• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide bulantısının altın çağını yaşıyorum...

Tüm yazılanları tek tek okuyamadim ama anladigim kadarıyla birbirine yakın haftalardayiz ve benzer sıkıntılar yaşıyoruz.
9 yasinda bir kizim var bugün itibariyle 11+0 da ikinci bebeğime hamileyim. İlk hamileligimde hamile degilmisim ben dedirtecek kadar sıkıntılı dönemlerim oldu bunda. Zaten var olan reflüm bulanti ve kusmalarla birlikte 5. Haftadan beri şov yaptı resmen. Sesi kısılmış ve boğazında sürekli bir şey var hissiyle dolanıp duruyorum.ama çok şükür ki iki gün canıma okuyorsa midem iki gün rahat bırakıyor. :)
Mümkün mertebe aç kalmamaya çalışıyorum. Haşlanmış patates yağsız Kaşarlı ve beyaz peynirli tost ve Şehriyeli tavuk çorbası resmen kurtarıcım. Ve tabi olmazsa olmazim ayva. Derdi veren rabbim dermansiz da koymuyor. Kusuyorum ya da çok iyi beslenemiyorum diye dert etmiyorum.zaten ilk üç ay bebek annenin depolarını somurmekle meşgul. Bize yarasin kuzuma demek düşüyor anca. 12 haftadan sonrası için de Allah Kerim diyoruz.rabbim hepimize sabırlar ve kolaylıklar versin.
Tekrara düşmek gibi olmazsa sizler kaçıncı haftalardasiniz ne durumdasiniz?
Ben 9+2 Haftadayım suanda... Bende senin gibi biseyler buldum çok şükür... Bende senin aksine cok sevdigim corbalarin hicbirini icemiyorum... Yedigimin yanina kisir ekledim... Buyuk rahatlikla kisir yiyorum... Nerdeyse 1 ay surekli peynir ekmek baska hicbisey yiyemedim... gene sukur halime bu hafta patates haslamasi cok mutlu olarak patates salatasi kisir falan yedim bol bol... Cok rahatladim... Yemek yemis oldum :D bu hafta hep alt taraflarda ara ara kisa sureli zonklama gibi agri oldu... Bel agrimda bol masallah... Sendede durum aynimi? Tecrubeli olarak bu durumlar normalmi sence?

Ben 9+2 Haftadayım suanda... Bende senin gibi biseyler buldum çok şükür... Bende senin aksine cok sevdigim corbalarin hicbirini icemiyorum... Yedigimin yanina kisir ekledim... Buyuk rahatlikla kisir yiyorum... Nerdeyse 1 ay surekli peynir ekmek baska hicbisey yiyemedim... gene sukur halime bu hafta patates haslamasi cok mutlu olarak patates salatasi kisir falan yedim bol bol... Cok rahatladim... Yemek yemis oldum :KK70: bu hafta hep alt taraflarda ara ara kisa sureli zonklama gibi agri oldu... Bel agrimda bol masallah... Sendede durum aynimi? Tecrubeli olarak bu durumlar normalmi sence?

Hamilelik haftası arttıkça buna bağlı olarak rahim de buyudugunden genelde normal kabul edilir bu ağrılar. .. Ama takibini Dr ihmal etmemek gerekir. Stres yapma ve sürekli kendini de dinleme. Ağrın oldukça dinlenmeye çalış.
Aslında yaşadığımız pek çok şey bu sürecin normal birer parçası ama biz stres yaparak işi biraz zorlaştırıyoruz :))

Hamilelik haftası arttıkça buna bağlı olarak rahim de buyudugunden genelde normal kabul edilir bu ağrılar. .. Ama takibini Dr ihmal etmemek gerekir. Stres yapma ve sürekli kendini de dinleme. Ağrın oldukça dinlenmeye çalış.
Aslında yaşadığımız pek çok şey bu sürecin normal birer parçası ama biz stres yaparak işi biraz zorlaştırıyoruz :))
Aslinda haklisin... Akışına bırakmalı ama pimpirikliyim işte :D insan sorumluluk hissediyor ;) bu arada sanada günaydın ;)

günaydın kader arkadaşlarım :) bende 9. haftadayım ve inanılmaz mide bulantılarım var. bende de normalde öncesinde gastrit olduğu için bulantılar ile birlikte zor anlar geçiriyorum. geçen hafta 5 gün rapor almak zorunda kaldım çünkü açım. doktorum önce medpamid vermişti 1 tane aldım ve hiç işe yaramadığını düşündüm sonra doktorum dramamine verdi onuda bulandığında al dedi ama zaten en çok midem sabah bulanıyor ve ilacı da su ile aldığım için geri çıkartıyorum. canım bir şey isterse ancak öyle mideme yemek giriyor yoksa aç geziyorum. sabah saat 10:30 gibi kuru şeyler ile kahvaltı yapıyorum, sabah tabi ki öğürme var ve sadece midemden su ve geğirme geliyor. doktorum 11. haftada biter dedi ama bana hiç öyle gelmiyor. hiç bitmeycek gibi. bugün iş başı yaptım şimdi daha iyiyim ama yarın sabah yine aynı terane olacak. özellikle haftada 1 gün genelde cumaları bulantım tavan yapıyor ve kusmam günde 3 e çıkıyor. sebebi sanırım rutin değişiklikler. bir an önce eski iştahıma, enerjime kavuşmak için gün sayıyorum.

günaydın kader arkadaşlarım :) bende 9. haftadayım ve inanılmaz mide bulantılarım var. bende de normalde öncesinde gastrit olduğu için bulantılar ile birlikte zor anlar geçiriyorum. geçen hafta 5 gün rapor almak zorunda kaldım çünkü açım. doktorum önce medpamid vermişti 1 tane aldım ve hiç işe yaramadığını düşündüm sonra doktorum dramamine verdi onuda bulandığında al dedi ama zaten en çok midem sabah bulanıyor ve ilacı da su ile aldığım için geri çıkartıyorum. canım bir şey isterse ancak öyle mideme yemek giriyor yoksa aç geziyorum. sabah saat 10:30 gibi kuru şeyler ile kahvaltı yapıyorum, sabah tabi ki öğürme var ve sadece midemden su ve geğirme geliyor. doktorum 11. haftada biter dedi ama bana hiç öyle gelmiyor. hiç bitmeycek gibi. bugün iş başı yaptım şimdi daha iyiyim ama yarın sabah yine aynı terane olacak. özellikle haftada 1 gün genelde cumaları bulantım tavan yapıyor ve kusmam günde 3 e çıkıyor. sebebi sanırım rutin değişiklikler. bir an önce eski iştahıma, enerjime kavuşmak için gün sayıyorum.
Bende kusuyodum ama simdi dindi sukur... Ben sabahlari once galeta atistiriyorum yada cubuklu kraker sonra peynir ekmek yiyorum bana cok iyi geliyor... Istersen sabah bir dene canim... Peynir hem kokmuyo hemde hafif... Ekmeginde genelde kabugundan yiyorum...

Bende kusuyodum ama simdi dindi sukur... Ben sabahlari once galeta atistiriyorum yada cubuklu kraker sonra peynir ekmek yiyorum bana cok iyi geliyor... Istersen sabah bir dene canim... Peynir hem kokmuyo hemde hafif... Ekmeginde genelde kabugundan yiyorum...

teşekkür ederim. valla çok zor bir durum, peynir, zeytin, kaşar geç bir saatte ancak evdeyken yiyiyorum. işteyken yağsız tost yaptım bugün o iyi geldi mesela. ama arada bıkmamak için evden ekmek arası da getirebilirim. ne güzel senin bitmiş, darısı başıma. doktorum 11.haftada rahatlarsın dedi ama 3 ay diyorlar doktor sanki psikolojim için öyle dedi gibi geldi bana :) dua edeyimde 9 ay sürmesin.

teşekkür ederim. valla çok zor bir durum, peynir, zeytin, kaşar geç bir saatte ancak evdeyken yiyiyorum. işteyken yağsız tost yaptım bugün o iyi geldi mesela. ama arada bıkmamak için evden ekmek arası da getirebilirim. ne güzel senin bitmiş, darısı başıma. doktorum 11.haftada rahatlarsın dedi ama 3 ay diyorlar doktor sanki psikolojim için öyle dedi gibi geldi bana :) dua edeyimde 9 ay sürmesin.
Allah korusun.... Benimde midem hala bulaniyor o gecmedi sadece kusmuyorum sukur... Bende 11. Haftadayim... Biraz azaldi doktorun dedigi dogru olabilir... Mide bulantimin gecmesini 4gozle bekliyorum walla... Ins 3 aydan sonra gecicek hepsi arkadasim.. Oyle umut edelim :D

Allah korusun.... Benimde midem hala bulaniyor o gecmedi sadece kusmuyorum sukur... Bende 11. Haftadayim... Biraz azaldi doktorun dedigi dogru olabilir... Mide bulantimin gecmesini 4gozle bekliyorum walla... Ins 3 aydan sonra gecicek hepsi arkadasim.. Oyle umut edelim :KK70:

inşş bir an önce zaman geçsin istiyorum. eski enerjimi, iştahımı çok özledim. :(

Ben de su aralar aşırı derece de bulantılar yaşıyordum hatta kac defa acilde serum taktılar. Ben bulantı bilekligi sayesin de biseyler yiyebildim bir iki gündür iyiyim şükür..
İnş hepimizin ki bir an önce geçer...

Kızlar ne durumdasınız?Ben 12. hafta civarı 1-2 gün iyi gibi oldum ama son günler en kötü günlerim oldu, gece 3 5 sabah 7 gün içerisinde hiç fark yok sürekli kusuyorum, aç karnına asit, bişeyler yersemde 5 dk sonra yediklerimin hepsi çıkıyo :( 3 Mayısta Türkiyeye geliyorum o zamana kadar inşallah geçer diyorum...Hamilelik başlangıcına göre 4 kilo verdim... :(

Selamlar. Bulantıdan mahvolmuş durumdayım. Yiyip içemiyorum. Öğretmenim okulum devam ediyor ve orda bunu yaşamak berbat ötesi birşey. Moralmen çökmüş durumdayım :(

Maşallah hamişler siz 12 haftayı bekliyosunuz ben 18.haftadayım hala geçmedi bulantılarım doktor doğuma kadar sürebilir dedi. Zofer isimli bi hap yazdı iyi geliyor bana en azından yediklerimi çıkarmıyorum ama yedikçe boğazımda duruyor sanki geri çıkmak ister gibi bu arada ben 10 kilo verdim. Ama kızım sağlıklıymış çok şükür :)

Maşallah hamişler siz 12 haftayı bekliyosunuz ben 18.haftadayım hala geçmedi bulantılarım doktor doğuma kadar sürebilir dedi. Zofer isimli bi hap yazdı iyi geliyor bana en azından yediklerimi çıkarmıyorum ama yedikçe boğazımda duruyor sanki geri çıkmak ister gibi bu arada ben 10 kilo verdim. Ama kızım sağlıklıymış çok şükür :)
Allah sabır versin ve tez zamanda geçmesini nasip etsin canım, inan bende hep devam edecek diye korkuyorum böyle senin gibileri duydukça...

Benim bulantm da 6.haftada basladi 9.haftada bitti bn fark ettim ki mide bulantisi ve kusma oldugunda vitamin eksikliği artıyo ve bu artkca bulantida artiyo muz kivi vitamin takviyesinde cok iyi bnde yataklara düsmüstm ama cok sükür atlattm simdi 10 haftalk hamileyim ve sadece biraz sabah bulntm oluyo bide bosuna ilac kullanma hic bi etkisi yok bosunu zarar verme bebise bide sunu düsun mide bulntisi olan annelerin cocuklari hem cok saglikli hemde zeki oluyomus bilimsel olarakkantlanms cnm gecmis olsun

Walla bende bi 2 gün geçti zannettim ama sonra kaldığı yerden devam ediyor... Ama şükür kusma huyum geçti... Şimdi çok nadir oluyor... Mide bulantısı tam gaz devam...

Allah sabır versin ve tez zamanda geçmesini nasip etsin canım, inan bende hep devam edecek diye korkuyorum böyle senin gibileri duydukça...

Amin sağol canım inşallah geçer :) korkma ya devam etmez inşallah ben iki gün hap kullanmadım şimdilik iyi gibi ama tabi hafif bulantılarım oluyo dışarı çıkacağım zaman ya da çok ağır olduğu zaman hapımı kullanıyorum.

Back