• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Minik oğlum için dua istiyorum sizden

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
icini ferah tut allaha sigin ve oglunun yasama gücüne güven.
bu mucize bebekler nedense annelerinin yüreklerini hopurdatmayi cok seviyorlar, ikigün iyiye birgün kötüye giderek.
benim bücürler 28+3 dogdu ve bende bunlari yasadim seni cok iyi anliyorum. oksisen akciyerde sorun cikara bilir bu dogru ama cok kötü anlamina gelmez, sadece daha dikatle bronsitden korunmalari gerekir, ilk seneyi nerdeyse iki aya bir tüm öksürmekle gecirdik sürekli buhar verme sorunda kaliyordum ki balgam sökülsün ve büyüdükce bu azaldi nerdeyse 6 aydir sorun kalmadi, ve kronig olarakda birsey kalmiyacak dedi dr um.
benim bidiklar tam 46 gün küvezde kaldi
kizim 1100g di bagirsak ameliyati oldu cok agladim. doktora bebisimi ameliyatan önce görmek isdedigimi söyledim ve kizim derince gözümün icine bakti sanki sil göz yaslarini bana güven diyordu. ve o zaman anladim benim güclü olmam gerekdigini, ki bebeklerimde mücadele etsin. rabbime sükkür ettim, annelik düygusunu tatirdigina, her gecen güne, her kücücük ilerlemeye. her duvamda rabbim bu yavrular senin bana verdigin birer emanetdir, eger emanetini geri alacaksan tes al onlar aci cekmesin,sana sükürler olsun beni cenet kapisinda bekliyecekler. eger bana bagislayacaksan tes samanda büyüt gelisdir kolarima ver ki senin adini ögreteyim.
Rabbim sana daglara taslara verdigi sabri gücü versin, yavrunada tüm su an semaya el acmis amin kelimesini telafuz edenler kadar sihatli uzun önür versin.Bu acin kat kat mükafatlandirilsin yavrunun gülücükleriyle
Kalpimiz duvalarimiz seninle

Allah razı olsun..Hikayeni paylaştığın için ayrıca teşekkürederim,böyle güzel haberler umut veriyo..
Oğlum 3 gündür hudda..tam solunum problemini çözüyo diye sevinmeye başlamıştıkki bugün ultrasondan kötü haber geldi. ventrikül genişlemesi yani hidrosefali..Allaha emanet ettim artık yavrumu, inşallah düzelir,inşallah ilerde problem yaşayabileceği bi sekel kalmaz küçük bedeninde

canım benım ınş ıyı olucak ınş canım beklemek zor ........her an tedırgın olmak cok zor canım rabbım kolaylık versın.....kavustursun bıze saglıkla ınş....

Allah razı olsun..Hikayeni paylaştığın için ayrıca teşekkürederim,böyle güzel haberler umut veriyo..
Oğlum 3 gündür hudda..tam solunum problemini çözüyo diye sevinmeye başlamıştıkki bugün ultrasondan kötü haber geldi. ventrikül genişlemesi yani hidrosefali..Allaha emanet ettim artık yavrumu, inşallah düzelir,inşallah ilerde problem yaşayabileceği bi sekel kalmaz küçük bedeninde

Canım hidrosefalide beyne şant takarak sıvıyı alabiliyorlar. Kendini çok üzme. Erken dönemde tedavi imkanı var yani. İnşallah sağlığına kavuşur miniğimiz.

bebeği kuvözde olan tüm annele rabbimden sabır meleklerine de dayanma gücü diliyorum..tez zamanda koynunuza alın inşallah...

üzme kendini duvalarimis oglunla allah sifa versin, tüm bebeklere güc versin,

ama bu sikca görülen bir sorun. üc sinifa ayriliyor

1 derece hic bir belirti kalmiyor benim iki oglandada vardi, dr. söyleme ihtiyaci bile söylememis bize merak etmiyelim diye sonradan taburcu olurken raporda gördüm

2 derece yasitlarina göre biraz daha geri kalabilir ama bastan fizik tedavisi görürse hic bir belirtisi olmuyor

3 derece pek nadir oluyor, eger cerayi müdale yapilirsa hic bir kalinti olmadan gelise biliyor.

ve önemlisi sivi birikimi nerde oldugu, eger önemsiz bir yerdeyse saten sorun olmuyor,
erken dogan bebeklerde daha kafatasi cok yumusak esnek oldugu icin beyine sarar verme itimali dahada düsük oluyor.

rabbim önce sana sağlık versin sonrada evladına dilerim allah bütün dileğini yerine getirsin ve evladını senin kucağına sağlıklı bi şekilde versin unutma sakın allah dermansız dert vermesin çok öpüyorum senide evladınıda dualarım seninle :1hug:

Allah yardımcın olsun canım bebeĞıne acıl Şıfalar dılıyorum umarım en kısa zamanda evınıze mutlu bır Şekılde dÖnersınız

canim benim seni cok iyi anliyorum burdaki butun anneler seni anliyorlar
ama benim bebegimdede ve burda ebrizm isimli bir yazan anne var ikimizin bebegindede erken doguma bagli beyin hasari var allah saglik versin aklina hic kotu birsey getirme allah buyuk ama ne olursa olsun onlar bizim evlatlarimiz demi allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin

Allah yardımcınız olsun tez zamanda kucağına sağlıkla alırsın bebeğini inşallah

yağmurlu allah yavrunu sana bağışlasın canım inşallah durumu iyidir inşallah en kısa zamanda bebeğiniz taburcu haberini alırsınız...ben de benzer şeyker yaşadım anlıyorum seni...

bir arkadaşım da sizin durumunuz da rabbim sizin ve sizin durumunuzda olanların yardımcısı olsun dualarımız miniklerimizle.

canım benim bebeklerin nasıl oldular resimdeki sanırım o kurban olim ne tatlı yavrum

canım benım cok sagol.........evet bu elvan dila..........daha ıyıler cok sukur cok...........dua edın canmı.......opuyorumnanaktan

biliyo musun benim de üçüzdü azaltma yapılınca kala kala bir tane kaldı...ikinci düştü çünkü ...üçüncü de erken doğdu işte....yardımcı üreme tekniklerini kullanınca böyle çoğul oluyo işte şimdi aynı durumu yaşasam azaltma yapar mıyım yapmaz mıyım bilmiyorum ama işte yapmayınca da erken doğum oluyo ne yapsan ne tarafa dönsen sorun ya....of allahım of...

Back