Mide ağrısı çekilir dert değilmiş :(

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.484
Son 1 haftadır çok şiddetli şekilde midem ağrıyor bazen ekşiyor
Gece uykumdan uyandıracak kadar şiddetli kramp şeklinde giriyor
Doktora gittim kan aldı sonrasında mide hapı verdi gönderdi
İçtiğim hap ağrımı bir nebze azalttı
Yine de günlük hayatımı fazlasıyla etkileyecek derecede rahatsızlığım devam ediyor(!)
Size sorum şu ki doktor bey bir kanla midem de ne olduğunu anlayabilir mi
Yoksa endoskopi yapmadığı için rastgele mi verdi ilaçları
Başka bir doktora gitmeli miyim ?

Safra problemin olmasin senede bi kac defa siddetli vurur gecer ama tekrarlar.
Öncesinde bir kere yaşamıştım acile gitmiştim. Serum Ve reflor diye ilaç verdi doktor hemen geçti ağrım. Aradan 3 sene geçti birden başladı mide ağrım doktor mideye bakmadan direk ilaç yazdı Ve fayda etmedi ilaçlar benimde kafama takılıyor acaba başka bir sorun mu var diye :110:

Bır hafta kadar bekle eğer gecmezse genel cerraha git durumu anlat. Endoskopi yapılsın . Eşimden de senin şikayetlerin vardı özellikle ekşime direkt genel cerraha çıktık endoskopi yapıldı ve maalesef midede iltihap çıktı şimdi mide koruyucu kullanıyor ve mide sorunu vücutta bir çok problem yaşatiyor. Özellikle b12 vitaminini tüketiyor

Doktora geçmişte aldığınız ilaçları vs belirtiyor musunuz?
İşe yaramadığını söylediniz mi?
Öyle söyleyince endoskopi yapıyorlar.

ah bana sor bana. tek gözüm kapanıyor , istifra ediyorum ...
stresten uzak dur! - Mümkünse.
Stresten uzak durmanın mümkün olan bir yolu varsa biri yazsın lütfen :KK43: ben duramıyorum maalesef sanırım bu da sağlığımı elimden alıyor

Bır hafta kadar bekle eğer gecmezse genel cerraha git durumu anlat. Endoskopi yapılsın . Eşimden de senin şikayetlerin vardı özellikle ekşime direkt genel cerraha çıktık endoskopi yapıldı ve maalesef midede iltihap çıktı şimdi mide koruyucu kullanıyor ve mide sorunu vücutta bir çok problem yaşatiyor. Özellikle b12 vitaminini tüketiyor
İçtiğim ilacın prospektüsünde de yazıyor b12 vitamini azalttığını. Genel cerrahi baktı bana da endeskopi fln demedi hiç

Doktora geçmişte aldığınız ilaçları vs belirtiyor musunuz?
İşe yaramadığını söylediniz mi?
Öyle söyleyince endoskopi yapıyorlar.
Söyledim ama içtiğim ilaç uzun süreli içersem mideyi iyileştirirmiş ben içmiştim ağrım geçmeyince bırakmıştım sadece önceki içtiğimden farklı bir ilaç yazdı

İçtiğim ilacın prospektüsünde de yazıyor b12 vitamini azalttığını. Genel cerrahi baktı bana da endeskopi fln demedi hiç
B12 çok önemli bir vitamin biliyorsundur ve midede sorun varsa ne yersen ye ne içersen iç o vitaminleri dışarı atıyor . Sen bir hafta sonra git ilaçların işe yaramadığını söyle endoskopi yapılsın. Ha baktın yapmıyor baska doktora git . Geçmiş olsun

B12 çok önemli bir vitamin biliyorsundur ve midede sorun varsa ne yersen ye ne içersen iç o vitaminleri dışarı atıyor . Sen bir hafta sonra git ilaçların işe yaramadığını söyle endoskopi yapılsın. Ha baktın yapmıyor baska doktora git . Geçmiş olsun
Çok sağolun ilaçlarım bitsin gidicem tekrar .

Yağlı, etli hazmı zor yemekler,tatlı, çikolata, elma, domates yeme. Süt,kahve, alkol, ekşi içecekler, portakal suyu vs içme. Yoğurt, haşlanmış patates, nane, bayat ekmek içi, zeytinyağı iyi gelir. Uyurken kafan yüksekte olsun boğazında tahriş yapmasını engeller mide asidinin. Aç karnına su içme asit oranını yükseltir. Geçmezse hala tekrar doktora gitsen iyi olur. Ha bide yan yat,sırt üstü veya yüz üstü yatma.

Yağlı, etli hazmı zor yemekler,tatlı, çikolata, elma, domates yeme. Süt,kahve, alkol, ekşi içecekler, portakal suyu vs içme. Yoğurt, haşlanmış patates, nane, bayat ekmek içi, zeytinyağı iyi gelir. Uyurken kafan yüksekte olsun boğazında tahriş yapmasını engeller mide asidinin. Aç karnına su içme asit oranını yükseltir. Geçmezse hala tekrar doktora gitsen iyi olur. Ha bide yan yat,sırt üstü veya yüz üstü yatma.
Aynen bu dediklerinizi yapıyorum saolun. Umarım bir an önce geçer

Kanla zor benmde çok ağrır kronik gastrit ve ülsr olduğunu söylemişti doktor ağrısı gerçekten kötü ama stres arttırıyor

Hemen endoskopi istemiyorlar herkesten.Şikayetine göre bir ilaç yazmıştır.
Düzenli kullanmalısınız. Gerçekten stresde mideyi çok etkiliyor.

İlacı kullanın şikayetleriniz azalmadan devam ediyorsa tekrar gidin Dr a o zaman tetkikler isteyebilir.
Geçmiş olsun Allah şifa versin.

X