- 28 Mayıs 2022
- 766
- 1
- 1.290
- 43
- Konu Sahibi Marianihal
-
Bana diyor ki ben hem bir ofiste çalışırım hem de freelance işler yaparım. Ama o freelance işler nasıl ekonomik getirisi nasıl acaba? Çok üstüne gitmek istemiyorum ama diş hekimliğini kesin kazanir diye düşünüyorum. Garanti iş varken işsiz kalıp da üzülmesini bunalıma girmesini istemediğim için ikna etmeyi düşünüyorumMimarlık = işsizlik, iş bulursa da asgari ücret. Bence toptan geçsin. Tasarım yapmak istiyorsa bilgisayar grafiği işini düşünsün, ondan bolca iş var.
Mimar arkadaşım çiçekçi açtı işini yapmıyor yıllardır.Mimarlık = işsizlik, iş bulursa da asgari ücret. Bence toptan geçsin. Tasarım yapmak istiyorsa bilgisayar grafiği işini düşünsün, ondan bolca iş var.
Bana diyor ki ben hem bir ofiste çalışırım hem de freelance işler yaparım. Ama o freelance işler nasıl ekonomik getirisi nasıl acaba? Çok üstüne gitmek istemiyorum ama diş hekimliğini kesin kazanir diye düşünüyorum. Garanti iş varken işsiz kalıp da üzülmesini bunalıma girmesini istemediğim için ikna etmeyi düşünüyorum
Kesinlikle diş yazsın. Büyük şehirdeyim. O kadar çok işsiz iç mimar var ki. Ya da asgari ücretle bambaşka sektörlerde çalışıyorlarBana diyor ki ben hem bir ofiste çalışırım hem de freelance işler yaparım. Ama o freelance işler nasıl ekonomik getirisi nasıl acaba? Çok üstüne gitmek istemiyorum ama diş hekimliğini kesin kazanir diye düşünüyorum. Garanti iş varken işsiz kalıp da üzülmesini bunalıma girmesini istemediğim için ikna etmeyi düşünüyorum
Evet de tutturmuş iç mimarlık istiyorum diye. Ona ülke şartlarından söz ettim kendi işsizlik sürecimi anlattım. Biraz düşüneceğim dedi ama sonuç yine aynı. Kendisi daha 17.5 yaşında maalesef bir bilgisi yok meslekler hakkında. Hevesinin peşinden gitmeye çalışan bir çocuk. Çok söyledim bak denemelerinde iyi puan alıyorsun hani tıp olmasa da diş hekimliği için potansiyelin yüksek hem garanti de işin olur ekonomik sıkıntı yaşamadan hemen mesleğini eline alirsin vs. ama o gördüğü bir iki örnekten yola çıkarak mimar olunca zengin olacağını sanıyor.Kesinlikle diş yazsın. Büyük şehirdeyim. O kadar çok işsiz iç mimar var ki. Ya da asgari ücretle bambaşka sektörlerde çalışıyorlar
15-20 bin yine iyi bence. Asgari ücretten bahsedenler var. Hiç iş bulamayanlar var. Bilemedim.Kardeşim ve nişanlısı İTÜ mimarlık mezunu olmasına rağmen çok da iyi kazanmıyor. 5 yıldır sektördeler, aldıkları 15-20 bin.
Acilen yurtdışına gitsinlerKardeşim ve nişanlısı İTÜ mimarlık mezunu olmasına rağmen çok da iyi kazanmıyor. 5 yıldır sektördeler, aldıkları 15-20 bin. İstanbul’da yaşıyorlar.
İTÜ en iyi okullardan ama ondan. Ivız vızır okullardan mezun olana asgari ve bir tık üstünü veriyorlar15-20 bin yine iyi bence. Asgari ücretten bahsedenler var. Hiç iş bulamayanlar var. Bilemedim.
İyi niyettesiniz yardımcı olmak istiyorsunuz ama fazla yol gosterici olmamanizi tavsiye ederim. Çünkü Türkiye de herhangi bi iş yokki oku da kesin iş buluyosun çok güzel maaşla çalışma koşullarıyla diyebileceğimiz (pilot vs belki). Siz yonlendirirsiniz memnun kalmazsa size tepki gösterebilir. İnşallah en doğru seçimi yapar.İyi pazarlar herkese. Başarılı bir öğrencim var birkaç gündür onunla bu konuyu tartışıyoruz. Kendisi iç mimarlık veya mimarlık okumak istediğini söylüyor. Denemeleri fena değil. Ama kazanırsa ailesi şehir dışına göndermeyecek. Çevre illere belki bir ihtimal. Doğudayiz bu arada Ben de biraz araştırma yaptım. İnternette iç mimarlik mezunu işsiz kişilerin yorumlarına rastladım. Sanırım freelance calisma durumu da varmış mimarların. Bu kız kazanırsa rahat rahat iş bulur mu peki? Tamam ilgisi olan istekli olduğu işi yapsin istediği bölümü okusun ama bölümü bitirip de azıcık bir para karşılığında çalışmasını veya işsiz kalmasını da istemem. Kendisi hevesli. Bir tanıdığı varmış Instagram'da sürekli yaptığı işleri paylaşıyormus yurt dışına çıkmış falan ona özenme durumları da var galiba.
İç mimarlik yapan biri kolayca iş bulur mu? Bulursa ekonomik olarak rahat eder mi? Kızın tıp veya diş kazanacak potansiyeli var.
Kardeşim uzun süre işsizdi, Bursa’da iş bulamadığı için İstanbul’a gitti. Nişanlısı da öyle. Ayrıca ikisi de dil biliyor ve İTÜ mezunu bunlar.15-20 bin yine iyi bence. Asgari ücretten bahsedenler var. Hiç iş bulamayanlar var. Bilemedim.
Arada onlara da yurt dışı perileri geliyor zaten ama ne yaparlar bilmem.Acilen yurtdışına gitsinlerorda kazanç 6 7 ye katlıyor
Valla genç olsam bir gün durmazdım. Eşim 16 bin alıyor aynı okul mezunu arkadaşı yurtdışında 9 bin Euro alıyor. Sence kalınır mı burada?Arada onlara da yurt dışı perileri geliyor zaten ama ne yaparlar bilmem.
İste ben de bu yüzden biraz çekimser kalmaya çalışıyorum ama elimde değil. İstediğin bölümü oku ama işsiz kal ne anladım bu iştenİyi niyettesiniz yardımcı olmak istiyorsunuz ama fazla yol gosterici olmamanizi tavsiye ederim. Çünkü Türkiye de herhangi bi iş yokki oku da kesin iş buluyosun çok güzel maaşla çalışma koşullarıyla diyebileceğimiz (pilot vs belki). Siz yonlendirirsiniz memnun kalmazsa size tepki gösterebilir. İnşallah en doğru seçimi yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?