• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mimarlar

ben mimar değilim ama mimar gibi çalışıyorum olur mu:) gerçekte endüstri mühendisiyim.

selam canım bişi sorucam biz 3 katlı bi ev yaptırmak istiyoruz kaba insaatı kaca mal olur bi bilgin var mı

canım o kadar detaylı bi soru ki bu:)yaptıracağınız konutun metrekaresinden tutunda,kaba inşaatta olsa kullanacağınız malzemenin kalitesine varana kadar bi sürü ıvır zıvırı var...daha detaylı bilgi verirsen daha iyi yardımcı olabilirim:)

merhaba.biraz gec te olsa bu yazıyı farkettim.bu başlık açıldığında henüz mimarlık ta öğrenciydim ama su anda mezun oldum ve iş arıyorum

ben mimar değilim ama 8. senemi doldurdum mimarlar odasında çalışalı. mimar sayırım ;)

mehabalar herkese.. benim gibi mimar olan kimse yok mu arkadaşlar?

burası da bizim buluşma noktamız olsun. mesleki deneyimlerimizi paylaşalım. yaşadığımız sorunları dile getirelim. iş bullma konusunda birbirimize yardımcı olalım..
daha n olsun.. şimdilik benden bu kadar.. umarım koca forumdaki tek mimar ben değilimdir..

bende ilerde sanat alaninda bir meslek edinmek istiyorum. VE mimarlikta kafamin bir kösesinde. Almanyada suanda cok issiz mimar var ve bu yüzden burda bu meslegi sürdürmek istemiyorum. Zaten bir kac sene sonra temelli türkiyeye dönmeyi planliyoruz, ancak burda mimarlik egitimi alirsam türkiyede mimar olarak sansim nedir?? özellikle ankarada???mesela cok dilli olmak avantajmidir benim icin sonucta almancayi bile türkceden daha iyi biliyorum. BAzi bilgiler verirseniz sevinirim. Is hayatiniz nasil??? Gelirniz ne kadar ayda?

simdiden cevablariniz icin tskler.

merhaba bende ileride mimarlik okumayi düsünüyorum, bana biraz bu meslekten söz edebilirmisiniz??? neler yapiliyor, birgün nasil gecioyr??? ne kadar gelir aliniyor??? yani kisaca neleri sevmem gerek falan......

cevablarsaniz cok mutlu olurum

en önce bir mesleği seçeceksen onun için sevdiğin şeyleri değiştirme, sevdiğin şeylerle alakalı bir meslek seç.. gelelim mimarlığa...
mimar; canlılar için mekan tasarlayan, yapımını üstlenen veya mutlaka takip eden kişidir.. bu öyle bir mekan olmalıdır ki; amacına hizmet etmeli.. bir hastahaneyse,konutsa,okulsaya da herhangi bir mekan, bir ahır bile olsa tüm işlevleri en iyi şekilde yerine getirmeli..
mimarlık bir sanattır.. sanatla ilgilenmiyorsan sana çok sıkıcı gelebilr. mimarlığın 3 temel ilkesi vardır.. fonksiyon, form ve estetik.. yani bu demek oluyor ki.. bir yapı hem fonksiyonel olacak, hem belli bir formu yakalayacak, hem de estetik olacak.. tüm bunlar göreceli kavramlar olduğu için mimarlıkta esin doğru diye bişey yoktur. dolayısıyla eleştirel dünyamız yoğundur..
eğer mimarlık öğrencisi olmakta kararlıysan uykusuz geçen günlere ve gecelere hazır olman gerekir. aksi halde zorlanırsın..
çok oku, çok izle, çok düşün, çok çalış...
kolay gelsin..

bir gün nasıl geçiyor diye sormuşsun..
çizimlerle, hesaplarla, ve imalatı kontrol etmekle geçiyor. ama seviyorsan çok keyif verici oluyor.. ücretleri de fena değil.. hatta tecrube kazandıktan sonra iyi paralar alıyorlar ama yeniysen beklemek zorundasın...

canım ya bir sorum olacak alakalımı bilmiyorum ama;

benim evim yapılıyor 1+1 stüdyo daire gibi düşün çatı katı,şimdi amerikan mutfak yapılacak ama ben hangi duvara yaptırayım karar veremiyorum çünkü;iki alçak duvar(en alçak yerinde yani bitiminde ayakda durabiliyorum)bir tam duvar var,alçak duvar tam oturma grubu yada L koltuk takımı için uygun,yüksek duvar sadece bir tane üçlü kanepe alır ama sonuçta duvara resim çerçeve pano felan asılır diye ziyan etmek istemiyorum şimdi alçak duvara mı yaptırrısam daha kullanışlı olur yoksa yüksek duvaramı bayağı br karışık oldu ama inşaallah çözebilirsin teşekkürler....

Back