metformin kullananlar ve kullanmaya başlayacak olanlar bu topikte....

o kadar araştırdım ki herkes ayrı bir şey söylüyor. bu dru ısrarla tavsiye etmişlerdi. amaaann dedim ben de. birkaç ay bitkisel bir şeyler uygulayayım da hayrola bakalım.

o kadar araştırdım ki herkes ayrı bir şey söylüyor. bu dru ısrarla tavsiye etmişlerdi. amaaann dedim ben de. birkaç ay bitkisel bir şeyler uygulayayım da hayrola bakalım.

hayırlısı canım ya bak ben ble doğru duzgun bir doktoru beş yıl sonra bulabildim oda doğal yollarla denedik olmadı tüp bebk dedi .... oda yapmadığı için bıraktım 4 ay ara vermek zorunda kaldım canım..nasip işte ne yapalım....

hayrlısı elbet arkadaşım. şimdi tek düşündüğüm şey, stressiz, sakin bir şekilde teslim olmak. Rabbim ol diyince olacak inşaAllah.

hayrlısı elbet arkadaşım. şimdi tek düşündüğüm şey, stressiz, sakin bir şekilde teslim olmak. Rabbim ol diyince olacak inşaAllah.

evet hayırlısı cnm... inşallah çok da düşünüp kendini odaklama canım kendini dinlememeye çalış.. oluruna bırakmak bazen herşeyi yola koyabiliyor .......onun için sabır en büyük nimet olduğunu düünüyorum azcık daha sabır ....inşallahhh

o halde: ağlamak yooookkkk, gülmek varrr, umutsuzluk yokkkk, dua varrr! bizim sloganımız olsun

merhaba bende de pko var yalnız ben henuz bebek tedavısıne baslamadım en son rahım fılmım cekılmıstı cok sukur o temız cıktı umarım hepimiz emeklerımızın karsılıgını alırız

canım arkadaşlık isteği göndermişsin kabul ettim ama tanışamadık daha istersen seni şu sayfaya davet edeyim ordan devam edelim aşılama yöntemleri ve tecrübelerimiz bölümünde ocak 2014 te aşılama yaptıranlar diye başlıyor hadi bekliyorum

Mrb arkadaslar bnde pcpluyum bes bucuk yillik evliyim 24yasindayim bnde hamile kalamyan pcolulardanim bu gune kadar. gebe kalma yolunda cok sey yadadim cok ugrastim ama rabbim ol demeyonce olmuyor bir kere asilama oldum tutmadi tup
yaptircaktim surekli bir engel cikti bir gittim kilo ver dendi bir gittim
rahimde perde var amaliyat dendi bir gittim tedaviye basladimm yumurtalqr buyudifi iptal oldu tup bebegim simdidide gittigim hastahane 3aya kadar tup yapmiyoruz artik dendi simdide beklemedeyim insallah
mayista kilo verdikten sonra umut tup merkezinde baslicam iben
2011yilinda umuta gitmistim ozamn 90kiloydum ulun bey kilo vermessen tup yamm dedi bu glifor hapini verdi basladim ve kullandikca yararinida gordum tam 17kilo verdim 73 kiloya indim ve doktora tekrar gittigimde doktor bile inanamadi kistlerim yok olmustu adetlerim duzenliydi boyumda uzun oldugundan 73kiloyla manken gibi olmustum o duygu bambaska bisi zaten de neyse yani kizlar bn bu hapla kiloda verdim kistlerimde yok oldu ama hamile kalamadim o ayri ama sonrasinda simdi ise yine 85kiloyum yine 12kilo adim ama bnim sucum hareketsizlik bol yemek ve hapimi biraktim hapi kullandigim surede ve biraktiktan 1senenede kilo almadim neyse simdi yine 10kilo verip tupe baslamak istiyorum hapa tekrr basladim hergun yuruyuste yapiyorum inssalah bir iki aya yine kilo veririm bu hapa ve kendime guveniyorum c
unki. Iste boyle arkadaslar yazmak istedim icimi dokup ben gibi olanlara kilo vermek iateyenlere umut olsun diye yazdim evet bn verdim 17kilo bn verdiysem herkez verir ama kesinlikle hap mide bulantisi ishal yapti diye birakmayin yeterli ha bide bol bol su icin 3ay sonra neticeyi alin ben gibi cok uzun oldu ozur dilerim.hе rkesten rabbim benim ve ben gibi meleklerini bekleyenleri daha fazla bekletmesin AMIN

Ben de pkoluyum ve metformin içerikli Glifor kullanıyorum. Regl olabiliyorum, düzensizlik de yok ama insülin direncim ve beraberinde aşırı tatlı isteği var, bu yüzden kilo veremiyorum. İlaç kullanmadan önce kendi çabamla kilo verdim ama hâlâ vermem gereken çok kilo var. Umarım ilaç en azından tatlı isteğimi azaltır da rahatlıkla diyet yapabilirim. Henüz evli olmadığım için bilmiyorum ama gelecekte hamile kalmakta sorun yaşar mıyım diye düşünmeden de edemiyorum çünkü pkolular hamile kalmakta zorlanıyor.

cnm ben metformini günde bir kere kullandım yeterli olmadı günde ikiye çıkardık onu içince tatlı isteği kayboluyor ama miğde bulantısı ve ishal eni mahf ediyor yaaa

cnm ben metformini günde bir kere kullandım yeterli olmadı günde ikiye çıkardık onu içince tatlı isteği kayboluyor ama miğde bulantısı ve ishal eni mahf ediyor yaaa

Ben de günde iki kez içiyorum, sabah-akşam ama dozu az, 500 mg. Sanırım doktorum zamanla arttıracak dozu. Sen kaç mg aldın günde?

Merhaba canım

İnsülin direncim çıktı benim de, Glifor vb ilaçlar mide bulantısı ve ishal yaptığı için daha az yan etkisi var diye dr um metformin önerdi. Metforminin bu şekilde etkisi oldu mu sizlerde?

Bir de bebiş konusunda hikayemi yazmak istedim:
Evlendikten 2.5 yıl sonra bebek yapmayı planlıyordum ama evdeki hesap çarşıya uymadı. 5. Yıl da ancak hamile kaldım.
Klomen, iki aşılama, bir tüp bebek tedavisi başarısız sonuçlandı. Kilo almıştım biraz ama hormon testlerim ve eşimin testleri hep normal çıkıyordu. 2. Tüp bebek denemesinden 1-2 ay öncesinde hormon testi sonrasında prolaktinim az yüksek çıktığı için dr dostinex diye bir ilaç verdi, paralelinde de o ay tatile gidip çocuk denemelerini bir kenara bırakıp tamamen keyifli zaman geçirmeye odaklandık, nasıl olsa 2 ay sonra tüp bebek deneyeceğiz diye rahattık. Bir de ismini hatırlayamadığım doğal içerikli dogurganlık arttıran bir ilaç daha içiyordum( ama dr um ve tup bebek uzmanı bir arkadaşım onun işe yaramamış olacağını soyluyorlar) Sonraki ay reglim gecikti, ama çok alışık olduğumuz bir durum olduğundan dr ultrasonla da baktı, yakında olabilirsin, 3-4 gun bekleyip farlutal iç dedi. Ama farlutal öncesi yaptığım test pozitif çıktı. Megersem geç döllenme olmuş. Şu anda 10 aylık cici bir kızım var. Özetle diyeceğim şu ki tabiki pko ve kilo artışı önemli ama stres yapmamak rahat olmak da çok önemli. Maalesef bir süre sonra deneme sonuçları insanı demotive edebiliyor. Rahat olup huzurlu olmaya çalış. Bebek deneme sürecinde ilaçlar çok kilo aldırdı bana 93 kiloyla hamile kaldım ama kilo bazlı bir sorunum olmadı. Umarım senin ve diğer bebek isteyen arkadaşların da herşey gönlüne olur. Sevgiler

Merhaba kizlar bu konu tam bana gore olmus sizlerle yasadigim deneyimi paylasmak istiyorum biraz uzun olucak ama kusura bakmayin :) 3 yil once bir doktora gitmistim hormon testler vs testler yapildi pco lu oldugumu ogrendim ve insilun direncimin yuksek oldugunu ogrendim doktorum dogum kontrol hapina baslatti ve ardindanda metformin glucofage gunde iki tane iciyordum bununla beraber diet ve spor yaptim 6 ay sonrasin 98 kilodan 76 kiloya inmistim cok mutluydum ama...cevramdeki herkez ve doktrlarim guya kilo verince tuylenmem biticek reglm duzelicek demislerdi fakat hic biri olmafi sadece omuzlarimdakiler dokuldu ve duzensiz reglm devam etti ve gelelim suanki duruma gunumuze yine kilo aldim 96 95 civari oldum boyum 175 ve takrar ilaca baslamayi dusunuyorum bu arada ilacin guzel tarafi istahi kapatiyor bu harika ayrica tatli isteginide bastiyor deli gibi tatli yiyen ben iki haftada bi parcacik yiyen biri olmustum...biraz uzun oldu kusura bakmayin benimde size bir sorum olucak cocuk icin urasiyoruz ve ilaca tekrar baslamak istiyorum ilaci kullanirken bir ihtimal hamile kalirsam zarari olurmu kizlar sizce bilgisi olan varmi simdiden tesekkurler cevabiniz ve sabriniz icin :) allah herkeze sifa versinn..saglicakla kalin..:)

4 ay oldu, ilk aydan sonra günde 2000 mg almaya başladım ama adetlerim hala düzene girmedi Yumurtlama da yok Çok zayıfım bu arada...

selam kızlar ben de metformin kullanıyorum günde 2000 mg mide bulantım var ve ishalim normal mi bu sizde böle şeyler yaşıyo musunuz merak ettim

Merhaba arkadaslar ,

Yillardir guatir hastasiyim.. triod bezlerim calismiyor bu nedenlede kisa zamanda asiri kilo artisi yasadim , tüylenme halsizlik regl bozuklugu vs ne ararsan var... 1 aydir Metformin hapini kullaniyorum ,
doktorum 2-3 ay sonra etkisini görecegimi söyledi.

Ilk 1. ayda regl oldum... tam 1 senedir regl olmuyordum bu duzene girdi gibi .
Vücudumdaki siskinlik indi , herkez kilo verdigimi sandi oysaki siskinlikler inmisti sadece.

dedigim gibi daha 1. aydayim ama etkisi oldukca yüksek gibi görünüyor.

Ilk 2 hafta ishal ve mide bulantisi oldu , olmasida cok normal cok takilmayin bu duruma..

Bu arada günde bi kere 500 mg aksamlari aliyorum . :) Umarim bilgiler yardimci olmustur buradaki arkadaslara

Canım benim de tiroidim az çalışıyor haşimatoluyum benim tatlı krizlerim bitmiyor malesef...bunun için Metformin almayı düşünüyorum.B12 düşüklüğüne sebep olabiliyormuş ölçtürmeyi unutmayın

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de pko luyum. ama fazla kilom yok şükürler olsun. Glukophage kullanarak hamile kalmıştım. Oğluşum 5 yaşını bitirdi. Şimdi gene adetlerim bozulunca tekrar başladım ilaca fakat ishal, mide bulantısı çok fazla oldu. Bunun üzerine internette epeyce debelendikten sonra ilacı kullanırken karbonhidrat, şeker ve yağdan mümkün olduğunca uzak durmak gerektiğini öğrendim. Şimdi evde tam buğday ekmeği yapıyorum, beyaz ekmek, tatlı ve yağlı yemekleri çok az tüketiyorum. İlacı da yatmadan bir saat önce bir parça krik krakla birlikte ve bol su ile içiyorum, evde biraz dolanıyorum. (Akşam yemeği de hafif olmalı tabii.......) Böylece gaz ve isal sorunum çözüldü elhamdülillah... Bir de bu şekilde deneyin derim, bende çözüm oldu çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…