Migreni olan ve sürekli başı ağrıyan varmı ?

Nadiaa

devrim sehitleri olumsuzdur
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
17.360
158
88
34
Merhaba hanımlar ,
Migrenım var başım süreklı agrıyor , ne denedıysem bır turlu gecıremedım bu agrıyı
Sosyal hayatımı bu durum cok fazla etkılıyor ne yazıkkı
Benım gıbı olan arkadaslar bu soruna bı çözüm bulabılen varsa buradan bırbırımıze destek olalım ıstıyorum

doktora gittim kurtuldum ilaçlarımı düzenli aldığımda hiç bir sorun olmuyor, sana tavsiyem ilaçlarını zamanında ve düzenli alman

doktora gittim kurtuldum ilaçlarımı düzenli aldığımda hiç bir sorun olmuyor, sana tavsiyem ilaçlarını zamanında ve düzenli alman

Ilac kullanıyorum cnm ama ılaclar benı uyusturuyor sankı basımın agrısıda hıc gecmedı hangı doktora gıtmıstın sen ?
istanbuldamısın

Ilac kullanıyorum cnm ama ılaclar benı uyusturuyor sankı basımın agrısıda hıc gecmedı hangı doktora gıtmıstın sen ?
istanbuldamısın

evet canım istanbuldayım nörolojiye gittim ben ki devamlıda gidiyorum kontrole ve ilaç yazdırmaya

Merhaba svdd, nezamandır migren çekiyorsun bilmiyorum ama gercekten çok merak ettim nasıl bir ilaçtır bu?? Çünkü bu güne kadar ilaçla kurtulana hiç rastlamamıştım. Gerçekten şanslıymışın. Benim bildiğim zaten kesin çaresi yok, atakları ve sıklığını azaltmaya yönelik tedaviler var ama ilacı gerçekten merak ettim ben de 35 yıllık madur olarak, antidepresan mı verdiler yoksa triptan grubu mu?

arkadaslar sıze ıyı gelen agrılarınızı azaltan ılacları bna ozelden yazarmısınız

Antidepresan canım , bir yıldır çekiyorum neredeyse bana iyi geldi ilaç ama ilacımı içmediğimde yada aksattığımda ağrı hemen başlıyo malesef

ben özel mesaj atamıyorumn malesef

Migren... O kadar sinir bozucu bir şey ki, o ağrı saplandığında kafamı patlatsam çare olmaz o derece bir ağrı çekiyorum. İlaç alınca hemen de geçmiyor felaket bir şey, bir de benim gözüme de vuruyor uzun süre ağrıyınca kızlar size de oluyor mu ? Böyle bakamıyorum etrafa, puslu görüyorum bir süre sonra da midem bulanıyor işte. Hastalık değil ki bu işkence.. :44:

Evet canım benim de çok fena gözüme vuruyor, hatta millet başına yapar ben gözlerime basaj yaparım

tek çare sinir ve sitresten uzak durmak başarabilirsen tabi.birde migreni olanlar bilir ağrının geliceğini hisettiğin an hemen bir ağrı kesici alırsan başlmada belki önlersin.

kronik migren malesef dünyanın en kötü hastalıklarından biri bnce.
1 sene çektim tüm okul hayatım yerlebir oldu malesef. okula gidemiyordum, ders dinleyemiyordum, insanlarla sağlıklı düzgün iletişim kuramıyordum.
eve kapanmıştım uyumak istiyordum sadece.
nörolojiye gittm ben de, antidepresanlardan tutun sara ilaçlarına kadar dünya kadar ilaç kullandım..
hiçbiri fayda etmedi aksine bazısı daha da kötü yaptı beni.
sol gözümün altı yüzümün sol tarafı çökmüştü, herkes korkuyordu benden.
sonra doktorum çok basit uyumama yardımcı olcağını düşündüğü bir antidepresan verdi 2 liralık bi ilaç. uyuyamıyordum ne yazıkki..
ilk başlarda hiç etkili olmadı ama uyumaya başlamıştım.. derken 3 ay içerisinde ağrılarım kronik halden düzenli atak haline gelmeye başladı.
atak geleceği vakit sezmeye başladım dikkatli olmaya çalıştım, 1 sene içerisinde ataklarımın arası 2-3 aya çıktı.
Allaha binlerce kez şükürler olsun ki artık atak bile yaşamıyorum.

İşin özü herkese uygun olan ilaç değişebiliyor, sabırlı olmanızı tavsiye etmekden başka bişi diyemiyorum.

Geçmiş olsun..

Bende bir migren hastasiyim malesef ve pek tecrubesi olmayan bu hastaliga yeni yakalanmislara onerebilecegim ilk sey bu hastaligi benimseyip onla yasamayi ögrenmekcok zor bi durum biliyorum ama simdilik migrenin tedavisi yok ben duzeldim diyenlerde iste antidepresan yada benzeri ilaclar alip sadece ataklari erteleyebilenler.Konu sahibi arkadasim eger bas agrin hergun gecmek bilmeyen bi bas agrisiysa tam olarak migren degil stres ve gerilim tipi bas agrisidir o yuzden stresten uzak dur diycem ama buda cok zor bi is hatta imkansiz bence iyi bir nörologa gidip derdini iyice anlat sana bagimlilik yapmayan sakinlestirici biseyler ve atak döneminde alabilecegin bir agri kesici verebilir bi sure kullandiktan sonra her ne kadar bagimlilik yapmasada sakinlestiriciyi birakmani tavsiye ederim cunku oyle bi an geliyo ki bu sefer ilaci kullanmadan yasayamaz duruma geliyosunuz.Bu arada tam mevsin gecisindeyiz havalar bi iyi bi kotu bununda cok etkisi var bide insan yasadikca migrenini tetikleyen seyleri zamanla kendisi cözüyo genel olarak süt ve süt urunleri,alkol,cikolata....bu liste uzar gider migreni ztetikleyen seylerdir ama mesela bende süt urunleri pek kötü etki etmesede bir yudum aldigim kirmizi sarap hastanelik ederO yuzden bu hastaligi ve hassas noktalarinizi cözüp hayati en azindan birazcik kolaylastirabilirsiniz.Haaa bu arada kokularada cok dikkat edin bi cok kisinin bayildigi guzel bir parfümün bile beni kirizlere soktugunu bilirim .Hepinize ataksiz gunler diliyorum.

benimde migrenim var ancak doktorun vermiş olduğu ilaçlar bende yan etki yaptı o sebepten bırakmak durumunda kaldım ama 2-3 gün düzenli kullandığımda 2 ay kadar hiç başım ağrımadı
şiddetli ağrılar için olanı çok zorda kalınca kullanıyorum aç kalmamaya bolbol su tüketmeye çalışıyorum susuz bile kalsak malesef baş ağrısı yapıyor eşim baş ağrımdan bıkmış durumda
güneşe çıkmamaya özen gösteriyorum çıkarsam şapka , gözlük ve sürekli kafamı ıslatarak ağrı oluşumunu aza indiriyorum bazen ağrımıyorda ama stre için çözüm bulamadım onuda bulursam migrenimle mutlu mesut yaşıyacağım :))

usttekı arkadasım cok dogru soylemıssın susuz kalsam bıle tutuyor basım valla
stresten de ne yazıkkı uzak kalamıyorum ayrıca ben yuksek sesle konusulan ortamda duramıyorum ve calısma ortamımda bagırarak konusuluyo bnm agrılarımın artma nedenı bu tabıkı bırgun uyku duzenımı yatagımı degıstıreyım hemen etkıler benı yanlız suda var bazen sag tarafım cok fena tutuyor yuzumun yarısı uyusuk gbı ama bazende ıkı sakagımda zonkluyo sankı cok zor Allah hepımıze yardım etsın

Eskiden gümbür gümbür müzik dinleyip dans bile eden ben, şimdi yanımda yüksek sesle konuşulsa bile başımı tutuyorum beynimin içine amfi yerleştirmişler gibi oluyor deli oluyorum. Yeni hastasıyım migrenin beni de buldu işte. Skıntı stres falan filan. Ne zaman bir şeye üzülsem başıma saplanıyor dayanılmaz bir ağrı. Kızlar stresten uzak durmak şart ama nasıl başarılır bu bilmiyorum. Migrenden sonra daha da sinirli bir insan oldum her an tetikteyim, yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum rahatlamaya çalışıyorum. Artık migrenle birlikte yaşamak zorundayım, 1-1,5 yıl öncesine kadar bir şey yoktu ama artık migrenim ve ben ayrılmaz bir bütünüz

Son düzenleme:

cok gecmıs olsun canım...ılac kullanıyormusun doktora gıttın mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…