• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mikrobiyolog uzmanından tavsiye..

Roxalanne

Once Upon A Time..
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
912
29
68
Kızlar bugün isveç diyetimde bulunan bifteği almak için cok sevdiğim kasabıma gittim, kadın emekli mikrobiyolog uzmanı ama hani su emekli olunca evde duramayan, çalışmayı hayatı olarak benimsiyenlerden..:68:
Neyse,
diyetler falan üzerine konu acıldı, kadından cok güzel tavsiyeler, püf noktaları aldım ve aynı zamanda gecen ibrahim saraçoğlu' nun " doğa eczanesi" dediği bitkilerle gelen sağlık konusunda cok güzel bir tavsiye bulmus.:16:

Bu söyleyeceğim tarifi ne diyet olarak düsünün, ne zayıflama takviyesi olarak düsünün( ki gercekten zayıflamaya yararlı, kadın bir haftada 2 kilo vermiş.)
Bu tarifi hayat felsefesi olarak düsünün, ki sadece diyet yaparken kullanmayın hayatınızın her alanında kullanın.(ben de öyle yapıcam kesinlikle. )
:93:
Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu Maydonoz sapı kürü;

(Ben de maydonozu kaynatın için diyecek sandım ama değil.)

**

-15 sap maydonoz.
-1 limon.
-3/4 (bir bardaktan bir parmak eksik) şaşal su.

**

maydonoz saplarını cok ince kıyıyorsunuz, ya da evde mutfak robotunuz varsa cektirip suyunu cıkartıyorsunuz.
Eğer robotunuz varsa , suyunu cıkartın, limonun kabuklarını soyup limonun da suyunu cıkartın(ya da elinizle sıkın işte bi şekilde suyu lazım.:64:)

daha sonra bu ikisinin suyunu o bir parmak eksik olan bardaktaki suyun icine dökerek tam bir bardak olusacak bir içecek hazırlamıs oluyorsunuz, güzelce karıstırıp fondip(tek dikişte lüpp) yapıyorsunuz.
:7:

15 gün uyguluyor,
5 gün ara verip sonra tekrar 15 gün daha..
Bu böyle gider yani.

Faydası da sadece yağ yakmak, diyet değil ;

-Karaciğer yağlanması,
-Deri altı iltihabı,
-Cildi parlatma, kırışıklarla savaşma.
-Hepatit B & C ilacı kullanan, hastası olan, eskiden hastası olup iyileşmiş olanlar icin mükemmel.

Yalnıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzz..

Maydonoz inanılmaz bi' tansiyon düşürücü olduğu için kesinlikle düşük tansiyon hastalarına önermiyor.

Ama yüksek tansiyon hastaları bunu hayat felsefesi edinmeli.:94:

Sağlıkla kalın canımcımlar:69:..

emziren anneler yapabilirmi acep?

Canım içer diye düsünüyorum, sonucta doğadaki en yararlı besinler maydonoz limon gibi yüksek vitaminliler, ancak yine de danısırım kendisine.
Zaten uyarı olarak tansiyonu düsük olanlar icmesin diye not düsmüsler eğer emziren anneye zararı olsa bunu da not düserlerdi diye düsnüyorum.. :34:

Back
X