• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

1 sene önce bende öğrendim migrenim olduğunu :5:
Zaten şüpheleniyordum ama ailede kimsede olmadığı için bende de yoktur diyordum .
5 gün felaket bir baş ağrısı ile yattım ne yapsam ne içsem geçmedi . O en kötü atakmış . O günden sonra tedaviye başladım. İlaç adı vermeyeyim ama ilaçların pek etkisi olduğunu söyleyemem. Nane yağı ile alnımı şakaklarımı ovuyorum biraz geçiyor. Saçımı boyatamıyorum çok fena oluyorum boya kokusundan :5:

Tum arkadaslara gecms olsun.ceken bilir o agriyi bizi bizden baska kimse anlayamz:))kizlar hap kullanmiyorum kullansamda agri birkac saat yine devam ediyor.doktor igne verdi.bu nedenle agrim siddetli oldugunda acile gidip ignemi vurduruyorum inanin o siddetli agridan 2dk icnde eser kalmiyor..cok mutlu oluyorum:)

Canım geçmiş olsun ne iğnesi vuruyorlar sana merak ettim??

bende de sebebini anlayamadığım bir baş ağrısı var. gözlerime kadar iniyor.
başımı sıkıştırınca ve önüme eğince hafifliyor.
bazen mide bulantısı falan da eşlik ediyor ama, stres varken daha çok oluyor.

Gözlerine iniyorsa ağrı vede mide bulantısı oluyorsa migrende olabilir belki çok geçmiş olsun..

1 sene önce bende öğrendim migrenim olduğunu :5:
Zaten şüpheleniyordum ama ailede kimsede olmadığı için bende de yoktur diyordum .
5 gün felaket bir baş ağrısı ile yattım ne yapsam ne içsem geçmedi . O en kötü atakmış . O günden sonra tedaviye başladım. İlaç adı vermeyeyim ama ilaçların pek etkisi olduğunu söyleyemem. Nane yağı ile alnımı şakaklarımı ovuyorum biraz geçiyor. Saçımı boyatamıyorum çok fena oluyorum boya kokusundan :5:

Canım geçmiş olsun sanada..
Bende dün hep nane yapı sürdüm ağrıyı alıyor biraz ..
Yıllarca saç boyardım bende sanırım o kokularda beni tetikledi..şuan hiç kullanamıyorum zaten..kokular mahvediyor benide çok şükür bugün iyiyim biraz ..

Canım geçmiş olsun ne iğnesi vuruyorlar sana merak ettim??

Canım marka ismi veriliyor mu bilmiyorum sitede.tamamını yazmayım da Diclom.. diye bir iğne.internetten de araştırdığımda ani şiddetli ağrılarda kullanılıyormuş.migren,adet sancısı,bel ağrısı vs.acillerde de genelde o iğneyi vuruyorlarmış internette öyle yazıodu.vala hiç abartmıyorum o şiddetli ağrı 2dk ya geçip yerini kalça acısına bırakıyor:3: ama 2-3 gün kalça ağrıyor biraz.iğne yakıyormuş.

Ilk basta garip geldi ama cok fazla insandan duyunca denedim..hacamat yaptirdm 10 dk.surdu.kafamdan sanki tonlarca yuk kalkti ve hala cok rahatim 2 sene oldu

Ben de aynı dertten muzdaribim :43: Ve benim ağrılarım öyle duşla ağrı kesiciyle geçmiyor iğneyle hafifliyor :50: Benim en büyük sorunumsa uyku. Çalışan biriyim vücudum alıştı her sabah 6-7 arası uyanmaya pazar günü evde olabiliyorum malum eşimde uyumak istiyor ben azıcık fazla uyusam migrenim tutuyor bu şekilde napacağımı bilmiyorum :43:

migren korkulu rüyam ..!!!!
bende 4 senedir migren hastasıyım tedavi sürecindeyim suan evlendikten sonra basladı gittikce cogaldı agrı her seferi öncekinden daha agır geciyodu agrı kesiciler kesmiyodu kesinlikle ne icersem icim en güclüsü bile fayda etmiyordu evden cıkarken ilk önce ılaclarımı alıyodum yanıma markete bile gitsem piskolojim bozulmustu resmen basım agrıcak diye korkarak geziyodum sabah kalkıyodum basım agrıyo yatana kadar gece uyanıyodum basımın agrısıyla haftalarca gecmedini bilirim cok cektim bende ...gecen yaz babam kansere yakalandı ondan sonra benim hastalık iyice azdı ramazanda oruc tutamadım her gece hastanedeyim esim bıktı artık kayınvalidem zaten yinemi basın agrıyo suratı düsüyo agrıyı ben cekiyorum onlar surat yapiyo okadar zorduki anlatamam size dislerime vurmaya basladı agrı migde bulantısı kusma hepsi mevcut zaten en son kollarıma vurdu uyusuyodu kollarım yine doktra gittim raporlu ilaclar verdi iki bucuk aydır kullanıyorum sükürler olsun tek bir agrı kesici dahi icmedim agrı oluyor ama ilac icilecek kadar siddetli degil size tavsiyem iyi bir doktra gidim gercekten tedavisi varmıs sükürler olsun ben kurtuldum sizde kurtulursunuz ins ...sevgilerle

arkadaşlar ben 26 yaşındayım ve kendimi bildiğimden beri başım ağrır yıllardır o ağrıkesici bu ağrıkesici derken ağrı kesiciler de fayda vermez oldu hele adet dönemi yaklaşınca bende dahada artıyodu üst üste 3 ağrıkesici içtiğimi biliyorum sonra internetten araştırırken nöralterapiyi gördüm bütün riskleri göze alıp uşaktan izmire gidip yaptırdım 5 seans sonrasında yemin ederim yeniden doğmuş gibi oldum canım doktorum sizi seviyorum semra hocam. başta hiç inandırıcı gelmedi ama kesinlikle denemenize değer diyorum bugün adetimin ikinci günü ama ben mutluyum şükürler olsun Rabbime çok stresli bir işim var ve birde küçük bebeğim.uykusuz kalınca aç kalınca insanın başının ağrımaması ne kadar güzelmiş artık geceleri korkuyla acaba yarın başım ağrırmı diye yatmıyorum üç dört günde bir baş ağrısı çekmekten ölecem diye korkuyodum beyin damarlarım güm güm atmaktan patlayacak gibi olurdu inşallah bu şekilde devam eder hep.

Adet dönemi migreni için çare bulan var mı?
İnsanın başı bir hafta her gün ağrır mı?
Bir hormon ya düşüyor ya da yükseliyor. :KK61:

Ona çare maalesef yok :( benim de başlarken ve biterken oluyor, kokular , parfümler aşırı rahatsız ediyor
mümkün olduğunca karanlık ve serin ya da iyi havalanmış mekanlar iyi geliyor
ama hiçbir ağrı kesici fayda etmedi şimdiye dek :KK43:

Ona çare maalesef yok :KK43: benim de başlarken ve biterken oluyor, kokular , parfümler aşırı rahatsız ediyor
mümkün olduğunca karanlık ve serin ya da iyi havalanmış mekanlar iyi geliyor
ama hiçbir ağrı kesici fayda etmedi şimdiye dek :KK43:
Sanki beni anlatıyorsun.
Sana da geçmiş olsun. Allah'ım şifa versin. :(

Hamile kalarak çözdüm yani çözümü yok. Ilk hamileliğimde hiç atak yaşamadım hafif ağrılarla atlattim çok seviniyordum ne zaman ki doğum yaptım adet oldum tekrar başladı meret.

Şimdi yine hamileyim yine çok şükür henüz öyle çok yoğun ağrım olmadı.

17 yaşından beri çekiyorum bu hastalığı kendimi tanıyarak baş etmeyi öğrendim. Aç kalırsam ,çok uyursam az uyursam , güneşte kalırsam çok yorulursam o gün muhakkak ağrım tutuyor. Ilac kesinlikle ise yaramıyor. Karanlık bi odada vur kafayı yat yapıyorum. Ben başka çözümünü bulamadım malesef:KK43::KK43:

Hamile kalarak çözdüm yani çözümü yok. Ilk hamileliğimde hiç atak yaşamadım hafif ağrılarla atlattim çok seviniyordum ne zaman ki doğum yaptım adet oldum tekrar başladı meret.

Şimdi yine hamileyim yine çok şükür henüz öyle çok yoğun ağrım olmadı.

17 yaşından beri çekiyorum bu hastalığı kendimi tanıyarak baş etmeyi öğrendim. Aç kalırsam ,çok uyursam az uyursam , güneşte kalırsam çok yorulursam o gün muhakkak ağrım tutuyor. Ilac kesinlikle ise yaramıyor. Karanlık bi odada vur kafayı yat yapıyorum. Ben başka çözümünü bulamadım malesef:KK43::KK43:
Sen de aynı beni anlatıyorsun.

Hamile kalınca hormonlardan ötürü baş ağrısı olmuyor, biliyorum ama ben bekarım. Böyle bir şansım yok şu anda. :cry:
Dokuz yaşından beri çekiyorum. Yirmi üç senedir.:KK42:

İki haftadır aynı yerden geçmeyen bir baş agrım var...Zaman zaman çıkıp geri kendiliğinden gidiyor, çıktıgında tek gözümün üstünde sanki bir yük var anlamadım neden bir fırsat bulup doktora da gidemedim ha bugun ha yarın diye diye acaba migren mi ki....
Bir arkadaşımın önerisiyle agrıyan bölgeye nane yağıyla masaj yapıyorum işde felan öyle idare ediyorum....

İki haftadır aynı yerden geçmeyen bir baş agrım var...Zaman zaman çıkıp geri kendiliğinden gidiyor, çıktıgında tek gözümün üstünde sanki bir yük var anlamadım neden bir fırsat bulup doktora da gidemedim ha bugun ha yarın diye diye acaba migren mi ki....
Bir arkadaşımın önerisiyle agrıyan bölgeye nane yağıyla masaj yapıyorum işde felan öyle idare ediyorum....
Benim de genelde başımın yarısı ağrır. Şu anda sol tarafımın ağrıyıp sağ tarafımın ağrımıyor olması gibi.
Gözümde oyulacak gibi. Ensemden başlıyor ağrı. :KK61:

Back