• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mina mın rahat doğumu

VeNi

VNM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2017
1.626
3.644
53
Merhaba kızlar bende doğum hikayemi burda paylaşıp hamiş :anneadayı: arkadaşlara moral olmasını istiyorum
8 Şubat gecesi saat 7 gibi sancılarım gelmeye başladı 10 dakikada bir geliyordu eşime söyledim hastaneye gidelim mi dedi yok dedim şimdi değil burda okuduğum hikayelere bakılırsa daha çok vardı birde ilk doğumdu evin içinde dolaştım evimi topladım bulaşıkları hallettim çantamı kontrol ettim birşey unutmamak adına ama zaten 10 hafta öncesinden tastamam hazırdı çantam gece saat 11 gibi eşimin ısrarı üstüne gittik ama çantayı götürmedim arabaya bindik gittik girişim yapıldı Altan muayene derken filan ebe doğum başlamış ama ilk doğum iki gün bile sürebilir dedi istiyorsan yatış yapayım dedi ama ben sancılarımı evde geçirmek istedimi söyleyip çıktım hastane eve yakındı ve ben yürüyerek eve gelmek istedim çünkü yürümenin açıklığı hızlandıracagını okumuştum eve geldik ve hemen duşa girdim sıcak su doldurup içine oturdum daha sonra eşime uyumasını sandım artarsa uyandıracagımı söyledim bu arada evin içinde dolaşmaya devam ediyorum sancı geldikçe ellerimi duvara uzatıp öne doğru egiliyordum saat sabah 6 gibi eşimi uyandırıp artık gidebiliriz dedim çantalarımızı alıp arabaya binip gittik girişim yapıldı ebe Altan muayene etti 3 cm açıklık vardı artık gidemezsin dedi yatışım yapıldı nst ye bağladılar sancım çok görünüyordu ama bende tık yok hastaneye gidince sancılarım kesildi bir nevi vücut kendi kendine epidural üretmiş gibi saat 6 dan 8 e kadar uyudum ebe gidip gelip sen dogurmazsın diyordu ebe sonradan gelip bi Altan muayene ettiğinde 6 cm dedi şok olmuştu daha sonra kalkıp biraz yürüdüm koridorda ebe gelip gel yatakta uzan dedi uzandım ve suyumu patlatı daha sonra kalkmama izin vermedi 1 saat sonra bana bi ıkınma hissi geldi hemen ebeyi çağırdım tekrar kontrol etti ve 8 cm dedi biraz ıkınma egzersizi yap dedi burda okuduğum gibi ıkınmaya çalıştım ebe çok güzel dedi ve beni çatala aldı 3. ıkınmada saat 9 u 20 geçe kızım meleğim doğdu doğar dogmazda hemşiresinin eline kakasını yaptı:emir_bebek: benim dikişlerim atılırken kızımın da üstünü giydirdiler ve onu babasına götürdüler benim de dikişlerim bitince odaya geçtim eşim ve abim hayranlıkla kızımı izliyorlardı eşim alnımdan öptü ve tebrik etti bebeğimi hemen alıp emzirmeye başladım yarım saat bırakmadı kuzum daha sonra ebe gelip eşimi tebrik etti senin bu karın öyle bi insanki ben onun için sezaryanı hazırda tutarken o bnm yüzümü kara çıkartıp buradaki bütün kadınlardan önce doğurdu dedi ebelik tarihimde ilk defa yanıldım dedi ve gitti 6 saat içinde kızımın kontrollerini yapıp taburcu olduk saat 15 gibi evimize geldik kızım 40+4 te 3000 gram ve 48 cm doğdu gayet saglıklıydı şimdi 16 aylık tam bir cadı :anne:
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin hepinize kolay doğumlar ve sağlıklı bebişler diliyorum :KK19:

Allah anali babali buyutsun canim. İnsallah brnimde cok kolay bir dogumum olur

İnşallah cnm yürüyüş ve sıcak duş çok işime yaradı

Masallah sağlıkla büyüsün ayrıca ilk doğum olmasına rağmen müthiş bi soğukkanlılık ve bilinçle hareket etmişsin ben panik olurum gibi geliyor şimdiden çok korkuyorum

Bende kendimden bunu beklemiyordum :super: ama o anne olma isteği yirmi yaşında olmama rağmen beni olgunlaştırdı ve sanki ilk değilmiş gibi geldi ve burasıda çok yardımcı oldu

Bende kendimden bunu beklemiyordum :super: ama o anne olma isteği yirmi yaşında olmama rağmen beni olgunlaştırdı ve sanki ilk değilmiş gibi geldi ve burasıda çok yardımcı oldu
Doğum yapan çoğu kadın Allah yardım ediyor diyor bi sakinlik veriyor diyor benim ilk olacak bakalım Allah herkesin yardımcısı olsun

Tek yapman gereken herşeyi akışına bırakmak ve kesinlikle suni sancı istememen

Tek yapman gereken herşeyi akışına bırakmak ve kesinlikle suni sancı istememen
Kendi sancın az oluyorsa uzun sürüyorsa bebeği tehlike atmamak için veriyorlar suni sancı mecburen senin tercihine kalmıyor sanırım doktor kararı oluyor

Bazı doktorlar sırf erken işleri bitsin diye keyfi verebiliyorlar yani Diyarbakır da böyle yapıyorlar

Back