Örgü miki mause bere

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
İlk önce zincirlerden daire yapiyoruz.
Ve bir sira hepsine batip bitiriyor ikinci sirada hepsine çift batiyoruz .
3. Sirada birine tek diğerine çift batiyoruz.
4. Sirada 2 taneye tek diğerine çift batiyoruz.
5. Sirada 3 taneye tek diğerine çift .
6. Sirada 4 taneye tek bir tane cift.
Ve boylece artirma işlemi bitiyor.
Artirmadan 3 sira daha örüp başka renk bir ip alip baglayin 3 sirada öyle orün.( artirma eksiltme yapmayin )
Toplam 12 sira olacak.
Sonra isterseniz kenarini tiglayabilirsiniz .

Kulaklar için yine zincirden bir daire yapin.
Ve etrafina 3-4 sira dolanin .
İstediğiniz buyukluge gelince diğerini de ayni büyüklükte yapin.

Fiyonk yapmaya gelince 16-17 tane zincir çekin istediğiniz uzunluğa gelince örmeye başlayin. Toplam 4-5 sira yeterli olur sanirim.
Örüp birakin. Ve bir iğneyle tam ortadan bir sira alttan bir sure üstten geçirip çekin. İple sarin bunun etrafini.
Boylece fiyonkta tamamlanmış olur.

Su bereyi baz alarak anlattim .
Resim alinti ama Anladim benim akliniza takilan birşey olursa mesaj yoluyla sorabilirsiniz.
unnamed (1).jpg

Bende örmek istiyorum, tığla örmeyi biliyorum anlatırmısınız lütfen

İlk önce zincirlerden daire yapiyoruz.
Ve bir sira hepsine batip bitiriyor ikinci sirada hepsine çift batiyoruz .
3. Sirada birine tek diğerine çift batiyoruz.
4. Sirada 2 taneye tek diğerine çift batiyoruz.
5. Sirada 3 taneye tek diğerine çift .
6. Sirada 4 taneye tek bir tane cift.
Ve boylece artirma işlemi bitiyor.
Artirmadan 3 sira daha örüp başka renk bir ip alip baglayin 3 sirada öyle orün.( artirma eksiltme yapmayin )
Toplam 12 sira olacak.
Sonra isterseniz kenarini tiglayabilirsiniz .

Kulaklar için yine zincirden bir daire yapin.
Ve etrafina 3-4 sira dolanin .
İstediğiniz buyukluge gelince diğerini de ayni büyüklükte yapin.

Fiyonk yapmaya gelince 16-17 tane zincir çekin istediğiniz uzunluğa gelince örmeye başlayin. Toplam 4-5 sira yeterli olur sanirim.
Örüp birakin. Ve bir iğneyle tam ortadan bir sira alttan bir sure üstten geçirip çekin. İple sarin bunun etrafini.
Boylece fiyonkta tamamlanmış olur.
Zinciri kaç tane yapıcyapıcaz kaç tane yapsak iyi olur?

Canim ona 10-12 tane yeter sanirim.
Birde artırarak ordugun kisim çocuğun tepesine denk geliyor asagi yukari hesaplarsin sen eğer tam gelirse tepesine artirmadan devam et sen .
Çocuktan çocuğa değişir sonuçta.
Yardımlarınız için çok teşekkürler. 2 çocukla pek çarşıya çıkamadığımdan bi yakınıma ip aldırmıştım. Perşembe günü getiricek inşallah. O zaman başlıycam örmeye.

Takildigin nokta olursa mesaj atabilirsin :)
Eğer evde ip varsa onunla başla elin alisir hem, hem de asagi yukari ölçülerin nasil olması gerektiğini anlarsin :)
Zor değil ama pratik yapmak gerekiyor :)
Yardımlarınız için çok teşekkürler. 2 çocukla pek çarşıya çıkamadığımdan bi yakınıma ip aldırmıştım. Perşembe günü getiricek inşallah. O zaman başlıycam örmeye.

Takildigin nokta olursa mesaj atabilirsin :)
Eğer evde ip varsa onunla başla elin alisir hem, hem de asagi yukari ölçülerin nasil olması gerektiğini anlarsin :)
Zor değil ama pratik yapmak gerekiyor :)
Evdeip var ama evde olmıycam. O zaman perşembe günü önce evdeki iple deniyip önce öğreniyim sonra yeni iple yapayım. beceremezsem ip bozulmaz hem :)

Sevindim canim ellerine sağlık.
Yorum yaptigin yerde üstte bir resim simgesi var oraya tiklayip secince oluyor..
Bi yakınımın kızlarının doğum günleri var 7 şubatta onlara hediye örmek istedim. Bi tanesini ördüm. Bugün bitti. Ama kullaklarla fiyonku daha yapmadım. Onlarıda yapınca biticek inşallah.

Sevindim canim ellerine sağlık.
Yorum yaptigin yerde üstte bir resim simgesi var oraya tiklayip secince oluyor..
Canım ya şapkaları bitirmiştimde kulaklarla fiyonku örmeye zamanım olmamıştı. Bugün oturdum öreyim dedim bir türlü düz yuvarlak yapamadım. Kulaklarında bir sayısı varmı acaba?

X