyi kuramıyorum zamanla herşey yoluna girrcek

Umarım

Nerdesin gelmedin
Yarın okul için kek yaptım

Yazdiklarin çok güzel net olmak konusunda hem fikiriz ama net olurken hayır diye kestirip atmak yada tehdit eder gibi olmamalı diye düşünüyorum

Örnek

Geçenlerde Eylül dondurma istedi
Net ve normal ses tonuyla soğuk havalarda dondurma yiyemeyiz hasta oluruz dedim.
Çocuklar neden sonuç ilişkisi ararlar

Bu kez de Eylül tamam anne o zaman sen dondurmacı ol oyun oynayalım dedi

Tamam dedim

"Dondurma çok güzel dondurmalarim var"dedim

Eylül hemen "çikolatalı dondurma alabilirmiyim " dedi

Peki efendim dedim ona hayali bir dondurma yaptım

Burada dondurma yokki dedi

"Kocaman çikolatalı dondurmayı nasıl görmezsiniz" dedim

Güldü ve hayali dondurmayı yedi

2 gündür bizde dondurma kavgası yapıyoruz

Aslında geçen hafta da istemiş aynı senin dediğin açıklamayı yaptım tamam dedi

Sonrasında pazar günü festivale gittik orda çocuklar hep yiyordu ve istedi bende aldım

Şimdi 2 gündür yine istiyor çünkü söylediklerimi hiçe sayıp aldım dondurmayı

Ama bütün çocuklar yerken ona yok da diyemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…