• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren belası

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.073
198
Merhaba arkadaşlar,

Canımı felaket sıkan konu bu. Uzun zamandır oldukça sık şekilde baş ağrısı çekiyordum. Sinuzitim var senelerdir ona yordum hep taki pazartesi sabah başlayıp gece yatana kadar devam eden yer yer gözlerimi oyacak gibi olduğum yer yer Allahım ya canımı al ya ağrıyı diye isyan ettiğim hüngür hüngür ağlatan o siddetli ağrıyı yaşayana kadar. Dün gittim nöroloji bölümüne. Doktor migren teşhisi koydu, yanına yaygın anksiyeti bozukluğu yazdı ve emin olmak için mr istedi. 2 hafta sonrasına mr randevusu aldım. Ancak doktor mr sonucunu görmeden ilaç vermedi ve ben acayip korkuyorum o zamana kadar tekrar migren krizi tutar diye.

Bu konuda tecrübeli olanlar normal ağrı kesiciler fayda etmiyor, uyumak vs hiç bir işe yaramıyor. Doktor ilaç verene kadar olurda ağrım başlarsa nasıl azaltabilirim bunu? Tam vize dönemindeyim ve çok kötü etkiler eğer ağrım tutarsa :(

Migren ağızdan alınan ilaçlarla geçmiyor canım, ağrının başlayacağını anladığın anda V......n isimli iğneyi kalçadan yaptırman gerek. İlaç adı yazmak yasak ama bu ilacın jel olanı kas ağrılarında burkulmalar da kullanılır diye ip ucu vereyim.

Migren ağızdan alınan ilaçlarla geçmiyor canım, ağrının başlayacağını anladığın anda V......n isimli iğneyi kalçadan yaptırman gerek. İlaç adı yazmak yasak ama bu ilacın jel olanı kas ağrılarında burkulmalar da kullanılır diye ip ucu vereyim.

Doktor vermeden ilaç kullanamicam sanırım. İğne için ya doktorun vermesi yada acile gitmem gerek.

Ben daha çok ağrıyı hafifletecek yiyecek masaj vs anı kurtaracak şeyler istiyorum. Acile gidecek kadar ağrımıştı gideyim mi bir dahaki sefere.

Yemeklerde acıdan şiddetle kaçındım atak geçiririm diye.
Geçen gün kötüyken hatır uğruna yediğim çiğköfteden sonra ağrım geçti, ben ona bağladım yani.
Televizyonda da duymuştum, arnavut biberi öneriyordu.

Omuzlarınıza, özellikle ellerinize masaj yaptırın.
Biberiye-zencefil çayı için.
Düzenli uyuyun, sakın aç kalmayın.

Yemeklerde acıdan şiddetle kaçındım atak geçiririm diye.
Geçen gün kötüyken hatır uğruna yediğim çiğköfteden sonra ağrım geçti, ben ona bağladım yani.
Televizyonda da duymuştum, arnavut biberi öneriyordu.

Omuzlarınıza, özellikle ellerinize masaj yaptırın.
Biberiye-zencefil çayı için.
Düzenli uyuyun, sakın aç kalmayın.
Acıyı çok severim hele cigkofteyi :) masaj çok yaptım ama sanki ağrımı daha da arttırdı:/ uykumu düzenli hale sokmam lazım evet ve aç kalmamaya çalışıyorum.

Çayı deneyecegim teşekkürler..

Ben sana kendi tedavimi soyleyeyim benim aurali migrenim var yani atak gelmeden once anliyorum gorme alanimin bi tarafinda ışık cakmalari, yanip sonen siyah lekeler görüyorum, aha geliyor diyorum, musaitsem direkt yataga zipliyorum uyumaya calisiyorum atagi biraz dinlenmis karsilamak icin, sonra atak geliyor ve o siddetli agri beraberinde berbat bi bulanti hissi getiriyor artik o kadar alistim ki bu siralamaya.. ne var ne yoksa cikarmadan edemiyorum sonrasinda iki tane minoseti ayni anda atiyorum, yataga gomuyorum kendimi, sagdan sola bile donmuyorum agri artmasin diye, karanlik ve sessiz odada uykuya dalmaya calisiyorum.. cok zor oluyor uyumak ama uyandigimda yuzde 90 ihtimal gecmis oluyor.

Biberiye çayını Saraçoğlu kür olarak öneriyor.
Ben sadece atak zamanı içtiğim için faydasını görmedim açıkçası.
Ama arnavut biberini mutlaka deneyeceğim.

Ben sana kendi tedavimi soyleyeyim benim aurali migrenim var yani atak gelmeden once anliyorum gorme alanimin bi tarafinda ışık cakmalari, yanip sonen siyah lekeler görüyorum, aha geliyor diyorum, musaitsem direkt yataga zipliyorum uyumaya calisiyorum atagi biraz dinlenmis karsilamak icin, sonra atak geliyor ve o siddetli agri beraberinde berbat bi bulanti hissi getiriyor artik o kadar alistim ki bu siralamaya.. ne var ne yoksa cikarmadan edemiyorum sonrasinda iki tane minoseti ayni anda atiyorum, yataga gomuyorum kendimi, sagdan sola bile donmuyorum agri artmasin diye, karanlik ve sessiz odada uykuya dalmaya calisiyorum.. cok zor oluyor uyumak ama uyandigimda yuzde 90 ihtimal gecmis oluyor.
Aurasiz yazıyordu bende hiç dikkat etmedim ağrı gelmeden işaretleri oluyor mu diye. Sorun şu ki minoset hiç bir işe yaramadı:/ akşam yatıp sabah kalktığımda ağrımın devam ettiğini biliyorum uykuda işe yaramıyor:( bulantı da oldu ama hiç çıkarmadım. Çıkarsam rahatlar mıyım ki?

[QUOTE="geranio, post: 37872232, member: 42149ilactanurasiz yazıyordu bende hiç dikkat etmedim ağrı gelmeden işaretleri oluyor mu diye. Sorun şu ki minoset hiç bir işe yaramadı:/ akşam yatıp sababuldutığımda ağrımın devam ettiğini biliyorum uykuda işe yaramıyor:KK43: bulantı da oldu ama hiç çıkarmadım. Çıkarsam rahatlar mıyım ki?[/QUOTE]

Valla cikarinca feci rahatliyorum ben, hatta ilactan daha iyi geliyor, zaten o bulanti hissiyle hayatta uyuyamam, tabii herkeste her sey ayni etki etmeyebilir. ben de bana yarayani deneye deneye buldum, bu sekilde 3-4 saatte geciyor agrim.

Doktor vermeden ilaç kullanamicam sanırım. İğne için ya doktorun vermesi yada acile gitmem gerek.

Ben daha çok ağrıyı hafifletecek yiyecek masaj vs anı kurtaracak şeyler istiyorum. Acile gidecek kadar ağrımıştı gideyim mi bir dahaki sefere.

Ben genelde nane çayı, kantaron çayı içerim yatıştırsın diye ama hiç bir işe yaramıyor, masaj yaptırdığım veya masaj aleti kullanmışlığım hatta tens kullanmışlığım bile vardır ama işe yaramıyor, yaramıyor. Son krizimde o kadar kötüleştim ki kolum uyuştu resmen sancıdan ve gözümden yaş akıyordu. Elimde bahsettiğim ilaç da kalmamıştı(normalde kendim yaparım) mecbur acile gittim tabii kanırttım rahatladım :)

Bence o eziyeti çekmektense acile git paşa paşa kas altı iğne ol yada damar içi serumla versinler rahatlarsın.Ayrıca doktordan rica et, iğneyi sana reçete etsin, eczaneden al elinin altında bulunsun civarda sağlık ocağı, 24 saat açık klinik vs varsa gider yaptırırsın acil durumlarda.

Acıyı çok severim hele cigkofteyi :) masaj çok yaptım ama sanki ağrımı daha da arttırdı:/ uykumu düzenli hale sokmam lazım evet ve aç kalmamaya çalışıyorum.

Çayı deneyecegim teşekkürler..
Boynuma, şakaklarıma masaj yaptırırdım, mahvederdi beni.
El masajı başta çok iyi geldi, ama artık nedense dayanamamaya başladım.
Nane yağı var bir de sahi, belki faydasını görürsünüz, kolluyorsunuz.
Ama bu acı bibere tekrar tekrar dikkat çekmek istiyorum (:
Mucizevi bir şekilde hem ağrıyı hem ağrıdan sonraki o yorgunluğu aldı götürdü o gün.

Ağrı kesici kullanmamaya çalışarak çok iyi yapıyorsunuz.
Atakları çok sıklaştırıyor ilaçlar.

Ben de değil ama eşimde migren var. Bazen feci ağrı yapıyor. Ağrı kesici kullanmaz pek. Öyle durumlarda gözüne uyku bandı takıyor (ışık ağrıyı tetikliyor çünkü), buzlu suda ıslatılmış bir bezi alnını ve şakaklarını örtecek şekilde koyuyoruz ve ben de bir yandan şakaklarına hafifçe masaj yapıyorum. Bir süre sonra ağrısı hafifliyor. Tabi anlattıklarınıza göre sizinki çok daha şiddetli geçiyor. Yine de buzlu sulu bezi deneyin. Migren ya da değil her türlü baş ağrısına iyi gelen bir yöntem. Çok geçmiş olsun.

Valla cikarinca feci rahatliyorum ben, hatta ilactan daha iyi geliyor, zaten o bulanti hissiyle hayatta uyuyamam, tabii herkeste her sey ayni etki etmeyebilir. ben de bana yarayani deneye deneye buldum, bu sekilde 3-4 saatte geciyor agrim.
3 4 saat ne güzel 14 saat sürdü ağrım iki gün önce:/ bulantım olduğunda deneyeyim kusmayi midemi rahatlatirim en azindan. Galiba bende yaşaya yaşaya ogrenicem :( bir bu eksikti zaten.
Ben genelde nane çayı, kantaron çayı içerim yatıştırsın diye ama hiç bir işe yaramıyor, masaj yaptırdığım veya masaj aleti kullanmışlığım hatta tens kullanmışlığım bile vardır ama işe yaramıyor, yaramıyor. Son krizimde o kadar kötüleştim ki kolum uyuştu resmen sancıdan ve gözümden yaş akıyordu. Elimde bahsettiğim ilaç da kalmamıştı(normalde kendim yaparım) mecbur acile gittim tabii kanırttım rahatladım :)

Bence o eziyeti çekmektense acile git paşa paşa kas altı iğne ol yada damar içi serumla versinler rahatlarsın.Ayrıca doktordan rica et, iğneyi sana reçete etsin, eczaneden al elinin altında bulunsun civarda sağlık ocağı, 24 saat açık klinik vs varsa gider yaptırırsın acil durumlarda.
[/QUOTE]

Size de çok geçmiş olsun off ne belaymis bu gerçekten de. Baş ağrısı içinde acile mi gidilirmis diye düşünüp gitmemistim. Bir dahaki sefere hafife almayayim bari. Tüm günümü yatarak ağlayarak geçirdim resmen:(

Bunun kesin tedavisi yokmuş doktorum öyle demişti. Peki ömür boyu çekecek miyim yani?

bu migren illeti insanı hayattan soğutuyor. bende bayağı ağır yaşayanlardandım minoset zerre kadar etki etmiyor bende. apranax kullandım baya zaman ama sürekli ilaçla nereye kadar. sonra küçük çaplı bir araştırmadan sonra bir yöntem buldum. 3 adet pamuğa ( makyaj temizleme p. boyutunda) yarım çay kaşığı kadar karabiber dök üzerine kolanya dök ve bunların ikisi şakaklarına 3, sü alnının tam ortasına gelecek şekilde tülbentle sar. ve uyumaya çalış. baya yakıyor ama yarım saatte en yoğun ağrımı bile geçiriyorer gerçi ben şiddetlenmesine fırsat vermiyorum ama dışarda olduğum zamanlarda önüne geçemiyorum. yanınca orda iz kalcak falan zannetme hiç bir şey olmuyor.
birde bende çıkarmadan rahatlayamıyordum önceden ama şimdi o raddeye gelmeden iyileşiyorum. umarım faydası olur. Allah şifa versin

Boynuma, şakaklarıma masaj yaptırırdım, mahvederdi beni.
El masajı başta çok iyi geldi, ama artık nedense dayanamamaya başladım.
Nane yağı var bir de sahi, belki faydasını görürsünüz, kolluyorsunuz.
Ama bu acı bibere tekrar tekrar dikkat çekmek istiyorum :-)
Mucizevi bir şekilde hem ağrıyı hem ağrıdan sonraki o yorgunluğu aldı götürdü o gün.

Ağrı kesici kullanmamaya çalışarak çok iyi yapıyorsunuz.
Atakları çok sıklaştırıyor ilaçlar.
Şimdiye kadar o yada bu sebepten o kadar cok ilaç kullandım ki nefret ettim artık. Mümkünse kendi yöntemlerimle atlatmak istiyorum aslında. Ama acıyı severek deneyeceğim :)
Ben de değil ama eşimde migren var. Bazen feci ağrı yapıyor. Ağrı kesici kullanmaz pek. Öyle durumlarda gözüne uyku bandı takıyor (ışık ağrıyı tetikliyor çünkü), buzlu suda ıslatılmış bir bezi alnını ve şakaklarını örtecek şekilde koyuyoruz ve ben de bir yandan şakaklarına hafifçe masaj yapıyorum. Bir süre sonra ağrısı hafifliyor. Tabi anlattıklarınıza göre sizinki çok daha şiddetli geçiyor. Yine de buzlu sulu bezi deneyin. Migren ya da değil her türlü baş ağrısına iyi gelen bir yöntem. Çok geçmiş olsun.

Sıcak duş alırdım ağrım olduğunda çok kisa süre için geçirirdi. Soğuk bezi aklımda tutucam teşekkürler. Masaj sanki arttırdı annem yapti ama bıraktırdim dayanamayıp.

bu migren illeti insanı hayattan soğutuyor. bende bayağı ağır yaşayanlardandım minoset zerre kadar etki etmiyor bende. apranax kullandım baya zaman ama sürekli ilaçla nereye kadar. sonra küçük çaplı bir araştırmadan sonra bir yöntem buldum. 3 adet pamuğa ( makyaj temizleme p. boyutunda) yarım çay kaşığı kadar karabiber dök üzerine kolanya dök ve bunların ikisi şakaklarına 3, sü alnının tam ortasına gelecek şekilde tülbentle sar. ve uyumaya çalış. baya yakıyor ama yarım saatte en yoğun ağrımı bile geçiriyorer gerçi ben şiddetlenmesine fırsat vermiyorum ama dışarda olduğum zamanlarda önüne geçemiyorum. yanınca orda iz kalcak falan zannetme hiç bir şey olmuyor.
birde bende çıkarmadan rahatlayamıyordum önceden ama şimdi o raddeye gelmeden iyileşiyorum. umarım faydası olur. Allah şifa versin
Çok teşekkürler. Dışarda olduğumda nasıl dayanicam bilmiyorum özellikle okulda gelmesinden korkuyorum. Ama evde bunu yaparım yaksin da yeterki gecirsin.

3 4 saat ne güzel 14 saat sürdü ağrım iki gün önce:/ bulantım olduğunda deneyeyim kusmayi midemi rahatlatirim en azindan. Galiba bende yaşaya yaşaya ogrenicem :KK43: bir bu eksikti zaten.

3 gün bu ağrıyı çektiğimi bilirim.. bulantın olduğunda kesinlikle çıkartmayı dene :)

Çok teşekkürler. Dışarda olduğumda nasıl dayanicam bilmiyorum özellikle okulda gelmesinden korkuyorum. Ama evde bunu yaparım yaksin da yeterki gecirsin.

dışardayken ben apranaks kullanıyorum hafifletiyor. doktor migrex diye bir ilaç verdi ama onu kullanamadım miğdeme çok ağır geldi zaten dr da çok mecbur kalmadıkça kullanma dedi. sende çantanda sana yarayan ilaçlardan bulundur mecbur kalırsan içersin.

Off şuan benimde tuttu bi kaç gündür devam ediyo vize dönemindeyim onun stresi yüzünden midir bilmem böyle günlerce olmazdı.Kafamı tutamıyorum ya sürekli uzanmak istiyorum.Dedem köyden geldi durmadan misafir geliyo üstüne de migren katmerlendi yani :( sınavlara da çalışamıyorum napıcam bilmiyorum :KK43:

Off şuan benimde tuttu bi kaç gündür devam ediyo vize dönemindeyim onun stresi yüzünden midir bilmem böyle günlerce olmazdı.Kafamı tutamıyorum ya sürekli uzanmak istiyorum.Dedem köyden geldi durmadan misafir geliyo üstüne de migren katmerlendi yani :KK43: sınavlara da çalışamıyorum napıcam bilmiyorum :KK43:

arkadaşa yazdığım yöntemi bir deneyin. belki sizde de işe yarar

Back