- 11 Temmuz 2018
- 19.803
- 89.751
- Konu Sahibi Makyajkolik13
Valla senin tarifler her zaman çok guzel oluyor kuzumm :)Teşekkür ederim minnoşum benim
Elimden geleni yaptım, çok sevindim beğendiğine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla senin tarifler her zaman çok guzel oluyor kuzumm :)Teşekkür ederim minnoşum benim
Elimden geleni yaptım, çok sevindim beğendiğine
Oyy çok tatlısın saolasın bitanemValla senin tarifler her zaman çok guzel oluyor kuzumm :)
Teşekkür ederim :)Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim
Ellerine sağlık canım ,tariflerin çok iştah çekici duruyor,sunumun her zaman ki gibi mükemmel,bakmalara doyamıyor insan başarılar diliyorumMerhabalar yemek forumunun daimi takipçileri
Konumuz mezeler ve ben size çok lezzetli şeyler hazırladım
Hazırlaması çok pratik, fazla zaman almayan yemeklerdir
1. Mezemiz Milföy Çanağında Patlıcan
Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates( rendelenmiş)
- 10 adet milföy hamuru
- 1 diş sarımsak
- 100 gr tulum peyniri
- Sıvıyağ
- Pulbiber, tozbiber, tuz
Eki Görüntüle 2213070
Önce milföylerimizi hazırlayalım, yuvarlak ya da benim kullandığım gibi kurabiye kalıbıyla hamurumuzu keselim.
Artan hamur kenarlarından saç örgüsü şeklinde krakerler yaptım ziyan olmadan değerlendirebilirsiniz
Eki Görüntüle 2213072
180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
O arada patlıcanları hazırlayalım. Küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım. Bir peçete koyduğumuz tabağa alalım. Fazlalık olan yağını çeksin.
Eki Görüntüle 2213073
Üstüne dökeceğimiz domates sosunu da hazırlayalım. Bir tavaya domates rendesi, sıvıyağ, pulbiber, tozbiber, tuzumuzu alalım. Sos kıvamına gelene kadar pişirelim.
Eki Görüntüle 2213075
Şimdi mezemizi birleştirmeye geçebiliriz.
Milföyleri bıçakla ikiye ayıralım. İçi çukur olacaktır. Çanak şeklinde koyup en alta tulum peyniri, üstüne patlıcan en son da sosumuzdan dökelim.
Eki Görüntüle 2213079
1. mezemiz hazıııır
2. mezemiz Atom
Malzemeler
- 5-6 adet kuru acı biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Eki Görüntüle 2213080
Biberlerimizi yumuşaması için 5 dakika sıcak suda bekletelim.
Eki Görüntüle 2213081
Yoğurdumuzu ezdiğimiz sarımsakla karıştırıp bir tabağa alalım.
2 yemek kaşığı zeytinyağda doğradığımız biberlerimizi tavaya koyarak kavuralım. Yağ kırmızı renk almaya başlayınca ocaktan alalım.
Eki Görüntüle 2213082
Sarımsaklı süzme yoğurdumuzun üzerine dökelim, işte bu kadar basit
Sunumla yemekleri buluşturma zamanı, umarım beğenirsiniz
Sizi seviyorum...
Eki Görüntüle 2213087
Eki Görüntüle 2213088
Eki Görüntüle 2213089
Eki Görüntüle 2213090
Eki Görüntüle 2213091
Eki Görüntüle 2213092
Eki Görüntüle 2213094
Eki Görüntüle 2213095
Teşekkür ederim canım ablam, senin yorumlarını ayrı bir önemsiyorum çok saolasınEllerine sağlık canım ,tariflerin çok iştah çekici duruyor,sunumun her zaman ki gibi mükemmel,bakmalara doyamıyor insan başarılar diliyorum
Teşekkür ederim canım benimEllerine saglik canim cok guzel olmus basarilar
Teşekkür ederim canım :)Çok cici bir sunum olmuş:) ellerinize sağlık Yarışmada başarılar dilerim
Saolasın kuzum teşekkür ederimellerine sağlık