Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım neden 2 kg küçümsüyorsun,devam...Zaten bir anda 10 kg verilmiyor,tekrar spora başla,bence metebolizman yeni kendini toparlıyor,sonradan artacak.
canım yine yazdıklarımın bir kısmı yazınıniçinde kaldı,artık bulur okursun.Detoks merkeziyle konuşmanı bekliyorum...Evet malesef bana
ait olan şeylerden çabuk vaz geçiyorum.bu huyumu hiç sevmiyorum ama vaz geçemiyorum.Tasavvuf hakkında Fatih Çıtlak hocanın 40 MEKTUP isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim,kendinizi ve ruh halinizi bulacağınız harika bir eser...
Sen cansın biliyormusun bu vazgeçmeme ve ince bir şekilde hatırlatmalarını çok seviyorum.Kolay gelsin,ben malesef sabah kahvaltısındaydım.....anlıyorsun
arkadaslar bu aralar kermeslerin ve davetlerin arkasi kesilmiyor. bugün elticigimde yastik yorgan reklami yapilmak üzere alman sirketinden iki kisi geliyormus, oraya davet edildik. yarinda yakin bir kasabada kermes var, eger hava iyi olursa arkadaslarla gitmeyi düsünüyoruz. ben pazartesi ancak tam diyete baslaybilirim. pazartesiye kadarda verdigim 2 kiloyu alirim dermisim
bugün bir bosnak yemegi yaptim . tavugu kaynattim etlerini didikledim. yufkalari elimle parcalayip borcama dösedim, firinda kizarttim. sicakken üzerine tavuk suyundan döktüm ve biraz yumusattim, onun üzerinede didikledigim tavuk etlerini ekledim , en üste sarimsakli yogurt ve tereyaginda pul biber, koydum belki bol kaloriliydi m esim bayilarak yedi. belkide ihtiyaci vardi garibin. biz diyet yapiyoruz ama oglumla esim zayifliyorduyesin azcik garipler demi ama
![]()
arkadaslar yarista herkes kendi diyetinimi uygulayacak, cünkü hepimizinki farkli . serap sen eski düzenime dönecegim derken kendi kafana göremi liste uygulayacaksin yada aksam yemelerinimi kastettin ....![]()
Ben Mevsimlerden Roma ile devam edeceğim,yavaş ama garanti olsun istiyorum.Gizli şeker çıktıktan sonra diyetisyen de buna benzer bir liste verdi,bundan sonra böyle beslenmem gerektiğini söyledi.Özek mesaj kutuna baktın mı?
Serap'cım bugün ortalıkta görünmedin,hayırdır inş.![]()
hava gene bulanik ve ben hala hastayim, yarina kdar gecmezse doktora gidecegim. yarin normal diyetimi uygulamayi düsünüyorum, proteinsiz yapamam sanirim, Sabah mutlaka peynir , yumurta yemeden doyamiyorum, öglenleri et , salta felan aksamlarid sebze ve yogurt seklinde gidecegim bakalim bu haftayi öyle bir deneyim bir bakayim Kilo verirsem devam ederim. internetteki ayca kayanin listeside makul geldi, isterseniz yazayim, hatta kendisi bu diyetle ilk haftada günlük yarim Kilo verilebilecegini acikliyor .
Sabah : 2 dilim ekmek, peynir veya 1 yumurta, 3-4 zeytin, cay
Ara : bir cay bardagi, süt veya yogurt
Öglen : izgara veya haslama et, tavuk yada balik, salata, bir bardak ayran ve 1-2 dilim ekmek
Ara : bir kase yogurt, iki kasik yulaf, portakal veya greyfurt
Aksam : bir kase corba , 4-5 kasik etsiz sebze yemegi, salata yada yogurt
Gece : 1 meyve
aslind Mehtap hanimin listesine cok benziyor.
ara : tarcinli bir elma ve bir cay baragi süt . öglen ; haslanmis but, 2 dilim ekmek, salata, bir bardak ayran . ara: bir dilim ananas, 3-4 kasik yogurt, iki kasik ulaf kepegi. aksam , bir kase tarhana corbasi, haslanmis krnabahar üzerine yogurt. arkadslar altalta yazamiyorum , cocuklar gene oynamis galiba bunun ayarlariyla, okuldan gelince yaptirayim olmuyor böyle metin yazar gibi...menümü bu sekilde planladim, bu haftayi hemen hemen buna benzer menülerle yapayim diyorum bakalim Kilo verilecekmi :18:
korkmayin canim bende bu gezmeler oldukca sizi zor gecerim. aksama gene arkadas cagirdi, ama ona söyledim diyetteyim diye salata yapacak bana . yarinda Sabah baska bir arkadasa cocuk görmeye gidicez anlayacaginiz siz beni yenersinizhadi cikin ortayya
![]()
Arkadaşına geçmiş olsun,sana da bu koşuşturma için de kolay gelsin.Bu defa biraz imkansız gibi görünüyor ama bir başka sefer Ank. geldiğinde görüşelim inş.Hangi semtte açılıyor ve ismi ne?Hayırlı uğurlu olsun,bol ve helal kazançlı olsun inş.Menün çok güzel.Dediğim gibi bu sabahtan itibaren arkadaşımla birlikte dışarıdaydım. Bu hafta genelde sokakta geçecek gibi görünüyor. Yarın kuaför randevum var. Çarşamba günü Ankara' ya gideceğiz. Sanırım öğleden sonra, akşam üstü yola çıkılacak. Perşembe günü yeni restorandın açılışı olacakmış. Orada nasıl hafif yiyeceğim hakkında bir fikrim yokPerşembe gece İstanbul' a döndükten sonra cuma gecesi de hafta sonu katılacağımız nişan için Urfa' ya gideceğiz(inşaallah). Leylek havada. Haftaya İstanbul' da olacağım. Ama bu hafta yarıştan vazgeçtim sanmayın
Bugün:
Sabah:
1 bardak su
Kahvaltı:
1/2 tahıllı simit
1 dl. beyaz peynir
Öğle:
1 tabak kuru fasulye (eşimin yanına gittim, bugün menüde fasulye varmış:))
Ara:
1 elma
10 badem
1 dl. ekmek ( doymadım, yiyeyim bari dedim)
Akşam:
Somon ızgara
Salata (saat 7 olmadan yiyeyim bari)
Görüşürüz kızlar. Yarın akşam menü bildirimi yapmaya çalışacağım![]()
Gurbet yaş geçtikçe malesef diyet yapmak ve açlığa dayanmak zorlaşıyor.Bende yapamam gibi geliyor.Yapabilsem açlık orucunu yapmak isterdim.Peygamberimiz zamanında pek çok hastanın bu yolla iyileştirildiğini kaynaklardan okuyoruz.Ramazanda kilo aladan veya 1-2 kg vermek mümkün.Abartılmadığı ve tatlı yenmediği zaman olabiliyor.Tabii davetlerde var...bu aksamki menüm tabiki misfirlikte olamadi, salata yemistim ama yaninada 2 tane sigara böreginede hayir diyemedim ve arkasindanda Kücük bir dilim kek de yedimmalesef bugünüde attik cöpe. canim cok sikiliyor. kendime cok sinirleniyorum, gittikce motivasyonum düsüyor, düstükcede istahim artiyor. bune yaaa eskiden 3- 5 Kilo alirdim, hemen müdahale eder aninda verirdim, artik vermekde cok zorlasti, eski irademde yok, birde yapi itibari ile öyle ayda 2 Kilo vermeyede sabrim yok yarin sabahda gene kahvaltiya gidicez, haftasonu gene Kermes var baska caminin kermesi. en iyisi evden cikmamak diyet yaparken.
Serapcigim tahmin etmistim pazar günü ailecek birseyler aptiginizi, arkadasina cok gecmis olsun, Allah sifa versin. sninde isin zor canim tüm hafta dolusun , ama sen benden daha iradelisin, eminimki genede basarirsin, zaten bir ayda 2 Kilo vermis olmamin üzüntüsünü halen atamiyorum icimden. urfanin yemekleride cok güzel olur kesin kebablar felanorada senin imtihanin dahada agir olacak. zaten ramazanada az kaldi, ramazanda diyet yapmakda mümkün olamaz, onca Saat ac kaldiktan sonra insan neler neler hazirliyor. bizim hayatimiz hep böylemi gececek yaa :44:
bu aksamki menüm tabiki misfirlikte olamadi, salata yemistim ama yaninada 2 tane sigara böreginede hayir diyemedim ve arkasindanda Kücük bir dilim kek de yedimmalesef bugünüde attik cöpe. canim cok sikiliyor. kendime cok sinirleniyorum, gittikce motivasyonum düsüyor, düstükcede istahim artiyor. bune yaaa eskiden 3- 5 Kilo alirdim, hemen müdahale eder aninda verirdim, artik vermekde cok zorlasti, eski irademde yok, birde yapi itibari ile öyle ayda 2 Kilo vermeyede sabrim yok yarin sabahda gene kahvaltiya gidicez, haftasonu gene Kermes var baska caminin kermesi. en iyisi evden cikmamak diyet yaparken.
Serapcigim tahmin etmistim pazar günü ailecek birseyler aptiginizi, arkadasina cok gecmis olsun, Allah sifa versin. sninde isin zor canim tüm hafta dolusun , ama sen benden daha iradelisin, eminimki genede basarirsin, zaten bir ayda 2 Kilo vermis olmamin üzüntüsünü halen atamiyorum icimden. urfanin yemekleride cok güzel olur kesin kebablar felanorada senin imtihanin dahada agir olacak. zaten ramazanada az kaldi, ramazanda diyet yapmakda mümkün olamaz, onca Saat ac kaldiktan sonra insan neler neler hazirliyor. bizim hayatimiz hep böylemi gececek yaa :44:
detoks diyetini yapacakmisin serapcim, hic bana göre degil öyle bütün gün sebzeyle , veya sadece corbayla yada sivi tüketerek geciremem bir günü, zaten cok siki disiplinli diyetlerede gelemiyorum ( özgür kiz misali ) ondand kilolu dolaniyorum ortada . Allahtan boyum uzunda kurtariyorum gene birazcik.
Sevgi abla bugün hic girmemis oda benim gibi cok dolu oluyor , kesin bir isi cikmistir , arkadaslar namaz kilip yatacagim, uyku gözümden akiyor. hepinize iyigeceler, Tatli rüyalar ( dallidacigim sanada Tatli rüyalar ) merak ediyoruz seni, insallah hayatinda ters bir durum yoktur ve geri dönersin aramiza....![]()
Arkadaşına geçmiş olsun,sana da bu koşuşturma için de kolay gelsin.Bu defa biraz imkansız gibi görünüyor ama bir başka sefer Ank. geldiğinde görüşelim inş.Hangi semtte açılıyor ve ismi ne?Hayırlı uğurlu olsun,bol ve helal kazançlı olsun inş.Menün çok güzel.
Gurbet yaş geçtikçe malesef diyet yapmak ve açlığa dayanmak zorlaşıyor.Bende yapamam gibi geliyor.Yapabilsem açlık orucunu yapmak isterdim.Peygamberimiz zamanında pek çok hastanın bu yolla iyileştirildiğini kaynaklardan okuyoruz.Ramazanda kilo aladan veya 1-2 kg vermek mümkün.Abartılmadığı ve tatlı yenmediği zaman olabiliyor.Tabii davetlerde var...
Dün ben de sabahtan akşama kadar evin dışındaydım.Sabah daha kahvaltımı bile yapmadan kız kardeşimden tel geldi.Ank. ,ilçelerinden birisinde okuyor,çocuğunun okulda dövüldüğünü,gitmemiz,gerektiğini. Hemen apar topar hazırlandım ve çıktık.işi resmi kanallara duyurmak istedik.Fakat daha sonra başka kişilerin araya girmesiyle şikayeti geri aldık.Aslında belki doğru yapmadık ama anladığım onların disiplin kurulu aracılığıyla başka şeyler yapacaklarıydı Aba altından sopa gösterildi ve sık sık başka çocuklara da yapılıyormuş. .Oraya giderken yarım pak diyet bisküvisi ,orada 2-3 dilim karpuz gelirken otobüste tekrar kalan bisküviler.Geldiğimde saat16,30 du.Ondan sonra karnımı doyurmak için saçma sapan yediğim şeyler.Akşamda bir tanıdığa başsağlığı ziyareti......
Bugün evde olmak ve dinlenmek istiyorum....![]()
Serap hayırlı yolculuklar,sağ salim gidip gelin ,inş.Bu hafta sonu ve bugünden itibaren çok yoğunsun.Allah kolaylık versin,çok yorulacaksın.Açılışta bol ızgara,salata yersen,pide ekmek,tatlı yemezsen rahat atlatacağını düşünüyorum.Tekrara yeni işyeri hayırlı uğurlu olsun,kazancı bol olsun,orası pek çok kişinin ve ailenin ekmek kapısı olacak.Bugün daha önce yazdığım gibi kuaföre gittim. Manikür, pedikür, dip boyası yapıldı. Kendimi 30.000 bakımdan çıkmış gibi hissediyorumDaha sonra avm' ye gittim. Belki elbise alırım dedim. L beden elbise çok rahat oluyor artık. Ama almadım. Eve gelip dolapları karıştırınca çok sevdiğim bir elbisem karşıma çıktı, giydim. Biraz bol gibi ama olsun, idare eder bence. Eşim de tamam dedi. Tam baharlık, yeşil cıvıl cıvıl. İyi ki aklıma geldi
![]()
Birazdan tekrar dışarı çıkacağım. Eşime bir ceket aldım, ama bedeni olmadığı için başka bir yerden getirteceklermiş. Saat 8 gibi gelin demişlerdi.
Bugün yediklerimi yazayım:
Sabah:
400 ml. su
Kahvaltı:
1 kepekli tost
2 çb. çay
Ara:
1 sade kahve
2 bardak su
Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 kase cacık
1 dl. ekmek
Akşam: (saat 5.30 )
1 dl. ekmek
50 gr. peynir
6 zeytin
domates, salatalık
Bütün gün 2 lt. su içmişimdir. Gidip gelince çay demleyeceğim.
Yarın sabah eşimle birlikte çıkacağım. O işlerini toparlayınca iş yerinden yola çıkacağız. Cuma sabah döneriz sanırım. Cuma gecesi de tekrar yola çıkacağımız için pazartesiye kadar girmeyebilirim. Ama size tiyo vereyim, merak edip tartıldım. 63.8 kiloyu gördüm tartıdaCumaya 63 olacağım inşaallah
Öptüm sizi şekerler, kendinize iyi bakın![]()
Günaydin Sevgi ablaaaaaa, cok iyiyim, dün ne yramazliklar yaptigimi anlatiyordum, . sen nasilsin....Günaydın Gurbet nasılsın?
merhaba serapcim, sende benim gibi bu hafta cok yogunsun, ama sen isini bilirsin, benim gibi batti balik psikolojisine girmezsin, bak simdiden Kilo vermissin bile, asil yarisi kazanan belli olduMerhaba Kızlar, nasılsınız??
Bu hafta birinci benim deseneŞaka şaka... Acaba diyet daha doğrusu sağlıklı yaşam biçimini tam olarak kabullenemedin mi? Elbette hepimiz kek, börek seviyoruz. Bunlara karşı koymanın en iyi yolu, bulundukları ortamdan uzak durmak. Ama madem uzak duramıyorsun, bunu bir kurala bağlamak lazım. Ayça Kaya' nın kitabını aldım bugün. Henüz okumadım. Arka kapağında yazanlar aşağı yukarı şöyleydi:
5333 kadınlar için 5 tahıl grubu, 3 protein, 3 süt ve ürünleri, 3 meyve manasına geliyormuş. Gün boyunca bunları belirtilen miktarlarda tüketmek lazımmış. Bunu ister sabahtan tüket, ister gün içinde paylaştır diyor. Okuyunca daha net anlatabilirim sanırım. Belki sen de okumalısın.
Çok teşekkür ederim, amin. Estağfirullah. Gözüm dönünce yediklerimi bir bilsen, 3 kişi yiyemez hepsini2 kiloyu veren daha fazlasını da verir. Hadi bakalım, vazgeçmeden devam
Ramazanda Sevgi' nin de dediği gibi kilo almadan, hatta vererek geçirilebilir. Akşam bir çorba, tek çeşit yemek ve hafif bir tatlı. Sahurda kahvaltı ile kilo verilebilir bence. Zaten misafir dışında çok yemek yapmak işin maneviyatına da aykırı, öyle değil mi Gurbet Hocam ?
Hayatımız hep böyle geçmeyecek elbet, sağlıklı kiloya geldiğimizde kontrollü bir şekilde istediğimizi yiyeceğiz ve bol bol hareket edeceğiz.
Detoksu seyahatlerimiz bitince uygulamayı düşünüyorum. Bu detoks sistemi ile hem kilo verip hem de cildi ışıldatmak mümkünmüşÇok cazip geldi.
Allah kabul etsin.
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Seninle görüşmeyi çok isterim, umarım bir başka sefer mümkün olabilir. Ümitköy' de açılıyor, inşaallah. İsmini söylemeyeyim, çok ünlü bir marka. Şimdi buraya yazarsam reklam derler. Ama Ankara' da duyulur hemencecik. Amin,inşaallah. Çok sağ ol
Çok üzüldüm Sevgicim, geçmiş olsun. Çocuklar aralarında mı kavga etmiş?? Disiplin kurulunun vereceği cezayı takip etmenizi tavsiye ederim. Suçlu cezasını çekmezse, ileride daha büyük suç işlemesine sebep olabilir ne yazık ki. Yapanın yanına kar kalan bir dünya olmasın.
Başınız sağ olsun canım. Umarım bugün dilediğin gibi dinlenebilmişsindir![]()
Serap hayırlı yolculuklar,sağ salim gidip gelin ,inş.Bu hafta sonu ve bugünden itibaren çok yoğunsun.Allah kolaylık versin,çok yorulacaksın.Açılışta bol ızgara,salata yersen,pide ekmek,tatlı yemezsen rahat atlatacağını düşünüyorum.Tekrara yeni işyeri hayırlı uğurlu olsun,kazancı bol olsun,orası pek çok kişinin ve ailenin ekmek kapısı olacak.
Dalida hala giremedin canım,çok uzun sürdü.
Gurbet neredesin,sen de girmedin dünden beri,Görünen o ki bu günden hafta sonuna kadar sadece sen ve ben varız.Birazdan kahvaltımı yapacağım.Şu günlerde düzenli yemek yemeyi canım istemiyor,hem iştahım yok hem de bir şeyler yemek istiyorum,tuhaf bir durum...![]()
arkadaslar biz bu hafta Kilo verme yrisina basladik , ama bene Kilo alma diyetine basladim galiba. dün Sabah kahvaltida bir arkadasa bebek görmeye gitmistik cikista hava güzeldi diger bir arkadas ögleden sonra bana gelin, bahcede otururuz cay iceriz dedi. yani bir günde iki gezme birz fazla oldu. ee bu sekile Kilo alinmazda ne olur. yarisi simdiden kybettim biliyorum. hic bosuna mizmizlanmayim, ne ypmam gerektigini ve hatalrimi cok iyi biliyorum . iki kiloyu begenmiyorumda , bu sekildede almaya devam ediyorum, yani ben iki kiloverirken , aslinda iki kiloda almamis olmakla toplam 4 Kilo vermis gibi oluyorum. ya hic bir bahane yok, dedigim gibi ben gezmeyi, gelen misfiri, yemeyi , icmeyi, arkadaslarla gezmeler organize etmeyi seviyorum, öle oluncada Kilo almak kacinilmaz oluyor. acaba depresyona girsemde evdemi otursam.saka saka.... BUGÜN SBH KALKTIM GENE BIR YGMUR YAGIYOR; bir yagiyor sormayin. birazdan lisverise cikmam lazim ama bu havada da hic canim istemiyor. ordanda bir hastane ziyareti yapacagim, bir büyügümüz hatanedede.
![]()
merhaba serapcim, sende benim gibi bu hafta cok yogunsun, ama sen isini bilirsin, benim gibi batti balik psikolojisine girmezsin, bak simdiden Kilo vermissin bile, asil yarisi kazanan belli olduhayirli Ugurlu olsun acilisiniz, bir tanede almanyaya acsaniza
o bahaneyle burayada gelir giderdiniz
ben kim hoca olmak kim, ben Garip bir kulum
aslinda nefsimizi terbiye etmek istiyoruzya, ilk önce yemekten baslasak, millet olarak, abartilan misafir sofralarindan vazgecsek, evde 4-5 cesit yemek yapip yarisini dökmekten vazgecsek, belkide Kilo sorunuda ortadan kalkacak, ama ne demisler, hocanin dedigini yap, yaptigini yapma
. serpcim, canim arkaddasim bugün cok güzel olmussundur, kuaföre gitmeyi bende cok sviyorum ama Burda kuaförler, hep karisik, kadin erkeek ayni yerde oluyor, o yüzden fazla gidemiyorum, haftada bir gün sadece kadinlara yapiyorlar bazen ama bende sacimi kendim boyuyorum.
canim sana kolay gelsin, güle güle git ve gel, bak gitmisken bol bol ye , bol kalorili seyler ye de yrisi ben kazanayim
![]()
günaydiiiiinnn herkese
Dün hava güzeldi ve biz tam 1,5 saat yürüdük, cok iyi geldi. öncesinde basim agriyordu, fakat arkadaslarin israri üzerine ciktim yürüyüse. tabi arabayla gidip futbol sahasinda yürüdük, acik hava cok iyi geldi, eve geldigimde agridan eser kalmamisti. bu haftasonu gene kermes var, bu ayki son kermes zaten.
arkadaslar dün kizimla internetten bir sey izledik, ( zayiflama koclari varya iste adam öyle birsey alman sitesi adam alman ) kendisi 10 haftada 20 kilo vermis. ekmegin her türlüsü yasak diyor, buna tam bugday, kepek vs.. hepsi yedikten sonra vücutta sekere dönüsüyormus. makarna , pilav, patates, ve meyveyide yemeyin diyor fruktoz oldugu icin. zeytin yagi, tereyaginda sorun yokmus, et, tavuk, balik gibi proteinlerden hemde doyana kadar yiyebilirmisiz, bol salata ve sebze ile. yalniz sekerli ve karbonhidratli seyleri haftada sadece 1 gün yiyebilirsiniz diyor. ayrica findik ve badem , cevizde öneriyor. bu haliyle karatay diyetine benzettim ben, kiziminda hosuna gitti ( istedigin kadar yiyebilirsin kismi ) bir müddet bunu yapabilirim aslinda, ekmegi kahvaltidanda kaldirarak. aslinda karatayin kitabinida almistim ve bana mantiklida gelmisti. dünde tvde döngeloglu hoca peygamberimiz zamaninda öglen yemegi diye birsey yokmus , sünnete göre peygamberimiz ve ashabi-kiram günde iki ögün yerlermis, cogu zaman ac kalirlarmis. tabi bizde nerde o iradede...
sevgi ablaaaa sendemi biraktin beniiiii , nerelerdesinnn , hic girmiyorsunn, diyetin nasil gidiyor, neler yapiyorsun, gelin kizlar artik, olmuyor böyle yalniz kaldim burdaaa![]()