toplum yönlendirilmesinden haberiniz yok sanırım :) o yıllarda milli içki olarak lanse edilen bira normalleştirildi ve çocuklara dahi çekinmeden içirildi. sağlık konusuna değinmiyorum bile.
Senin o bahsettiğin olay sürü psikolojisine girer. Sürüler sorgulamaz. Mesela boşbakanınız başka bir içki adı söyleyeseydi, sorgulamadan içen çok olurdu. Şahsen ben rakı milli içkimiz dese, içmem. Sevmiyorum çünkü. Ama demin kullandığın cümle, toplumca sarhoş mu olalım dedin ya. Ha işte onu sürü psikolojisine sahip kişiler sorgulamadan uygular. Umarım anlamışsındır.
tıpkı cumhuriyetin ilk yılları gibi. :)
nesinden rahatsız oldunuz ki açıklamanın?
milli içeceğimiz rakı olsun da topluca ayyaş mı olalım?
tıpkı cumhuriyetin ilk yılları gibi. :)
Sürü psikolojisi tanımı bu bak, aynen bu şekil
sadece bu msj değil baz aldığım, önce yazdıklarınız dahil...
şimdiye kadar "turkish rakı" denilen rakı, bizim içkimizdi, hala bizim içkimiz. bugüne kadar ayyaş ya da sarhoş mu geziyordunuz? malum yine gündem değişsin diye yem babında bu atıldı önümüze konuşalım bari, ancak bu soruma cevap istiyorum. bugüne kadar milli içki rakı diye ayyaş mı geziyordunuz? başbakanınız biraya atıf yapmış, ne ala, milli içki birayken siz yine ayyaş mı geziyordunuz?
dip not, ne kadar cumhuriyet düşmanı varsa, allah onları cumhuriyet diye inletsin. cumhuriyet kadar taş düşsün kafalarına.
cumhuriyet kadar taş düşmez, ama şeriat gibi taşlar(!) düşebilir, özellikle kadınların başına
sadece bu msj değil baz aldığım, önce yazdıklarınız dahil...
şimdiye kadar "turkish rakı" denilen rakı, bizim içkimizdi, hala bizim içkimiz. bugüne kadar ayyaş ya da sarhoş mu geziyordunuz? malum yine gündem değişsin diye yem babında bu atıldı önümüze konuşalım bari, ancak bu soruma cevap istiyorum. bugüne kadar milli içki rakı diye ayyaş mı geziyordunuz? başbakanınız biraya atıf yapmış, ne ala, milli içki birayken siz yine ayyaş mı geziyordunuz?
dip not, ne kadar cumhuriyet düşmanı varsa, allah onları cumhuriyet diye inletsin. cumhuriyet kadar taş düşsün kafalarına.
sadece taş mı, daha bunun kırbacı var, falakası var...
bir önceki mesajımda cevabını vermiştim. evet, ekonomide her söylem büyük etki yapıyor dar kalıplarınızdan çıkın ve ülkenin ekonomisini/geleceğini düşünün. muhalifliğiniz zedelenmesin diye bencillik yapmanın alemi yok. ayrıca cumhuriyet düşmanı değilim.
elbette toplumlar sürü psikolojisiyle hareket ederler. bira fabrikaları açar, ders kitaplarında biranın faydalarından bahseder, afişlerle propaganda yaparsanız toplum birayı benimser, çocuklarına bile içirir(!). bunu ayran için veya zararsız bir içecek için yaparsanız da aynısı olur. ayran hisseleri yükselip gündeme gelmesi gibi.
ve ayran her şartta biradan iyidir. bilmem anlatabildim mi?
tunamega, sen avatarındaki maskeyi tamamen yanlış anlamışsın
hayır, benim sorumun cevabı bu değil. ben gayet açık bir soru sordum. evet ayyaştım ya da hayır değildim, bu 2sinden 1i olur ancak cevap.
ayrıca dip not bölümü size değildi, size yazmış olsam dip not demez, üst bölüme yazardım.
Valla reklamlara, afişlere bakıp ta içen yok benim etrafımda. Benim çevremdeki kişiler sevdikleri için tüketirler, sevmiyorlarsa da tüketmezler. Dahası önlerine sunulan fikirleri sorgularlar, mantıklı geliyorsa yaparlar. Ama senin yazdığın cümleden, sorgulamadan uygulamaya geçtiğin anlaşılıyor. Çevrende öyledir muhtemelen. Biri ayran desin, diğeri çıksın viski desin bana farketmez. Ben hangisi bana uyuyorsa onu içerim. Çocuğuna bira içiren de duymadım. Abartmayı da ne kadar seviyorsunuz ya. Bir de topluma mal ediyor bak sen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?