Örgü miki mause bere

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Canim doldurabildigin kadar doldur
Hic artirmadan devam et ama sayi vermek gerekirse ipin kalinsa 5-6-7 numara sisle oruyorsan 10 tane yeter 3-4 ile oruyorsan 14-16 olur.
Canım ya şapkaları bitirmiştimde kulaklarla fiyonku örmeye zamanım olmamıştı. Bugün oturdum öreyim dedim bir türlü düz yuvarlak yapamadım. Kulaklarında bir sayısı varmı acaba?

Canim doldurabildigin kadar doldur
Hic artirmadan devam et ama sayi vermek gerekirse ipin kalinsa 5-6-7 numara sisle oruyorsan 10 tane yeter 3-4 ile oruyorsan 14-16 olur.
4 le örüyorum 7 zincir çektim 12 tane doldu. Ama ondan sonrasını düzgün yapamadım yaa. Artırmalar ya az oluyor yuvarlak bükülüyor ya çok oluyor dalgalanıyor :KK43:

Elimde bi model var ondan yapıcamda kulaklar senin attığın resimden biraz büyük olcak

cok t
İlk önce zincirlerden daire yapiyoruz.
Ve bir sira hepsine batip bitiriyor ikinci sirada hepsine çift batiyoruz .
3. Sirada birine tek diğerine çift batiyoruz.
4. Sirada 2 taneye tek diğerine çift batiyoruz.
5. Sirada 3 taneye tek diğerine çift .
6. Sirada 4 taneye tek bir tane cift.
Ve boylece artirma işlemi bitiyor.
Artirmadan 3 sira daha örüp başka renk bir ip alip baglayin 3 sirada öyle orün.( artirma eksiltme yapmayin )
Toplam 12 sira olacak.
Sonra isterseniz kenarini tiglayabilirsiniz .

Kulaklar için yine zincirden bir daire yapin.
Ve etrafina 3-4 sira dolanin .
İstediğiniz buyukluge gelince diğerini de ayni büyüklükte yapin.

Fiyonk yapmaya gelince 16-17 tane zincir çekin istediğiniz uzunluğa gelince örmeye başlayin. Toplam 4-5 sira yeterli olur sanirim.
Örüp birakin. Ve bir iğneyle tam ortadan bir sira alttan bir sure üstten geçirip çekin. İple sarin bunun etrafini.
Boylece fiyonkta tamamlanmış olur.
cok tesekkur ederim cok acıklayıcı anlatmışsınız ilk fırsatta örmeye calışacam :KK69:

İlk önce zincirlerden daire yapiyoruz.
Ve bir sira hepsine batip bitiriyor ikinci sirada hepsine çift batiyoruz .
3. Sirada birine tek diğerine çift batiyoruz.
4. Sirada 2 taneye tek diğerine çift batiyoruz.
5. Sirada 3 taneye tek diğerine çift .
6. Sirada 4 taneye tek bir tane cift.
Ve boylece artirma işlemi bitiyor.
Artirmadan 3 sira daha örüp başka renk bir ip alip baglayin 3 sirada öyle orün.( artirma eksiltme yapmayin )
Toplam 12 sira olacak.
Sonra isterseniz kenarini tiglayabilirsiniz .

Kulaklar için yine zincirden bir daire yapin.
Ve etrafina 3-4 sira dolanin .
İstediğiniz buyukluge gelince diğerini de ayni büyüklükte yapin.

Fiyonk yapmaya gelince 16-17 tane zincir çekin istediğiniz uzunluğa gelince örmeye başlayin. Toplam 4-5 sira yeterli olur sanirim.
Örüp birakin. Ve bir iğneyle tam ortadan bir sira alttan bir sure üstten geçirip çekin. İple sarin bunun etrafini.
Boylece fiyonkta tamamlanmış olur.
teşekkürler.

dün akşam bereyi yapmaya çalıştım ama olmadı, sayıları tam yapmama rağmen şapka gibi yuvarlanmadı bugün tekrar değicam heralde ip ve tığ dan kaynaklı bir durum dur

dün akşam bereyi yapmaya çalıştım ama olmadı, sayıları tam yapmama rağmen şapka gibi yuvarlanmadı bugün tekrar değicam heralde ip ve tığ dan kaynaklı bir durum dur
Sayıları yazıldığı gibi artırmadınız mı acaba neden olmadı ki?

tamda yazıldığı gibi arttırma yaptım, ne eksik ne fazla ama olmadı, siz yaptınız mı
Evet ben iki tane yaptım. Çocuğun kafasına göre ilk başlama zincir sayısı değişiyor ama. Ben birini 7 birini 8 zincirle başlayıp ördüm. Bir üst sıraya geçerken 3 zincir çekiliyor ya o zincirin dibinede batmanız gerekiyor örerken.

tamda yazıldığı gibi arttırma yaptım, ne eksik ne fazla ama olmadı, siz yaptınız mı
Evet ben iki tane yaptım. Çocuğun kafasına göre ilk başlama zincir sayısı değişiyor ama. Ben birini 7 birini 8 zincirle başlayıp ördüm. Bir üst sıraya geçerken 3 zincir çekiliyor ya o zincirin dibinede batmanız gerekiyor örerken.

ben yeni doğan için yapıcaktım 10 zincirle başladım yavaş yavaş büyüdü sonra dalgalanmaya başladı, bir türlü toparlayamadım şapka gibi yuvarlanmadı

X