Ablan bir kaldırım taşı, her gören basıp geçersoru başlığını asla yanlış anlamanızı istemiyorum böyle bir şeyi idda ettiğim yok . ama çevremdeki bir kaç ilişki , duyduklarım , kendi gözlerimle şahit olduğum bazı anlar kafamı inanılmaz derecede kurcalıyor ve evliliğe bakış açımı inanılmaz etkiliyor
en yakın arkadaşımın ablasının ilişkisinden örnek veriyim mesela
adam kirasını ödüyor neredeyse her haftasonu sapancalarda bungalovlara götürüyor çiçekler kıyafetler ... yani bunları olması için illa metres olmak gerekmiyor tabiki amamalesefki kendi eşine yapmadıgı şeyleri yapıyor neslihan ablama
ablamda başından beri evli ve 2 kızı olduğunu bilmesine ve asla maddi açıdan hiçbir zaman çok şükürki sıkıntısı olmamasına rağmen ilişkisine devam ediyor neslihan ablam 20 adam 33 yaşında
ve adam neslihan ablamdan asla kopamıyor malesefki
yani böyle durumları bildikçede evliliğe karşı bakış açım perişan oluyor
Ben iş sebebiyle çok yurt dışına çıktım. Mesela bizde evli erkekler çapkınlık yapar arkadaşlarıyla. Bunu gayet normal gibi konuşurlar. Yabancılar böyle değil. Sadece evlilikte değil. Ahlaki değerleri yüksek. Mesela bir Japon adı rüşvete karıştı mı harakiri yapıp kendini öldürüyor. Suçtan kastım bu. Ayıp yani.İhanete suç olarak baktıklarına emin misiniz ? İnternette okuduğum tarihe dayalı biyografilerde : Koyu katolik olarak tabir edilen kişilerin , kendi kiliselerinde yaptıkları evlilikleri bağlayıcı gördükleri ve boşanmaya karşı olduklarını okumuştum.
Ancak bu onları da 2.bir hayat sürmekten alıkoymamış tarih boyunca. Nikahlı eşle yaşam alanı ayrılıp ; diğer tarafta yeni bir hayat yaşayan kişiliklere dair yazılar mevcut.
Dini içeriğe kaymak değil de bilen varsa öğrenmek adına sordum , umarım yanlış anlaşılmaz.
Valla çok makbule geçer. Benim küçük bebeğim olduğu için hiçbir şeye fırsat bulamıyorumBaktım böyle şeyleri seviyorsunuz, paylaşmak istedim. Ben de çok merak ederim. Kitap yorumlarına bakarken denk geldim yaşanmış hikaye olduğuna ve araştırdım. Bulamazsanız link atayım özelden
Ben iş sebebiyle çok yurt dışına çıktım. Mesela bizde evli erkekler çapkınlık yapar arkadaşlarıyla. Bunu gayet normal gibi konuşurlar. Yabancılar böyle değil. Sadece evlilikte değil. Ahlaki değerleri yüksek. Mesela bir Japon adı rüşvete karıştı mı harakiri yapıp kendini öldürüyor. Suçtan kastım bu. Ayıp yani.
Ben kesin listedeyimAcaba ben uslananlar listesinde miyim ?
Sen daha yenisin dur bakalımBen kesin listedeyim
O kadar derdim varki hiç kimseyle uğraşacak takatim yok
Hadi canım belki senden çok daha eskiyim calsiSen daha yenisin dur bakalım
Dur şurda eski üye tribi yapıyorum ne bozuyorsun hajajaja. Biliyorsun eski üyeler site üzerine yapılmış gibi davranıyor. Biri deHadi canım belki senden çok daha eskiyim calsi
Ne sandın.Dur şurda eski üye tribi yapıyorum ne bozuyorsun hajajaja. Biliyorsun eski üyeler site üzerine yapılmış gibi davranıyor. Biri deLed_BiR_Vele_DisTiri
ben kesin oyleyim onceden 15 gun banlaniyordum simdi sadece 1 gun surdu en son banimAcaba ben uslananlar listesinde miyim ?
Bana format mi attılar, benim de öyle sürdüben kesin oyleyim onceden 15 gun banlaniyordum simdi sadece 1 gun surdu en son banim
Başkasının kocasını kendi kocası gibi göstereni anlarım da, kedi ne alaka, kedi kıtlığı mi var?Allah allah gerçekten şok oldumBiz o zaman bizim kocalarda para yok diye boşa sevinmeyelim ülkede erkek kıtlığı mı var? Yabancılarda, Katoliklerde filan bu ahlak kavramı daha düzgün. Onlar evlilik yemini edince ihanete filan çok suç gibi bakıyorlar.
Strobe yokluğunda çok aksiyon olmadı. İşte bu konu var. Bir de fake psikolog çıktı. Başkasının kedisini kendi kedisiymiş gibi göstermiş. Ben sana anlatırım. Bizde seni özledik
Hemen google’dan bakıyorum. Kimmiş merak ettimTeşekkür ederim
Bak benim hiç sesim çıkiyor mu ben aslinda yoğuummSen daha yenisin dur bakalım
uzun sure banlanmayinca sifirlaniyor diye kendimi odullendirdimBana format mi attılar, benim de öyle sürdü
Bibi aramizda üyelik süreci farkı 20 gün ama 2009 olarak sana çok pis sene farkı atmışım kızım ahdbabsgBak benim hiç sesim çıkiyor mu ben aslinda yoğuumm
Kedi cins kediydi access. Öyle böyle değil. Hani sahipleri ölüyorda, servetlerini kediye köpeğe bırakıyor ya. Onlardan işteBaşkasının kocasını kendi kocası gibi göstereni anlarım da, kedi ne alaka, kedi kıtlığı mi var?
Kız doktor sen misin? Niye distiri yaptın kendini, nickini her gördüğümde kalça meme titretesim geliyiiBibi aramizda üyelik süreci farkı 20 gün ama 2009 olarak sana çok pis sene farkı atmışım kızım ahdbabsg
Ay benim de cins kedim var, azıcık hava atayım o zaman, çekilin pis fakir halk tabakası.Kedi cins kediydi access. Öyle böyle değil. Hani sahipleri ölüyorda, servetlerini kediye köpeğe bırakıyor ya. Onlardan işte
Her şey sizin için guzum.Kız doktor sen misin? Niye distiri yaptın kendini, nickini her gördüğümde kalça meme titretesim geliyii