- Konu Sahibi EU2
Merhaba Fatoş 1983,
Yaklaşık 15 yıllık tüp bebek-mikroenjeksiyon ve azoospermi tecrübesinden sonra bugün dünyada tüm hatırı sayılır infertilite merkezlerinin ve uzmanlarının hemfikir olduğu bir tıbbi gerçek vardır. Bu da testislerin heterojen (yani, her noktasında aynı yapıyı göstermeyen) bir organ olduğudur.
Bunun anlamı şudur: bazı azoospermik veya sınırda azoospermik (yani çok az sayıda menide spermi olan) erkeklerde, testislerde sperm üretimi sadece bir veya birkaç küçük noktada gerçekleşiyor olabilir. Bu üretilen spermler eğer meni sıvısına ulaşabiliyorlar ise bunları kullanarak mikroenjeksiyon uygulamak mümkündür. Testislerin heterojen yapısı nedeniyle, TESE operasyonunda her zaman sperm üretimi olan bölgeyi yakalayamamak gibi düşük bir risk bulunmaktadır.
Biz sizin durumunuzdaki çiftlere, öncelikle steril koşullarda bir semen analizi, eğer sperm elde edilirse dondurma, edilemezse TESE operasyonunu öneririz. Bunun yanında sizin ve sizin durumunuzda olan çiftlerin son yıllarda azoospermi tedavisinde önemli merkezler tarafından kullanılan Mikro-TESE operasyonundan yarar görmesi mümkündür. Mikro-TESE’de, ürolog, testisleri operasyon esnasında mikroskop ile inceler, sperm üretim ihtimali fazla olan bölgeleri belirler ve oralardan doku alır. Bu sayede daha az doku alınarak sperm elde etme ihtimali arttırılmış olur. Bu operasyon merkezimizde de başarıyla uygulanmaktadır.
Sağlıklı günler dilerim.
cevabiniz icin tesekkur ediyorum dr bey..size bir sorum daha olucakti bu klynefelder syndrom rahatsizliginda erkeklerin spermleri yas ilerledikce yok oluyormu??benim burdaki doktorum 2006 da cikmasinin sebebini buna baglamisti..belki ozaman vardi simdi bitti demisti rahatsizlik sebebiyle..
simdiden tsk ediyorummm