- 19 Nisan 2020
- 572
- 355
- 53
- 29
- Konu Sahibi Tatszhayat
Merhaba, görüşlerinizi almak istiyorum . Bir hafta önce instagramdan biriyle tanıştım. Dün buluştuk. Tamam dedim aradığım kişiyi buldum. Düşünceleriyle fiziğiyle yanıma yakışabilecek biri. Namaz saatinde camiye gitti, maneviyat yönünden iyi , bilgisini konuşturuyor falan bunlar beni çok etkiledi. Son saatlerde bana mezhebinin Alevi olduğunu söyledi. Görüşmelerinde bu sebeple reddeden kişiler olmuş baştan söylemek istedim dedi. Ama ben ona göre yaşamıyorum savunmuyorum o düşünceyi , ama böyle bir aileden geldim dedi. Dört sene önce hayatım değişti( alkol kullanıyormuş falan) , annemi ve kardeşimi de namaza başlattım diye konuştu. Ben de önyargıyla yaklaşmak istemedim ama ailelerin uyumu çok önemi benim için. Anneme anlattım , kesinlikle kabul etmeyiz boşuna konuşma dedi. Seni etkilemeye çalışmıştır dedi öyle güzel konuşarak. Ben de sürekli gelen kısmetlerimi tepmekten sıkıldım ve gerçekten beğenmiştim çocuğu . Sonradan ben de düşündüm belki beni etkilemek için namaz kıldı belki Aleviliği kapatmak için hep peygamber efendimizden bahsetti gibi..
Alevilik nasıl bir mezhep Alevi ve Sünni biri evlenebilir mi ? Sizin düşünceniz ne bu konuda yorumlar mısız anlattıklarımı ?
Alevilik nasıl bir mezhep Alevi ve Sünni biri evlenebilir mi ? Sizin düşünceniz ne bu konuda yorumlar mısız anlattıklarımı ?