Mide Gastrit, lser...

G

GGGTTT

Ziyaretçi
herkese merhaba, yaklaşık 5 yıldır midemden rahatsızım. aniden sancı girip ambulansla hastaneye kaldırılıyorum hiç olmadık zamanlarda. gitmediğim hastane doktor, girmediğim operasyon röntgen, tahlil kalmadı. özel hastanelere dünyanın parasını döktüm ama hiçbir iyileşme kat edemedim. benim midemde strese bağlı ağrı ve sancı oluyor. tabi yiyeceklerdende kaynaklanıyor, çok yediğimde , çok aç kaldığımda, ağır ve yağlı yediğimde inanılmaz bir ağrı çekiyorum 3-4 gün boyunca ve hiçbir ilaç fayda etmiyor. acile gidip serumu yiyorum, o günlük ağrımı kesiyor. tabi bu sadece geçici bir çözüm. yaşım 23 ve bu ağrıyla yaşamak istemiyorum. önerebileceğiniz birşeyler varmı? ya da benim gibi bu sorunu yaşayanlar ne yapıyor.

canim seni cok iyi anliyorum,bizde mide agrisi gende var :))) babannemde,amcalarimda,babamda,bende ve kardesimde:) cocuklugumdan beri cok cektim.bende gastrit vardi cocuktum o zaman.doktora gittim beyaz tabasir gibi bisey ictim,ole baktilar bi kere.sonra ilaclar verildi.yeme icmeme dikkat ettim,duzeldi ama birkac yil sonra yine agridi.o zaman da uzun kemer gibi bisey yutturdular bana dusun yani uzunlugu 1 metreden fazla ve mideme saldilar.ucunde kamera vardi.yine ilaclar ve yemek diyeti.sonra yine agridi.ama bu kez doktora gitmedim
anneme demisler ki patatesin 1 bardak suyunu icsin ac karina 10-15 gun sabah erkenden.biz de oyle yaptik ama tadi cok igrenc oldugundan icine elma,havuc ve s de katiyordu annem.gercekten de fayda etti.
.bunu yap sen de.sonra doktora gittim yine muayene oldum,her sey yolunda dedi.midemde de agri olmuyordu..
bi de kardesimde bu sene cikti...cok agriyordu.doktora goturduk onu da.yara var dedi,ondan....seninki gibi strese bagli bisey ustelik...onun icin sinir yatistirici ilac da verdi.adi Persen.doktor igne falan da yazmisdi ama simdi iyi o da cok sukur.mideden cok cektigim icin biraz biliyorum ben canim.ne sorun olursa burdayim ben yardim etmeye hazirim

çok teşekkür ederim bilgilerin için. allah düşmanımın başına bile vermesin o kadar kötü bir hastalık. bende endoskopiye girdim yara var dediler. bir sürü ilaç verdiler fayda etmiyor. ama patates işini deneyeceğim. patatesi rondodan geçiripmi suyunu çıkartıyorsun? birde ramazan geliyor, ilk 3/4 gün aç kaldığım için mide alışma evresini atlatana kadar yine ağrı çekiyorum. şimdi ramazanda geliyor. yine kabuslarım başladı diye korkuyorum bende. çokk saol canım.

herkese merhaba, yaklaşık 5 yıldır midemden rahatsızım. aniden sancı girip ambulansla hastaneye kaldırılıyorum hiç olmadık zamanlarda. gitmediğim hastane doktor, girmediğim operasyon röntgen, tahlil kalmadı. özel hastanelere dünyanın parasını döktüm ama hiçbir iyileşme kat edemedim. benim midemde strese bağlı ağrı ve sancı oluyor. tabi yiyeceklerdende kaynaklanıyor, çok yediğimde , çok aç kaldığımda, ağır ve yağlı yediğimde inanılmaz bir ağrı çekiyorum 3-4 gün boyunca ve hiçbir ilaç fayda etmiyor. acile gidip serumu yiyorum, o günlük ağrımı kesiyor. tabi bu sadece geçici bir çözüm. yaşım 23 ve bu ağrıyla yaşamak istemiyorum. önerebileceğiniz birşeyler varmı? ya da benim gibi bu sorunu yaşayanlar ne yapıyor.

cnm slm sen hıc endeskopı yaptırdınmı bence sende ulser var bende senın gbydım upser cıktı sormak ıstedıgın bısey olursa sorabılırsın cnm

evet 3 yıl önce endoskopiye girdim, hafif bir yara var dedi doktor, strese bağlıymış ve yediklerime dikkat edecekmişim. ve aç kalmayıp ara ara yiyecekmişim. şimdi ramazanda geliyor, midemden korkuyorum alışana kadar 2-3 gün bir ağrı çekeceğim sanırım. :KK43:

bende seneler önce endoskopiye girdim.tam 3 tane parça almışlardı.ülser varmış midemde.gerçi benim babamdada varmış gençken.sonra diet ilaç falan derken biraz rahatladım.ama zaman zaman inanılmaz ağrılarım oluyor.birazda strese bağlı benimkide.geçende 12 parmak bağırsağındaki ülserden şüphelendiler.gene ağrılarım arttı.gene endoskopi dediler ama bu sefer ben yaptırmak istemedim.şimdi ilaçlarla falan idare ediyorum.dayanılmaz ağrı olmadan dr gitmiyorum.
yediklerine ve strese dikkat ettikten sonra daha rahat oluyorsun.

ben 7 ay once enkoskopı yaptırdım ılac kullanıyorum cok rahatım kızlar allaha sukur 10 ayda tekrar enkoskopı yapılacaka sızler ılaclar bıttıkten sonra kontrole gıtmedınız mı

arkadaşlar size bir sorum olcak ,, bende mide ağrısı kabızlık ve gaz sorunuyla doktoa gittim bana kolit dedi ,, teşhiste de peptik ülser yazıyor ,,, ömür boyu çekeceksin dedi ,, kesinlikle buğday ekmeği ve ürünleri yasak ,kepekli ekmek yiyeceksin dedi ,,,bir de mide koruyucu olarak pulcet 40mg verdi ,,bir kutu bitirdim 2. kutuya başladım bu mide koruyucuları sürekli kullanmak gerekiyormu ,, doktor bu ilaçları rahatlaman için veriyorum demişti..

evet 3 yıl önce endoskopiye girdim, hafif bir yara var dedi doktor, strese bağlıymış ve yediklerime dikkat edecekmişim. ve aç kalmayıp ara ara yiyecekmişim. şimdi ramazanda geliyor, midemden korkuyorum alışana kadar 2-3 gün bir ağrı çekeceğim sanırım. :KK43:

Eger dikkat etmessen bu günleri de ararsin.

Dr un dediklerini harfiyen uygula.

off off herşeyin başı yine strese geliyor. allah sağlık sıhhat versin hepimize

arkadaşlar size bir sorum olcak ,, bende mide ağrısı kabızlık ve gaz sorunuyla doktoa gittim bana kolit dedi ,, teşhiste de peptik ülser yazıyor ,,, ömür boyu çekeceksin dedi ,, kesinlikle buğday ekmeği ve ürünleri yasak ,kepekli ekmek yiyeceksin dedi ,,,bir de mide koruyucu olarak pulcet 40mg verdi ,,bir kutu bitirdim 2. kutuya başladım bu mide koruyucuları sürekli kullanmak gerekiyormu ,, doktor bu ilaçları rahatlaman için veriyorum demişti..

ooo cnm sen ıkı kutu degıl bence baya kullanırsın ben nexuım 40mg kullanıyorum 7 cı kutu bıttı nerdeyse

canim ben kucuklukten beri cekiyorum. onceleri reflu vardi ancak cocuk oldugum icin cok onemsenmemis, daha dogrusu ben numara yapiyorum sanilmis. sonra 15 yasima gelince gastirit oldum ardindan da ulser geldi. mide kanamasi gecirdim. en son sacma sapan bi doktor mide kanseri dedi hatta. yikilmistim.. her gun eksiksiz kusuyordum cok hizli kilo verdim. doktor bana uclu tedavi diye birsey uyguladi. gunde 3 sefer yemeklerden once bi ilac sonra ac karnina bi ilac bir de antibiyotik ictim. bu tedaviyi 6 ayda bir tekrarlicaz dedi. ilk tedavi sonuc vermedi aksine daha da kotu oldum. ikincisinde biraz fayda gordum. derken ucunsudunde baya yol katettim. liseyi bitirdigimde baya duzelme olmustu. en son universtede iken yine kotuledi ayni tedaviyi yeniden gordum, cok sukur turp gibiyim nerdeyse.
aclik acili asitli yagli kizartilan ve cig olan hersey yasakti bunca yil boyunca.
meyveleri bile cig yeme salataliklari cig yeme, lifli yiyecekler tuket ve en cok da iyi bi doktora git.
dahiliye uzmanlariina degil gastroentroloji uzmanlarina gorunmende cok buyuk fayda var.
haslanmis seyleri tuket uzun muddet, sut su benim midemi cok agritirdi. buyuk yudumlardan buyuk lokmalardan kacin. kucuk kucuk az ama sik sik yiceksin..
midene cok dikkat et.. cok ama cok hem de.. insanin tum tadini kaciriyor.

canim ben kucuklukten beri cekiyorum. onceleri reflu vardi ancak cocuk oldugum icin cok onemsenmemis, daha dogrusu ben numara yapiyorum sanilmis. sonra 15 yasima gelince gastirit oldum ardindan da ulser geldi. mide kanamasi gecirdim. en son sacma sapan bi doktor mide kanseri dedi hatta. yikilmistim.. her gun eksiksiz kusuyordum cok hizli kilo verdim. doktor bana uclu tedavi diye birsey uyguladi. gunde 3 sefer yemeklerden once bi ilac sonra ac karnina bi ilac bir de antibiyotik ictim. bu tedaviyi 6 ayda bir tekrarlicaz dedi. ilk tedavi sonuc vermedi aksine daha da kotu oldum. ikincisinde biraz fayda gordum. derken ucunsudunde baya yol katettim. liseyi bitirdigimde baya duzelme olmustu. en son universtede iken yine kotuledi ayni tedaviyi yeniden gordum, cok sukur turp gibiyim nerdeyse.
aclik acili asitli yagli kizartilan ve cig olan hersey yasakti bunca yil boyunca.
meyveleri bile cig yeme salataliklari cig yeme, lifli yiyecekler tuket ve en cok da iyi bi doktora git.
dahiliye uzmanlariina degil gastroentroloji uzmanlarina gorunmende cok buyuk fayda var.
haslanmis seyleri tuket uzun muddet, sut su benim midemi cok agritirdi. buyuk yudumlardan buyuk lokmalardan kacin. kucuk kucuk az ama sik sik yiceksin..
midene cok dikkat et.. cok ama cok hem de.. insanin tum tadini kaciriyor.

verdıgın bılgıler ıcın tesekkur edrım 10 ayda tekrar endoskopı yapılacak capaya gıdıyorum ben bakalım ıkı kutu hapım daha var ondan donra ne dıcek dr bılmıyorum bende cok acıkıyorum ve cok yıyorum esım kızıyo bana ıce sıstın dıye o uclu tedavıden bende ılk basta kullandım sonra dıger ılacı verdı dr

canim ben kucuklukten beri cekiyorum. Onceleri reflu vardi ancak cocuk oldugum icin cok onemsenmemis, daha dogrusu ben numara yapiyorum sanilmis. Sonra 15 yasima gelince gastirit oldum ardindan da ulser geldi. Mide kanamasi gecirdim. En son sacma sapan bi doktor mide kanseri dedi hatta. Yikilmistim.. Her gun eksiksiz kusuyordum cok hizli kilo verdim. Doktor bana uclu tedavi diye birsey uyguladi. Gunde 3 sefer yemeklerden once bi ilac sonra ac karnina bi ilac bir de antibiyotik ictim. Bu tedaviyi 6 ayda bir tekrarlicaz dedi. Ilk tedavi sonuc vermedi aksine daha da kotu oldum. Ikincisinde biraz fayda gordum. Derken ucunsudunde baya yol katettim. Liseyi bitirdigimde baya duzelme olmustu. En son universtede iken yine kotuledi ayni tedaviyi yeniden gordum, cok sukur turp gibiyim nerdeyse.
Aclik acili asitli yagli kizartilan ve cig olan hersey yasakti bunca yil boyunca.
Meyveleri bile cig yeme salataliklari cig yeme, lifli yiyecekler tuket ve en cok da iyi bi doktora git.
Dahiliye uzmanlariina degil gastroentroloji uzmanlarina gorunmende cok buyuk fayda var.
Haslanmis seyleri tuket uzun muddet, sut su benim midemi cok agritirdi. Buyuk yudumlardan buyuk lokmalardan kacin. Kucuk kucuk az ama sik sik yiceksin..
Midene cok dikkat et.. Cok ama cok hem de.. Insanin tum tadini kaciriyor.

canım benim sen bendende kötüymüşsün geçmiş olsun özelinden tut devletine kadar doktorların hepsi kasap olmuş lanet ediyorum hepsine

off bende sanırdım ki tek benim midem cok agrıyor bende 2 senedir tedavi görüyorum herseyimi yaptırdım ülser dendi neticede benimde agrım bir tutuyor nefes bile alamıyorum ,ben böyle bir agrı görmedim sırtıma vuruyor agrıları kısacası o an kalp krizi gibi 5-10 dakika sürüyor ama benimki
ve dikkat ettim üzüm, cola ve çiğ biber yedim mi o gecesi tutuyor sizdede bu şikayetler var mı

benimde midemde ve onikiparmak barsağımda gastrit var..ağrım tuttu mu hiçbir ilaç geçirmiyor..cok siddetli olunca iğne yaptırıyorum.şuanda agrıyo mesela sinsi sinsi dünden berii.mafoldumben

offf ne illet birsey değilmi o ağrı bıktım bendede son günlerde sıklastı sana cok gecmiş olsun iğneyle geciyor mu mide ağrısı?

offf ne illet birsey değilmi o ağrı bıktım bendede son günlerde sıklastı sana cok gecmiş olsun iğneyle geciyor mu mide ağrısı?
kızlar benim ağrımı sadece serum geçiriyor oda geçici bir çözüm. dediğin gibi midem ağrımaya başlayınca bütün sırtımda ağırıyor. şimdi oruç tutuyorm umarım ağrı çekmem :çok üzgünüm:

Bende de yanma kazınma ağrı bulantı hepsi var hepsi sterstenoluştu ne zaman üzülsem ağrılar başlıyor çok kötü oluyorum dayanılacak şekilde değil doktorlar her seferinde Gavıscon'u veriyor ama içemiyorum midemi bulandırıyor bi ara Famoser vermişti o da bi günlük geçici birşeydi yanma olduğu zaman süt içiyorum rahatlatıyor sizede öneririm ama kesinlikle asitli şeylerden uzak durun ben 3 yıldır ağzıma sürmüyorum acı,tuzlu ve çikolatada zararlı ama bunları malesef bırakamıyorum :S sizinde önerileriniz varsa yardımcı olun lütfen

kizlar gaviscon un tadi yine iyi bence..
ben hep senelerdir bi ilac kullanirim rezene mi kokuyo anason mu kokuyo nedir
en nefret ettigim koku
midem agzima gelir her ictigimde
rezil bisi..
yanniz gaviscon cok basarili bi ilac degil benim gozumde.
israrla soyluyorum
gofret kola hazir icecek ve yiyeceklerin tumu
kizartilmis ve cig yiyeceklerin hepsi
soguk icecekler
bunlardan uzak durun..
ve mutlaka gastroentroloji uzmanina gorunun..

X