- 29 Eylül 2014
- 105
- 25
- 32
-
- Konu Sahibi simmer down
Acele etmeyi düşünmüyorum zaten Teşekkürler yorumunuz içinbazı aileler bu tarz şeylere takarlar bunu hepimiz biliyorlar,bazı konularda haklı da olabilirler...siz acele etmeyin,iyice tanıyın sevgilinizi eğer kafanızı kurcalayan şeyler olursa uzatmazsınız,bitirirsiniz.çok seviyorum,onsuz yapamam derseniz evlenirsiniz.mutlu ya da mutsuz olursunuz bunu kimse bilemez ,zaman gösterir bazı şeyleri
o mantığa o kadar çok kızıyorum ki çoğu öğretmeni para getiren ev hanımı olarak görüyorÖğretmen hepsine olur çünkü yarım gün çalışıyor ya çocuk yetiştirecek ya her eve lazım tabi diye bir saçma mantıkla
Belki bilinçsiz olarak ama asla küçümseme durumu yokiyide işsiz güçsüz biri değilki, yada aranızda eğitimde uçurum farklılıklar yok. Ama ailenizden ziyade sizde bu durumu takıntı yapıyorsunuz gibi geldi bana..
Kesinlikle küçük görme durumu yok ancak çalışma şartları sorun diyelim çünkü hala anlamadım nasıl çalıştıklarınıben annenize yarı yarıya hak veriyorum dersem kimse beni topa tutmaz umarım geçenlerde üniversite mezunu kadın ve ilkokul mezunu adamın evlilikte yaşadığı sorunlarla ilgili bir konu vardı
üniversiteye hadi dört sene daha okudular sadece olayıyla bakamıyorum aile ve çevreler sorun çıkartıyor onlar olmasa o fark başka yerde çıkıyor hayata bakış çok farklı olabiliyor biri kızının erkek arkadaşı olmasına sorun çıkarırken biri olabilir der biri bayramda tatile gitmek isterken biri kadını kaynana evine temizliğe gitmeye zorlayabilir bunlar var
tabii okumuş cahillerden bahsetmiyorum
ama bu konuda arada böyle uçurum derecesine bir fark yok polislik küçük görülebilecek bir meslek değil
yani sonuçta size kalmış
eğer çok aşıksanız ve ona çok güveniyorum derseniz evlenirseniz yok değilse annenizin söylediklerini bir gözden geçirin
Ayni şeyi söylüyoruz aslinda. Duygulariniz derin değil karar verirken mantiğiniz ön planda olacak ve zaten bu adamla evlenmeyeceksiniz.Aşka bakis açımız farklı belli ki ama bunu tartışmaya gerek yok ancak bazen kalple değil beyinle karar vermek gerek diye dusuyorum
Hayırlısı diyelim zaten aşk gibi bi delilik durumuyla karar verilmez zaten evliliğe tabi bu şahsi fikrimAyni şeyi söylüyoruz aslinda. Duygulariniz derin değil karar verirken mantiğiniz ön planda olacak ve zaten bu adamla evlenmeyeceksiniz.
Meslek o kadar da küçük bi ayrıntı degil bnceböyle cok ınce ayrıntılara takılırsanız emın olun evlenemezsınız dogru düzgün adammı var ortada
Ekstra olarak yüksek lisans yapmadım zaten yüksek lisans seviyesinde bitirdim ama uzmanlıga başlıcam inşallah onda oyle bir istek yok gibi hep diyorum yapıcam bende diyip geliştiriyorBen annene hak verdim, simdi asilir gibi gorunse de bence bu sorun olabilir ilerde, bazi arkadaslarin dedigi gibi ikiniz de kara sevdali birbirini gercekten seven insanlarsaniz asabilirsiniz ama hoslaniyorm e o da benk seviyo heralde diye dusunup evlenmeyin derim. Ve bence annelere guvenmek lazim. Simdiki aklim olsa annemk daha cok dinlerdim. Sadece evlilik degil, cogu konuda. Muhendisten ziyade dis.hekimine evet doktor,dis hekimi daha uygun olabilir, egitm seviyesi onemli, hele de erkeginki dusukse. Anladigim kadariyla siz kendinizi gelistirmissiniz, 5 sene okulun ustune, yuksek lisans da yapmissiniz, okumayi seviyorsunuz, sevgiliniz oyle gibi gelmedi bana.