• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren belası

Canim benim de migrenim var. Her seferinde acile gidiyorum. Serum takiyorlar, kismen geciyor. En azindan mide bulantim geciyor yani. Ertesi gune inanilmaz sersem oluyorum.

Benimki mide bulantili, cok afedersin kusmali filan. Isiga kesinlikle bakamiyorum. Agriyi saymiyorum zaten. Ama beni en cok yoran mide bulantisi oluyor. Ataklarin geldiginde vakit kaybetmeden acile gitmeni oneririm. Gereken mudahaleyi yapiyorlar. Gecmis olsun.

3 gün bu ağrıyı çektiğimi bilirim.. bulantın olduğunda kesinlikle çıkartmayı dene :)

dışardayken ben apranaks kullanıyorum hafifletiyor. doktor migrex diye bir ilaç verdi ama onu kullanamadım miğdeme çok ağır geldi zaten dr da çok mecbur kalmadıkça kullanma dedi. sende çantanda sana yarayan ilaçlardan bulundur mecbur kalırsan içersin.

Çantama apranax koyayım bari zor zamanlar için. Bulantım arttığında da kusmayi denicem. Bakalim doktor bana ne ilac verecek.

Canim benim de migrenim var. Her seferinde acile gidiyorum. Serum takiyorlar, kismen geciyor. En azindan mide bulantim geciyor yani. Ertesi gune inanilmaz sersem oluyorum.

Benimki mide bulantili, cok afedersin kusmali filan. Isiga kesinlikle bakamiyorum. Agriyi saymiyorum zaten. Ama beni en cok yoran mide bulantisi oluyor. Ataklarin geldiginde vakit kaybetmeden acile gitmeni oneririm. Gereken mudahaleyi yapiyorlar. Gecmis olsun.
Teşekkürler size de çok geçmiş olsun. Şiddetli agridiginda vakit kaybetmeden acile gideyim o halde. Hangi bölüme peki?

Merhaba arkadaşlar,

Canımı felaket sıkan konu bu. Uzun zamandır oldukça sık şekilde baş ağrısı çekiyordum. Sinuzitim var senelerdir ona yordum hep taki pazartesi sabah başlayıp gece yatana kadar devam eden yer yer gözlerimi oyacak gibi olduğum yer yer Allahım ya canımı al ya ağrıyı diye isyan ettiğim hüngür hüngür ağlatan o siddetli ağrıyı yaşayana kadar. Dün gittim nöroloji bölümüne. Doktor migren teşhisi koydu, yanına yaygın anksiyeti bozukluğu yazdı ve emin olmak için mr istedi. 2 hafta sonrasına mr randevusu aldım. Ancak doktor mr sonucunu görmeden ilaç vermedi ve ben acayip korkuyorum o zamana kadar tekrar migren krizi tutar diye.

Bu konuda tecrübeli olanlar normal ağrı kesiciler fayda etmiyor, uyumak vs hiç bir işe yaramıyor. Doktor ilaç verene kadar olurda ağrım başlarsa nasıl azaltabilirim bunu? Tam vize dönemindeyim ve çok kötü etkiler eğer ağrım tutarsa :KK43:
Bazı yiyecekler ve bazı etkenler sebep olabiliyo.Herkese göre değişiyo başladığında kullanılan hapı var .40 yaştan sonra geçiyomuş.(kahve peynir kokular ses çiklot vb...)

Off şuan benimde tuttu bi kaç gündür devam ediyo vize dönemindeyim onun stresi yüzünden midir bilmem böyle günlerce olmazdı.Kafamı tutamıyorum ya sürekli uzanmak istiyorum.Dedem köyden geldi durmadan misafir geliyo üstüne de migren katmerlendi yani :KK43: sınavlara da çalışamıyorum napıcam bilmiyorum :KK43:
Iste bende ondan korkuyorum ya sinav zamani baslarsa geciremiyorum çünkü ilaçla:/

Bazı yiyecekler ve bazı etkenler sebep olabiliyo.Herkese göre değişiyo başladığında kullanılan hapı var .40 yaştan sonra geçiyomuş.(kahve peynir kokular ses çiklot vb...)
Çikolata peynir mayali gidalar cay kahve kola tuketmemeye çalış dedi. Işığa bakamıyorum o sirada zaten. Dikkat edicem bundan sonra neler tetikliyor diye. Umarim sık sık olmaz ve bir an önce geçer:(

Canım bende migren hastasıyım. Apranax veya majezikten başka ilaç geçirmiyor. Nane yağıyla şakaklara masajı duymuştum.
Birde ben pamuğa kolonya ve karabiber döküp şakaklarıma ve kaş arama koyup başörtüyle sarıyorum. Yarım saat kadar yatıyorum. Baya hafifletiyo yada geçiyo. Netten araştırırsan bulursun. Biraz can yakıyo ama:(

Canım bende migren hastasıyım. Apranax veya majezikten başka ilaç geçirmiyor. Nane yağıyla şakaklara masajı duymuştum.
Birde ben pamuğa kolonya ve karabiber döküp şakaklarıma ve kaş arama koyup başörtüyle sarıyorum. Yarım saat kadar yatıyorum. Baya hafifletiyo yada geçiyo. Netten araştırırsan bulursun. Biraz can yakıyo ama:KK43:
O ilaclar cok ağır ya :( reflüm var midemin canina okuyor majezik hastalandigimda alıyorum yoksa kivrandiriyor migren içinde alicam galiba :( baska bi arkadas daha drdi karabiber kolonyayi sanirim ise yarayacak aklimda oda mutlaka denicem.

Size de çok geçmiş olsun off ne belaymis bu gerçekten de. Baş ağrısı içinde acile mi gidilirmis diye düşünüp gitmemistim. Bir dahaki sefere hafife almayayim bari. Tüm günümü yatarak ağlayarak geçirdim resmen:KK43:

Bunun kesin tedavisi yokmuş doktorum öyle demişti. Peki ömür boyu çekecek miyim yani?

Bazı şeylere çözüm bulamadılar hala :(

bu migren illeti insanı hayattan soğutuyor. bende bayağı ağır yaşayanlardandım minoset zerre kadar etki etmiyor bende. apranax kullandım baya zaman ama sürekli ilaçla nereye kadar. sonra küçük çaplı bir araştırmadan sonra bir yöntem buldum. 3 adet pamuğa ( makyaj temizleme p. boyutunda) yarım çay kaşığı kadar karabiber dök üzerine kolanya dök ve bunların ikisi şakaklarına 3, sü alnının tam ortasına gelecek şekilde tülbentle sar. ve uyumaya çalış. baya yakıyor ama yarım saatte en yoğun ağrımı bile geçiriyorer gerçi ben şiddetlenmesine fırsat vermiyorum ama dışarda olduğum zamanlarda önüne geçemiyorum. yanınca orda iz kalcak falan zannetme hiç bir şey olmuyor.
birde bende çıkarmadan rahatlayamıyordum önceden ama şimdi o raddeye gelmeden iyileşiyorum. umarım faydası olur. Allah şifa versin

Haha yukarıda yazmıştım ağrıdan kolumun uyuştuğu ve istemsiz ağladım o krizde neler denedim.Şu kolonya karabiberi de burada okuyup denemiştim, sonra kahve patates denedim yok kuzu yok hiç bir işe yaramıyor bende, ben mi bir garibim nedir... Yoksa bende her atakta postu delme niyetinde değilim ama iğne harici bir şeycik etki etmiyor bana...

Peynir ve çikolata ağrıya sebep oluyo,sınavlarınız var madem bu aralar pek yemeyin, bende ağrım için yeni başladıysa avmigran kullanıyorum ağrı ilerlemiş olursa mecburen acile gidiyorum

Bazı şeylere çözüm bulamadılar hala :KK43:

Haha yukarıda yazmıştım ağrıdan kolumun uyuştuğu ve istemsiz ağladım o krizde neler denedim.Şu kolonya karabiberi de burada okuyup denemiştim, sonra kahve patates denedim yok kuzu yok hiç bir işe yaramıyor bende, ben mi bir garibim nedir... Yoksa bende her atakta postu delme niyetinde değilim ama iğne harici bir şeycik etki etmiyor bana...

Allah yardımcın olsun canım seninde. Benim bu kadar ağır geçer mi bilemiyorum daha önce takip etmedim ama inşallah geçmez:/

Yazdiklarinizin hepsini not aldim bakalim işe yarayacaklar mi. Peki senin ne sıklıkla oluyor? Neler tetikler nasil anlarim?

Ha bu arada sakın ağlamayın ağrı dahada şiddetleniyor :KK20:
Peynir ve cikolatadan uzak durucam tamam, mayalı gidalar dedi doktor birde ekmek yoğurt bunları da mi yemicem? Ne kaldi ki geriye :(

Aglama istemsiz oluyo ama dayanamadim gözümden yaşlar suzuldu önce sonra hüngür hüngür ağladım:(

Tekrar kriz gelirse kapkaranlık bir odaya girip uyuyun.
Hiç ışık olmasın, atlatmanız kolaylaşacaktır.
Umarım neticeleriniz sıkıntısız olur.

Tekrar kriz gelirse kapkaranlık bir odaya girip uyuyun.
Hiç ışık olmasın, atlatmanız kolaylaşacaktır.
Umarım neticeleriniz sıkıntısız olur.
Saat 4 gibi ilaç alıp karanlık bi odada yaklaşık 3 4 saat uyudum. 8 gibi kalktığımda aynı şiddette ağrı devam ediyordu :( Umarim bi daha yasamam o derece siddetli:(

Saat 4 gibi ilaç alıp karanlık bi odada yaklaşık 3 4 saat uyudum. 8 gibi kalktığımda aynı şiddette ağrı devam ediyordu :KK43: Umarim bi daha yasamam o derece siddetli:KK43:
Annemin de var vardır migreni.
Karanlık iyi geliyor daha çok.
Çok geçmiş olsun.
Umarım tekrarı olmaz.

Peynir ve cikolatadan uzak durucam tamam, mayalı gidalar dedi doktor birde ekmek yoğurt bunları da mi yemicem? Ne kaldi ki geriye :KK43:

Aglama istemsiz oluyo ama dayanamadim gözümden yaşlar suzuldu önce sonra hüngür hüngür ağladım:KK43:
Turşu,zeytin,salamura yiyecekler,çay,kahve,kola,çikolata,sucuk,sosis,salam,soda,portakal,muz ve süt migreni tetikler.

benimde var migrenim..hafif geçtiği anlar oluyor..hap fayda ediyor..birde ağır geçirmeden önce beynimde baskı başlıyor..daha sonra 3-4 günlük ağrı hiç bir şey fayda etmiyor..acile çok sık gidiyorum..iğneyle azda olsa hafiliyor..mideme vuruyor kusma belirtileri..bu durumda hada kullanamıyorsun direkt geri çıkarıyorsun..resmen birisi sanki torna vidayla deliyor tek tarafı..canımdan bezdirdi..ömrüm hep ağrıyla geçti..bazen diyorum bazı insanlar baş ağrısı nasıl olduğunu dahi bilmiyoruz diyor..bense ömrüm boyunca ağrıyla yaşadım..anca ölünce geçecek..kimbilir diyorum gömseler dahi toprağın altındada baş ağrısı çekerim..:KK42::cry:

Telefonun ışığı bile rahatsız ediyor,karanlık bir odada yatıp uyumadan geçmiyor bu ağrı

Back