Kekler - Pastalar Meyveli Cocostar - Sütaş Süt Sponsorluğunda

28 Haziran 2011
59.683
150.519
Canım KK'nin Güzel Kadınları
Size pasta yapmayı çok özledim. Bu pastayı çok sevdim, denemenizi tavsiye ederim. Çok lezzetli oldu sizleri seviyorum

MALZEMELER

3 yumurta
1 şu bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
2su bardağı un( kontrollü)

Keki islatmak için:
1 çay bardağı süt

Kreması için:
2 paket kremşanti
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı Hindistan cevizi

üst sos için:
200 gr krema
2 paket kare çikolata
istediğiniz mevsim meyveleri

YAPILIŞI:

şeker ve yumurta önce çırpılır. Sonra tüm kek malzemeleri eklenip iyice homojen olarak karıştırılır.

kek kalıbının altına yağlı kağıt koyup kek harcını kalıba döküp önceden ısıtılmış 180° fırında 20- 25 dakika kontrollü pişirilir. Kabuk tutan en üst kısmı bıçakla kesip sert kabugu ayırdım. Oda sıcaklığına gelince keki kürdan yardımıyla deliyoruz . Sütle eşit şekilde ıslatıyor. Dolapta çekmesi için 10 dakika bekletiyoruz .

Kremşantiyi tarife göre yapıp içine pudra şekeri ve Hindistancevizi ekleyip yoğunlaşan kadar çırpıyoruz. Kekin üzerine eşit şekilde yayıyoruz dolaba alıyoruz.

sosu için kremayı ocakta biraz isitiyoruz. Kaynamasın yoksa kesilir. Biraz ısınınca çikolataları ekliyoruz. Ocaktan alip eritiyoruz. Pastamızin üzerine döküp Dolapta bir gece dinlendiriyorum. Üzerini istediginiz gibi susleyebilirsiniz. Ben mevsim meyvesi kullanmak istedim

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamda senlik pasta olmuş cıvıl cıvıl rengarenk muhteş ellerine saglik canm

Benimm canım sosyommm oyyyy ne guzel bi pasta bu eneemm ağzım sulandı
Ellerine saglik kuzumm bol sans
Cok guzel gözüküyorr gözlerim kamaştı

Eline emeğine sağlık lezzzetinden zaten şüphem yok sunum ve süslemede de görsel şov olmuş cıvıl cıvıl içimiz açıldı başarılar diliyorum

Yaaa kirazimmmm pastan da senin gibi rengarenk
Çok çok güzel.olmus canimmm sosyalim eline emeğine sağlık
Bol şanslar canimmm

Kiraz güzelim, ellerine sağlık, o kadar güzel bir pasta ki rengarenk
Fincanlara bayıldım

Offf diyorum offff
Sosyalim harika olmuş harikaa
Eline emeğine sağlık çiçeğim
Yarışmada boool şansın olsun, canım kiraz hatunum

Sosyalimmm çicemm harika olmuş ellerine sağlık olsun,sunumda süper zaten tam seni yansıtmış ışıl ışıl rengarenk. yarışmada başarılar diliyorum sanada.

Ooo sosyalimmm döktürmüşsün bu nedir ya tablo yapmıssın meyveleri ilmek ilmek işlemişsin emeğine sağlık başarılar yavru kuş

Muhteşem olmusssss ellerine sağlık canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…