- 25 Temmuz 2013
- 8.101
- 17.424
bende çöp atımBende eve gidince 2 tane boş kutu
1 poşet çöp atıcam.
ya benimde almam lazım artık koca kıredi kartını ödesin alayımalışveriş sitesinde indirim gördüm
jean aldım (bu ay 3 jeanım hurdaya çıktı) 2 jean kalmıştı. acildi.
bluz ve mont aldım.parkam çok eskidi sevmeyerek giyiyordum.mont 59 tl
iç çamaşır yenilemesi kaldı sadece
onuda bu ay almıyacağım artık limitleri yeterince zorladım.
peşin ödeme aldım.
ya benimde almam lazım artık koca kıredi kartını ödesin alayım
Güle güle kullan canımalışveriş sitesinde indirim gördüm
jean aldım (bu ay 3 jeanım hurdaya çıktı) 2 jean kalmıştı. acildi.
bluz ve mont aldım.parkam çok eskidi sevmeyerek giyiyordum.mont 59 tl
iç çamaşır yenilemesi kaldı sadece
onuda bu ay almıyacağım artık limitleri yeterince zorladım.
peşin ödeme aldım.
Allah rahmet eylesin oncelikle.Benim anacığım rahmetli bende evlenip yurtdışına gelince ev öylece kaldı..her yaz gidip temizlerdim (ikizler doğduktan sonra yapamıyorum malesef hiç durmuyorlar çünkü ) bu işe yaramaz bu lazım değil dediklerimi atardım..banyoda eskiiiii bir ayağı kayıp naylon 3 katlı sebzelik gibi bişey vardı attım çöpe babam eve gelirken görmüş bana diyo ki “ dedim zaten bu kesin bizim banyodakidir “birde büyüüüükkk boya kapları vardı 3-4 tane iç içe amaann bunlarda ne burda duruyor diye attım(çöpün yanına bırakmıştım) babam gelirken almış geri getirmişti “kızzıımm bunları ben boyacıdan isteyip aldıydım bunlar kiraz toplamaya çok iyi atmayalım “ demişti onlar tekrar yıkayıp yerine koymuştum..yaşlılar pek kolay vazgeçemiyorlar ama onlarıda anlıyorum..yokluk, yoksulluk yaşamışlar zamanında herşey de lazımmış babam anlatır bazen de hikaye gibi gelir böyle şeyler mi oluyomuş derdim..ama bu ihtiyaç olmayanı atmamama sebeb olamadı tabi
Allah rahmet eylesin oncelikle.
Ya annem yokluk falanda cekmemis.
Hani cok yaşlı falanda degil.
Durumlarıda kötü degil.
Babanneme derdi istifci diye kendi beter cikti.
Yorgan yatak dolu ev gelip kalanda yok kullananda yok.
Lazim olur lazim olur.
Annemim babannesi böyleydi naptilar biliyormusun hepsini bahçeye koyup yaktılar ölunce.
Kim kullancak ya zaten bi kardeşim var bekar erkek bir de ben.
Ben zaten kullanmam.
Hali aldırdı babama kullancam diye bi de piercardinden tee 8 sene once 6 halıya 2000tlden fazla verdiler.
Hiç birini sermiyor.
Kirlenirmis.
Yaahu kirlensin yıkatilir.
Bizede vermiyor kullanalim.
Öyle paketinde duruyor.
Ben şundan dusunuyorum Allah korusun hastalığı var ölümü var eve gelen giden oluyor her yer tıkış tepiş helede yaş almış insanlar olunca şey deniyor bak kizi var ama temizlemiyor yapmıyor deniyor.ALLAH hayrlı uzun ömür versin..öyle mutluysa kalsın öyle napacaksınız..sonu belli de o eşyların ama işte dursun lazım olur dan kurtulamıyoruz malesef..ben babama diyorum ki “boşver mal mülk sat rahatına bak bundan sonra bak kimse anadan babadan kaldı ALLAH razı olsun diyo mu bu devirde” babam diyor ki “yok satmam biz babamla çok zor aldık o yerleri” “eee diyorum sen ölünce biz satacaz “ diyor “ben öldükten sonra naparsanız yapın “ :) gülermisin ağlarmısın benim babamda 65 yaşında ama bakış açısını değiştirmek mümkün değil..ne diyim ki dursun lazım olur :)
Bugün salonumdaki bir yapay çiçeği çöpe yolladım çünkü kızım sürekli oynuyordu şekli de bozulmuştu, zaten sevmiyorum, doğum hediyesi diye 2 yıl durdu, yeter.
Toz bezi olan atleti de attım. Evde daha bez çok. Kötü oldukça atıyorum.
Son zamanlardaki giysi fişlerini ve kredi kartı sliplerini saklıyordum, ayıklıcam.
Üst kattaki depo odaya bi daha göz gezdiricem orda giyilmeyen bi eski çizme var, kıyamıyodum da bu yıl hiç giymedim, kimseye de veremem, yıpranmış durduğu yerde...