Milletçe tembelmiyiz, yoksa gerçektenmi iş yok...

Ben çevremdeki örneklere göre yorumlar yapıyorum...
Ben şu 6 yılda hiç mesleğimi yapamadım neden biliyormusun, çünkü beni mesleğimi çok daha düşük maaşlara yapacak insanlar var, böyle olunca noluyor, sayın patronlarımızın tercihide tabiki düşük maaşlı eleman çalıştırmak oluyor...
Yine söylüyorum bizim insanımız hep rahat masa başı işler arıyor, bu nedenle düşük maaşla çalışmayı kabul ediyor...Şuan ülkemizde mühendislerden çok teknikerler tercih ediliyor nedenmi? Çünkü daha az maaşa aynı işi kısmen yapabiliyorlar sadece imza yetkisi sorun olabilir onuda işverenler bir şekilde hallediyor, yada 3 mühendis çalıştırmak yerine 1 mühendis 2 tekniker çalıştırıyorlar. Ülkemizde atanamayan öğretmen sayısı ne kadar çok oysaki benim arkadaşlarım iki yıllık mezun olmalarına rağmen liselerde, ilköğretimlerde sözleşmeli öğretmenlik yapıyorlar...
Sen işsiz kalıp çalışmadığından ve ii bir iş bulana kadar evde oturduğundan bahsetmişsin, demekki imkanların yeterliydi, bir anda parasız kalsaydın ne olacaktı peki, mecburen çıkar yol arayacaktın yanlışmıyım? Şu konuda seni takdir ettim, 8 yıllık tecrübeni bir kenara atıp çalışayımda ne maaş alırsam alayım dememişsin, bu güzel... Ben şuan işsiz kalsam mecburen ii yada kötü bir işe el atmam gerekiyor, çünkü borçlarım var geçindirmek zorunda olduğum bir evim var ve en kötüsü beni geçindirecek bir birikimim yok... Bu güne kadar bir birikim yapamadım çünkü aldığım maaş ancak geçinmeme yetti, kahretsinki senin gibi inat edip ii bir iş bulana kadar çalışmamazlık yapamadım, çünkü öyle olduğu takdirde başkalarına muhtaç duruma düşecektim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…