• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minimal bebek alışverişi

1. Ana kucağı (1.5 aydan sonra kullanabildik çünkü mamma almıştık, elektrikli değil sonrasında baya idare etti hep onda durdu) elektriklileri bazı bebekler seviyor çok güzel oyalıyor ama bazıları hiç durmak istemiyor
2. Baby nest. Bizim evimiz de küçük olduğu için salona ayrı yatak odasına ayrı yatak/beşik koyamazdik. Salonda uyudugunda koltuğun üstüne vs babynestle rahatca birakabiliyoduk çok işimize yaradı
3. Mochi süt toplama pompası. İlk zamanlar emzirirken diğer göğüsten çok fazla süt akıyor. Mochi hem o sütü topluyor hem doğal bı şekilde hafif vakumlayarak az bir sağım yapıyor. Sütünüz ziyan olmuyor
4. Manuel ya da eller serbest şarjlı pompa. Pompa biraz kişinin ihtiyacına bağlı oluyor ama gerek süt arttirimi gerek süt stoğu için bence ihtiyaç. Dışarı çıkacağınız zaman sağıp birakabilirsiniz. Mesela ben ameliyat olmuştum 3 gün evde yoktum süt sağıp bıraktım. Eller serbestle çok rahat edersiniz sık sagacak olursanız ama şart değil manuel de işinizi görür
5. Katlanır küvet. Ev küçük olduğu için ben çok memnun kaldım 5-6 ay kurtarıcı oluyor çok rahat yıkanıyor bebek
6. Kaplı/ kapsiz Emzirme sütyeni. Ben ebebekteki kapsizlardan kullanmıştım çok rahattı
7. Emzik. Hangisini alacağı belli olmaz bı taneyle baslarsaniz iyi olur çok almayın. Emzige alisirsa ileride uyku düzeni için de sizi çok rahatlatır. Yoksa emzik niyetine sizi kullanir dinlenemezsiniz
8. 1 adet biberon kenarda dursun nolur nolmaz. Doğuma giderken de 1 adet kaşık biberon bulundurursaniz iyi olur. Bebegin emmeme/ sütün hemen gelmeme durumunda kaşık biberonla beslersiniz
Çok teşekkür ederim 🥰

bizim alışveriş listemiz bu sekilde. yenidoğan döneminde yeterli olur, sonrasını da ihtiyac oldukca tamamlarız diye düsündük. ağustos ayında tasınacağımız için çok fazla esya yığmak istemedik.

tabii ki görüp beğendiğim, çok hosuma giden ekstra bi kaç sey daha aldım ama onlar tamamen keyfi 🙄🙄😂

bebek arabası olaram ben prego mios aldım. henüz kutusundan dahi çıkarmadım o yüzden yorum yapamicam 😂😂 yatak olarak prego park yatak aldık. hem kolay tasınabilir hem de uzun süre kullanılabilir (bebeğin odasını ayırana kadar kullanırız diye düsünüyorum)

onun dısında bez, ıslak mendil vs hiçbir seyi stok yapmadım. bebeğime uyum sağlayacak mı? bütcemizi ne kadar zorlayacak bilemiyorum su an 😂

süt sağma makinesi, süt saklama poşedi vs almadım. doğumdan sonra ihtiyacım olursa almayı düsünüyorum. cünkü önceden alıp hiç kullanmayanlar da var.

biberon ve emzik de bebek doğmadan gereksiz bence. ben aldım ama tamamen heves ettiğim için 🙄🙄😂
Çok teşekkürler 🥰

Evimizin küçük oluşu ailemizin kalabalık oluşu nedeni ile bebeğime park yatak ve ikeadan 5 çekmeceli büyük bir şifonyer aldım . Park yatağını yatak odasına sıkıştırdım 3 yaşına kadar kullanıp yatak alacağım yerine. Böyle çözdük. İlk 6 ay için de uyguna bir beşik almıştım. 6. aydan sonra park yatağa geçtik. Yine ev için anakucağı en uygun ve kullanışlı olanı seçtim . Çok iş görüyor bence ana kucağı. Kanguru aldım solomom marka , 2 yaşında hala yağmurlu havalarda arabası yerine kangurusuna koyup çıkıyorum.
Çok teşekkür ederim 🌸🌸

Aklıma ilk gelen bebek arabası oldu. Kesinlikle travel almayın çok hantal oluyor. Tek elle açılıp kapanabilenlerden alın mutlaka. Ana kucağı uzun bir süre kullandım elektrikli olan değil ama onu sevmedi ve bence ikinci el alınabilir. Park yatak yine uzun süre kullandığım bir üründü bunu alırsanız ek beşik almaya gerek yok. Mutlaka süt sağma makinesi lazım oluyor memeler kontrolsüz bir şekilde çok süt üretiyor ama kablolu olan değil de eller serbest modelleri var onu öneririm çok pratik. Emzirme yastığı ilk 1 ay çok kurtarıcım oldu sezaryen dikişlerden dolayı konforlu emzirme sağladı sonrasında da yüz üstü yatırıp aktivite yaptırttım onunla. Mutlaka meme ucu için plastik kalkanlardan alın hem meme ucu açıkta kalıyor hem de içine süt doluyor. Meme ucu kremi lansinoh kullandım memnun kalmıştım tavsiye ederim. 2 tane biberon biri büyük biri küçük her ihtimale karşı evde durmasında fayda var. Şimdilerde babynestler çok moda ama bence aşırı gereksiz. Ağız mendili fazla fazla alın ilk aylarda kusma fazla oluyor. Bebek kamerası almıştım hala da kullanıyorum çok işime yaradı. Göğüs pedi mutlaka alın bana çok lazım olmuştu iyi ki almışım. Mama sandalyesi fonksiyonlu birşey olmasına gerek yok benimkinin tek fonksiyonu üst tarafı çıkıp yıkanabiliyor uygun bir ürün almıştım gayet işimi görüyor. Uyku tulumu öneririm üst örtme derdi yok. Bez ve ıslak mendil stoklamayın 1-2 paket alın yeterli, pişik olma ihtimaline karşı. Son olarak çok kıyafet almayın daha 1 ayı dolmadan kıyafetler küçük geliyor.
Çok teşekkürler tecrübeleriniz için 🥰

Merhaba. 12 haftalık gebeyim. İlk çocuk Allah nasip ederse. İlerleyen haftalarda bebek için alışverişe başlayacağız nasipse. Gerek doğum sonrası bir süre ücretsiz izne ayrılmak istememden ötürü azalacak gelirimiz, gerek evimizin, özellikle yatak odası ve çocuk odasının küçük oluşu sebebiyle hem bütçe olarak hem de evde kaplayacak alan olarak bizi daha az zorlayacak ürün önerilerine ihtiyacım var. Çocuk odası takımı iki üç yaşından önce almayı düşünmüyoruz zaten. Yakın zamanda bebek büyütenler, giyim, medikal ürün, bebek için araç gereç, ne varsa, mutlaka alın dediğiniz ne var? Aldım kullanamadım, alma gerek yok dedikleriniz var mı? Şu ürünün, örneğin yatak, bebek arabası vb. şu çeşidi çok yer kaplıyor, onun yerine şu çeşidi al önerisi de olabilir. Ya da şu ürünün sıfırına para verme, ikinci el alsan da olur önerisi... Her türlü öneriye açığım. Alışveriş sitelerine kalsa her şey ihtiyaç, ama kaynağımı doğru kullanmak istiyorum.
Merhaba hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün. Ben de çocuk odası yapmadım, bebeğim 7 aylık ama ihtiyaç duymuyoruz. Zaten belli bir zamana kadar aynı odada yatacaksınız. Sadece kıyafetlerini ve eşyalarını koymak için dolap aldım. Ben büyük bir dolap aldım, bebek odası takımlarının içinde olan küçüklerden değil ikeadan tercih ettim. Benim de evim küçük ve bebeklerin küçük büyük birsürü eşyası oluyor, evimde alanım yoktu ve bütün kalabalığımı kurtardı.

Pompa, biberon, mama, sterilizatör önermem. Ben hepsini aldım ama maalesef çöp oldu çünkü bebeğim sadece emiyor, doğmadan bilemiyoruz.
Göğüs kalkanı, çeşit çeşit göğüs kremleri merhemleri, gümüş kapak aldım, ama hepsi yine çöp oldu çünkü göğüslerim hiç yara olmadı hiçbirini kullanmadım. Bence bunları alma, ihtiyacın olduğunda her yer market eczane E Bebek artık, internetten söylesen de 2 günde geliyor.

Kesinlikle al diyeceğim şeyler sana babybjörn anakucağı, sling, kanguru, anne yanı beşik, bolca ağız silme mendili ve bolca büyük müslin bez olur. Babybjörn anakucağı benim hayatımı kolaylaştırdı. Bebeğimi içine koyup banyoya alıyorum, duşakabin kapısı açıkken hızlıca banyo yapıyorum sonra bebeğimi kucağıma alıp onu da yıkıyorum ve beraber çıkıyoruz. Yemek yaparken yine mutfak kapısına oturtuyorum. 45 50 günlükten itibaren kullanıyorum çok işime yarıyor.

Bebeğim 3 4 günlükken slinge bağladım alışması için, kendine yapacağın en güzel iyilik bebeğini sling ve kanguruya alıştırmak. Gaz sancılarına, uyku problemlerine çok iyi geliyor çünkü bebekler üçüncü aya kadar doğduğunun farkında değil ve sürekli kucakta olmak kucakta uyumak istiyorlar. Dış dünyaya daha adapte olamıyorlar korkuyorlar ve anne kokusu istiyorlar, hem de süt üretimi ve güvenli bağlanma, huzurlu bir bebek için kucak çok önemli. Bi de ben 4. ayda meme reddi yaşadım, üstümüz çıplak bi şekilde kendime bağlayıp evde öyle dolaşıyordum, kanguruda emziriyordum süt kokusu ala ala meme reddini öyle yendik. Bebeğim bir aylık olana kadar sling kullandım, şimdi kanguru kullanıyorum. Yemeğimi yapıyorum temizliğimi yapıyorum her gün dışarı çıkıyorum market alışverişimi yapıyorum, uyku gerilemesi olduğu zamanlarda bebeğim hep kanguruda uyudu çok çok rahat ettim. Ergonomik ve yenidoğan uyumlu bir kanguru olması gerekiyor, babybjörn 360 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Biraz pahalı ama bence bebeğe ve anneye en güzel yatırım. Bebek arabasını 2 3 aydır hiç kullanmadım ve her gün dışarı çıkıyorum öyle diyim, zaten yollarımız kaldırımlarımız o kadar kötü ki bebek arabası kullanmaktan bir eziyet. Kanguruuyla öyle bir derdin yok merdiven çıkıyorsun yokuş iniyorsun çıkıyorsun dar koridorlu marketlere giriyorsun vs.

Bolca büyük boy her beden Müslin bez öneririm, çok güzel su çekiyor havlu olarak kullanıyorum battaniye olarak kullanıyorum küçükken sarıp kundak yapıyordum.

Bi tane de yanı açılıp sizin yatagin yanına koyabileceğin annenin yanı beşik olursa bence yeterli, next2me kullanıyorum. Yanının açılması bence önemli, bebekler belli bir zamandan sonra ayrılık kaygısı çekmeye başlıyorlar ve bebeğim uyanıp beni görmediğinde ağlıyor. Ama bu şekilde yanımda uyuyormuş gibi hissediyor.
Bez stoğu yapma. Mesela benim bebeğim çok zayıf doğdu çok hızlı büyüdü, 1 numara bezler elimde patladı.

Yine aynı şekilde kıyafet zıbın stoğu önermem. Bebeğim hızlı büyüdüğü için yenidoğan zıbınlarının çoğunu giyemeden bedeni büyüdü. Ben kışın kaç aylık olacağını hesaplayıp ayına göre birkaç tane de kışlık kıyafet almıştım ama maalesef, hiçbiri olmadı.

Ben ıslak mendil, pamuk stoğu yapmadım. Bebeğim kaka yaptığında musluğun altında yıkıyorum. 7 aylık hiç pişik olmadı çok şükür. Yine bu sebeple aldığım çeşit çeşit pişik kremleri de öylece duruyor, daha küçük bir tüpü bitiremedim. Bence krem şampuan pişik kremi tarzı şeyleri de stok yapmayın artık her yer market

Back
X