Mezuna kalıp tıp kazananlar ve fenci arkadaşlarım yardım acilen!!!!!!!!!!!

selam canım...benimde oğlum bir sene daha kalmaya karar verdi..önceleri pek içime sinmesede düşündüm ...oğlum psikoloji çok istiyor...ve kendimce oğlum benim kurbanım olmasın dedim...bence ailenle konuş ve hemen çalışmalara başla başarırsın...başarı elbette tatlıdır,ama ter kokar....çok kaynaklı çalış tek kaynağa bağımlı kalma..şöyleki tek su girişinden gelen deremi daha gürülgürldür yoksa çok suyun geldiği dere girişinin gürül gürüldür....

benim kızımda ilk 22 binde.istediği ankara içi tıp yada diş hekimliğiydi. diş şehir dışı yetiyor ama kıızım istemiyor. ve tekrar hazırlaqnmaya karar verdi.kendine güveniyorsan neden olmasın derim. başarılar canım.
:KK52:

Teşekkürler ama vazgeçtim. Hukuk yazdım :)

Derdimi anlatmadan önce hayatımın en kötü senesini ve en sıkıntılı aylarını geçirdiğimi bilmenizi isterim. Yazdıklarımı nolur beni kendinizin yerine koyarak ve sonuna kadar okuyun.
Bu senemi marka olmuş bir kitle dersanesinin tm şubesinin 1.sınıfında bir öğrenci olarak geçirdim. Ygs sıralamam 10.000 küsürlerdeydi. İyi bir Anadolu lisesindeyim. Her şey iyi hoş ama ben istedeğim bölümde değilim. Belki hatırlarsınız , senenin başında da böyle bir konu açmıştım ama o zamanlar emin değildim. Ancak bu seneyi geçirdikçe kararımdan emin olmaya başladım. Tm seçmemden pişman olduğumu asıl istediğim şeyin yani doktorluğun mf de olduğunu fark ettim. Ama anlıycağınız gibi işi işten geçmiş koca bir sene geçmiş , 12.sınıfın sonuna gelmişiz. 10.sınıfta da fenciydim yani 11 de tm ye geçtim. o zaman istediğim bir meslek yoktu ayrıca umursamazdım da . Daha rahat edebileceğim ayrıca daha rahat derece yapabileceğim fikriyle tmye geçmiştim. İnsan iki sene de ne kadar değişiyor... Sene içinde belki de yapabilirim umuduyla ygs fen konularını biyolojiyi yarım yamalak olsa da kimyayla fiziği tam olarak bitirmiştim . Denemelerde 25 civarı netim çıkıyordu. Tabi ygs de zaman sıkıntısı olduğu için 15 fen yapabildim . Ama sınavın hepsini yapsaydım 25 olurdu. Ayrıca kendim basit düzeyde olan bi lys konu anlatımlı fizik kitabından lys konularını çalıştım ve kitabı baştan sona bitirdim. Pek bir şey aklımda kaldığı söylenemez ama konuların hepsi hakkında bilgi sahibi oldum. Kimyaya da başladım ancak malum sınav yaklaştığı için bırakmak zorunda kaldım. Şimdi bu noktada size bazı sorularım olucak. Lys konuları çok zor yapamazsın derseniz gerçekten anlayışla karşılarım . Ne kadar istemesem de boynumu büker ailemin de istediği gibi hukuk tercih ederim. Ancak ilk defa gerçekten bu kadar istediğim bir şey olduğunu fark ettim... Sorularıma gelirsek;

1. Gerçekten verimli şekilde çalışarak lys konularını 2015 lyssine kadar iyi bir şekilde öğrenebilir miyim ?
2. Dershanelerde mezun ögrenciler için konular nasıl işleniyor?
3. Eğer yapabileceksem hangi dershaneye gitmemi önerirsiniz?( ucuz ancak etüt imkanı iyi olan iyi hocaları olan bir dershane)

Son olarak nolur yazıma içtenlikle cevap verin. Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var:KK5:

Tabiki kazanabilirsin. Önemli olan istemen ama iyi düşün. Ben son zamanlarda istememe rağmen bölüm değiştirmedim ve çok pişman oldum. İstemediğim bir bölümü okulu uzatarak itekaka bitirdim resmen. Nolursa olsun istediğin için uğraş en azından bir yıl. Sonra çıkan sonucun üstüne tekrar bir düşünürsün. Ama pişman olmazsın uğraştım olmadı dersin için rahat eder.Bir sene asla kayıp değil istemediğin bir bölümde bütün hayatın boyunca pişman olma. Mezun öğrenciler için herşeye sıfırdan başlıyolar sadece biraz hızlı ilerliyor o kadar.

X