Merhaba kızçelerim geç oldu ama güç olmasın son gün de olsa yetiştirdim ekleyeceğim inşallah normalde yapılan klasik midye börek tariflerine göre ilk sosunu kendim hazırladım ve inanılmaz lezzetli oldu Kendi tarifim diyebilirim bütün katılan arkadaşlarıma başarılar dilerim
Eki Görüntüle 2228171
malzemeler
Yarım paket margarin
3 yumurta
bir su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı zeytinyağı
bir kilo yufka
bir kase tulum peyniri
bir kase tel peynir
bir tutam maydanoz
tuz
Çörekotu
Susam
Eki Görüntüle 2228174
Arkadaşlar önceliğimiz tulum peyniri genişçe bir kaseye koyuyoruz üzerine doğradığımız maydanoz ve Tel peyniri mi ekliyoruz farklı bir kasede 3 tane yumurtamızı iki tane akını peynirlerin üzerine koyuyoruz biraz da tuz ekliyoruz Buradaki amaç yumurta akı peynirleri tutuyor dağılmıyor diğer kalan malzemelerden 2 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz Kalanları da harca koyulacak malzemeye ayırıyoruz yarım paket Margarini eritip iç sosu için koyduğumuz yumurtanın üzerine ekliyoruz yarım su bardağı zeytinyağı yarım su bardağı sıvı yağın da ekleyip bit tutamda tuz karıştırıyoruz iki tarafta kalan yarım su bardağı sıvı yağ fazla tepsi lerimizi yağlıyoruz 2 adet tepsi kalan zeytinyağı mısın bir miktarını da üzerine ayırdığımız Yumurta sarısının üzerine koyuyoruz ve çırpıyoruz biraz bulmaca gibi oldu ama kızlar idare edin Beni 3 kaseyi yan yana koyup yaptığım için kolay oldu düz bir şekilde serdiğimiz yufkalarımızı iç harcımızı süslüyoruz çörek otu ve Susam Arzuya göre ama benim iyi diyeyim börekte Çörekotu Ve Susam olmalı Olmazsa olmazım diyebilirim buradaki margarin koymanın amacı çıtır çıtır olması sosumuzu Sadık'tan sonra dörde bölüp fotoğraftaki şekilde katlama tekniği ile katlıyoruz iç harcını koyuyoruz
Eki Görüntüle 2228175
ve rulo şeklinde sarıyoruz yaklaşık iki tepsi çıkıyor üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz
Eki Görüntüle 2228176
bu ölçüden 180 190 derece
Eki Görüntüle 2228178
ısıda 20 dakikada pişiyor üzerleri kızardığında fırından alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz Çünkü öyle lezzetli oluyor
Eki Görüntüle 2228177
veeee gorsellerrrr
Eki Görüntüle 2228179
Eki Görüntüle 2228180
Eki Görüntüle 2228181
Eki Görüntüle 2228182
Eki Görüntüle 2228183
Eki Görüntüle 2228184
Eki Görüntüle 2228186
Eki Görüntüle 2228187
Eki Görüntüle 2228188