• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

Aslında korkulacak hıc bı şey yok cebraıl as mıractan ınerken peygamber efendimize ummetıne söyle hacamat yaptırsınlar demısltır hadîstır bu çevremde hacamatla ıyılesen o kadar çok kışı varkı zaten ınanın ağı kesıcı kadar bıle yan etkısı yok peygamberimiz söylenmiş bunu hacamat her derde sıfa dır dıye ve en cokta mıgrene etkılıbem daha genc ay yaptırdım kalp hızasından sırf sünnet dıye bu ayda bacaklarından yaptıracağım nasıpse korkmayın yaptırın konu sahıbı arkadas bu dertten kesın kurtulmak var bu kadar kestırıp atma derdı çeken bılır den derım halı sünnet bürüne muhakkak yaptır sıfa hacamatla

Aslında korkulacak hıc bı şey yok cebraıl as mıractan ınerken peygamber efendimize ummetıne söyle hacamat yaptırsınlar demısltır hadîstır bu çevremde hacamatla ıyılesen o kadar çok kışı varkı zaten ınanın ağı kesıcı kadar bıle yan etkısı yok peygamberimiz söylenmiş bunu hacamat her derde sıfa dır dıye ve en cokta mıgrene etkılıbem daha genc ay yaptırdım kalp hızasından sırf sünnet dıye bu ayda bacaklarından yaptıracağım nasıpse korkmayın yaptırın konu sahıbı arkadas bu dertten kesın kurtulmak var bu kadar kestırıp atma derdı çeken bılır den derım halı sünnet bürüne muhakkak yaptır sıfa hacamatla

Arkadasim şimdi inceledim baktım you tube dan.. Hacamat migren videoları yazdım sahidende birçok kisi yaptırmış hacamat
cizik atıyorlar pompa ile pis kanı çekiyorlar biraz tuhaf oldum izlerken ama faydasını gören varmış ..
inan yeni duyuyorum böyle birşeyi ..

Birsey sorucam canim
sen yaptırmışsin madem ne gibi fayda görüyorsun ??
Bir fark oluyor mu sende?

Arkadasim şimdi inceledim baktım you tube dan.. Hacamat migren videoları yazdım sahidende birçok kisi yaptırmış hacamat
cizik atıyorlar pompa ile pis kanı çekiyorlar biraz tuhaf oldum izlerken ama faydasını gören varmış ..
inan yeni duyuyorum böyle birşeyi ..

Birsey sorucam canim
sen yaptırmışsin madem ne gibi fayda görüyorsun ??
Bir fark oluyor mu sende?

Ben bacak ağrılarım var varısten kaynaklı onun ıcın yaptırdım bır seans hafıfledı ağrılarım ama br kaç seans daha yaptıracam ınsallah bana hacamatın tavsıye eden kısının mıgrenın vardı o hacamatla tedavı ettı kendını suan gayet ıy olduğunu söylüyor kendım ıcın gıttıgımde hacamat yapan kışı bana en başarılı mıgrene ıyı gelıyor yok oluyor çok başarılı hacamat bu konuda çok hastam ıyılısetı demıstı ınanın o cızıklerı hıc acımıyor sınek ısırdığı kadar bır acı ve hemen ıyılesıyor resmen rahatladı vücudum kaşıntım vardı o gıttı bacaklarında sıfa bulacak ınsallah

bende de migren var basim agrimaya baslayinca direk migdem de bulanmaya basliyor eyer kusmazsam o zamanda elim ayagim titremeye ,yuzum solmaya kendimden gececek duruma geliyorum.Cok bilirim orucumu acip kusmak icin dakika saydigimi ,aclik ,kalabalik, asiri ses ve isik,az uyku veya tersi,kokular,stres ve suan aklima gelmeyen bircok sey.Bazen cevremdekiler dalga gecer simdi yine senin basin agrir derler.Benim sol guzumden agri girer ve sonra enseme dogru ilerler tabi benide benden alir kafami duvarlara vurasim gelir.atak geldiginde ilk once kusarim bu beni rahatlatiyor ensemi kafami soguk suyla islatirim,sakaklarima enseme nane yagi suruyorum ve buz torbasi koyuyorum zaten nane yagi vakit gectikce kafamda bir serinlik yapiyor ve migde bulantima iyi geliyor,tabi bu arada da agri kesici alip karanlik,sessiz ve cami acik odada uyuyorum,benim icin hayat duruyor sanki.Bazen yakinimdakiler basim agriyor diyorlar bakiyorum normal hayatlarina devam edebiliyorlar ne guzel.Rabbim hepimize sifa versin..

Kızlar kriz geldiğinde hemen yarım çay bardağı oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini koyun içine de limon sıkın dikip kafaya için. Kafeinden olsa gerek rahatlatıyor.
Bu formülü eşim internetten bulmuş bir gece benimde migren krizim tuttuğunda baktım elinde bu karışımla geldi iç bunu diye ısrar etti.

Ağrı kesici de alıyorum. Karanlık ve sessiz bir odada sırt üstü yastıksız yatıyorum.
Kafama da bir sürü buz torbaları koyuyorum bu şekilde geçmesini bekliyorum.

Çok ilginç ağrıyı başında yakalarsam mi..et adındaki hafif bir ağrı kesiciyi hemen içiyorum ve kesiyor ama ağrının ucunu azıcık kaçırırsam vay halime...

Herkese acil şifalar diliyorum...

arkadaşlar kafanızdan hacamat yaptırın, bir yakınım ileri derece migren hastasıydı. kafasından hacamat yaptırdı şikayetleri ortadan kalktı, birkaç seans yapılması gerekiyormuş ama ilk yapılışında hastalık geçebiliyormuş. zaten dinen sünnetmiş. internette hacamat diye arattığınızda birçok video ve bilgi bulabilirsiniz,kafadan yapılmasının herhangi bir tehlikeside yok. işi bilen kişilere yaptırın,(çok para isteyenlere yaptırmayın,sevabına yapanlarda var) banada dua edin :)
Hacamatı ve enseye sülük vurdurmayı duydum ama korkudan yaptıramadım. :18:hacamatı ehil bir yere yaptırmak lazım yoksa Allah korusun...

Arkadaşım dün ibrahim saraçoglu söledi hergün biberiye çayı içmek çok iyi geliyomuş dene istersen geçmiş olsun :34:
Ben de içiyorum ama düzenli değil. Düzenli olarak günde iki fincan falan içmek lazımmış. Bir de geçen duydum. Günde bir avuç kabak çekirdeği yemek lazımmış. Denemek de fayda var bence. :34:

Kızlar kriz geldiğinde hemen yarım çay bardağı oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini koyun içine de limon sıkın dikip kafaya için. Kafeinden olsa gerek rahatlatıyor.
Bu formülü eşim internetten bulmuş bir gece benimde migren krizim tuttuğunda baktım elinde bu karışımla geldi iç bunu diye ısrar etti.

Ağrı kesici de alıyorum. Karanlık ve sessiz bir odada sırt üstü yastıksız yatıyorum.

Çok ilginç ağrıyı başında yakalarsam mi..et adındaki hafif bir ağrı kesiciyi hemen içiyorum ve kesiyor ama ağrının ucunu azıcık kaçırırsam vay halime...

Bunu ben de şöyle yapıyorum. Bir Türk kahvesi fincanına yarım limon sıkıyorum bir tepeleme çay kaşığı Türk kahvesi koyuyorum. Üzerini de su ile tamamlayıp içiyorum ama her zaman her şey fayda etmiyor :(
Tansiyon problemi olanlar limon yerine elma sirkesi ekleyebilirler... :34:

Ben bacak ağrılarım var varısten kaynaklı onun ıcın yaptırdım bır seans hafıfledı ağrılarım ama br kaç seans daha yaptıracam ınsallah bana hacamatın tavsıye eden kısının mıgrenın vardı o hacamatla tedavı ettı kendını suan gayet ıy olduğunu söylüyor kendım ıcın gıttıgımde hacamat yapan kışı bana en başarılı mıgrene ıyı gelıyor yok oluyor çok başarılı hacamat bu konuda çok hastam ıyılısetı demıstı ınanın o cızıklerı hıc acımıyor sınek ısırdığı kadar bır acı ve hemen ıyılesıyor resmen rahatladı vücudum kaşıntım vardı o gıttı bacaklarında sıfa bulacak ınsallah

Anladim canim ne mutlu biraz olsun seni rahatlatmissa..insallah daha da iyi olur..
Migrene bu kadar iyi geldigini bilmiyordum ama benim burda yaptirmam cok zor, cunku yurt disinda yasiyorum ama Turkiyeye geldigimde, bunu bir arastiricam belkide denerim..

cok cok gecmis olsun canim sanada..

bende de migren var basim agrimaya baslayinca direk migdem de bulanmaya basliyor eyer kusmazsam o zamanda elim ayagim titremeye ,yuzum solmaya kendimden gececek duruma geliyorum.Cok bilirim orucumu acip kusmak icin dakika saydigimi ,aclik ,kalabalik, asiri ses ve isik,az uyku veya tersi,kokular,stres ve suan aklima gelmeyen bircok sey.Bazen cevremdekiler dalga gecer simdi yine senin basin agrir derler.Benim sol guzumden agri girer ve sonra enseme dogru ilerler tabi benide benden alir kafami duvarlara vurasim gelir.atak geldiginde ilk once kusarim bu beni rahatlatiyor ensemi kafami soguk suyla islatirim,sakaklarima enseme nane yagi suruyorum ve buz torbasi koyuyorum zaten nane yagi vakit gectikce kafamda bir serinlik yapiyor ve migde bulantima iyi geliyor,tabi bu arada da agri kesici alip karanlik,sessiz ve cami acik odada uyuyorum,benim icin hayat duruyor sanki.Bazen yakinimdakiler basim agriyor diyorlar bakiyorum normal hayatlarina devam edebiliyorlar ne guzel.Rabbim hepimize sifa versin..

Amin arkadasim sanada Allahtan acil sifalar dilerim..
Yaptiklarin benimle ayni.. Bende senin gibi yapiyorum agrim gelince..simdide migren sapkasi var onu aldim, kullaniyorum.
ilac kullanmadan baya bir rahatlatiyor..

Ahh canim ah.. Benim tansiyon dusuk.. Limon icersem aninda basim donuyor.. Ama nescafe iciyorum yada normal Turk Kahvesi
bunlarda iyi geliyor.. Benimde migren sapkam var buzdolabinda bekletiyorum onu kullaniyorum iyi geliyor simdilik..

Bende sana acil sifalar diliyorum canim.

Hacamatı ve enseye sülük vurdurmayı duydum ama korkudan yaptıramadım. :18:hacamatı ehil bir yere yaptırmak lazım yoksa Allah korusun...

Ben de içiyorum ama düzenli değil. Düzenli olarak günde iki fincan falan içmek lazımmış. Bir de geçen duydum. Günde bir avuç kabak çekirdeği yemek lazımmış. Denemek de fayda var bence. :34:

Bunu ben de şöyle yapıyorum. Bir Türk kahvesi fincanına yarım limon sıkıyorum bir tepeleme çay kaşığı Türk kahvesi koyuyorum. Üzerini de su ile tamamlayıp içiyorum ama her zaman her şey fayda etmiyor :(
Tansiyon problemi olanlar limon yerine elma sirkesi ekleyebilirler... :34:

Gulumsun canim selam,
Kabak cekirdegi hic duymamistim evde var halbuki olmazsa bir deneyim ben agrim olunca..
Turk kahvesi iciyorum aslinda hic sevmem.. Elma sirkesi deneyecegim icine birdahakine..
canim cok gecmis olsun sanada, migrensiz gunlerin olsun insallah.. cumlemizin.

benim de migrenim var arkadaşlar..
ALLAH ım yok böyle bi ağrı, hele o zonklamalar..
karanlık odada sessizce yatıyorum kafamı sıkıyorum tam zonklamalarım geçıyor içim bulanıyor istifra etmeye çıkıyorum
o oradaki ışık tekrar zonk zonk zonklatıyor başımı...
tekrar o atakları yaşıcam diye korkmaya başladım :((
ALLAH yardımcımız olsun.. sağlıktan önemli bişey yok..

Ayy o zonklamalar ayyy, neler cekiyoruz ayy...Yinede bunada cok sukurler olsun canim..
sanada cok cok gecmis olsun Allah sifa versin hepimize..

Okuduğumda çok üzüldüm. inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz. :16: dediğiniz gibi allah başka dert vermesin.
tedavi olarak ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama belki kafanız sakinken klasik müzik dinlemek gerçekten iyi gelebilir...
haa.. birde gülsuyu ve melisa papatya karışık çay iyi gelecektir diye düşünüyorum. :31:

Canimm benim cok sagol..Vallahi esimde cok uzuluyor benim bu halime..Ama hep diyorum saglik olsun, bunada sukurler olsun. Alistim artik bu agrilarla yasamaya.. Klasik muzik dinliyorum evet..Tavsiye ettigin caylari da deneyecegim canim.
ilgin icin tsk.ederim..

Arkadaşım dün ibrahim saraçoglu söledi hergün biberiye çayı içmek çok iyi geliyomuş dene istersen geçmiş olsun :34:

Biberiye çayı burda bulursam deneyecegim hemen..
cok sagol arkadasim.. Allah razi olsun..

hacamat sünnet, internette bu konuda birçok bilgi ve görüntü var.peygamber efendimizde yaptırmış ve tavsiye etmiş. hacamat yaptırmaktan korkmayın, kötü bişey olsa peygamberimiz hiç tavsiye eder miydi?bence yaptırın kurtulun, bana da dua edersiniz ....

Bu konuyu Turkiyeye gidince hemen arastiracagim canim..
Allah razi olsun onerin icin.. Sahiden bilmiyordum bunu ben.. cok sagol arkadasim..

benim eşimde de var.aynı senin durumun.bir soğanı 5-6 parçaya bölüp bir poşete koyuyor.kafasını da içine sokuyor.gözlerinden yaşlar akıyor,burnu akıyor.arada nefes alıp geri sokuyor kafasını.böyle 20 dakika falan yapıyor.çok faydası oluyor.migreni olan bir arkadaşa da önermiştik.onun da ağrısını geçirmiş.bir dene istersen

Canim vallahi cok sasirdim degisik bir yontem uyguluyor esin..Tabi rahatliyorsa ne mutlu..
Ben sogana karsi cok hassasim.. Soganin kokusu beni deli ediyor resmen :( Gozlerim yasariyor dograrken bile ve hemen basima agri saplaniyor.. Sogan yesem bile basim agriyor dusun canim.. Ama yinede cok tsk.ederim onerin icin..
Esine de Allahtan sifa dilerim.. Gecmis olsun..

Son düzenleme:
migra-cap-migraine-headache-relief.jpg

Arkadaslar ben bunu kullaniyorum..Buzdolabinda duruyor suanda.. Agrim gelince hemen bunu takiyorum ve uyumaya calisiyorum.
Hem karanlik oluyor bunu takinca hemde ici JEL dolu oldugu icin buz gibi oluyor yuzum,kafam,alnim cok cok iyi geldi 2 denememde de..ilac da almadim.. ilacsiz hemen aldi agrimi.. O an ise feci bir Migren krizim gelmisti oysaki..

insallah bulundugunuz yerlerde vardir bir deneyin derim..

Gulumsun canim selam,
Kabak cekirdegi hic duymamistim evde var halbuki olmazsa bir deneyim ben agrim olunca..
Turk kahvesi iciyorum aslinda hic sevmem.. Elma sirkesi deneyecegim icine birdahakine..
canim cok gecmis olsun sanada, migrensiz gunlerin olsun insallah.. cumlemizin.

Yakamoz, kabak çekirdeğini sadece ağrın olunca yemeyeceksin. Her gün bir avuç yiyeceksin. :34:

Canim vallahi cok sasirdim degisik bir yontem uyguluyor esin..Tabi rahatliyorsa ne mutlu..
Ben sogana karsi cok hassasim.. Soganin kokusu beni deli ediyor resmen :( Gozlerim yasariyor dograrken bile ve hemen basima agri saplaniyor.. Sogan yesem bile basim agriyor dusun canim.. Ama yinede cok tsk.ederim onerin icin..
Esine de Allahtan sifa dilerim.. Gecmis olsun..

sağol canım.yalnız benim eşim de kokusuna dayanamıyor,onun da aynı şekilde soğan kokusu başını ağrıtır.aslında birçok koku ağrıtır.ama niyeyse böyle yapınca geçiyor.deneyebilirsen ve dayanabilirsen bi denemeye çalış istersen.gerçekten ço zor ya allah sabır versin

Ayy o zonklamalar ayyy, neler cekiyoruz ayy...Yinede bunada cok sukurler olsun canim..
sanada cok cok gecmis olsun Allah sifa versin hepimize..

amin cnm çok saol..
bir de ben bayramdan sonr korunmayı bırakmayı düşünüyorum..
hamiilelikte napıcam onu düşünmeye başladım kara kara :26:

amin cnm çok saol..
bir de ben bayramdan sonr korunmayı bırakmayı düşünüyorum..
hamiilelikte napıcam onu düşünmeye başladım kara kara :26:

Hamile iken migreni tutanlar neler çekiyordur Allah bilir :(( off çok zor Allah yardım etsin inşallah..
Canım inşallah çok ağrıların olmaz hamile olunca. Umarım çok rahat ve ağrısız mutlu bir hamilelik yaşarsın..

sağol canım.yalnız benim eşim de kokusuna dayanamıyor,onun da aynı şekilde soğan kokusu başını ağrıtır.aslında birçok koku ağrıtır.ama niyeyse böyle yapınca geçiyor.deneyebilirsen ve dayanabilirsen bi denemeye çalış istersen.gerçekten ço zor ya allah sabır versin

Tamam canım bunuda denemekte fayda var kokular benide mahvediyor sorma ama sabır ediyoruz.

İnşallah Rabbim tüm hastalara,hepimize şifa versin..

Back