Mevlana'dan İnciler

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.479
Rabbine dönüp; Benim büyük bir derdim var; deme. Derdine dönüp; Benim büyük bir Rabbim var; de!

[Hz.Mevlana]

Mahzun olma! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı içindir veya gerçekten olmaması gerektiği içindir."

(Hz. Mevlâna)

Son düzenleme:
"Allah birinin perdesini yırtmayı ve ayıbını ortaya dökmeyi dilerse, onun gönlüne temiz kişileri kınama isteği verir." (Hz. Mevlana)

İnsan gözdür, görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır." (Hz. Mevlana)

Kusur bulmak için bakma birine! Bulmak için bakarsan bulursun. Kusur örtmeyi marifet edin kendine, işte o zaman kusursuz olursun."(Mevlana)

Kötü söyleme, kötü düşünme, kötü teşvik ve telkinde bulunma; ancak o zaman dünyadaki kötülüklerin sana gelmesinden kurtulursun."Hz. Mevlana

İnsanları iyi tanıyın, her insani fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin. [Hz.Mevlana]

Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme, aksine sevin; çünkü çok yakında gülü de gösterecektir." (Hz. Mevlâna)

Ey Gönül! Çok sayıda dostlarının yanında mutlaka düşmanların da olacak. İmtihan bu, onca düşmanın varken seni dostun vuracak"(Hz. Mevlana)

Ağlayabilir miyim gönlüm? Müsaadenle..
Şöyle katıla katıla şimşekli bir gökyüzü gibi.
Günaha batan tüm kirliliğim ile ağlayabilir miyim?
Öylesine ama ölesiye..
Bu can çıkana kadar bedenden.
Nefsimin nefesi kesilesiye.
Pembe güller mor menekşelere düşesiye..
Sol yanımın ateşi yükselesiye kadar..
Kendi omzumda kimseciklere yük olmadan, ağlayabilir miyim?
Hz.Mevlana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…