Millet gider Mersin'e biz gideriz tersine...

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
Ne oluyor böyle?
3 haftadır bogusup duruyorum
Olmuyor olmuyor olmuyor
Peki ama neden böyle oluyor?

Bebegim 8 aylık sayılır
Gündüz uykusunda sorun yok
Gece uyur 3saat sonra Uyanir
Emer ve devam sutu icer yatar
1saat sonra yine kalkar
Emmek istemez
Resmen koluma yapışır
Basını koltuk altıma gomer
Yüzü göğsümde
Kollar omzuma tırmanmış halde
Uykuya Dalinca kolu düşer ve hemen sarılır yine
Uğurunda beşiğine koyarım
Yatağa uzanmamla yine kalkar
Bu sefer ayağıma alırım
Kıpır kıpır kıpır
Hayda yine kucağa
Meme istemez
Devam sutu icmez
Uyur
Beşiğe koyarım
Yatar yatmaz ağlar
Böyle böyle sabah olur
Bana Sinir gelir
Gözüme 2 saat uyku girmiştir
Gündüz uyuduğunda uyuma şansım yok
Dayanamıyorum artık
Esim ilk zamanlar daha yardımcıydi sanki
Evde oldugunda ben bakayım sen iyi derdi
Simdi ise her fırsatta kendi uyuyor
Ben kalıyorum ortada uykusuz yorgun
Diyorum biraz bak uyuyayım
Ben de uyumadım sesinizden, ise gidiyorum, sen gündüz uyursun diyor
Ama gündüz de uyumaya zaman yok

Neden böyle Bebegim?
Okuduğum kitapta almayın kucağınıza diyor
Konusun rahatlatın yazıyor
Ben konusunca daha çok ağlıyor
Al beni ne konuşuyosun diyo resmen

Kokumu ister diye kıyafetimi bıraktım beşiğe
Fayda etmedi ::
Sabah artim dayanamadım
Aldım yatağıma
Sokuldu bana iyice
Ellerime yapıştı
Tuttu sımsıkı
Uyudu hemen
1 saat bende öyle uyudum yanında
Ama diken üstünde
Yorgan yüzüne gelir mi
Bacağımı atar miyim diye
O uykudan da Birsey anlamadim...
:2:
:2:

cok zor. benım kızımın uyku sorunu yoktuama kayınvalıdemlerde kalırken sureklı gece 12de gunduz 12de yanı olmadık zamanlarda ınsanlar kızımı sevmeye gelıyorlardı.babası dedesı babannesı bı yandan tabıcocugun uyku zamanı gecıyordu.gece 3e kadar salla uyusun.e uyku saatı gecınce zaten sapıtıyorlar daha cok.kendı evıme cıktım. kızımı ıkı aksam ust ustde 12de sallayarak uyuttum. gece 2-3 arası mamasını yıyor ve yuzustu yatırıyorum.sabah babasıyla bırlıkte kalkıyor 6bucuk 7 gıbı. 8bucukga kadar meme mama alt alma kısmı bıtmıs oluyor. bır saat oyalanıyoruz. 9bucuga gelırken muzık kanalı acıyorum ve onunla goz temasında bulunmuyorum.muzıkle bırlıkte agular yapıyor haykıra haykıra.sonra uyuyakalıyr. oyle bı saat uyuyor. 11bucuk gıbı yenıden kalkıyor.meme verıyorum yarım saat sonra mama o yarım saatte de onunla ılgılenıyorum yormaya calısıyorum. mamadan sonra yenıden uyuyor.o arada en azından corbayı yapmıs oluyorm.bır bırbucuk saat sonra yıne kalkıyor. bır daha uyumuyor. babasının gelmesıne yakın uyukluyor 7 gıbı.sureklı muzık acık evımızde genelde. babası evde yoksa ben baska kanal bakmıyorm kızım uyanıkken.aynı saatlerde yatmaya baslayınca gerısı gelıyor. sımdı kızım 10-11 gıbı uyuor.1-2 gıbı mamasını yıyıp yatıyor.

cok zor uyumayan bebek.benım kuzenımınkı de gurultur ıstemıyordu. terlıkle gezmemızı yasaklamıstı kuzenım. öhö yapsan uyanıyodu.
kucagına almak yerıne oyuncak turu seyler donence vs kullansan onlarla ılgılenırken uyurmu canım denedınmı

Ay kıyamam annesi sadece kokunu değil, kalp atışlarını da duymak istiyor. Benim oğlum da öyle. Geceleri yattıktan 20dk sonra kalkar, alırım kucağıma; o da başını gıdıma sokar bir eliyle sarılır diğer elini saçlarıma sokar, seve seve uyur. 10dk yatak odasında yürürüz. Sonra koyarım yatağına. Geçici bir dönem olmalı. Bir süre sonra kendiliğinden geçer. Ayrılma korkusu yaşıyordur.

Bu duruma ben değil devlet sebep oluyor
Neden mi
4 yıl ailemden uzak okudum
Yetmedi evli ve hamileyken 1 yıl Yuksek lisans yaptım
O da yetmedi Bebegim daha 3 aylikken haftada 2 gün ondan ayrı kalıp KPSS belası için dersaneye gitmek zorunda kaldım
Bu da yetmedi devlet bana otur ders çalış 85 al öyle atayım seni dedi
Ben de topladım eşyalarımı anneme gittim
Annem oğluma bakıyor ben odada çalışıyorum
Dolayısıyla Bebegim günde 5 saat falan görebiliyor beni
Offfff
Bebegim temel güvene karsı güvensizlik duygusu mu yaşıyor?
Böyleyse çok kötü
İleride kimseye guvenemeyecek
Kendisine bile :::
O yüzden de gece koynumda olmak istiyor olabilir
Devlettttt
Sen al benim egitimimi
Begenme
İste iste iste
Sen iste biz yapalım
Ne olacak bu durum?
Bizim bebeklerimiz de yeni nesil değil mi?

merhaba..benim kızım 27 aylık ama doğduğundan beri uyku sorunu var...uykuya dalamıyor....yastık gördü mü uyumayacağım diye kaçıyor.....kitapları filan dinleme...alıyorsan al kucağına....şimdi saçımla oynayarak dalıyor uykuya..bebekken de neredeyse tüm uykularında yanında yatardım.....onu ayrı battaniye ile ört....dönüp düşmesin diye yastık filan koy...ama sen de rahat ol...virusvirusvirusvirusvirusrim-tekmelerim deme....öööle bi şi olmaz....rahat oluran o da sen de rahat ve huzurlu bir uykuyla azıcık dinlenirsiniz....

merhaba..benim kızım 27 aylık ama doğduğundan beri uyku sorunu var...uykuya dalamıyor....yastık gördü mü uyumayacağım diye kaçıyor.....kitapları filan dinleme...alıyorsan al kucağına....şimdi saçımla oynayarak dalıyor uykuya..bebekken de neredeyse tüm uykularında yanında yatardım.....onu ayrı battaniye ile ört....dönüp düşmesin diye yastık filan koy...ama sen de rahat ol...virusvirusvirusvirusvirusrim-tekmelerim deme....öööle bi şi olmaz....rahat oluran o da sen de rahat ve huzurlu bir uykuyla azıcık dinlenirsiniz....

Canım Allah kolaylık versin sana..umuyorum ki öyle güvensizlik falan olmaz,hemen kendini kötüye alıştırma,bebeğin sana her sarılmak istediğinde ona sarıl,onunla vakit geçirmeye gayret et,birde annen bakıyormuş zaten,gözün arkada değil sonuçta..ama şunu söliyim sanırım aynı durumdayız,tek farkımız var ben boşladım çalışmıyorum artık umrumda da değil,napayım yaa,kaç parçaya bölünebilirim ki,şimdi birde karnımda büyütüyorum :) benden de en az 90 istiyor,ilk mat öğr.

Cnm sen bu yil calışma
Hem karnında hem yaninnda
Ama yine de gir sınava
Benim de tarih

Formülü buldum galiba
Dun gece yatağıma aldım
Ayakta sallayarak uyur
Ama actım yasin
Yattım yanına
Orttum battaniyesini
Elimi tuttu
Yüzümü seve Seve
Yasını dinleye dinleye uyudu
Besigine koydum
3te uyandi
Emdi yanıma yatırdım
Tuttu elimi uyudu
2saat sonra kalktı
Yedi kolumda uyudu
Dusundum beşiğe bırakayım
Ama Cok derin uyuyordu
Sonra vazgectim
Yanıma yatirir yatırmaz acti gözleri
Eller kollar havada
Al beni diyor
Tamam annecim yanındayım bak dedim
Yattım yanına
Hemen sarıldı bana
Uyudu. 8de kalktı :)
Sukrettim
Ama esım diyor dun Cok gezdik uyumadi yorgundu o yuzden uyudu gece
Bu gece belli olacak

Sabahtan beri 2saat uyudu
Annemle kavga etmiş
Beni ayakta sallama diye :)
Aldım annemin yatağına
Yattık
Actık yasin
Seve seve uyudu

Simdi de yanımda
Ayni seyi yaptik besigine koyacağım
Bu gece iyİ olur ins

Kocalar ne bilecek? Hey Allah'ım çocukları biz çıkardık, bizden başka herkes biliyor iyi mi? Çok sinir oluyorum böyle şeylere.
Ben çalışmıyorum, sürekli dipdibeyim yine de sarılıyoruz. Doktorum "bu aylarda terkedilme korkusu yaşar, ister seni. Geçer bir süre sonra" demişti. Ben yatağımıza hiç sokmadım. Sen de alıştırmamaya çalış. Korkunç "gerçek" hikayelerim var bununla ilgili. İleride büyüyünce kucak kucağa öğle uykularına yatarız artık oğluşumlaaa .

benim oğlum 4. ayının içinde.
dün gece 12:30 da uyudu.
2:30 da saate baktım ki o zamana kadar 3 kez uyanmıştı. tok olduğu için beşikte sallayıp uyutmuştum.
sonra 2:30da emzirdim sabah 6:30 da kalktı , saat 9:00 şu anda bu saate kadar onu uyutmaya çabaladım. bittim bende....
uyutuyorum 5 dk , uyutuyorum 10 dk.
yıldırdı beni artık.
2. çocuğum ama unutmuşum gerçi kızımın uykuları çok düzenliydi.
4 aylık bebeklerinizin uyku düzeni nasıl?

bende dıyorumkı benım kızım nıye uyumuyor sanırım ağzımı acmamam gerek ben olabıldığınce uyku düzenını koymaya calısıyorum tabı düzene uymayanlarda var sımdı arkadasın dedığıne katılıyorum doktorunun dedığını bızım doktorda dedı yanı bu aylarda korku ve kaybetme hıssını yasadığı doğru benım prenses aksam gecıcı sürelığıne bır düzen koyduk gece 11 30 da uyur gece 4 te kalkar emer uyur saat 7 ide uyanır emer uyur 9 da uyanır kahvaltı ederız hemen arkasından muhakkak uyur saat 12 ıde kalkar corbasını içer sonra 4e kadar oynarız gezerız cıkıcaksak 5 te yatırırım 7 ıde kalkar bırdaha yatıs yok 11 30da uyuturum böle böle sürer gıder ama gece acı acı ağlamaları ıcımı parcalıyo sankı korkmus gıbı ağlıyo bızımkıde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…