• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

yaklaşık üç gündür cekıyorum her zaman kı gıbı..dun sabah ılac aldım durdu akşam tekrar aldım..bu sabah tekrar yoruldum ilaç içmekten..ama nasıl bır ağrı anlatamam......hava degısıklıgı etkı edıyor grıp oldum etkı dıyor,moralım bozulsa uzulsem etkı eder etkılemeyen ne var mıgrenı bıktım ben..

Ya canim sahiden de etkilemeyen ne var bir bilebilsek ?
Ya en ufak birseyde hemen migren tutuyor.. :( uzuntu, cok gulmek,parlaklik,gunes, soguk hava, ruzgar.. Yogunluk,kalabalik,sesler..kokularr..yediklerimiz..
vallahi ne kadar dikkat etmemiz gerekiyor bunlara..
sahiden cekilmez oluyor agrilar ama ne yapalim bunada sukurler olsun..

cok cokk gecmisler olsun sanada arkadasim..

arkadaşlar üçüncü ama son defa yazıyorum kafanızdan hacamat yaptırın. bu migren hastalığından kurtulun. benim çok yakın bi akrabam migren hastasıydı, yaptırdı kurtuldu. zaten sünnet.internette biçok video ve yazı var bu konuda . kesinlikle korkmayın.bende yaptırdım şifa diye. acısı ve bi tehlikesi yok. işin ehli birisine yaptırın, allah rızası için yapanlar var, uçuk para isteyenlerede kapılmayın, allah şifa versin...

dreams,

cok sagol arkadasim tavsiyen icin..
Ben Turkiyeye gittigimde bunu kesinlikle bir arastiracagim.. Bilgi almak istiyorum..
Allah cumlemize sifa versin insallah..

canim ahh ahh dikkat et kendine..insallah agrilarin azalmistir biraz.
suan iyisindir umarim?
Sağ ol Yakamoz, iyiyim elhamdülillah
Arkadaşlar, başınız ağrıdığında ya şafii esmasını çekin, ağrıyan yere elinizi koyup Fatiha suresini okuyun!
Rabbim hepimize şifa versin. AMİN!

Sağ ol Yakamoz, iyiyim elhamdülillah
Arkadaşlar, başınız ağrıdığında ya şafii esmasını çekin, ağrıyan yere elinizi koyup Fatiha suresini okuyun!
Rabbim hepimize şifa versin. AMİN!

Ben onu hep okuyorum canim..Fatiha suresini okuyup agri olan yere elini koymayi duymamistim.
Deneyecegim.
Benimde 1 haftadir surekli basim agriyor ilac ice ice bir hal oldum.
Regl donemi ya, feci agrilarim var basimda.. Hafta icide direksiyon sinavim var nasil yapacagim bilmiyorum
insallah kafam agrimaz o anda.. offffffff :(((
:50:

Ben onu hep okuyorum canim..Fatiha suresini okuyup agri olan yere elini koymayi duymamistim.
Deneyecegim.
Benimde 1 haftadir surekli basim agriyor ilac ice ice bir hal oldum.
Regl donemi ya, feci agrilarim var basimda.. Hafta icide direksiyon sinavim var nasil yapacagim bilmiyorum
insallah kafam agrimaz o anda.. offffffff :(((
:50:
evlisin sanırım, çocukların da var mı?
ağrı anlarında işlerle nasıl uğraşıyorsun.
ben bekarım. gerçi ben de iş yerinde ağrı ile çalışıyorum.

şimdiden iyi bayramlar yakamoz.

evlisin sanırım, çocukların da var mı?
ağrı anlarında işlerle nasıl uğraşıyorsun.
ben bekarım. gerçi ben de iş yerinde ağrı ile çalışıyorum.

şimdiden iyi bayramlar yakamoz.

Canım evliyim, çocuklarımda var en büyüğü 10 yaşında.. Ağrım geldiği zaman hayat duruyo sanki hiçbir şekilde kıpırdayamıyorum öyle uzanıyorum halsiz yarı baygın . 10 yaşındaki oğlum yavrum benim hemen kolonya ile başımı ovuyor, kahve yapıyor bana hep öğrettim ki, ağrım olduğunda bana el atsın diye. Çok şükür yardım ediyor küçük yaşına rağmen..Eşim zaten hep işte gurbetteyiz kimse yok :( yemek yapamıyorum o an, ev alıp başını gidiyor,yerimden kalkamıyorum çok zor oluyor gülümsün ..

Bekar da olsan zor, evli de olsan çok zor. Allah yardımcımız olsun inşallah ..

Sanada hayırlı bayramlar canım..

bende 15 yıldan beri migrenliyim.şikayetlerim aynı sizinkiyle.ek olarak ben zaten 15 yıla yakındıdr şeker hastasıyım.şekerim dengede gittiği zaman başım ağrımıyor ama düşüp yükseldiği zaman migrenim azıyor.ben diyorum ki şu kafam portatif olsa ağrıyınca kenara koysam geçince yerine taksam :60:şak biyana kızlar fazla soğuk uygulama yapmaktan sinüzit oldum ve hiçbi şekilde iltihap temizlenmiyor dr ameliyat diyor.ekleyebileceğim bişey yok yalnız şekere muhakkak baktırın ikisinin arasında ciddi bağlantı var.Allah hepimize şifa versin

ya kızlarf çok uzundu yazılanlar bir kısmını okudum bende migren hastasıyım doktorum bana L ile başlayan bir hap verdi geçekten bilirsiniz genelde ondan veriyolar migren hastalarına ufak pembe bir hap neyse onu kullandığım döneemler atakalrım geçiyo hergün birtane uzun vadeli kullanıyorum birde uykularım çok düzensiz bunada iyi gelir dedi doktor yalnız bu haplamı yaşayacağım ben ömür boyu yani bi çeşit antideprsean bu mutlaka biliyorsunuzdur.Bırakmak istiyorum artık bağımlımı oldum nedir. bırakınca ağrılarım artıyor.ve uyku düzenim bozuluor :(

Ne kadar sure kullandin ilaclari badem ?
ne gibi etkisi vardi ilaclarin icince?
suan nasilsin ?
Durumun nasil canim cok merak ettim de..
2

2008 den beri atak onleyici ilaclari kullaniyorum, cok sidetli atak geldiginde migren ataklarina ozel ilacalri kullniyorum sadece
Atak onleyiciler mide bulantisi kusma , gorme kaybi gibi sorunlari ortadan kladirdi, ataklarin siddetini ve sikligini azallti, ancak 100
% tedavi mumkun degilmis maalesef benim icin. Adet gordugum surece yani menepoza kadar migren sorunum ancak kontrol altina alinabiliyormus cunku hormonlar tetikliyormus, bir de benim beyin damarlarimda yapisal farklilik )(bir cesit hassasiyet) oldugunu soyledi dr.
eskiden ataklar gunlerce surerdi, kusmaktan bogazim kanardi,simdi en azindan bunlari yasamiyorum, normal hayatima devam edebiliryoum onleyici ilaclar sayesinde.Ancak bu ilaclarin (iki cesit) birisi ki bu temel ilac bobrek tasi yapyor, zaten benim genetik olarak bunyem musait. O yuzden gunde 3-4 litre su iciyorum bobrekte sorun yasamamak icin.

adet günüm yaklaştı. sanırım cumartesi günü adet olurum.
iki gündür migren ağrısı çekiyorum.
ilaçlar da kâr etmiyor, sadece hafifliyor arada... ama hiç kesilmiyor... :43:

Selamlar

Yaklaşık 3 yıldır Migren hastasıyım.
Son 1 yıldır dahada arttı ataklar, doktora gittim gerçi ilaç kullanıyorum ama nafile :(
Çok ışıklı yerlere giremiyorum
Gürültüye ve düzensiz seslere gelemiyorum.
Güneşe çıkamıyorum.
Gözümün önünde siyah noktalar uçuşuyor,siyah tüyler vs...
Aç,susuz kalınca anında kafam ağırıyor.. (Oruç bile tutamadım bu yüzden)
Parfüm,deodorant,yanık kokusu diyelim ki mangal yaparsın ordaki koku
Hiçbirine dayanamıyorum

İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı hareket ettirmek imkansız. Gündelik birçok şeyden hareketlerimden mahrum kalıyorum..

Mide bulantısıda oluyor
Tahammülsüz oluyorum inanılmaz hemde.

Bu sıkıntıları yaşıyor musunuz sizde ?
Kolonya sürüyorum kara biberle
Tülbent ile sıkı sıkı bağlıyorum. Ayrılmaz ikili olduk tülbent ile kim görse yine mi başını sıktın. Diyor

Çok şükür, bunada şükür Allah başka dert vermesin. Asla isyan etmedim etmiyorum alıştım migrenle yaşamaya.

Şimdide "migren cab" sipariş ettim birde gözler için "migren gözlüğü" umarım iyi gelir..

Sizler neler yapıyorsunuz migren ataklarında??
Dertleşmek isterim.

Sevgiler

Bende de var migren.
A...I diye bir ilaç kullanıyorum ama o da işe yaramıyor aslında.
Karanlıkta yatarım sessiz ortamda..

benim anne tarafından bana miras bu migren sağolsunlar :1: benim özellikle adet öncesi ve sonrası ağrılarım başlıyo bir de aşırı stres ve üzüntü bir de düzensiz yemek yediğim öğün atladığım ve iyi bir kahvaltı yapmadıgımda agrı ben geldim diyo. ve agrı sadece sol yanımda toplanıyo yanı tepeden boynuma kadar solum iki üç baş taşıyo gibi oluyorum. bende sizin gibi karanlıkta oturup başıma yazmayı bağlayıp geçmesi içn dua edenlerdenim. önceden düzenli ilaç içerdim ama bikaç sene önce doktor bırakmamı yoksa 40 yasıma gelince depresyon ilaclarının bile agrıyı kesmeyecegını soyledi. bende ağrı baslamadan ya maj..k içiyorum yada grip..n içiyorum. bahsettiğiniz otları bende bi deniyim inşallah iyi gelir. çünkü ilerde hamilelik dönemi yasarsam çok korkuyorum . hatta hamileyken migrenle basa çıkan arkadslar neler yaptıgınızı paylasırsanız cok ıyı olur

benim anne tarafından bana miras bu migren sağolsunlar :1: benim özellikle adet öncesi ve sonrası ağrılarım başlıyo bir de aşırı stres ve üzüntü bir de düzensiz yemek yediğim öğün atladığım ve iyi bir kahvaltı yapmadıgımda agrı ben geldim diyo. ve agrı sadece sol yanımda toplanıyo yanı tepeden boynuma kadar solum iki üç baş taşıyo gibi oluyorum. bende sizin gibi karanlıkta oturup başıma yazmayı bağlayıp geçmesi içn dua edenlerdenim. önceden düzenli ilaç içerdim ama bikaç sene önce doktor bırakmamı yoksa 40 yasıma gelince depresyon ilaclarının bile agrıyı kesmeyecegını soyledi. bende ağrı baslamadan ya maj..k içiyorum yada grip..n içiyorum. bahsettiğiniz otları bende bi deniyim inşallah iyi gelir. çünkü ilerde hamilelik dönemi yasarsam çok korkuyorum . hatta hamileyken migrenle basa çıkan arkadslar neler yaptıgınızı paylasırsanız cok ıyı olur
Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Beni anlatmışsınız sanki. :43:

Şekeriniz de düşüyor mu? (Hipoglisemi var mı yani? buna bir baktırın bence...)

Bir nörologdan dinlemiştim. Hamilelikte migren duruyormuş. Allah vergisi bir şey, dedi. Hormonlar bastırmıyor demek ki o dönemde... Allah'ın lütfu işte...
:16:

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Beni anlatmışsınız sanki. :43:

Şekeriniz de düşüyor mu? (Hipoglisemi var mı yani? buna bir baktırın bence...)

Bir nörologdan dinlemiştim. Hamilelikte migren duruyormuş. Allah vergisi bir şey, dedi. Hormonlar bastırmıyor demek ki o dönemde... Allah'ın lütfu işte...
:16:

amiiiin canım benim hepimize şifa versin. şeker kontrolümü hiç yaptırmadım açıkçası şekerim düşüyo mu çıkıyo mu bilmiyorum. umarım hamilelikte benim de durur çünkü çok etkili ilaçlar olmasada ilaç içiyorum. bu da son zamanlarda beni korkutmaya başladı. umarım benim hormonlar coşmaz hamileliğimde :)

Canım sana da geçmiş olsun. Düzenli kullandığım bir ilaç yok. Muhtelif ağrı kesicileri yazıyor dr. özellikle regl dönemlerinde de azıyor...
Hayat kalitemi inanılmaz düşürüyor. :43:
Biz hep dikkatli yaşamak zorundayız.
Üzülmeyeceğiz, aç kalmayacağız, uykusuz kalmayacağız... :53:

yakamoz sana da geçmiş olsun. :( benim de başım hâlâ sızlıyor :43:

Merhaba arkadaslar, ben 28 yasindayim ve yaklasik 15 senedir cekiyorum migreni.. Yurt disinda yasiyorum.. Turkiye de yasarken en son M..J...K diye bir ilac kullaniyordum ve cok iyi geliyordu.. Burda bu ilac yok ve hatta dr lara sordum bu ilac duzeyinde bir ilacta yok... Gunlerce suruyor agrilarim.. Turkiye'ye kim gitse yalvariyorum bu ilaci getirmeleri icin :)) burdaki bir arkadasim bana kahve ve limon onerdi denedim ve inanin 20 dakika icinde inanilmaz rahatladi..

2 tatli kasigi nescafe
Yarim limon suyu
Ceyrek cay bardagi ilik su
Bunlari karistirin ve 2 yudumda icin

Uzgunum tadi kötü... Ama o agrinin gececegini bildigim icin katlaniyorum sonrasinda alisiyorsunuz zaten.. Deneyin bence... Ben cok faydasini goruyorum...

Merhaba arkadaslar, ben 28 yasindayim ve yaklasik 15 senedir cekiyorum migreni.. Yurt disinda yasiyorum.. Turkiye de yasarken en son M..J...K diye bir ilac kullaniyordum ve cok iyi geliyordu.. Burda bu ilac yok ve hatta dr lara sordum bu ilac duzeyinde bir ilacta yok... Gunlerce suruyor agrilarim.. Turkiye'ye kim gitse yalvariyorum bu ilaci getirmeleri icin :)) burdaki bir arkadasim bana kahve ve limon onerdi denedim ve inanin 20 dakika icinde inanilmaz rahatladi..

2 tatli kasigi nescafe
Yarim limon suyu

Uzgunum tadi kötü... Ama o agrinin gececegini bildigim icin katlaniyorum sonrasinda alisiyorsunuz zaten.. Deneyin bence... Ben cok faydasini goruyorum...
Mazejik zararlı diyorlar karaciğere... içmiyorum.

Bu kahveli formülü ben Türk Kahvesi ile yapıyorum. Evet, iyi geliyor bazen.

Teşekkür ederim.

bende 15 yıldan beri migrenliyim.şikayetlerim aynı sizinkiyle.ek olarak ben zaten 15 yıla yakındıdr şeker hastasıyım.şekerim dengede gittiği zaman başım ağrımıyor ama düşüp yükseldiği zaman migrenim azıyor.ben diyorum ki şu kafam portatif olsa ağrıyınca kenara koysam geçince yerine taksam :60:şak biyana kızlar fazla soğuk uygulama yapmaktan sinüzit oldum ve hiçbi şekilde iltihap temizlenmiyor dr ameliyat diyor.ekleyebileceğim bişey yok yalnız şekere muhakkak baktırın ikisinin arasında ciddi bağlantı var.Allah hepimize şifa versin

ya kızlarf çok uzundu yazılanlar bir kısmını okudum bende migren hastasıyım doktorum bana L ile başlayan bir hap verdi geçekten bilirsiniz genelde ondan veriyolar migren hastalarına ufak pembe bir hap neyse onu kullandığım döneemler atakalrım geçiyo hergün birtane uzun vadeli kullanıyorum birde uykularım çok düzensiz bunada iyi gelir dedi doktor yalnız bu haplamı yaşayacağım ben ömür boyu yani bi çeşit antideprsean bu mutlaka biliyorsunuzdur.Bırakmak istiyorum artık bağımlımı oldum nedir. bırakınca ağrılarım artıyor.ve uyku düzenim bozuluor :(

2

2008 den beri atak onleyici ilaclari kullaniyorum, cok sidetli atak geldiginde migren ataklarina ozel ilacalri kullniyorum sadece
Atak onleyiciler mide bulantisi kusma , gorme kaybi gibi sorunlari ortadan kladirdi, ataklarin siddetini ve sikligini azallti, ancak 100
% tedavi mumkun degilmis maalesef benim icin. Adet gordugum surece yani menepoza kadar migren sorunum ancak kontrol altina alinabiliyormus cunku hormonlar tetikliyormus, bir de benim beyin damarlarimda yapisal farklilik )(bir cesit hassasiyet) oldugunu soyledi dr.
eskiden ataklar gunlerce surerdi, kusmaktan bogazim kanardi,simdi en azindan bunlari yasamiyorum, normal hayatima devam edebiliryoum onleyici ilaclar sayesinde.Ancak bu ilaclarin (iki cesit) birisi ki bu temel ilac bobrek tasi yapyor, zaten benim genetik olarak bunyem musait. O yuzden gunde 3-4 litre su iciyorum bobrekte sorun yasamamak icin.

adet günüm yaklaştı. sanırım cumartesi günü adet olurum.
iki gündür migren ağrısı çekiyorum.
ilaçlar da kâr etmiyor, sadece hafifliyor arada... ama hiç kesilmiyor... :43:

Bende de var migren.
A...I diye bir ilaç kullanıyorum ama o da işe yaramıyor aslında.
Karanlıkta yatarım sessiz ortamda..

2 tatli kasigi nescafe
Yarim limon suyu

Mazejik zararlı diyorlar karaciğere... içmiyorum.

Bu kahveli formülü ben Türk Kahvesi ile yapıyorum. Evet, iyi geliyor bazen.

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar selam uzun zamandır yorum yapmamıştım konuya, tamda gecenin bir yarısı Migren krizi geldi şuan çok kötüyüm .. Gözyaşları içinde yazıyorum kafam çatlıyor ağrıdan duramıyorum :( nane yağı sürdüm nescafe yaptım içiyorum. Ağrı uyutmuyorda beni ilaç aldım sızlanıyorum evin içinde birde mide bulantımda var şuan gecenin 04:00 burda off off Allahım şifa ver.

Kafama takılan üzüldüğüm konular var yaklaşık 1 2 aydır bugün çok sigara içtim ondan oldu ağrım sanırım ..

Üstteki yorumları okudum Allah hepimize şifalar versin inşallah ne olur, tüm hastalara.. Daha sonra üstte sorular soran arkadaşlara yazarım ama şimdi baş ağrısından duramıyorum.

Sevgiler

Tum arkadaslara gecms olsun.ceken bilir o agriyi bizi bizden baska kimse anlayamz:))kizlar hap kullanmiyorum kullansamda agri birkac saat yine devam ediyor.doktor igne verdi.bu nedenle agrim siddetli oldugunda acile gidip ignemi vurduruyorum inanin o siddetli agridan 2dk icnde eser kalmiyor..cok mutlu oluyorum:)

bende de sebebini anlayamadığım bir baş ağrısı var. gözlerime kadar iniyor.
başımı sıkıştırınca ve önüme eğince hafifliyor.
bazen mide bulantısı falan da eşlik ediyor ama, stres varken daha çok oluyor.

Back