Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

cok haklisin serapcim, ilk listede oldukca siki gittim, kacamak yapmadim, sonrasinda spord baslamistim, yagmurlu havalar gelince yürüyüsüde iptal ettik hele son hafta evdede cnim istemedi bisiklete binmeyi. bütün bunlar birlesince kilo vermekde yavasliyor. asil suc bende , birde cok cabuk sikilgan bir yanim var. kilo vermeyi birakmk istemiyorum tabiki devam edecegim, yarin tartilirim belki . normalde pazartesi tartilma günümdü ve tam 1 ay olacak pazrtesiyye. diyetorfozdaki arkadas ilk bir ay icinde 8 kilo vermis, ben belkide 2 veyada 3 kilo vermisimdir en fazla. tabiki o hic kacamak yapmamis onunla kenimi kiyaslamiorum ama, söyle bir 5-6 kilo verebilmis olsydim cok iyi olurdu, dahada motivasyonum artardi. belkide arin tartilirim evet evet tartilacagim yarin gercekle yüzlesme vakti. ona göre bakariz.

Kabahatlerimizi biliyoruz, bence motive olup işi sıkı tutarsak güzel sonuçlar alacağız :34:

afiyet olsun sekerim, bol bol d vitaminin olsun. misfirlerinde gelemiyormus, kendinede extra yemek yapma dolaptaki yemegini ye afiyetle. bende bugün kahvaltimi yaptim sonrada esimle mutfak dolabi bakmaya gittik. cok güzeller ama cokda pahalilar. mutfagimida degistirme zamani geldi aslinda. tabii fiyatlarda pahali olunca bakip bkip geri geliyoruz :53: ben cok sey istiyorum, odalarin yerlerinide degistireyim diyorum. mesela ytak odamin yaninda bir oda daha var. aradaki duvari kaldirip, büyükce oturma odasi yapalim diyorum öyle oluncada laminatlar felaan hep degisecek, hemen yanindaki odayida mutfak yapalim diyorum, e orayada su borulari cekilmesi lazim, bu seferde gene laminatlr sökülecek anlayacagin sadece mobilya degil ben evide degistirmeye kalkiyorum. dedimya maymun istahliyimdir, hemen sikilip degisiklik yapmayi isterim. mesela mutfak dolaplarimi her indirip temizlik yaptigimda esyalarimin yerlerini degistiririm. iyiki kocayi degistirmiyorum senelerdir hep ayni :27:

Teşekkür ederim canım :)
Sende dur durak yok maşallah :9: Bütün evi yıkıp dört duvar, yeniden yapacaksın anlaşılan :34: Allah kolaylık versin :16::16:

Gurbet bence diyete devam et,başka diyete başlasak da bit süre sonra aynı şeyleri yaşayacağız.Protein eksikliği olan günler sayılı günler,kendince yeni yiyecekler çıkarabilirsin.Ben de Serap gibi düşünüyorum.Ben kaçamak yapmadığım günlerde güzelkilo veriyordım,ne zaman düzenli yememeye başladım ve kaçamak yapmaya başladım kilo veremedim.Gel seninle yarışa girelim böylece iddaayla kolay kilo verebiliriz.

Canım anlaşılan misafirlerin gelmiyor.Falafiyayı yapıp buzlukta şekil verip bekletebilirsin,yiyeceğiniz zaman kızartırsın.Ben yaptığım zaman fazla yapıp buzlukta bekletiyorum,her zaman hazır oluyor.Bir tanıdığımda şekil vermeden buzdolabı poşetlerine koyup
yapmak istedği zaman önceden çıkarıp şekil verip kızartıyormuş.Böylesi daha mantıklı öbür türlü arada sıcak yağda çatlamalar oluyor.Canım kendi kullandığım bir püf noktası vereyim,yemek yağlı olduğu zaman bir marul yada kıvırcık yağrağıniçine atbütün yağı topluyor.:16::16::16::16:
Bugün kursa gitmedim, çok enerjimin diplerde olduğunu hissediyorum.Geç kalktım ve kahvaltımı geç yaptım.
kahvaltım:
2 dilimbüyüklüğünde bazlama
peynir
6 zeytin çay

Yarışma fikri çok iyi bence. Eeee ne zaman başlıyoruz? :34:
Misafirlerim gelemedi. Falafeli yapmadım, ama yapıp buzluğa atmak iyi fikir. Yarın yapayım bari, hazır bulunsun :) Bu arada kızartma değil fırında yağlı kağıt üzerinde pişireceğim. Bizim evde kızartma sadece yılda bir gün yenir. O da patlıcan, biber olarak :9::9: Bir de not düşeyim, donmuş gıdaları derin dondurucudan çıkarttığımızda çözülmeden pişmeye almamız gerekiyor. Çözülürken bakteri üreme olasılığı var. O yüzden şekil verip dondurmak daha iyi bir fikir olabilir :34:

Bugün sen de uyumuşsun, oh ne güzel dinlendik işte. Boşveeer :) Kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun :16:

sabah iki dilim ekmek, peynir, domates salatalik, cay az sekerli
Ara : yok disardaydik
Öglen : ispanak yemegi , bir dilim ekmek, yogurt
Ara : bir dilim ananas, 3 ceviz
Aksam : tavuk sote, salata

listeye hic bakmadim uydumu bilmiyorum ama böyle düsünmüstüm. zaten haftaya yapmam gereken detoks diyetini uygulayabilecegimi sanmiyorum. bundan sonra buna benzer menülerle devam ederim belkide.....

Menün harika, afiyet olsun :16::16:

evet yaaa aslinda biraz sikildim gibi. listelerin arkasi gelmiyor, ee aynadada bir degisiklik göremiyorum, hafif incelme var ama ilk haftadan kalma sonrasinda incelme devam etmedi, o yüzdende kilo veremedigimi düsünüyorum, bosa kürek sallamisim gibi hissediyorum. yaris yaparim seninle ama ayni listeylemi yoksa baska listeylemi bilemiyorum tartilinca karar veririm. ayca kayanin listeleride saglikli gibi görünüyor. bir bakalim hayirlisi.

Şöyle düşün, diyetisyene gittiğimiz zaman bize her hafta farklı bir liste veriyor. Burada da durum aynı. Sürekli değişen listeler var. Grupla birlikte diyet yapmadığımız için listeleri önceden biliyoruz. Bu da aslında avantaj olabilir. Bir sonraki adımı ve amacını bildiğimiz zaman daha iyi motive olabiliriz aslında. Öyle değil mi??

Ayça Kaya' nın listeleri de çok iyi. Hem bilgisini hem de sistemini çok beğeniyorum. Ama onunda en fazla 2 farklı listesi var, sıkılmayacak mısın??

Sabah bir arkadaşım aradı. Daha önce de hasta olduğu için ziyaret etmiştim. Belindeki fıtık çok kötü duruma gelmiş. Pazartesi ameliyat olacak. O güne kadar evde dinlenmesi lazımmış. Gidip biraz arkadaşlık ettim. Bir araya geldiğimiz zaman yaptığımız faaliyetlerden biri de sofra kurup yemek ne yazık ki. Sırf bu yüzden ilişkimize (!) mesafe koymaya karar vermiştim :) O arkadaş grubumdan ayrıldıktan sonra kilo vermeye başlayabildim... Eeee haftada 4 gün bir araya gelip üstüne bir de yarışır gibi masalar kurup yersem 70 kiloyu da görürüm öyle değil mi :18:

Bugün de kural değişmedi. Evde çalışan hanım masayı kurmuş, çayı demlemiş. Oturduk yedik hamurları. Ne yalan söyleyeyim pişmanlık had safhada. Ama diyetteyim yiyemem dedikçe üstüme gelmeleri daha kötü oluyor. Akşam yemeği yemedim. Belki biraz suçumu hafifletir. Yediklerimi yazayım:

Kahvaltı:(saat 10)
2 dl. etimek
1 dl. peynir
domates
1 bardak meyve suyu( Havuç-elma)
2 çb. yeşil çay

Ara:(saat 12)
5 badem
5 kuru üzüm
1 sade kahve

Öğle: (Saat 14)
3 yk yoğurt
1 çk. keten tohumu
1 çk tarçın

Öğleden sonra (Saat 16)
Hamur
kaçamak
domates
çay

Akşam:
yemek yok bütün gece bol su içiliyor.

Kabahatlerimizi biliyoruz, bence motive olup işi sıkı tutarsak güzel sonuçlar alacağız :34:

Sende dur durak yok maşallah :9: Bütün evi yıkıp dört duvar, yeniden yapacaksın anlaşılan :34: Allah kolaylık versin :16::16:

Misafirlerim gelemedi. Falafeli yapmadım, ama yapıp buzluğa atmak iyi fikir. Yarın yapayım bari, hazır bulunsun :) Bu arada kızartma değil fırında yağlı kağıt üzerinde pişireceğim. Bizim evde kızartma sadece yılda bir gün yenir. O da patlıcan, biber olarak :9::9: Bir de not düşeyim, donmuş gıdaları derin dondurucudan çıkarttığımızda çözülmeden pişmeye almamız gerekiyor. Çözülürken bakteri üreme olasılığı var. O yüzden şekil verip dondurmak daha iyi bir fikir olabilir :34:

Bugün sen de uyumuşsun, oh ne güzel dinlendik işte. Boşveeer :) Kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun :16:

Şöyle düşün, diyetisyene gittiğimiz zaman bize her hafta farklı bir liste veriyor. Burada da durum aynı. Sürekli değişen listeler var. Grupla birlikte diyet yapmadığımız için listeleri önceden biliyoruz. Bu da aslında avantaj olabilir. Bir sonraki adımı ve amacını bildiğimiz zaman daha iyi motive olabiliriz aslında. Öyle değil mi??

Ayça Kaya' nın listeleri de çok iyi. Hem bilgisini hem de sistemini çok beğeniyorum. Ama onunda en fazla 2 farklı listesi var, sıkılmayacak mısın??

pazartesi baslayalim yarisa bence ne dersiniz, belki haftasonuda ufak defek kacamaklar, gezmeler olabilir:27:
Sürekli degisen listeler dedigin gibi daha iyidirde ben hani yeni bir diyet yeni bir baslangicla tam motive baslarim diye düsünmüstüm, ama henüz karar vermedim yarin bir tartilayim bakariz. senin arkadaslarinin aynisindan burdada benim var. cat kapi sikildikca gidemiyorsun, bir gün önceden haber verilecek ve bayan bir gün öncesinden baslayacak pastalar , kurabiyeler vs... her seferindede internetten farkli bir seyler bulup, yapip sonrada büyük bir basariymis gibi soranlar övüne övüne tarifini anlatmak.... burdada var o türden bir iki arkadas. acikcasi onlaar bana gelecegi zaman bende sasiriyorum ne yapacagimi :18:
Neyse serapcim olan olmus, biz yarina bakalim ve kabul ederseniz pazaartesi hepimiz tartilip baslayalim diger pazartesiye kadar kac gram vermisiz :1: gram diyorum kilo degil e napalim bizde bu hizla verebiliyoruz ancak. bu arda sen tartilmismiydin serap sen kilo verdinmi yoksa sende benim gibi erteledinmi tartilmayi..... dallidada gelsede katilsa yarisimiza....:16:

arkdaslar cok kötü öksürüyorum, dün marketten taze zencefil aldim cayima koydum ama tadi cok aci ya icilmiyorki, birde sinüzüt olmusum galiba burnum tikali, öksürürken basim catliyacak gibi oluyor. evdeki ilaclardan iciyorum ama insallah gecer. :2::5:
birazdan elma sirkeli su icecegim belki faydsi olur. ( aslinda aldigimiz elmaa sirkeleride gercek degil katkili keske kendimiz yapsak daha iyi ama oda cok uzun zamanda oluyor)

arkadslar bu aralar tasavvufa kafa yoruyorum,dha dogrusu ögrenmeye anlamay calisiyorum. Allah dostlarini felan arstiriyorum, internette cok fazla yorumlar var kafa karistirici, ama kendimize ceki düzen vermek ve dinimizi gercekten kurana ve sünnete göre yasamak adina gereksiz ibadet tembelligimden kurtulabilme ve nefsime ve dünyevi isteklerime dur diyebilmem adina birseyler yapmam gerekiyor diye düsünüyorum, kendimi boslukta gibi hissediyorum, ama toplumumuzda bu tür seylere karsida cok fazla önyargi var, bunlardanda korkuyorum. ama kendim icin birseyler yapmaliyim, nefsimi bir sekilde terbiye etmeliyim, bir gün kilip birgün kilmadigim namazlarimi düzeltmeliyim, vs... almany gibi bir yerde de kuran ve sünnete uygun nasil yasanirki onuda bilemiyorum.. aslinda konumuz la ilgisi yok konumuz diyet ama ben sizlerle herseyimi paylasiyorumya bunuda paylasmak istedim. bu aralar bir arayis ve kendi özümü bulma cabasindayim, eksikliklerimden ve kullugumu tam yapamamaktan müzdaripimve cok pismanlik duyuyorum, halbuki öldügümüz zaman ilk hesaba cekilecegimiz sey namazlarimiz bunuda bile bile nedendir bu ihmalkarligim ve tembelligim kendime inanamiyorum :44::18::17: acaba yas 36 yolun yarisini gectimya kafama birseyler düstü galiba artik genclikten cikip olgunluga basliyorum :53: Rabbim hepimizi kendi yolunda dosdogru yürümeyi nasip etsin insallah (Amin )

IYI GECELER SEVGI ABLAAAAA

Ben pazartesi tartilip yarisa baslayalim diyorum ne dersin olurmu ? belki böylelikle bir renk katmis oluruz, eglenceli olabilir.... keske dallidada katilsaydi degilmi.....

Tamam canım beraber yarışalım belki hırs yapar kilo veririz.Fırında falafel güzel fikir fakat içine yağ konmadığı iiçin çok kuru olmaz mı.Gerçi üstüne fırçayla az yağ sürülebiir.
Evet bugün biraz dinlendim,dün kursta canımı sıkan şeyler oldu,bende alıngan bir tip olarak kendimi çektimve bugün gitmedim.
Sabah bir arkadaşım aradı. Daha önce de hasta olduğu için ziyaret etmiştim. Belindeki fıtık çok kötü duruma gelmiş. Pazartesi ameliyat olacak. O güne kadar evde dinlenmesi lazımmış. Gidip biraz arkadaşlık ettim. Bir araya geldiğimiz zaman yaptığımız faaliyetlerden biri de sofra kurup yemek ne yazık ki. Sırf bu yüzden ilişkimize (!) mesafe koymaya karar vermiştim :) O arkadaş grubumdan ayrıldıktan sonra kilo vermeye başlayabildim... Eeee haftada 4 gün bir araya gelip üstüne bir de yarışır gibi masalar kurup yersem 70 kiloyu da görürüm öyle değil mi :18:

Bugün de kural değişmedi. Evde çalışan hanım masayı kurmuş, çayı demlemiş. Oturduk yedik hamurları. Ne yalan söyleyeyim pişmanlık had safhada. Ama diyetteyim yiyemem dedikçe üstüme gelmeleri daha kötü oluyor. Akşam yemeği yemedim. Belki biraz suçumu hafifletir. Yediklerimi yazayım:

Kahvaltı:(saat 10)
2 dl. etimek
1 dl. peynir
domates
1 bardak meyve suyu( Havuç-elma)
2 çb. yeşil çay

Ara:(saat 12)
5 badem
5 kuru üzüm
1 sade kahve

Öğle: (Saat 14)
3 yk yoğurt
1 çk. keten tohumu
1 çk tarçın

Öğleden sonra (Saat 16)
Hamur
kaçamak
domates
çay

Akşam:
yemek yok bütün gece bol su içiliyor.
Afiyet olsun canım,akşam toparlamışsın,üzülme.İnsanız ve her zaman tam disiplinle monoton şekilde devam edemiyoruz.Bazen bu tür kaçamaklarolmalı,zamanla bazı şeyleri tekrar etme imkanımız olamıyor.
Arkadaşına da geçmiş olsun.
pazartesi baslayalim yarisa bence ne dersiniz, belki haftasonuda ufak defek kacamaklar, gezmeler olabilir:27:
Sürekli degisen listeler dedigin gibi daha iyidirde ben hani yeni bir diyet yeni bir baslangicla tam motive baslarim diye düsünmüstüm, ama henüz karar vermedim yarin bir tartilayim bakariz. senin arkadaslarinin aynisindan burdada benim var. cat kapi sikildikca gidemiyorsun, bir gün önceden haber verilecek ve bayan bir gün öncesinden baslayacak pastalar , kurabiyeler vs... her seferindede internetten farkli bir seyler bulup, yapip sonrada büyük bir basariymis gibi soranlar övüne övüne tarifini anlatmak.... burdada var o türden bir iki arkadas. acikcasi onlaar bana gelecegi zaman bende sasiriyorum ne yapacagimi :18:
Neyse serapcim olan olmus, biz yarina bakalim ve kabul ederseniz pazaartesi hepimiz tartilip baslayalim diger pazartesiye kadar kac gram vermisiz :1: gram diyorum kilo degil e napalim bizde bu hizla verebiliyoruz ancak. bu arda sen tartilmismiydin serap sen kilo verdinmi yoksa sende benim gibi erteledinmi tartilmayi..... dallidada gelsede katilsa yarisimiza....:16:
Dalida da gelse çokiyi olacak.Önceleri bende o insanlardan biriydim.Her gelen insan her defasında değişik tatlar yemeli diye düşünüyordum.Hatta arkadaşım bugün bile yemek bloğu açmak veya yemek kitabı yazmak konusunda beni ikna etmeye çalıştı.Sonuç kilolar ve sağlığımızı kaybettik.Tamam pazartesi başlarız,inş.
Aslında kendime güvensem açlık orucuna girmek istiyorum.Pek çok hastalığıda tedavi ediyormuş.Birisi 25 günde 23 kilo verdiğini yazmış. Vucut kendini yeniliyormuş.Serap bu konu hakkında fikrin nedirİlk 3 gün sonunda açlık kalmıyormuş,ama bilemiyorum.Evde olunan zamanlarda denenebilir mi acaba.?:16::16::16::16:

arkdaslar cok kötü öksürüyorum, dün marketten taze zencefil aldim cayima koydum ama tadi cok aci ya icilmiyorki, birde sinüzüt olmusum galiba burnum tikali, öksürürken basim catliyacak gibi oluyor. evdeki ilaclardan iciyorum ama insallah gecer. :2::5:
birazdan elma sirkeli su icecegim belki faydsi olur. ( aslinda aldigimiz elmaa sirkeleride gercek degil katkili keske kendimiz yapsak daha iyi ama oda cok uzun zamanda oluyor)

arkadslar bu aralar tasavvufa kafa yoruyorum,dha dogrusu ögrenmeye anlamay calisiyorum. Allah dostlarini felan arstiriyorum, internette cok fazla yorumlar var kafa karistirici, ama kendimize ceki düzen vermek ve dinimizi gercekten kurana ve sünnete göre yasamak adina gereksiz ibadet tembelligimden kurtulabilme ve nefsime ve dünyevi isteklerime dur diyebilmem adina birseyler yapmam gerekiyor diye düsünüyorum, kendimi boslukta gibi hissediyorum, ama toplumumuzda bu tür seylere karsida cok fazla önyargi var, bunlardanda korkuyorum. ama kendim icin birseyler yapmaliyim, nefsimi bir sekilde terbiye etmeliyim, bir gün kilip birgün kilmadigim namazlarimi düzeltmeliyim, vs... almany gibi bir yerde de kuran ve sünnete uygun nasil yasanirki onuda bilemiyorum.. aslinda konumuz la ilgisi yok konumuz diyet ama ben sizlerle herseyimi paylasiyorumya bunuda paylasmak istedim. bu aralar bir arayis ve kendi özümü bulma cabasindayim, eksikliklerimden ve kullugumu tam yapamamaktan müzdaripimve cok pismanlik duyuyorum, halbuki öldügümüz zaman ilk hesaba cekilecegimiz sey namazlarimiz bunuda bile bile nedendir bu ihmalkarligim ve tembelligim kendime inanamiyorum :44::18::17: acaba yas 36 yolun yarisini gectimya kafama birseyler düstü galiba artik genclikten cikip olgunluga basliyorum :53: Rabbim hepimizi kendi yolunda dosdogru yürümeyi nasip etsin insallah (Amin )
Her şeyin bir yolu vardır.Eğitimsiz bir konuda yol alamazsın veya yanlış yollara sapıp vakitkaybedebilirsin.Tasavvufa ters bakanlar işin özünü bilmeyenler,tasavvuf dinin okulu.Okulsuz nasıl diploma sahibi olamazsak tasavvufta da bazı istisnalar dışında yolalamayız. Bence araştır ve yolunubelirle,insanı disipline sokuyor.Zaten esasa olan Allah'ı gerektiği gibi anmak,ona kulluk etmek ve nefsimizi terbiye etmek.Doğru yolu bulmanın en kolay yolu KUR-an ve sünnete ters şeylerin olmaması gerekiyor.Sana rehberlik edecek insanlar ahlaken tekamül etmiş olmalı.Şimdilik ilk etap kelimeyi tevhidi çok çekerek başlayabilirsin,kelimeyi tevhid ruhu arındırır .günlük işlerini yaparken sayısız oku,ibadetlerinin düzene girdiğinigöreceksin.

IYI GECELER SEVGI ABLAAAAA

Ben pazartesi tartilip yarisa baslayalim diyorum ne dersin olurmu ? belki böylelikle bir renk katmis oluruz, eglenceli olabilir.... keske dallidada katilsaydi degilmi.....
Tamam olur,inş.:16::16::16::16:

Her şeyin bir yolu vardır.Eğitimsiz bir konuda yol alamazsın veya yanlış yollara sapıp vakitkaybedebilirsin.Tasavvufa ters bakanlar işin özünü bilmeyenler,tasavvuf dinin okulu.Okulsuz nasıl diploma sahibi olamazsak tasavvufta da bazı istisnalar dışında yolalamayız. Bence araştır ve yolunubelirle,insanı disipline sokuyor.Zaten esasa olan Allah'ı gerektiği gibi anmak,ona kulluk etmek ve nefsimizi terbiye etmek.Doğru yolu bulmanın en kolay yolu KUR-an ve sünnete ters şeylerin olmaması gerekiyor.Sana rehberlik edecek insanlar ahlaken tekamül etmiş olmalı.Şimdilik ilk etap kelimeyi tevhidi çok çekerek başlayabilirsin,kelimeyi tevhid ruhu arındırır .günlük işlerini yaparken sayısız oku,ibadetlerinin düzene girdiğinigöreceksin.

Gurbet oldukça uzun bir yazı yazmıştım,fakat silindi. Akşam çocuklar başımda beni sıkıştırıyorlardı,o kadar acele yazdım ki yukarıda yanlış bir anlam çıkmış. Bazı istisnalar dışında tasavvufsuz yol alınamaz ,yol kat edilemez demek istedim.Tasavvufta asl olan Allah aşkıdır.normal yollarla cennete ulaşırsın fakat bu aşkı tam anlamıyla tadamazsın.Allah dostları hep tasavvuftaki kişilerdir.Allah her kulunu sever, burada kast ettiğim ALLAH aşkı.okula gitmeden okuma yazmayı belki bir şekilde öğrenirsin ama o kadar harikulade bilgiyi sistemli bir şekilde yalnız başına sana öncülük eden birisi olmadan öğrenemezsin.Tasavvuf olmadan da nefsini tek başına terbiye edemezsin.Düşün kendi başımıza namaz ve namaz sonrası tesbihat dışında Allah'ı kaç kere anıyoruz.Oysa orada disipline olunuyor ve günlük dersler verildiği için aksatmadan yerine getiriyorsun.İlerledikçe de ona göre nefsine gerekli dersler veriliyor.Gerçek tasavvuf ehli insanı Allah'a yakınlaştırır,yanlış kişi de dinden eder. Halkın karşı çıkması malesef yanlış kişilerden dolayı.Bu yüzden çok dikkatli ol ve araştır.Kur-an ve sünnet ehli olsun,yaşantısı İslama uygun olsun.Kişi belki normal yollarla da Allah aşkına ulaşabilir fakat çok zorlu bir süreçtir ve doğru zamanda doğru rehberlik olmadan zorlu imtihanların altından kalmak zordur.Tasavvuf sana seni öğretir,kendini bilmeden ve düzeltmeden Allah'ı ne kadar bilebilirsin .İlim olmadan takva, takva olmadan hizmet, hizmet olmadan himmet olmaz.Bu konuda seni destekliyorum. Etrafa duyurmana gerek yok,bu seninle Allah arasında olmalı.Seçtiğin yol köklü bir yol olsun.Dün bugün çıkmış bir yol olmasın.Tasavvufun gerekliliğini şuradan da anlıyoruz Kur-anı Kerim'de Allah'ın sesli ve sessiz anılması gerektiği yönünde ayetler var.Ayrıca Peygamberimiz zamanında bütün kadınların peygamberimize biatlı olduğu konusunda bilgiler var.Tasvvufun gayesi cennet-cehennem değil ALLAH aşkı.Benim vucudum cehennemi tamamen kaplasa da oraya başka kimse girmese diyen tasavvuf ehli var.Dünya hayatı geçici ve aldatıcı.Umarım faydalı olmuşumdur.:16::16::16::16::16:

Son düzenleme:
malesef bu sabah tartildim bir ay bounca bosa kürek sallamisim, demekki ilk haftaan sonraa kilo verememisim , siki durum taaaaammm 2 kilocuk verebilmisim. cok üzüldüm , cnim sikildi, seytan bugün önüne geleni yee dedi sinirimi alircasina. anladimki bu kadar uzun süre tartilmayi geciktirmekde iyi degil. tabii yemeyecegim, sabah 1,5 dilim ekmek, lor peynir ve 3-4 zeytin yedim sadece.

Sevgi ablacigim cok aciklayici bir yazi yazmissin. zaten ilk etapta kimseye hatta esime dhi söylemek istemiyorum. birde düzenli yapamazsam diyede korkuyorum. ama yatiyorum, kalkiyorum bu düsüncedeyim. böyle düsünmene cok sevindim, cünkü internetteki yorumlari okuyuncaa insan geri adim atiyor. zaten su aralr hep arastirma icerisindeyim. kalbime bir tanesi sicak geliyor. bilmem adini söylemek dogru olurmu. hani Allahin adini klbine nakis eden yol.... Hz. Ebubekir den bu ana gelmis bir silsile ve kiyamete kadarda bozulmadan sürecek olan tek tarikatmis. seyhide peygmber efendimizin soyundanmis.

Tamam tamam bu konuyu hemen kapatiyorum, bunlari konusma yeri degil belkide burasi. bizden baska okuyanlarinda kafasini karistirmayayim. sadece ruh halimi paylasmak istedim. nefsimizi öyle simartmisizki, nasil dizginlerim bilemiyorum, cogu dinde yasak olan sey hos gelir olmus zamanla insanlra...... bitti bitti......

Günaydın Kızlar, güzel bir hafta sonu diliyorum :16:

Olur pazartesi olsun. Ama baştan söyleyeyim, ben bugünden itibaren sıkı tutacağım. Bizi atlattın demeyin sonra :9: Hafta sonu uslu duralım, yaramazlık yapmadan pazartesiye ulaşalım :34: Önümüzdeki hafta sonu Urfa' ya gideceğiz. Orada kaçamaksız olmam imkansız. O yüzden bu hafta kaçamaksız olmak zorundayım...
Gurbetçim aynen bizim durumumuz da arkadaşın gibiydi. Yeni tarifler denemek, tarifleri paylaşmak, elbise modelleri baş sohbet konumuzdu. Lakin o elbise modelleri hiç de üzerimizde istediğimiz gibi durmuyordu :9::9: Ben kasmıyorum artık. Bana gelen salata, en fazla kısır bulur.Varsa şayet fabrikadan gelen tatlıyı yer :)
Tartıldım canım, Utancımdan yazamıyorum kaç gündür. 64.00 net kilom. Lodos ve regl etkisiyle ödem var mıdır bilemiyorum ama, bu akşam atıştırmaları bana hiç yaramadı. Eski sistemime döneceğim. Akşam yemeğinden sonra yemezsem kilo veriyorum. Yoksa olmuyor işte. 1 aydır uğraştım giden 700 gr oldu :31:

Geçmiş olsun. Zencefili fazla kullandığın için acı gelmiştir. Geniz akıntın yoksa sinüzit değildir. Grip olmuş olabilirsin. Sizin orada da havalar tam grip havası, öyle değil mi? Bence bir doktora danışsan iyi olur.

Toplumu boş ver. Tüm inananlar biraz tasavvufa kafa yorsalar çok daha hoş görü içinde yaşayabiliriz. Kendine acımasız davranma. Nefis terbiyesi senin de bildiğin gibi aşama aşamadır. Tekamüle ulaşmak biz sıradan kullar için uzun bir yoldur. Allah nasip eder inşaallah. Sevgi de yazmış zaten, mühim olan gerçek aşkı hissetmek. Namazlar ancak o zaman düzene girecek belki de. Her namaz vakti ibadet için çağrılma değil de sevgiliyle buluşma olunca emin ol hiç birini kaçırmak istemeyeceksin. Bence her şeyin zamanı var, ilk emri hatırlayalım. Ne diyor: OKU... Bilgiye ulaşmak, bilimi öğrenmek bize gönderilen ilk emir. Yani öğrenmekle yükümlüyüz. Tıpkı namaz kılmak ve oruç tutmakla yükümlü olduğumuz gibi. Umarım doğru hocaya kavuşur, dilediğin yolda ilerlersin.

Amin :16:

Tamam canım beraber yarışalım belki hırs yapar kilo veririz.Fırında falafel güzel fikir fakat içine yağ konmadığı iiçin çok kuru olmaz mı.Gerçi üstüne fırçayla az yağ sürülebiir.
Evet bugün biraz dinlendim,dün kursta canımı sıkan şeyler oldu,bende alıngan bir tip olarak kendimi çektimve bugün gitmedim.

Afiyet olsun canım,akşam toparlamışsın,üzülme.İnsanız ve her zaman tam disiplinle monoton şekilde devam edemiyoruz.Bazen bu tür kaçamaklarolmalı,zamanla bazı şeyleri tekrar etme imkanımız olamıyor.
Arkadaşına da geçmiş olsun.

Dalida da gelse çokiyi olacak.Önceleri bende o insanlardan biriydim.Her gelen insan her defasında değişik tatlar yemeli diye düşünüyordum.Hatta arkadaşım bugün bile yemek bloğu açmak veya yemek kitabı yazmak konusunda beni ikna etmeye çalıştı.Sonuç kilolar ve sağlığımızı kaybettik.Tamam pazartesi başlarız,inş.
Aslında kendime güvensem açlık orucuna girmek istiyorum.Pek çok hastalığıda tedavi ediyormuş.Birisi 25 günde 23 kilo verdiğini yazmış. Vucut kendini yeniliyormuş.Serap bu konu hakkında fikrin nedirİlk 3 gün sonunda açlık kalmıyormuş,ama bilemiyorum.Evde olunan zamanlarda denenebilir mi acaba.?:16::16::16::16:

Falafeli fırında yaparken içine 4 yk. zeytinyağı ilave edilecekmiş. Tarifi nette bir diyetisyenin sitesinden aldım. Daha sonra yazarım istersen.

Alınganlık yapmaaaa, sana ait olanlardan vazgeçiyorsun. Kurs seninde gitmekte olduğun bir yer, neden bir başkasına kızıp kendine ceza veriyorsun?
İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Vaaayy, demek ki bundan sonra tarif aradığımızda sana soracağız, Sevgicim :34:

Açlık orucunu evde kendi kendine yapman çok kolay değil bence. Tam bilgim yok. Mehmet Ali Bulut' un Can Boğazdan Çıkar kitabında okumuştum. Ama o da çok detaylı bilgi vermiyordu. Detoks merkezi ile konuşmamı sonra yazarım. (komşumla yürüyüşe çıkacağız, bekletmek istemiyorum da)

Sevgicim ne güzel yazmışsın :16::16: Doğru rehberi bulmak konusunda yazdığın hep aklımda olacak.

Bu sabah itibarı ile net 64 kiloyum. Önümüzdeki cuma sabahı 63 kilo olmayı hedefliyorum. Bugünden itibaren diyetime uyacağım, yürüyüşlerimi aksatmadan yapacağım.

Bu sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1 tost
domates
2 çb. yeşil çay

Komşumla yürüyecektik ama, uyanamadı galiba. Öğle oldu, yürüyüşü akşam üstüne bırakmak daha iyi olabilir.

Öğle yemeğimde:
6 yk. etli sebze yemeği
salata
cacık

Ara:
1/2 simit
peynir
domates, salatalık
Yeşil çay

Akşam:
Balık ızgara
salata

Diye planlıyorum. İnşaallah planladığım gibi gerçekleşir :16:
Haydi kızlar siz de bugünden başlayın, en azından yürüyüş yapın.:29: Sevgicim zaten senin reçetende yürüyüş vardı değil mi? :16:

malesef bu sabah tartildim bir ay bounca bosa kürek sallamisim, demekki ilk haftaan sonraa kilo verememisim , siki durum taaaaammm 2 kilocuk verebilmisim. cok üzüldüm , cnim sikildi, seytan bugün önüne geleni yee dedi sinirimi alircasina. anladimki bu kadar uzun süre tartilmayi geciktirmekde iyi degil. tabii yemeyecegim, sabah 1,5 dilim ekmek, lor peynir ve 3-4 zeytin yedim sadece.
Sevgi ablacigim cok aciklayici bir yazi yazmissin. zaten ilk etapta kimseye hatta esime dhi söylemek istemiyorum. birde düzenli yapamazsam diyede korkuyorum. ama yatiyorum, kalkiyorum bu düsüncedeyim. böyle düsünmene cok sevindim, cünkü internetteki yorumlari okuyuncaa insan geri adim atiyor. zaten su aralr hep arastirma icerisindeyim. kalbime bir tanesi sicak geliyor. bilmem adini söylemek dogru olurmu. hani Allahin adini klbine nakis eden yol.... Hz. Ebubekir den bu ana gelmis bir silsile ve kiyamete kadarda bozulmadan sürecek olan tek tarikatmis. seyhide peygmber efendimizin soyundanmis.
Tamam tamam bu konuyu hemen kapatiyorum, bunlari konusma yeri degil belkide burasi. bizden baska okuyanlarinda kafasini karistirmayayim. sadece ruh halimi paylasmak istedim. nefsimizi öyle simartmisizki, nasil dizginlerim bilemiyorum, cogu dinde yasak olan sey hos gelir olmus zamanla insanlra...... bitti bitti......
Canım neden 2 kg küçümsüyorsun,devam...Zaten bir anda 10 kg verilmiyor,tekrar spora başla,bence metebolizman yeni kendini toparlıyor,sonradan artacak.

Günaydın Kızlar, güzel bir hafta sonu diliyorum :16:
Olur pazartesi olsun. Ama baştan söyleyeyim, ben bugünden itibaren sıkı tutacağım. Bizi atlattın demeyin sonra :9: Hafta sonu uslu duralım, yaramazlık yapmadan pazartesiye ulaşalım :34: Önümüzdeki hafta sonu Urfa' ya gideceğiz. Orada kaçamaksız olmam imkansız. O yüzden bu hafta kaçamaksız olmak zorundayım...
Gurbetçim aynen bizim durumumuz da arkadaşın gibiydi. Yeni tarifler denemek, tarifleri paylaşmak, elbise modelleri baş sohbet konumuzdu. Lakin o elbise modelleri hiç de üzerimizde istediğimiz gibi durmuyordu :9::9: Ben kasmıyorum artık. Bana gelen salata, en fazla kısır bulur.Varsa şayet fabrikadan gelen tatlıyı yer :)
Tartıldım canım, Utancımdan yazamıyorum kaç gündür. 64.00 net kilom. Lodos ve regl etkisiyle ödem var mıdır bilemiyorum ama, bu akşam atıştırmaları bana hiç yaramadı. Eski sistemime döneceğim. Akşam yemeğinden sonra yemezsem kilo veriyorum. Yoksa olmuyor işte. 1 aydır uğraştım giden 700 gr oldu :31:
Canım aradaa kaçamak yaptın galiba ve unutma önceden daha az yiyordun.İlk etapta kilo bile alabilirdin,sen bunları benden daha iyi biliyorsun.Zaten öncede diyet halindeydin.sen kendini daha iyi tanıyorsun,kolay gelsin.Atlattın demeyiz,emek veren karşılığını görür.

Geçmiş olsun. Zencefili fazla kullandığın için acı gelmiştir. Geniz akıntın yoksa sinüzit değildir. Grip olmuş olabilirsin. Sizin orada da havalar tam grip havası, öyle değil mi? Bence bir doktora danışsan iyi olur.

Toplumu boş ver. Tüm inananlar biraz tasavvufa kafa yorsalar çok daha hoş görü içinde yaşayabiliriz. Kendine acımasız davranma. Nefis terbiyesi senin de bildiğin gibi aşama aşamadır. Tekamüle ulaşmak biz sıradan kullar için uzun bir yoldur. Allah nasip eder inşaallah. Sevgi de yazmış zaten, mühim olan gerçek aşkı hissetmek. Namazlar ancak o zaman düzene girecek belki de. Her namaz vakti ibadet için çağrılma değil de sevgiliyle buluşma olunca emin ol hiç birini kaçırmak istemeyeceksin. Bence her şeyin zamanı var, ilk emri hatırlayalım. Ne diyor: OKU... Bilgiye ulaşmak, bilimi öğrenmek bize gönderilen ilk emir. Yani öğrenmekle yükümlüyüz. Tıpkı namaz kılmak ve oruç tutmakla yükümlü olduğumuz gibi. Umarım doğru hocaya kavuşur, dilediğin yolda ilerlersin.

Amin :16:

Falafeli fırında yaparken içine 4 yk. zeytinyağı ilave edilecekmiş. Tarifi nette bir diyetisyenin sitesinden aldım. Daha sonra yazarım istersen.

Alınganlık yapmaaaa, sana ait olanlardan vazgeçiyorsun. Kurs seninde gitmekte olduğun bir yer, neden bir başkasına kızıp kendine ceza veriyorsun?
İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Vaaayy, demek ki bundan sonra tarif aradığımızda sana soracağız, Sevgicim :34:

Açlık orucunu evde kendi kendine yapman çok kolay değil bence. Tam bilgim yok. Mehmet Ali Bulut' un Can Boğazdan Çıkar kitabında okumuştum. Ama o da çok detaylı bilgi vermiyordu. Detoks merkezi ile konuşmamı sonra yazarım. (komşumla yürüyüşe çıkacağız, bekletmek istemiyorum da)
Sevgicim ne güzel yazmışsın :16::16: Doğru rehberi bulmak konusunda yazdığın hep aklımda olacak.
canım yine yazdıklarımın bir kısmı yazınıniçinde kaldı,artık bulur okursun.Detoks merkeziyle konuşmanı bekliyorum...Evet malesef bana
ait olan şeylerden çabuk vaz geçiyorum.bu huyumu hiç sevmiyorum ama vaz geçemiyorum.Tasavvuf hakkında Fatih Çıtlak hocanın 40 MEKTUP isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim,kendinizi ve ruh halinizi bulacağınız harika bir eser...:16::16::16:
Bu sabah itibarı ile net 64 kiloyum. Önümüzdeki cuma sabahı 63 kilo olmayı hedefliyorum. Bugünden itibaren diyetime uyacağım, yürüyüşlerimi aksatmadan yapacağım.

Bu sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1 tost
domates
2 çb. yeşil çay

Komşumla yürüyecektik ama, uyanamadı galiba. Öğle oldu, yürüyüşü akşam üstüne bırakmak daha iyi olabilir.

Öğle yemeğimde:
6 yk. etli sebze yemeği
salata
cacık

Ara:
1/2 simit
peynir
domates, salatalık
Yeşil çay

Akşam:
Balık ızgara
salata

Diye planlıyorum. İnşaallah planladığım gibi gerçekleşir :16:
Haydi kızlar siz de bugünden başlayın, en azından yürüyüş yapın.:29: Sevgicim zaten senin reçetende yürüyüş vardı değil mi? :16:
Sen cansın biliyormusun bu vazgeçmeme ve ince bir şekilde hatırlatmalarını çok seviyorum.Kolay gelsin,ben malesef sabah kahvaltısındaydım.....anlıyorsun

arkadaslar bu aralar kermeslerin ve davetlerin arkasi kesilmiyor. bugün elticigimde yastik yorgan reklami yapilmak üzere alman sirketinden iki kisi geliyormus, oraya davet edildik. yarinda yakin bir kasabada kermes var, eger hava iyi olursa arkadaslarla gitmeyi düsünüyoruz. ben pazartesi ancak tam diyete baslaybilirim. pazartesiye kadarda verdigim 2 kiloyu alirim dermisim :27:

bugün bir bosnak yemegi yaptim . tavugu kaynattim etlerini didikledim. yufkalari elimle parcalayip borcama dösedim, firinda kizarttim. sicakken üzerine tavuk suyundan döktüm ve biraz yumusattim, onun üzerinede didikledigim tavuk etlerini ekledim , en üste sarimsakli yogurt ve tereyaginda pul biber, koydum belki bol kaloriliydi m esim bayilarak yedi. belkide ihtiyaci vardi garibin. biz diyet yapiyoruz ama oglumla esim zayifliyordu :1::53: yesin azcik garipler demi ama :34:

arkadaslar yarista herkes kendi diyetinimi uygulayacak, cünkü hepimizinki farkli . serap sen eski düzenime dönecegim derken kendi kafana göremi liste uygulayacaksin yada aksam yemelerinimi kastettin ....:16::16::16::16::16:

arkadaslar yarista herkes kendi diyetinimi uygulayacak, cünkü hepimizinki farkli . serap sen eski düzenime dönecegim derken kendi kafana göremi liste uygulayacaksin yada aksam yemelerinimi kastettin ....:16::16::16::16::16:

Ben Mevsimlerden Roma ile devam edeceğim,yavaş ama garanti olsun istiyorum.Gizli şeker çıktıktan sonra diyetisyen de buna benzer bir liste verdi,bundan sonra böyle beslenmem gerektiğini söyledi.Özek mesaj kutuna baktın mı?
Serap'cım bugün ortalıkta görünmedin,hayırdır inş.:16::16::16:

hava gene bulanik ve ben hala hastayim, yarina kdar gecmezse doktora gidecegim. yarin normal diyetimi uygulamayi düsünüyorum, proteinsiz yapamam sanirim, Sabah mutlaka peynir , yumurta yemeden doyamiyorum, öglenleri et , salta felan aksamlarid sebze ve yogurt seklinde gidecegim bakalim bu haftayi öyle bir deneyim bir bakayim Kilo verirsem devam ederim. internetteki ayca kayanin listeside makul geldi, isterseniz yazayim, hatta kendisi bu diyetle ilk haftada günlük yarim Kilo verilebilecegini acikliyor .

Sabah : 2 dilim ekmek, peynir veya 1 yumurta, 3-4 zeytin, cay
Ara : bir cay bardagi, süt veya yogurt
Öglen : izgara veya haslama et, tavuk yada balik, salata, bir bardak ayran ve 1-2 dilim ekmek
Ara : bir kase yogurt, iki kasik yulaf, portakal veya greyfurt
Aksam : bir kase corba , 4-5 kasik etsiz sebze yemegi, salata yada yogurt
Gece : 1 meyve

aslind Mehtap hanimin listesine cok benziyor.

:3: yeni bir hafta ve yeni bir Yaris basliyor, hazirmisiniz bakalim yarisa:34: ben basladim bile :8:SEVGI ABLA VE SERAP YOKSA HALA UUYORMUSUNUZ :44: kalkin bakalim tembellik yok :4: ben Sabah Saat 4:15 te kalktim ve hic yatmadim daha :53: ondnda bu Kadar enerjik ve huzurluyum :21: birazdn temizlige baslayip, carsaflari degistirecegim, camasir, ütümde var derken öglen olur:111:

ara : tarcinli bir elma ve bir cay baragi süt . öglen ; haslanmis but, 2 dilim ekmek, salata, bir bardak ayran . ara: bir dilim ananas, 3-4 kasik yogurt, iki kasik ulaf kepegi. aksam , bir kase tarhana corbasi, haslanmis krnabahar üzerine yogurt. arkadslar altalta yazamiyorum , cocuklar gene oynamis galiba bunun ayarlariyla, okuldan gelince yaptirayim olmuyor böyle metin yazar gibi...:1: menümü bu sekilde planladim, bu haftayi hemen hemen buna benzer menülerle yapayim diyorum bakalim Kilo verilecekmi :18:

Back
X