Tatlı Tarifi Meyveli Tartolet

bebeqimyoldamrc

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Kasım 2014
3.672
3.994
333
Merhaba
Ilk defa denediğim tarifle sizlere şık bir sunum yapmaya clstim . Inşallah beğenirsiniz

Hamuru için

2 su bardağı un1 çay bardağı pudra şekeri1 yumurta1 çay kaşığı k. Tozu1 paket vanilya150 gram tereyağı

Kreması için

2 buçuk su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı1,5 yemek kaşığı labne peyniri1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı nişasta2 yemek kaşığı toz şeker

Meyveli Tartolet Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle hamurunuzu yoğurup, 15kadar dolapta dinlendiriyoruz.Sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri kalıbımıza yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz. Tabi benim kalibim olmadigi icin farkli bir yöntem denedim resimlerde goreceginiz sekilde . 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremamızı hazırlıyoruz kremamız .Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz.Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz . Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…