• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migreni olan ve sürekli başı ağrıyan varmı ?

bende de aynı dert var canım.. ne kadar ilaç alsam da fayda etmiyor.. yine ağrıyor yine ağrıyor... güneş'e kalabalık ortama hiç gelemiyorum sosyal hayatımı çok etkiliyor :( ama ilaçları düzenli kullan belki de ben düzenli kullanmadığımdan böyleyimdir..

İlaç kullanmadan duramıyoruz ama ilaç kullanımı da ağrılarımızı büsbütün arttırıyor....
Böyle pis bir kısırdöngü bu....
Gel de uzak dur ilaçdan durabiliyorsan... dayanabiliyorsan....
Ağrı bir geldi mi, gözün bir sonraki ağrıyı görmüyor ne kadar ilaç varsa yutasın geliyor,
o an geçsin de ağrın, biitsin de işkencen, bir sonraki ağrıyı tetikleyecekmiş, kimin umurunda....
Bir sonraki de bir sonrakini, o da bir sonrakini....
Hep bir birini tetikleyip duruyor....
İlaçlar çoğaldıkça, ağrılar da çoğalıyor farkında olmadan,
ya da aslında farkında olarak ama engelleyemeyerek....
:2:

bende de aynı dert var canım.. ne kadar ilaç alsam da fayda etmiyor.. yine ağrıyor yine ağrıyor... güneş'e kalabalık ortama hiç gelemiyorum sosyal hayatımı çok etkiliyor :( ama ilaçları düzenli kullan belki de ben düzenli kullanmadığımdan böyleyimdir..
canım bn duzenlı kullandım ve suan cok ıyıyım sukurler olsun

İlaç kullanmadan duramıyoruz ama ilaç kullanımı da ağrılarımızı büsbütün arttırıyor....
Böyle pis bir kısırdöngü bu....
Gel de uzak dur ilaçdan durabiliyorsan... dayanabiliyorsan....
Ağrı bir geldi mi, gözün bir sonraki ağrıyı görmüyor ne kadar ilaç varsa yutasın geliyor,
o an geçsin de ağrın, biitsin de işkencen, bir sonraki ağrıyı tetikleyecekmiş, kimin umurunda....
Bir sonraki de bir sonrakini, o da bir sonrakini....
Hep bir birini tetikleyip duruyor....
İlaçlar çoğaldıkça, ağrılar da çoğalıyor farkında olmadan,
ya da aslında farkında olarak ama engelleyemeyerek....
:2:

sen ne ılacı kullanıyorsun tatlım

Kullanmadığım ilaç kalmadı benim :(

tatlım belkı ılac yaramıyor sana oda olabılır .. banada onceden farklı ılac vermıslerdı bna yaramadı hıc agrılarımda gecmedı ..
sımdıkı doktorun verdgıu ılaclar ıyı sukurkı

Darısı başıma diyeyim, artık benim umudum kalmadı pek, aslında burdaki pek çok arkadaşın dediği gibi,
hepimiz kendimizi yoklayıp kendi kendimizi iyi etmek zorundayız,
başka çaresi yok pek :(
Bu illetin tam tedavisi yok çünkü.
Ancak minimuma indirebiliyorlar ağrılarımızı, biz gereken tedbirleri almassak asla tam olarak
kurtulamayız malesef.

Darısı başıma diyeyim, artık benim umudum kalmadı pek, aslında burdaki pek çok arkadaşın dediği gibi,
hepimiz kendimizi yoklayıp kendi kendimizi iyi etmek zorundayız,
başka çaresi yok pek :(
Bu illetin tam tedavisi yok çünkü.
Ancak minimuma indirebiliyorlar ağrılarımızı, biz gereken tedbirleri almassak asla tam olarak
kurtulamayız malesef.

ben aynı zamanda antıdepresanda kullanıyorum bundan dolayı rahat etmıs olabılırım

Selam kızlar.Bende de migren var ve ağrıyla birlikte bulantım da başlıyodu.Ta ki bitkisel bir uygulama yaptırana kadar.Isparta da bitkisel bir uygulama yaptırdım.Ücretsizdi.Damla olarak burna verildi.Tek seferlik ve inanılmaz şekilde boşalttı snüslerimi.Uygulamayı yaptırıp 10 dk da yürüyerek yurda gidiyim dedim.1 kağıt havlu rulosu bitirdim nerdeyse.Ondan beridir çok rahatım.Çikolata, beyaz peynir, tatlı falan tetikliyor, ay yemiyim ben demiyorum artık :)

Şunu da belirtiyim: Ağrı arada bir uykusuz kaldığımda yokluyor ve regl dönemlerimde...Ama büyük ölçüde rahatladım. :)

Regl dönemlerim zaten kabusa dönüştü artık :37:
O dönemlerde de tatlı krizim ayyuka çıkıyor, nasıl uzak kalmalıyımbilmiyorum?
Tetiklediğinin de farkındayım ama tam da döneminde uzak durmak pek mümkün olmuyor :30:
Aşeriyorum resmen :26:
Offff....

ben kendimi bildim bileli baş ağrım var.(çocukken bile vardı :))
yeşil çay,ıhlamur içebilirisin.ilaç bende denedim nadiren etkili oluyordu.o yüzden dedilerki strese bağlı olabilir.
sen bu durumda şunları bir deneyebilirsin.dediğim gibi ıhlamur veya yeşil çay acayip rahatlatır.biraz ağrını geçirebilir.ve en önemlisi başın ağrıdığı için de strese girip ağrıyı dahada tetikliyor olabilirsin.bu yüzden başın ağrıdığı zaman kendine hemen uğraş bul ağrını unuttur kendine.bu durum zamanla seni rahatlatacaktır :))
(denenmiştir ;))

ben kendimi bildim bileli baş ağrım var.(çocukken bile vardı :))
yeşil çay,ıhlamur içebilirisin.ilaç bende denedim nadiren etkili oluyordu.o yüzden dedilerki strese bağlı olabilir.
sen bu durumda şunları bir deneyebilirsin.dediğim gibi ıhlamur veya yeşil çay acayip rahatlatır.biraz ağrını geçirebilir.ve en önemlisi başın ağrıdığı için de strese girip ağrıyı dahada tetikliyor olabilirsin.bu yüzden başın ağrıdığı zaman kendine hemen uğraş bul ağrını unuttur kendine.bu durum zamanla seni rahatlatacaktır :))
(denenmiştir ;))

ah canım benım hayatımı bır bılsen ...
unutturamıyorumkı fırsat wermıyorlar

benim de migrenim var , aç kalmamak ve varsa sürekli kullandığın ilacı aksatmamak çok önemli
nasıl zor yaşamayan bilemez.
allah yardım etsin

Merhaba hanımlar ,
Migrenım var başım süreklı agrıyor , ne denedıysem bır turlu gecıremedım bu agrıyı :14:
Sosyal hayatımı bu durum cok fazla etkılıyor ne yazıkkı
Benım gıbı olan arkadaslar bu soruna bı çözüm bulabılen varsa buradan bırbırımıze destek olalım ıstıyorum :14::14::14:

benimde migrenim var. tuttuğu zaman saatlerce ağlatıyo beni.agrı basımın bı noktasında toplanıyo gözlerim dogru duzgun görmüyo bı sureden sonra.kulaklarıma felan da vuruyo agrıısı. ilaç kullanıyorum ondan mıdır bilmem sürekli uyuyorum artık evdekilerle kavga etmeye başladık bu yüzden. ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. ve bende unutkanlık ta başladı birden bire sankı tum hafızam sılınıyo gozumle gorduğum veya 2 dk once dusundugum seyı bıle hatırlayamıyorum başım ağrıyınca.bu yuzden iş mevzusunda falan da sıkıntı oluyor:50:

canlarım geçmiş olsun migrene en iyi ilaç biberiye bitkisi düzenli olarak günde iki bardak için fazlası zarar hem kilo verirsiniz hem migrenden kurtulursunuz inşallah

benimde migrenim var arkadaşlar kafamı duvara vurasım geliyor ağrıdan, doktora ne zaman gitsem antidepresan veriyorlar yada ağrı kesici bi faydasını görmedım ilerledi midem bulanıyor artık, migren bantları aldım,lavanta sürdüm yok bir çözüm bulamıyorum,ama öğün atlayınca başlıyor genelde,yada stres:26:

migrende de yiyeceklere dikkat edilmesi lazım mesela mayalı yiyecekler çiçeklerden fazla tüketmek migren atağını tetikliyor.migrende normal bir ağrı kesici kullanmak o an geçirse bile bir dahaki atakta daha kötü yapıor. migren bence düzen hastalığıdır. düzenli yemek yeme uyuma spor vs... ilaçlarında etkisi bence çok az birde reglli dönemlerinize dikkat edin o dönemde tatlıyı çikolatayı fazla yemeyin fazla mayalı gıdalar ve içecekler tüketmeyin birde jinekologa gidip horman değerlerinizi kontrol ettirin bende progestron ilacı kullandıktan sonra migren ataklarım azaldı.bunu doktorumlada paylaşacam.

bu illetle tanışalı epey oldu.. Nelerin tetiklediğini bizati yaşadm.

çok ya da az uyumak ,
uzun süre yemek yememek,
çok ya da az güneş ( havanın kapalı olması ble :( )
stress

uzun bir süre koruyucu tedavı kullandım. haftada 4-5 kez ataklarım oluyordu. ilaçlar ilk zamanlar iyi gelmişti. sonradan ataklar yıne arttı. daha ağır bir ilaç kullanmaya başladım onunla da resmen hayattan koptum ve haftada 5 kilo civarı verdim( olan kılomu 1 hafta 10 günde almadım kı , sağlıksız bir şekilde kılo vereyim ) . ve 10 gun sonra hemen kendı kendıme kestım ılacı.

Neredeyse 1 senedır kullanmıyorum o ilaçları. Çok şükür uyku duzenıme , yemeğime dikkat ettikçe ayda 4-5 kere şiddetli ağrı çekıyorum. Zaman zaman acile gitmek zorunda kalsam da yıne de o koruyucuları ıcmıyorum. bu kadarına da cok sukur

Hepımızın Allah yardımmcısı olsun

Bitki çayları kısmen rahatlatabiliyor kusmaları azaltıyor ama bu konuda ilaç değilde özel bir bitkisel ağrı kremi kullanıyorum oldukça iyi geliyor ve rahatlatıyor.

Back