• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Metabolizmayi Harekete Geçirin

tulipbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
378
2
96
İstanbul
Bazı besinler vücuttaki yağın yakılmasını önleyici, bazıları da artırıcı etki gösteriyor.

KEFıR: Alınan kalsiyum miktarı fazla kiloları da etkiliyor. Süt ürünleri, bu mineralden vücut için gereken miktarda içeriyor. Örneğin yarım litre kefir günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 75’ini rahatlıkla karşılayabiliyor. Kefir ayrıca protein ve lesitin açısından zengin, yağ açısından da fakirdir.

SıVRı ACI BıBER: Acı biberin çok az bir miktarı dahi hemen alnımızda ter damlacıkları oluşmasına yol açıyor. Bunun nedeni biberdeki doğal acı maddesi kapsaisin. Bu madde kısa süreli olarak vücut ısısını yaklaşık yüzde 25 yükseltiyor. Kalori ihtiyacı da geçici bir süre için artıyor.

YEŞıL ÇAY: Yeşil çay bugüne dek hep kötü huylu kolesterolü düşürücü, kanserden ve kalp krizinden koruyucu etkileriyle gazetelerin manşetlerine taşındı. Tokyo’da fareler üzerinde yapılan bir araştırma ise, yeşil çayın aynı zamanda yağın vücutta ve karaciğerde depolanmasını önlediğini de ortaya koydu. Bunun yanı sıra, yeşil çay vücuttaki enerji tüketimini de artırıyor.

ZENCEFıL: Köklerindeki gingerol ve shogaol maddeleri, kırmızı biber gibi dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Baharat olarak kullanılan veya çay olarak tüketilen zencefil aynı zamanda mide ve bağırsaklardaki gazı da söktürüyor.

KUZU FıLETOSU: Yapılan çok sayıda araştırma, yeterli miktarda alınan L-Karnitin maddesinin yağ yakımını yüzde 10-13 oranında artırdığını ispatlıyor. Spor ve bedensel hareketler L-Carnitin’in etkisini artırıyor.

TARÇIN: Amerikalı bilim insanları, tarçının insülinin etkisini artırdığını keşfettiler. Bu sayede yüksek insülin değerinin oluşturduğu komplikasyonlardan kaçınmak mümkün olabiliyor.

SU: Her gün tüketilen 2 litre su, mideyi tok tutuyor ve açlık krizinin azalmasını sağlıyor. Ayrıca enerji tüketimini de uyarıyor. Her öğünden önce büyük bir bardak su içtiğinizde, enerji tüketiminiz 100 kaloriye kadar yükseliyor.

BALIK: Balık, sadece ağzımızda unutulmaz bir tat bırakmıyor, aynı zamanda sağlığımız üzerinde de çok önemli bir rol oynuyor. Vücudun kırmızı etle sağlayacağı protein ihtiyacını fazlasıyla gideriyor. Bunun yanı sıra bol miktarda A, B, D vitaminleri ile mineral içeriyor. Balıktaki iyot, tiroit hormonunun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu sayede yiyeceği enerjiye dönüştüren vücut hücrelerinin hızını düzenliyor.

BUNLARI YAPIN

1- Daha çok su tüketin.

2- Sabah kahvaltılarınızı ve öğle yemeklerinizi güçlendirin.

3- Akşam yemeklerinizi erken saate çekin ve hafifletin.

4- Ara öğünleri ihmal etmeyin.

5- ışlenmiş gıdalar yerine doğal ve tam besinleri tercih edin.

6- Yiyeceklerinize baharat ilave edin.

7- Daha az yağ, daha çok karbonhidrat ve protein tüketin.

8- Daha çok ve sık hareket edin.

9- Egzersizlerinize 5-10 dakikalık hızlı yürüyüşler (dakikada 100-130 adım) ekleyin.

10- Haftada iki üç kez ağırlık çalışması yapın
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.

ÖLÇTÜRDÜM İYİ ÇALIŞMIOR YANİ SONUÇ:sm_confused:
TEDAVİYLE DE YAVAŞ ÇALIŞIO:sm_confused:

hormon ölçülmesi yeterli olmuo yani

troit bezleri az çalışan kişiler içinde geçerlimi bu yazılanlar
 
Back