- Konu Sahibi depresyonnn
-
Sizin dnyadan haberiniz yok heralde....
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı açıklıyor verileri.. Sendikalar açıklıyor hepsi istatistiki ve araştırmaya dayalı veriler... İşsizlik oranı %8 den %17e çıktı...
En yoğun kulanılan iş-eleman arama sitesi olan kariyer.net açıkladı iş ilanlarında %58 düşüş var diye..
Siz bu verilere rağmen nasıl işvar ama insanlar tembel diyorsunuz.... Çalıştığım şirket için bir eleman ilanı verdik. ofisboy olarak çalışacak... Başvuran adaylardan 2 tanesi mühendisti 3-4 tanesi öğretmenlik mezunu ataması olmamış kişilerdi, 6-7 tane işletme iktisat mezunu vardı... 20-25 tane de lise mezunu aday vardı... Yani toplam 35-40 tane adaydan sadece 1 tanesini asgari ücret + yemek+ ssk ile işe alacaktık... Ben başvuruları görünce utandım yaa...
Merak etmeyin kimse sizin zannettiğiniz gibi iş beğenmemezlik yapmıyor... İş yok iş...
Fabrikalar kapanıyor, işyerleri iflas edip kapılarına kilit vuruyor... Siz hala iş var ama iş beğenmiyor insanlar diyorsunuz..
Bence ülke gerçeklerine o gözünüzdeki pembe gözlükleri çıkarıp bir kez daha bakın...
Bir belediye 50 kişilik eleman alınacağını duyurduğunda 1500 kişi başvuruyor.. Açıkta kalan 1450 kişi iş beğenmemiş mi oluyor yani....
Uzun zaman önce bir haber vardı itfaiye kontenjanında 15-20 kişilik bir açık varmış.. şehrin bir ucundan öbür ucuna kadar başvuru kuyruğu uzamıştı....
Bu insanlar iş beğenmiyorlarsa niye başvuruyorlar.. E başvurduklarına göre iş beğeniyorlar demektir ama içlerinden sadece 20 tanesi işe alındı diğerleri hala işsizler....
Sizin dnyadan haberiniz yok heralde....
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı açıklıyor verileri.. Sendikalar açıklıyor hepsi istatistiki ve araştırmaya dayalı veriler... ışsizlik oranı %8 den %17e çıktı...
En yoğun kulanılan iş-eleman arama sitesi olan kariyer.net açıkladı iş ilanlarında %58 düşüş var diye..
Siz bu verilere rağmen nasıl işvar ama insanlar tembel diyorsunuz.... Çalıştığım şirket için bir eleman ilanı verdik. ofisboy olarak çalışacak... Başvuran adaylardan 2 tanesi mühendisti 3-4 tanesi öğretmenlik mezunu ataması olmamış kişilerdi, 6-7 tane işletme iktisat mezunu vardı... 20-25 tane de lise mezunu aday vardı... Yani toplam 35-40 tane adaydan sadece 1 tanesini asgari ücret + yemek+ ssk ile işe alacaktık... Ben başvuruları görünce utandım yaa...
Merak etmeyin kimse sizin zannettiğiniz gibi iş beğenmemezlik yapmıyor... ış yok iş...
Fabrikalar kapanıyor, işyerleri iflas edip kapılarına kilit vuruyor... Siz hala iş var ama iş beğenmiyor insanlar diyorsunuz..
Bence ülke gerçeklerine o gözünüzdeki pembe gözlükleri çıkarıp bir kez daha bakın...
Bir belediye 50 kişilik eleman alınacağını duyurduğunda 1500 kişi başvuruyor.. Açıkta kalan 1450 kişi iş beğenmemiş mi oluyor yani....
Uzun zaman önce bir haber vardı itfaiye kontenjanında 15-20 kişilik bir açık varmış.. şehrin bir ucundan öbür ucuna kadar başvuru kuyruğu uzamıştı....
Bu insanlar iş beğenmiyorlarsa niye başvuruyorlar.. E başvurduklarına göre iş beğeniyorlar demektir ama içlerinden sadece 20 tanesi işe alındı diğerleri hala işsizler....
size katılmıyorum..ben sokağa cıktıgımda en basidinden her magazanın girişinde "eleman aranıyor" yazısı görüyorum.herkes masa başı iş istiyor.okuyan da okumayan da..herkes kolay yoldan para kazanmak istiyor ama ne yazıkki mümkün değil..sizin örneğinizin bir yana ben de size bir örnek vereyim..bir magazamız var ve eleman arıyorduk,bu olay daha gecen kış oluyor...tabi tüm gün ayakta durması gerekiyor.skk+yemek ve 900 tl maaş verecektik..inanın bir çoğu geldi 2 gün calıstı ve ayrıldı işten,bunların bir kacı lise mezunu bile değildi.çevremde böyle cok örnek var..tezgahtarlıgın kolay oldugunu iddia etmiyorum.ama insan işsiz kalsa ve ihtiyacı olsa emin olun herşeyi yapar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?