• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

Benim de genelde başımın yarısı ağrır. Şu anda sol tarafımın ağrıyıp sağ tarafımın ağrımıyor olması gibi.
Gözümde oyulacak gibi. Ensemden başlıyor ağrı. :KK61:

Ne oldugunu bilmiyorum ama beni çok rahatsız eden bir agrı kulağıma vuruyor ta agrısı....

Benim de genelde başımın yarısı ağrır. Şu anda sol tarafımın ağrıyıp sağ tarafımın ağrımıyor olması gibi.
Gözümde oyulacak gibi. Ensemden başlıyor ağrı. :KK61:
Bende de aynı ağrılar var maalesef :( benim kuzenim bu baş ağrılarını, her sabah aç karnına yeşil çay içerek çözdü. Gerçekten işe yarıyor. Tek kötü tarafı aşırı kilo verdirmesi. Zayıf biri değilsen bence 1 ay dene. Aralıksız her sabah büyük bir kupa yeşil çay. Ben tadından nefret ediyorum ama artık zehir olsa içerim deyip başladım. Umarım sizin derdinize de çare olur.

Ne oldugunu bilmiyorum ama beni çok rahatsız eden bir agrı kulağıma vuruyor ta agrısı....
Geçmiş olsun. :(

Bende de aynı ağrılar var maalesef :KK43: benim kuzenim bu baş ağrılarını, her sabah aç karnına yeşil çay içerek çözdü. Gerçekten işe yarıyor. Tek kötü tarafı aşırı kilo verdirmesi. Zayıf biri değilsen bence 1 ay dene. Aralıksız her sabah büyük bir kupa yeşil çay. Ben tadından nefret ediyorum ama artık zehir olsa içerim deyip başladım. Umarım sizin derdinize de çare olur.
Allah razı olsun. Zayıf sayılmam. Hem kilo vermeme de fayda eder, deneyeyim inşallah. Peki poşet çay olsa olur mu? İlla demleme yeşil çay mı olmalı?
Ben de yeşilçay sevmiyorum. Fakat dediğin gibi bu ağrılardan iyidir. :(

Selamlar

Yaklaşık 3 yıldır Migren hastasıyım.
Son 1 yıldır dahada arttı ataklar, doktora gittim gerçi ilaç kullanıyorum ama nafile :(
Çok ışıklı yerlere giremiyorum
Gürültüye ve düzensiz seslere gelemiyorum.
Güneşe çıkamıyorum.
Gözümün önünde siyah noktalar uçuşuyor,siyah tüyler vs...
Aç,susuz kalınca anında kafam ağırıyor.. (Oruç bile tutamadım bu yüzden)
Parfüm,deodorant,yanık kokusu diyelim ki mangal yaparsın ordaki koku
Hiçbirine dayanamıyorum

İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı hareket ettirmek imkansız. Gündelik birçok şeyden hareketlerimden mahrum kalıyorum..

Mide bulantısıda oluyor
Tahammülsüz oluyorum inanılmaz hemde.

Bu sıkıntıları yaşıyor musunuz sizde ?
Kolonya sürüyorum kara biberle
Tülbent ile sıkı sıkı bağlıyorum. Ayrılmaz ikili olduk tülbent ile kim görse yine mi başını sıktın. Diyor

Çok şükür, bunada şükür Allah başka dert vermesin. Asla isyan etmedim etmiyorum alıştım migrenle yaşamaya.

Şimdide "migren cab" sipariş ettim birde gözler için "migren gözlüğü" umarım iyi gelir..

Sizler neler yapıyorsunuz migren ataklarında??
Dertleşmek isterim.

Sevgiler
Allah sifa versin canim.. bende de migren var.. auora migren deniyor ve cok degisik.. surekli basim agrimaz ama ayda yilda bi atak gelir, yerlere serer.. elim dilim dudagim uyusur, gozum gormez, dilim donmez,arkasndan gelen bas agrisi da beynimi deler.. doktor, atak geldgnde felc oluyo gbi hissedersin ama endiselenme demisti.. uyusma basladgnda saglam bi agri kesici aliyorum, hemen isiktan filan kaciyorum.. yine buna hamdolsun.. ne hastaliklar var diyorum

Geçmiş olsun. :KK43:

Allah razı olsun. Zayıf sayılmam. Hem kilo vermeme de fayda eder, deneyeyim inşallah. Peki poşet çay olsa olur mu? İlla demleme yeşil çay mı olmalı?
Ben de yeşilçay sevmiyorum. Fakat dediğin gibi bu ağrılardan iyidir. :KK43:
Ben aktarlarda bulunan açık yeşil çay aldım. Bana sallama çaylardansa açık çay daha güvenilir geliyor

Ben de bundan muzdaribim hatta şu an haber veriyor uyuşma başladı.yeşil çayın tadını ben de sevmedim ama deniycem

Sıcak suda 5-7 dk gibi bekletip süzüp içiyorum. Tabii şeker tadlandırıcı falan kullanmayın. Ben birazda limon sıkıyorum daha içilebilir bir hal alıyor.
Yok, şeker kullanmıyorum.
Teşekkürler. ;)
Rabbim hepimize şifa versin inşallah. ;)

Annemde de vardı uzun yıllar.Agrı geldi mi karanlik odada uyurdu..Agri gelmeden belirti veriyo zaten o zaman hemen kahve ıçerdi
hap hic fayda etmiyo derdi.
Simdi menapoza girdi,agri falan yok.
Migrende hormonların etkisinin oldugu dusunuluyo.Zaten kadınlarda da fazla goruluyor.
Kötü bi hastalık gerçekten,geçmiş olsun
kahveyi deneyin bi derim ben.

malesef ben de migrenden çekiyorum. ama benim ki gerilim tipi. yani strese ve üzüntüye bağlı. mutlaka ayda en fazla 3 kere atak geçiriyorum. başka hiçbir şey yapamıyorum gözümü bile açamıyorum bu yüzden direkt acile gidip ağrıkesici vurdururuyorum. 10-15 dk sonrası ise özgürlük!

allahım o nasıl bir özgürlüktür öyle, bütün ağrılarım uçup gidiyor...
başka bir yol denemedim ben canım. haftada bir iki atak geçirsem delirirdim herhalde..
allah yardımcınız olsun.

malesef bendede migran çıktı :(
ışıktan çok fazla rahatsız oluyorum. genelde bu ağrılar beni uyandırıyor.. şuandada çok fazla ağrıyor. kulagım dişimde ağrıyor. başımmı oraya vurdu bilmiyorum.
çok kötü durumdayım. damarlarım çekliyor sanki:(

migren atağı gelince kilit oluyorum.nefes alışımdan bile rahatsız oluyorum.ufacık başımı kımıldatsam midem bulanıyor istifra ediyrum göz kapaklarım yerinden fırlar gibi oluyor..hiç bişe fayda etmiyor.anca ağrı kesici alıyorum yada hastanede güçlü bir ağrı kesici iğne yaptırınca yarım saat bir saat sonra kendime gliyorum...tüm gün sersem gibi oluyorum.

4 gundur hem hamilelik yuzunden bulanti cekiyorum hem migren. parasetomaldan baska bir ilac da kullanamiyorum.
eczaneden mentollu bi krem almistim . onu surunce gecici muddet azaltiyor.
bilgisayar telefon ekrani falan daha beter yapiyor.

Nane yagini denemenizi tavsiye ederim.
cok hafife almistim ama agri esnasinda sakaklarima ve enseme surunce cok faydasini gordum.

allah sifa versin.
Onu da denedim.
Fakat dediğim gibi bana bir kere iyi gelen bir şey bir daha iyi gelecek diye bir şey yok. O anda iyi geliyor bir sonraki ağrıda fayda etmeyebiliyor mesela. :KK61:
malesef bendede migran çıktı :KK43:
ışıktan çok fazla rahatsız oluyorum. genelde bu ağrılar beni uyandırıyor.. şuandada çok fazla ağrıyor. kulagım dişimde ağrıyor. başımmı oraya vurdu bilmiyorum.
çok kötü durumdayım. damarlarım çekliyor sanki:KK43:
:KK51: Sende de mi migren çıktı. Rabbim şifa versin canım. :(

migren atağı gelince kilit oluyorum.nefes alışımdan bile rahatsız oluyorum.ufacık başımı kımıldatsam midem bulanıyor istifra ediyrum göz kapaklarım yerinden fırlar gibi oluyor..hiç bişe fayda etmiyor.anca ağrı kesici alıyorum yada hastanede güçlü bir ağrı kesici iğne yaptırınca yarım saat bir saat sonra kendime gliyorum...tüm gün sersem gibi oluyorum.
:cry: Aynı ben. Kendi nefesimden bile rahatsız oluyorum. :(

Adet dönemi migreni için çare bulan var mı?
İnsanın başı bir hafta her gün ağrır mı?
Bir hormon ya düşüyor ya da yükseliyor. :KK61:

Canim bende suan adet`im.. inanilmaz bas agrisi cekiyorum olmadan once.. Hatta adet oldugum sure icinde de basagrilarim oluyor, demin ilac aldim yine.. off offf...

İki haftadır aynı yerden geçmeyen bir baş agrım var...Zaman zaman çıkıp geri kendiliğinden gidiyor, çıktıgında tek gözümün üstünde sanki bir yük var anlamadım neden bir fırsat bulup doktora da gidemedim ha bugun ha yarın diye diye acaba migren mi ki....
Bir arkadaşımın önerisiyle agrıyan bölgeye nane yağıyla masaj yapıyorum işde felan öyle idare ediyorum....

Evet canim gozlerde de agri oluyor aynen..
sikayetlerin sanki Migreni gosteriyor ama yinede bir doktora gorun canim, gecmis olsun.

Back