Popüler Konu Minimal Yaşam

benimde rimelim bitti sipariş verdim.

Selamlar

Evdeki sistem çöktüğünden beri bir düzen kurma çalışmalarım devam ediyor. Günlük haftalık ve aylık temizlik planı hazırlamaya karar verdim. Aylık olan için yardımcı alacağım. Haftalık kısmı eşimle beraber, günlüğü de kendim halletmek niyetindeyim.

Eşimin ve benim çok az eşyamız var. Bizden kaynaklı bir dağınıklık olmuyor. İkimiz de aldığını yerine koyan düzenli insanlarız. Ama 110 cm boyunda olan minik kızım 130 m2 evin tamamını 1 saat içinde dağıtma potansiyeline sahip olduğu için onun eşyalarında sadeleşmeye gitmem gerekiyor.

Geçen hafta oynamadığı oyuncaklarını ayırdık. Oynamadıklarını kaldırmak yerine işyerinde bir abimizin torununa götürdüm.

Dün akşam da okuma ve aktivite kitaplarını ayırdık. Sevdiği ve sürekli okuduğumuz kitapları yerleştirdik. Okutmadıklarını ayırdım. Bir de aylık pakolino üyeliğine kitap üyeliği de dahil etmiştik. Oradan gelen kitapları bir kere okuttuktan sonra ilgilenmediğini fark ettim. Bugün pakolinonun kitap üyeliğini iptal edeceğim. Ayırdığımız tğm kitapları da yine aynı abiye getirdim bugün.

Bir sonraki hedefim kızımın toka-takı çekmecesi ve çantalarının bulunduğu çekmece. İkisi de taşmak üzere. Annesinin 3 çantası varken 4,5 yaşındaki kızının yaklaşık 20 çantasının olması da ayrı enteresan yani Çoğu da hediye. Sana ne alalım diye sorana çanta diye cevap veriyor

Çalışma düzenim en verimli olarak yaptıgım,
sabah numunelerimi yapıp
öglen sonu masamı topluyorum.
yarınki programımı hazırlıyorum.
son 1 saatte odamı toplayıp cıkıyorum.
mesela burda vakit geçirirken makinelerim çalışıyor oluyor.
hem işlerim bitiyor hem burda vakit geçiriyor oluyorum :)
tabi exra çıkan işleri saymazsak...

bende temizlik konusunda senınle aynı fikirdeyim.
eşim dağınıktır,yardım etmez ama çok iş yaptığını idda ediyor.
kızımın odasını yaptıgımdan beri salona sadece birkaç oyuncak getiriyor.
önceden oyuncaktan mayın tarlası gibi dolaşırdık evde.

Ben eşimin hakkını yemeyeyim hakikaten iyi çalışıyor evde:))
Kızım odası olmasına rağmen salona oyuncak taşımayı seviyor. Bir de bizim kutu oyunlarımız salonda duruyor. Öyle olunca dağılıyoruz.

Sen çözüm bulursun mutlaka :)
benimde şuanda ki problemim kızım bisküvi kırıntısı yapıyor evi.
mama sandalyesinde veya oturarak yemiyor.

Haftasonu 4 makine çamaşır yıkandı
3 çekmeceli şifonyerimi boşaltıp sildim yerleştirdim. Kullanılmayanlar çekmeceden çıkarılıp baza altına kondu. Tokalarımı ve makyaj malzemelerimi gözden geçirdim. Atılacak birkaç şey çıktı illaki. Fondöten ve rimel ihtiyacım var. Haftasonu indirimden alsaydım keşke

Sen çözüm bulursun mutlaka :)
benimde şuanda ki problemim kızım bisküvi kırıntısı yapıyor evi.
mama sandalyesinde veya oturarak yemiyor.
Valla tek bulabildiğim çözüm dağıtabileceği eşya sayısını azaltmak oldu.
Eve bisküvi alma bence:))

Pazartesi ;

- bugün iş yükümü azaltınca ofiste masamı temizleyeceğim. TEMİZLEDİM.
- iş programımı düzenleyeceğim. DÜZENLEDİM.
- akşam eve gidince genel bakımlarımı yapacağım.
- bugün dizim var izler yatarım büyük ihtimal

oğluma yeni bir oda takımı aldım, henüz gelmedi, yatak arayışına da başlayacağız, onun için araştırma yapmak ve gezmek lazım. ben de kolay olan kısmı halledeyim, bir yatak koruyucu alez alayım, en azından onun derdinden kurtulayım diye düşündüm. gece alt ıslatması yok,lakin 1-2 ayda bir falan kaçırabiliyor (6 yaşında normal bir durum) alacağım yatağı da uzun yıllar kullanacağı için leke vs olsun istemiyorum. kullandığınız ve tavsiye edeceğiniz marka model var mı?

Valla tek bulabildiğim çözüm dağıtabileceği eşya sayısını azaltmak oldu.
Eve bisküvi alma bence:))

Elimden tutup mutfaga götürüyor bazen meyve bazen bisküvi veriyorum.
Annem alışırdı böyle :)

Selam kizlarrr..;;;!!!!

Bizde , ben hamileyken evimizdeki fazla eşyaları ıvır zıvırlari atmakla başladık çocuk olunca zor olur diye doğduktan sonra da onun eşyaları oldu tabii , yürümeye başlayınca her yeri karıştırmaya da başladı onun icin fazla eşyaları attığımız iyi oldu . Öyle çok oyuncak da almak istemiyorum büyüyünce ikna ederim insallah ...

Ben bugun ortaya bir cöp poseti yaptim.
Oglumla ayikladik.

Onun gereksiz kagitlarini, kulaklik vs. Kutularini, fisler, faturalar, dolmus not defteri, 1 tane lekeli ortu, yariya kadar doldu.

Yarisinada aksam devam edicem.

Atacak bisi kalmadi diyorum yine cikiyor yine cikiyor anlamadim gitti.

Oysa biside almiyoruz esya vs.
Yeni pek bisi aldigimiz yok.

Kiyafetlerimi yenilemek istiyordum yeni bisi almayip dogum sonrasinda yenilerim ohh icime sine sine.

Hayırlı sabahlar;

Pazartesi ;

- bugün iş yükümü azaltınca ofiste masamı temizleyeceğim. TEMİZLEDİM.
- iş programımı düzenleyeceğim. DÜZENLEDİM.
- akşam eve gidince genel bakımlarımı yapacağım. UYGULADIM
- bugün dizim var izler yatarım büyük ihtimal DİZİYİ YARIDA KESİP UYUDUM

Salı;

- Rutin işleri verdikten sonra ara yapıp iş programı yapıcam.
- İş düzenimle alakalı araştırmalar yapıcam.
- Akşam eve gidince genel bakımlarımı yapıcam .
- Bu akşam ev sohbetinden sonra kitap okuyacağım .

Dün misafirim geldi gitti
sonra çamaşır mak çalıştırıp yemek hazırladım.
sofrayı toplamadan köye gittik.
gelince mutfagı topladım
çamaşır serdim.
ortalığı topladım
uyudum.

bugünde 1 mak çamaşır yıkanıcak
kuru fasulye yapılacak.
ev toplu
çamaşır katlar
bakım yaparım kendime :)

Selam kızlar uzun zamandır girmiyodum kk ya :)
bu süreçte neler yaptım bakalım
öncelikle kendi dolabımı bildiğin azalttım hatta hiçbirşey bırakmadım gibi :)
mutfakta da bayaa bayaa azaldım kahvaltı takımı çerez kaseleri ıvır zıvır şey şutladım evden :)
oğlumun oyuncaklarını bayaa bayaa azalttım (onun oyuncakları olduğu için evden göndermedim ama kaldırdım ) şuan elindekilerle daha çok verimli oynuyor..
oğlumdan tableti uzaklaştırdığım gibi kendi sosyal medya hesaplarımı sadeleştirdim..
facebook kapattım instagram da da çoğu takip ettiğim alışveriş butiklerini takipten çıkardım..
sosyal medya blogerların çoğunu takipten çıkardım..
sevdiğim kişisel gelişim uzmanları
çocuk ve ergen piskologlarını...
minimalizim sayfalarını ve yakın çevremi takip ediyorum sadece şuan...
rehberimi temizledim...
iş yerindeki evrak dolabıma el attım..
bir tane fazla eşya vs gözüm göresim yok misafirliğe gittiğimde daral geliyor resmen

bu akşamki planım
eşimin dolabına el atmak olucak
kendisi asla eşyalarından vazgeçmediği için ondan gizli saklı bu işi halletmeyi düşünüyorum
planım anlatayım...
bir tane valizimiz var dar gelenlerin hepsini bu valize koymayı düşünüyorum bir süre beklesin bakalım kışlıkları
yaz ayında bu sene hiç giymediği için ikna edebilirim sanırımm
bakalım dolaptan kaç tane raf boşalacak :)

kızının odası çok güzel olmuş ferAH ve sade iyi günlerde büyüsün hayallerini kurdukları herşey olsun kuzucukların :)

Hoşgeldin :)
minimal olmuşsun baya
benimde çok planım var ama uygulamak zor.
bakalım ne zaman uygulamaya geçicem
teşekkürler bu arada :)

Hoşgeldin :)
minimal olmuşsun baya
benimde çok planım var ama uygulamak zor.
bakalım ne zaman uygulamaya geçicem
teşekkürler bu arada :)
bu sayfayı keşfetmeden önce düzen meraklısıydım..
bundan dolayı hiçbir işim bitmiyordu. Sürekli düzenleyiceler yok hurçlar vs her tarafım kutular organizeler vs.
tabi o kadar çok kutum vardı ki tırnak makasını evde tırım tırım ardağım günlerimi biliyorum..
ve çok gergin ve sinirli biri olmaya başladığım an farkettim senin konunu...
sonra yavaş yavaş kullanmadığım büyük şeylerden başladım.
yolluklar kenarda yeni ev alırsam diye ayırdığım tabureler..
belki bir gün giyerim diye kıyafetler..ayakkabılar...
ikinci çocuğum olursa diye ayırdığım oyuncaklar kıyafetler...
insan misafir için pijamasından terliğine nevresiminden battaniyesine kenarda eşya tutar mı yahu..
bunlar kaç defa kullanıldı diye sorarsan bir en fazla 2 olsun çünkü şehir dışından yatılıya gelicek misafirimiz yok ki ...
nevresimlerim eskimişti renkleri filan soldu yıpranmaya yüz tuttu...
bi baktım şu lohusa yatağı için nevresim yaptırılır bende 3 tane vardı ondan ve pamuk oranı yüksek saten ve benim zevkime göre yaptırıldığı için neden kullanmıyorsun pakize benden önemli bir misafir mi var dedim çıkardım dolaptan
etti mi sana 2 raf açığa çıktı bile...
sonra gel zaman git zaman mutfakta günlük hep aynı şeyleri kullandığımı ve gerçekten severek kullandığımı farkedince ne kadar ıvır zıvır varsa gönderdim..
salonum sürekli dağınık geliyordu gözüme toplasamda dağınık..
aslında dağınıklık masa üzerinde duran çerçeve konsolda duran çerçeve mumluklar vazolar tepsiler geçen ay bana bir daral geldi kaldırdım hepsini depolamaya bir tane vazo bir tanede kavanoz bıraktım bir tanede canlı orkidem kaldı
üzerine birde 6 kırlent vardı onlarıda 4 e indirdim ay benim salon aslında bayaa büyükmüş ama farkında değilmişim...
dün misafirim vardı 8 yetişkin 3 tane de çocuk vardı 11 de gittiler evi üstten süpürdüm ortalığı topladım balkonumu sildim elimi yüzümü yıkayıp yatağa girdiğimde 11:30 du eski ben olsaydım kalırdı bulaşıklar vs amannn yarın yaparım deyip yatağıma yatardım sonra kafamda eve gidince süpürürüm yok önce kahve içerim aslında önce yemek sonra temizlik bir süre düşünce olurdu ... şimdi zihnimde bedenimde rahat...
maddi olarak birikim yapamadım çünkü düğün dernek bebek bitmek bilmedi :))
ama manevi olarak gerçekten aşırı huzurluyummm
bunda seninde payın var Mia- teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…