Aynı aynı bahsettiğiniz gibi benim de maalesefAynı şey benim oturduğum binada var. Emekli ev sahipleri hep böyle, bina için iyi olacak her şeye kavga ediyorlar. Hele bazılarının çocukları da yok, kendi başlarına yaşadıkları halde böyleler. Çıldırcam artık.
Dua ediyorum belki hemen belediye kendi zorunlu kılar diye elimden başka birşey gelmiyor şuanİşte bu durumlar için kanuna düzenleme getirilmeli, bir kişinin bile talebi olsa kimse karşı çıkamamalı, bizim kanunlardaki çoğunluk arama şartı yüzünden herkes eli kolu bağlı oturuyor
Evet mevzu deprem olup olmamasından ziyade nüfus yoğunluğu,müdahale edilmesi gereken bina sayısı. 1 hafta oldu hala enkazdan yeni çıkan insan var mesela. Allah korusun İstanbul'da depremden ölmesen enkaz altında yardım beklerken ölürsün. TUİK'in 2022 verilerine göre İstanbul nüfusu 15.907.951 Bu kayıtlı olan nüfus birde sen buna 1-2 milyonda kayıtsız olan,ikametgahı orda olmayanları falan ekle. Bu kadar insana müdahele edecek sayıda ekip mümkün değil.ben de bunu düşünüyorum
İstanbulda ve çevresinde depremde ölmesen ulaşılamadığı için ölürsün Allah korusun
+ istanbulda evler çok küçük ve pahalı
taşrada arsa alsan ev yapsan vs mesela çelik konstrüksiyon da yaparsın
su yiyecek depo da yaparsın, güneş paneli takarsın, bir plan proje yapacak imkan olur en azından
şehir o kadar sıkışık da olmaz bir şekilde ulaşılır da o zamana kadar idare edebilirsin
Tabikide başka bir şehre gidip sıfırdan düzen kurmanın ne kadar zor olduğunun farkındayım. O yüzden dedim zaten çok giden olmaz diye. Dediğim gibi bir çok iş imkanı bir şehre toplanırsa böyle olur. Sadece deprem için değil yaşam kalitesi açısından da İstanbul bu kadar nüfusu kaldırmıyor bence artık.Memurlar gidiyor zaten şu an, mevcut işini her yerde yapabilecek olanlar gidiyor, emekli gidiyor. İşçi kendi köyüne gidip napacak anca bağ bahçe yapar. O tezgahı bile kuramayacak olanlar var. İşçi nasıl gitsin memlekete, buralar iş kaynamıyor. İş sahası az ve emin olun bazı işverenler bunu çok iyi kullanıyor. Gıda İstanbul'da daha ucuz şu an. Kiradan yana rahatız, benim çocuk açıldı epey burda, yaşam rahat, biz tutunabiliyoruz ama herkesin yapabileceği bir şey değil ne yazık ki.
Buraya ordu bile giremez.Dün sosyal medyada Bağcılar uydu görüntüsü diye bu fotoğraf dolaşıyor.
İstanbul’un neredeyse her yeri böyle ki..
Kurtulsan da komşu binanın altında kalırsın
Eski yaşadığım yerde en yakın parka kaçana kadar ölüyordun. Bi kere sarsıntı olmuştu ya insanlar parklarda yatmıştı. Bizim o mahallede parkın karşısında sağında solunda binalar var. Açık alanda bile enkaz altında kalıyosun yok böyle bişey.Dün sosyal medyada Bağcılar uydu görüntüsü diye bu fotoğraf dolaşıyor.
Çok iyimsersinizBence kaçmak bir çözüm değil. Toki’nin evleri yıkılmamış. Sağlam olan binalar duruyor. İstanbul’da da 7.6 büyük deprem olmaz heralde. Oturduğumuz binaları kontrol ettirmemiz lazım.
Dün sosyal medyada Bağcılar uydu görüntüsü diye bu fotoğraf dolaşıyor.
Bizim semtimiz de öyle yokuşlu dar sokaklar,çoğunluğu tek yön,çöp arabaları giremiyor çalışanlar koştur koştur poşetleri toplayıp arabaya götürüyor.Yakın bir lokasyonda Haznedar'da yıllarca yaşadım, ambulansın giremediği sokaklar var oralarda, yokuşlar üzerinde en az elli yıllık evler neler neler.... buranın altı kayalıkmış hikayesine tutunmuş yıllardır çivi çakmıyor halkı, cidden taşa toprağa sarılan bir kitle var, insanların ahından hiç korkmuyorlar. O bölgede belediyeler teşvik için neler neler yaptı ama yok kar etmedi, kentsel dönüşüme kimseler yanaşmadı
Bence kaçmak bir çözüm değil. Toki’nin evleri yıkılmamış. Sağlam olan binalar duruyor. İstanbul’da da 7.6 büyük deprem olmaz heralde. Oturduğumuz binaları kontrol ettirmemiz lazım.
Ayyy Kayseri de bence farksız ya.Dün sosyal medyada Bağcılar uydu görüntüsü diye bu fotoğraf dolaşıyor.
İşte istanbulda 10 adım gitme şansımız yokAyyy Kayseri de bence farksız ya.Biz ilk gece kaçacak boş alan aradık, şansa bir tane boş arsa vardı, oraya da lüks site yapılacakmış ama henüz yapılmadı. Millet oraya doluştu arabayla. O da olmasa da meydandaki Atatürk heykelinin önüne doluşurduk kesin.