Meslek uyumsuzluğu

Acele etmeyi düşünmüyorum zaten Teşekkürler yorumunuz için

Hangi meslekler birbirine uyumludur ya evlenirken hiç aklıma gelmemişti tühhh
hemde ben lisans eşim önlisans mezunu yandım ben

bence burda düşünmen gereken mesleki uyumsuzluktan öte( ki uyum nasıl oluyor doktor mühendis vs ok önlisans ya da 4 yıllık orta karar bi bölüm uyumsuz mu neyse) sen öncelikle bu insanın kişiliğiyle karakteriyle hayat arkadaşın olabileceğini düşünüyo musun.ikinci olarak polis eşi olmayı tayinlreri düzensiz çalışma saatlerini vs göze alabiliyomusun.bu ikisine evet diyebiliyosan gerisi teferruat diyemiyosan hiç uzatma bence

ben annenize yarı yarıya hak veriyorum dersem kimse beni topa tutmaz umarım geçenlerde üniversite mezunu kadın ve ilkokul mezunu adamın evlilikte yaşadığı sorunlarla ilgili bir konu vardı
üniversiteye hadi dört sene daha okudular sadece olayıyla bakamıyorum aile ve çevreler sorun çıkartıyor onlar olmasa o fark başka yerde çıkıyor hayata bakış çok farklı olabiliyor biri kızının erkek arkadaşı olmasına sorun çıkarırken biri olabilir der biri bayramda tatile gitmek isterken biri kadını kaynana evine temizliğe gitmeye zorlayabilir bunlar var
tabii okumuş cahillerden bahsetmiyorum

ama bu konuda arada böyle uçurum derecesine bir fark yok polislik küçük görülebilecek bir meslek değil
yani sonuçta size kalmış
eğer çok aşıksanız ve ona çok güveniyorum derseniz evlenirseniz yok değilse annenizin söylediklerini bir gözden geçirin

Öğretmen hepsine olur çünkü yarım gün çalışıyor ya çocuk yetiştirecek ya her eve lazım tabi diye bir saçma mantıkla
o mantığa o kadar çok kızıyorum ki çoğu öğretmeni para getiren ev hanımı olarak görüyor
benim gibi saat beşte okuldan çıkanla karşılaşırsa görürüm öğretmen isteyenleri

Kesinlikle küçük görme durumu yok ancak çalışma şartları sorun diyelim çünkü hala anlamadım nasıl çalıştıklarını

Aşka bakis açımız farklı belli ki ama bunu tartışmaya gerek yok ancak bazen kalple değil beyinle karar vermek gerek diye dusuyorum
Ayni şeyi söylüyoruz aslinda. Duygulariniz derin değil karar verirken mantiğiniz ön planda olacak ve zaten bu adamla evlenmeyeceksiniz.

böyle cok ınce ayrıntılara takılırsanız emın olun evlenemezsınız dogru düzgün adammı var ortada

Ben annene hak verdim, simdi asilir gibi gorunse de bence bu sorun olabilir ilerde, bazi arkadaslarin dedigi gibi ikiniz de kara sevdali birbirini gercekten seven insanlarsaniz asabilirsiniz ama hoslaniyorm e o da benk seviyo heralde diye dusunup evlenmeyin derim. Ve bence annelere guvenmek lazim. Simdiki aklim olsa annemk daha cok dinlerdim. Sadece evlilik degil, cogu konuda. Muhendisten ziyade dis.hekimine evet doktor,dis hekimi daha uygun olabilir, egitm seviyesi onemli, hele de erkeginki dusukse. Anladigim kadariyla siz kendinizi gelistirmissiniz, 5 sene okulun ustune, yuksek lisans da yapmissiniz, okumayi seviyorsunuz, sevgiliniz oyle gibi gelmedi bana.

benım esım bılgısayar muhendısı ben müşavirim nolacak sımdı ?

yahu onemlı olan karakter uyumu! sız sızı mutlu edecegınden emın olunda ...

Mantik evliligi yapacak olsam asker, polis gibi tayinci, yeri, izinleri sabit olmayan biriyle evlenmezdim. Ama isin icine aşk girerse, fikirler de uyusuyorsa meslek falan dusunmez insan. Bence siz aşık degilsiniz asil sorun bu, aşık olmadiginiz, onun icin fedakarliklar yapmayi goze alamadiginiz biriyle evlenmeyin.

Ekstra olarak yüksek lisans yapmadım zaten yüksek lisans seviyesinde bitirdim ama uzmanlıga başlıcam inşallah onda oyle bir istek yok gibi hep diyorum yapıcam bende diyip geliştiriyor

Polis esi olmak cok zor gece gunduz aklin onda kalir ve duzenli bir hayat yok ama bunlari bastan beri biliyordun ve kabul ettigine gore seviyorsun bosver insanlar unuur tabi erkek arkadasin sorun etmiyosa

Bence siz aşık değilsiniz o yüzden annenizi dinleyin derim. Yarın öbür gün başka sebepten mutsuz olsanız bile keşke annemi dinleseydim evlenmeseydim bunlar olmazdı dicektiniz. Çünkü aşk yok...

Yine bir öss giriş puanına göre damat isteyen anne daha

Eşim Polis çok yoğunlar memlekete gidemiyoruz kalıcı olarak yaşayacağımız bir yerin hayalini kuramıyoruz tatil planı yapamıyoruz öncesinden her an tehlikedeler yüreğim ağzımda uyuyorum gece nöbetlerinde iken. Ama bugün olsa yine yeniden onla evlenirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…